Religija - rasprave o nedoumicama

Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
302
- Oni koji se u dubini svoga srca, i prema onome što im je u srcima zapisano, ponizno pred Bogom priznaju grešnicima, za razliku od onih koji sami sebe pravednicima pokazuju mašući "Pismom i kamenim pločama". (Lk 18,10-14)

- Oni koji su čisti, pa im je sve čisto. (Tit 1,15)

- Oni koji se svakodnevno okupljaju na Euharistiju. (Dj 2,42)

- Oni koji se u prvi dan tjedna brojnije i svečanije okupljaju na Euharistiju. (Dj 20,7)

- Oni koji uz brigu za vlastitu duhovnu čistoću i čistoću Crkve kao zajednice, svojim prilozima prilikom nedjeljnih okupljanja, iskazuju brigu i ljubav za potrebe siromašnijih. (1 Kor 16,2)

- Oni koji su spremni svoj život položiti za drugoga. (Iv 15,13)

- Oni koji imaju ljubavi jedni za druge. (Iv 13,35)

- Oni koji se ne sablažnjavaju i ostaju uz Isusa vjerujući da im Isus u Euharistiji ostavlja svoje pravo tijelo i svoju pravu krv. (Iv 6,53)

- Oni koje optužuju da su kanibali, jer vjeruju i ispovijedaju da u Euharistiji blaguju pravo tijelo i pravu krv Kristovu, kao što su optuživali prve kršćane, i zbog toga ih bacali divljim zvijerima ili vješali i spaljivali po ulicama Rima. (Tacit)

- Oni koji čuvaju sve što im je Isus zapovjedio i ostavio, koji ljube Boga i svoga bližnjega kao sebe samoga. (Mt 22,37-39)
To je jasno definisano u reči Božjoj, da niko ne mora da zaluta ako to sam ne želi.

Dakle, reč Božja kaže da Hristova crkva ima četiri bitna obeležja po kojima se prepoznaje, od kojih su poslednja dva usko povezani:

1. DRŽI ZAPOVESTI BOŽJE.
2. IMA VERU ZASNOVANU NA REČI BOŽJOJ I JEVANĐELJU GOSPODA ISUSA HRISTA

"Ovde je trpljenje svetih, koji drže zapovesti Božije i veru Isusovu" ( otkrivenje 14. 12 )

3. IMA SVEDOČANSTVO ISUSA HRISTA KOJE PREDSTAVLJA ZALOG SVETOGA DUHA KOJI PREBIVA U LJUDSKOM SRCU I SVEDOČI ISTINU ČOVEKU.

"I razgnevi se zmija na ženu, i otide da se pobije sa ostalim semenom njenim, koje drži zapovesti Božije i ima svedočanstvo Isusa Hrista" ( otkrivenje 12. 17 )

"A kad dođe utešitelj, koga ću vam poslati od Oca, Duh istine, koji od Oca izlazi, On će svedočiti za mene.
A i vi ćete svedočiti, jer ste od početka sa mnom" ( Jovan 15. 26 - 27 )

4. IMA DAR PROROŠTVA DAT SVETIM DUHOM - KOJI PREDSTAVLJA SVEDOČANSTVO KROZ KOJE BOG GOVORI SVOJOJ CRKVI KROZ IZABRANE SLUGE PROROKE

"I padnuvši pred nogama njegovim poklonih mu se; i reče mi: Gle, nemoj, ja sam sluga kao i ti i braća tvoja koja imaju svedočanstvo Isusovo. Bogu se pokloni; jer je svedočanstvo Isusovo Duh Proroštva" ( otkrivenje 19. 10 )

"Jer je troje što svedoči na nebu: Otac, Reč, i Sveti Duh; i ovo je troje jedno.
I troje je što svedoči na zemlji: duh, i voda, i krv; i troje je zajedno.
Kad primamo svedočanstvo čovečije, svedočanstvo je Božije veće; jer je ovo svedočanstvo Božije što svedoči za Sina svog.
Koji veruje Sina Božijeg ima svedočanstvo u sebi; koji ne veruje Bogu načinio Ga je lažom, jer ne verova svedočanstvu koje svedoči Bog za Sina svog" ( 1 Jovanova 5. 7 - 10 )

Ovo je lako ispitati, koja crkva drži sve zapovesti i učenje Božje reči, i ima svedočanstvo Duha Svetoga dato kroz proročki dar i lično iskustvo svakog čoveka sa Bogom.
Ime mene zanima da mi kazete.... ime!

Kako se zove crkva koja ima ucenje APOSTOLSKE crkve?

Da li su to danas pripadnici pravoslavne, katolicke, ili mozda obe crkve imaju tacno ucenje, ili je neka druga crkva u pitanju!?

Mislim da se dobro razumemo zato ne okolisajte nego recite ime prave crkve.

Ne zelim ja da donosim zakljucke na osnovu ovog ili onog, vec zelim da mi Vi to kazete! Izvolte...

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ime mene zanima da mi kazete.... ime!

Da li su to danas pripadnici pravoslavne, katolicke, ili mozda obe crkve imaju tacno ucenje, ili je neka druga crkva u pitanju!?

Ne zelim ja da donosim zakljucke na osnovu ovog ili onog, vec zelim da mi Vi to kazete! Izvolte...

Kako bi ovamo rekli ,,namešten oglas,, malo je providno ali dobro.
Znam da bi svako voleo čuti ono što mu prija, pa evo, čujmo da li ima osnova za radost i tajnu nadu?
Isus reče da je On Otac a ko Isusu ne veruje nebi se smeo pohvaliti.
Apostoli rekoše da onaj ko SINA nema taj nema ni Oca a to je tesno povezano sa gornjom Isusovom izjavom.
Apostoli još rekoše da onaj ko NE UZIMA telo i ne pije krv već pusta da to prođe pored njega taj NEMA ŽIVOTA.
Apostoli rekoše da Duh Sveti pečati za život a onaj ko uči da se Duh povukao pravi apostole prevarantima i nema razloga za radost.
Piše da duh Svetu upućuje svakoj istini a tamo gde je Duh u opoziciji tamo istine NEMA.
Darovi Duha će trajati dok god sveti ne dočekaju Isusa i kad budu licem k licu tad više neće trebati darovi a dotle svakako i ko nema Duha nema ko da ga pouči (osim ako su robovi čoveka) niti ima ko da ga zapečati za život niti su Hram Duha niti darova imaju a to nije ni malo za radost niti hvalu.
Ako još na sve to prorokuju desetine stvari i sve budu neistinite a kakve bi drugačije bile kad čovek rob kaže umesto Duha Svetoga šta će biti a istine nemaju jer ih istini nema ko poučiti i onda stiže ono najgore a to je hula na Duha svetoga ismevajući Darove Duha Svetoga i tu je najdublja tama dno. dna.
A ko misli da je to za pohvalu očigledno ima veliki problem zbog iluzije da je ljudski intelekt iznad Boga i Njegove reči i sile.

Želim da u ovoj godini mnogi od tih nesretnih duša se obrati Bogu i u kostrijeti i pepelu moli za oprost te odbaci varalicu i prihvati istinu a Istina je Isus Hristos.
Nije stvar u citiranju Biblije već u sagledavanju i razumevanju cele poruke a toga tamo nema ja to sasvim odgovorno tvrdim.
SVI koji tamo odbace ponos i svoj ego i prihvate da ništa neznaju i zamole Boga da ih pouči tek tad će Duh Sveti otvoriti razum i moći će stati Istina jer se prvo neistina mora prvo izbaciti a to je tzv. ,,znanje,, koje sad drže.Vi ste u situaciji kao kad robijaš u tamnici iza rešetaka viče celom svetu da je on na slobodi a u stvari svi oni su iza rešetaka robijaši in to bi mogao shvatiti tek kad bi bio oslobođen i IZAŠAO iz kaveza u kojem ih rob drži.

Pozdrav i nemoj se ljutiti zbog izrečene istine koju ti sad ne možeš razumeti jer u punu ne staje ništa sve dok se to ne izaspe.Samo malo poniznosti za početak bi mnogo koristilo a pokajanje bi mnogo koristilo.Možda jednog dana budeš sasvim drugačije gledao na ove reči koje ti kao čoveku pišem u najboljoj mogućoj nameri a sad znam da će ti sve ovo zvučati uvredljivo jer neistina tako na istinu reaguje.Mogao sam ja ćutati ali ti od toga nebi imao korist a moja je obaveza jer piše da svako ko ume dobro činiti a ne čini greh mu je i ja ovo vidim dobrim a Bog će u svoje vreme pokazati i potvrditi već pisano u Bibliji.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
302
Kako bi ovamo rekli ,,namešten oglas,, malo je providno ali dobro.
Znam da bi svako voleo čuti ono što mu prija, pa evo, čujmo da li ima osnova za radost i tajnu nadu?
Isus reče da je On Otac a ko Isusu ne veruje nebi se smeo pohvaliti.
Apostoli rekoše da onaj ko SINA nema taj nema ni Oca a to je tesno povezano sa gornjom Isusovom izjavom.
Apostoli još rekoše da onaj ko NE UZIMA telo i ne pije krv već pusta da to prođe pored njega taj NEMA ŽIVOTA.
Apostoli rekoše da Duh Sveti pečati za život a onaj ko uči da se Duh povukao pravi apostole prevarantima i nema razloga za radost.
Piše da duh Svetu upućuje svakoj istini a tamo gde je Duh u opoziciji tamo istine NEMA.
Darovi Duha će trajati dok god sveti ne dočekaju Isusa i kad budu licem k licu tad više neće trebati darovi a dotle svakako i ko nema Duha nema ko da ga pouči (osim ako su robovi čoveka) niti ima ko da ga zapečati za život niti su Hram Duha niti darova imaju a to nije ni malo za radost niti hvalu.
Ako još na sve to prorokuju desetine stvari i sve budu neistinite a kakve bi drugačije bile kad čovek rob kaže umesto Duha Svetoga šta će biti a istine nemaju jer ih istini nema ko poučiti i onda stiže ono najgore a to je hula na Duha svetoga ismevajući Darove Duha Svetoga i tu je najdublja tama dno. dna.
A ko misli da je to za pohvalu očigledno ima veliki problem zbog iluzije da je ljudski intelekt iznad Boga i Njegove reči i sile.

Želim da u ovoj godini mnogi od tih nesretnih duša se obrati Bogu i u kostrijeti i pepelu moli za oprost te odbaci varalicu i prihvati istinu a Istina je Isus Hristos.
Nije stvar u citiranju Biblije već u sagledavanju i razumevanju cele poruke a toga tamo nema ja to sasvim odgovorno tvrdim.
SVI koji tamo odbace ponos i svoj ego i prihvate da ništa neznaju i zamole Boga da ih pouči tek tad će Duh Sveti otvoriti razum i moći će stati Istina jer se prvo neistina mora prvo izbaciti a to je tzv. ,,znanje,, koje sad drže.Vi ste u situaciji kao kad robijaš u tamnici iza rešetaka viče celom svetu da je on na slobodi a u stvari svi oni su iza rešetaka robijaši in to bi mogao shvatiti tek kad bi bio oslobođen i IZAŠAO iz kaveza u kojem ih rob drži.

Pozdrav i nemoj se ljutiti zbog izrečene istine koju ti sad ne možeš razumeti jer u punu ne staje ništa sve dok se to ne izaspe.Samo malo poniznosti za početak bi mnogo koristilo a pokajanje bi mnogo koristilo.Možda jednog dana budeš sasvim drugačije gledao na ove reči koje ti kao čoveku pišem u najboljoj mogućoj nameri a sad znam da će ti sve ovo zvučati uvredljivo jer neistina tako na istinu reaguje.Mogao sam ja ćutati ali ti od toga nebi imao korist a moja je obaveza jer piše da svako ko ume dobro činiti a ne čini greh mu je i ja ovo vidim dobrim a Bog će u svoje vreme pokazati i potvrditi već pisano u Bibliji.
Oh, pa ne ljutim se ja dragi moj Taramana, svako ima pravo, da po slobodi koju mu Bog dade misli.

Nego mene za pocetak interesuje nesto drugo, a slozices se da je to mnogo mnogo vazno!

Na vrata koje ili cije crkve Ja danas u ovoj 2015 da udjem kako bih u njoj dobio kompletnu Hristovu ISTINU?
Na koju ces me adresu uputiti, kako je ime toj crkvi?

Ja sam u nedoumici pa zelim da cujem misljenje svih vas!

Kako se zove danas Hristova crkva? Je li to pravoslavna, katolicka, neka druga ili vise njih... IME TE CRKVE MI RECITE, mislim da to ni malo nije tesko!

Hristovo svetlo i Hristova ISTINA i danas sija... recite mi gde? Gde da je nadjem?

Pozdrav i hvala

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Oh, pa ne ljutim se ja dragi moj Taramana, svako ima pravo, da po slobodi koju mu Bog dade misli.

Nego mene za pocetak interesuje nesto drugo, a slozices se da je to mnogo mnogo vazno!

Na vrata koje ili cije crkve Ja danas u ovoj 2015 da udjem kako bih u njoj dobio kompletnu Hristovu ISTINU?

Kako se zove danas Hristova crkva? Je li to pravoslavna, katolicka, neka druga ili vise njih... IME TE CRKVE MI RECITE, mislim da to ni malo nije tesko!

Hristovo svetlo i Hristova ISTINA i danas sija... recite mi gde? Gde da je nadjem?

Pozdrav i hvala

Idi u Jehovine Svedoke oni su ti bliski, sto se mucis?
Isto verujes kao i oni po pitanju Trojstva..
Sta je drugo problem?
Nije da te nagovaram, ali...

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Raspitaj se tko ima "najfriškiji" izračunati datum Isusova dolaska na Zemlju, i tamo idi.

Onako kako se uvijek zvala - Sveta, Katolička i Apostolska Crkva.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698

Pozdrav i hvala

Hvala ti na pozdravu i želim ti sve najbolje.
Neću ulaziti u to da li si negde ili ne i da li imaš neko predubeđenje ili ne sve sad stavimo o strani.
Govorim ti kao u 4 oka i kao rođenom bratu ako možeš verovati da je tako.
Svi ponekad imamo neku slabost koja se ispolji ali znam da skoro svi koji dođu da svedoče o svojoj veri su tu iz najboljih namera i to je na neki način žrtva radi drugih.

Ovako,NIGDE nećeš naći ni jednu zajednicu gde se nećeš razočarati u ljude i među apostolima je bilo trzavica.
Drugo,nemoj gledati na ljude već na Isusa i onda ćeš u svima videti Isusa jer nas je sve otkupio pa verovali u to ili ne to jeste tako.
Ako gledaš slabosti svake zajednice NIKAD i NIGDE nećeš imati braću a ja ih imam u više crkvi i pored sveg onog što oni ne razumeju.
Ako oni ne razumeju moje je da ponudim ono što verujem a njihovo ako su zainteresovani da ispitaju u poniznosti da li e tako i Bogu zahvale za svaku pomoć i što nam potvara razum i daje veru kao i ljubav jer smo to sve primili.

Tamo gde vidiš da su TEMELJI SPASENJA uruđeni tamo NEMOJ IĆI već gledaj koliko je do tebe da svedočiš za svoju veru a sve ostalo prepusti Bogu.
Prvo nađi ljude koji krštavaju kako su apostoli na svim mestima krstili i vidi uzimaju li hleb i vino i peru li jedni drugima noge ako DA onda je to dobro.

Sledeće je ispitati da li Isusa Hrista veruju kao čoveka ili kao Boga u telu a koji ovo predhodno čine oni ispravno veruju i tu si na dobrom terenu. A SVE OSTALO ovaj proročki lanac onaj proročki lanac i šta sve je ispod toga. Tamo gde uz sve ono gore rečeno još ponizno istražuju i Otkrivenja i paze na reč odatle nemoj izlaziti ma kakvog god tamo čoveka ili ženu sreo a da nisu po tvojoj meri ti ostani i imaj zajednicu sa njima ali tu nije kraj priče već početak.

SVI verujući na svetu ma gde god bili koji imaju Isusa i Isus ima njih su ti braća a tu na žalost nećeš naći zasad Muslimane,Budiste,Js,Mormone i mnoge istočne kultove.
Nisu ti samo oni iz te sobe braća već SVI koji su Isusovom krvlju očišćeni i koji Isusa drže za onog koga proroštva najaviše. Oni se mogu zvati i Nazareni i Baptisti i Pentakostalci i Duhovne crkve i Adventisti i Metodisti i Pravoslavci to ne menja stvar a sad što svi ne vide bolji put i ne izbiraju što je bolje dužnost je onih koji mogu da pomognu drugima da sagledaju a Duh sveti da im otvori da razumeju.
Ako je bilo od koristi Bogu hvala ako ne moja je krivica.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322

Nisom sve pratila , ovo se isto odnosi ,i na ono prvo pitanje ,kako se zove crkva koja ima ucenje APOSTOLSKE crkve?

Sad bi htjela reći čija je vjera prava , svi se pozivaju da brane svoju vjeru , štoje neverojatno , krenila bi prvo od svoje , vodili se ratovi , palile vještice koji nije bilo , i tako dalje , Pravoslavci nešto slično tome ,i tako i svi drugi da ne nabrajam . Ako pogledamo kako se Islam proširio cijelim svijetom, a to priznaju i sami muslimani, otkrivamo da je to bilo oštricom mača. Kako je moguće da Bog potiče na ubijanje. Islam s jednoga kraja na drugi ohrabruje na osvajanje zemalja nasiljem i ponavlja: Ubijajte! Ubijajte! I ako im kažeš nije vam vjera dobra , što se dogodi , oni te jednostavno koknu.

Znači svi tvrde ako nisi iz moje vjere nećeš biti spašen , eto dali je to normalno .
Jabi samo dodala: Bog nas je stvorio slobodne i On će tražiti da mu položimo račun na veliki Dan Suda. Kako bi Bog nekom čovjeku mogao dati pravo da ubije drugoga čovjeka zato što taj ne prihvaća nečiju vjeru . Bog poštuje našu slobodu. Kako se može tolerirati pomisao da jedno ljudsko biće može ubiti drugo ljudsko biće zato što je taj druge vjere. I svatko će normalno reći moja je Crkva prava . A ja velim ovako : Svaka je crkva prava , koja poštuje Krista , ma kako se god ona zvala .

Krist kadje postao sinom , postao je i Duh , jer Bog je Duh . Kako plodnost njemu može biti uskraćena , koji je izvor svake plodnosti . Zar nam krist nije objavijo da je on vječnost . Jedini Bog je Otac, Sin i Duh Sveti. To je otajstvo Presvetoga Trojstva koje nam je objavio Sin Jedinac u Evanđelju.

Da nebi nekog uvredila , nema prave Kristove crkve. Svi smo mi prava kristova crkva, ma kako se god ona zvala . Kako je Krist rekao , jasam u OCU OTAC U MENI , tako smo i mi svi u KRISTU I KRIST U NAMA .

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nisom sve pratila , ovo se isto odnosi ,i na ono prvo pitanje ,kako se zove crkva koja ima ucenje APOSTOLSKE crkve?

Sad bi htjela reći čija je vjera prava , svi se pozivaju da brane svoju vjeru , štoje neverojatno , krenila bi prvo od svoje , vodili se ratovi , palile vještice koji nije bilo , i tako dalje , Pravoslavci nešto slično tome ,i tako i svi drugi da ne nabrajam . Ako pogledamo kako se Islam proširio cijelim svijetom, a to priznaju i sami muslimani, otkrivamo da je to bilo oštricom mača. Kako je moguće da Bog potiče na ubijanje. Islam s jednoga kraja na drugi ohrabruje na osvajanje zemalja nasiljem i ponavlja: Ubijajte! Ubijajte! I ako im kažeš nije vam vjera dobra , što se dogodi , oni te jednostavno koknu.

Znači svi tvrde ako nisi iz moje vjere nećeš biti spašen , eto dali je to normalno .
Jabi samo dodala: Bog nas je stvorio slobodne i On će tražiti da mu položimo račun na veliki Dan Suda. Kako bi Bog nekom čovjeku mogao dati pravo da ubije drugoga čovjeka zato što taj ne prihvaća nečiju vjeru . Bog poštuje našu slobodu. Kako se može tolerirati pomisao da jedno ljudsko biće može ubiti drugo ljudsko biće zato što je taj druge vjere. I svatko će normalno reći moja je Crkva prava . A ja velim ovako : Svaka je crkva prava , koja poštuje Krista , ma kako se god ona zvala .

Krist kadje postao sinom , postao je i Duh , jer Bog je Duh . Kako plodnost njemu može biti uskraćena , koji je izvor svake plodnosti . Zar nam krist nije objavijo da je on vječnost . Jedini Bog je Otac, Sin i Duh Sveti. To je otajstvo Presvetoga Trojstva koje nam je objavio Sin Jedinac u Evanđelju.

Da nebi nekog uvredila , nema prave Kristove crkve. Svi smo mi prava kristova crkva, ma kako se god ona zvala . Kako je Krist rekao , jasam u OCU OTAC U MENI , tako smo i mi svi u KRISTU I KRIST U NAMA .
Sta znaci crkva?
Na grckom ta rec znaci 'skup vernika' , ''tamo gde su dva ili tri sabrana u moje ime, onde sam ja medju njima''.
Trebalo bi da bude jasno, da crkva nije gradjevina, institucija sa pravilima i dogmama, vec je crkva Hristos i mi smo u njemu...

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
pozdrav
ovako govori "JEHOVA" po svome Sinu u Svetom Pismu

Ja i Otac jedno smo!
Evanđelje Ivan 10:30

vjerujem Bibliji da ne naučava nigdje trojstvo
jer sam Sin Božji svjedoči da je Bog jedan

Čuj Izraele "JEHOVA" je Bog naš, "JEHOVA" je jedan
Ponovljeni Zakon 6:4

"Ljubi Gospodina Boga svojega svim srcem svojim i svom dušom svojom i svim umom svojim. To je najveća i prva zapovijed.
Evanđelje Matej 22:37

Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
302
Raspitaj se tko ima "najfriškiji" izračunati datum Isusova dolaska na Zemlju, i tamo idi.
Onako kako se uvijek zvala - Sveta, Katolička i Apostolska Crkva.
A sta mislis da pogledam gde ima "najfriskije" prolivene krvi, pa da otuda bezim? U kojoj to denominaciji preko 60% verskih vodja su homoseksualci, pa da otuda begam!? Tvoja denominacija sigurno prednjaci u jednom, a to je po kolicini novca kojim je platila skandale svojih razuadanih predvodnika.
Ne bih dalje od ovog, dovoljno je!
Idi u Jehovine Svedoke oni su ti bliski, sto se mucis?
Isto verujes kao i oni po pitanju Trojstva..
Sta je drugo problem?
Nije da te nagovaram, ali...
Razmislicu.
Ovako,NIGDE nećeš naći ni jednu zajednicu gde se nećeš razočarati u ljude i među apostolima je bilo trzavica.
Drugo,nemoj gledati na ljude već na Isusa i onda ćeš u svima videti Isusa jer nas je sve otkupio pa verovali u to ili ne to jeste tako.
Ako gledaš slabosti svake zajednice NIKAD i NIGDE nećeš imati braću a ja ih imam u više crkvi i pored sveg onog što oni ne razumeju.
Ako oni ne razumeju moje je da ponudim ono što verujem a njihovo ako su zainteresovani da ispitaju u poniznosti da li e tako i Bogu zahvale za svaku pomoć i što nam potvara razum i daje veru kao i ljubav jer smo to sve primili.
Ma jasno je to meni. Svi smo nesavrseni i tako ce do Hrista biti. Ja prvi gresim i svesno i nesvesno, ali zato mnogo prastam, gotovo sve.
Ne gledam ja vernike kroz tu lupu niti neku versku zajednicu u kompletu... niti je posmatram kroz svoju prizmu da bih video da li valja ili ne, vec to radim kroz Boziji zakon. Kaze Hrist po plodovima njihovim ce se poznati... po ljubavi izmedju sebe. Tako mozemo znati ko je u istini, NE svojoj vec Hristovoj...
Prvo nađi ljude koji krštavaju kako su apostoli na svim mestima krstili i vidi uzimaju li hleb i vino i peru li jedni drugima noge ako DA onda je to dobro.
Da li si Ti nasao ljude koji krstavaju kao sto su apostoli krstavali?

To sam ja na pocetku i pitao...
Ako ovo sto te pitam nije na mestu ne moras odgovoriti, to je tvoja licna stvar.
SVI verujući na svetu ma gde god bili koji imaju Isusa i Isus ima njih su ti braća a tu na žalost nećeš naći zasad Muslimane,Budiste,Js,Mormone i mnoge istočne kultove.
Nisu ti samo oni iz te sobe braća već SVI koji su Isusovom krvlju očišćeni i koji Isusa drže za onog koga proroštva najaviše. Oni se mogu zvati i Nazareni i Baptisti i Pentakostalci i Duhovne crkve i Adventisti i Metodisti i Pravoslavci to ne menja stvar a sad što svi ne vide bolji put i ne izbiraju što je bolje dužnost je onih koji mogu da pomognu drugima da sagledaju a Duh sveti da im otvori da razumeju.
Ako je bilo od koristi Bogu hvala ako ne moja je krivica.
Samo donekle se mogu sloziti sa ovim.
Apostolska crkva je bila uredjena i ona sluzi kao model za danasnju crkvu. Kada kazem crkva mislim na skup vernika. Logicno je da Bog i danas ima svoju crkvu na zemlji, zato i pitam koja je to crkva kako joj je ime. Lako cu ja bracu naci to nije problem, nego gde da nadjem istinu? To sam pitao! Da li si je ti nasao?

Bog je Bog reda i on iznad svega hoce da i mi u obozavanju njega budemo tacni. Znas prvu zapovest, je li ona laka!? Smemo li se sa tim igrati? Zato danas na planeti mora postajati Bozija crkva koja ima za temelj APOSTOLSKO ucenje. Ta crkva se moze poznati po plodovima svojim... Ti ucenici se mogu pronaci po ljubavi izmedju sebe. Oni i vise od svega vode racuna o prvoj zapovesti, a kad je znas onda vidis da moras biti i organizovan. Organizovana sluzba zivome Bogu! Opet ne ni po jednom pravilu koje dodje od bilo kog smrtnog coveka, vec po zakonu zivoga Boga. Sta nas ujedinjuje u veri nego ljubav prema Bogu i njegovom zakonu, koji je za nasu korist.
I kako sad da meni bude brat neko ko znajuci Boziji zakon u obozavanju zivoga Boga koristi idole, ono sto je ZABRANJENO ko iglom u oko!? Kraj takvima znas, jer zive po uredbama ljudskim a ne po zakonu Bozijem. Da me pogresno ne razumes, ja volim ljude ali mrzim njihove postupke. Kako uci u pravoslavnu crkvu i videti idole na sve strane a znas da se Bog gnusa na to!? Smem li ja praviti od gorkog slatko i obrnuto. Sta treba da radim, da se pravim lud i da cutim!? Onda je meni bolje i da ne idem tamo. Ko mi je na prvom mestu Bog ili covek, pa Bog naravno.

Seti se Hristovih reci: ko je otac moj, ko je mati moja, ko je brat moj... pa onaj koji tvori volju Boziju! Zato ce u danu suda mnogima reci idite od mene nikada vas nisam poznavao!
ZASTO kada su okupljeni oko Hrista, kad u njegovo ime mnoga cuda cine??? Zasto ih Hrist ne priznaje? Upravo rekoh gore, jer zive po uredbama ljudskim a ne po zakonu zivoga Boga.

Dakle pitanje stoji u kojoj crkvi naci HRISTOVU ISTINU?
A ne bracu, lako cemo za to.
Hrist kaze 'ocem' ne zovite nikog na zemlji, tvoja denominacija ide preko Hristovih reci pa ima 'svetog oca' na zemlji. Sta ja sad da mislim? Imamo jasne Hristove reci koje se gaze a ti me upucujes na tu adresu.

Hvala tebi ko sestri ali kao i do sada slusacu Hrista.

Poslednja izmena:
Natrag