Religija - rasprave o nedoumicama

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
New Age nije kršćanstvo,već sotonska crkva.
Usput,da nisi ti gay?

Ja ne... a jesi ti pedofil ?

Ako je Hrišćanstvo New Age ( Hrišćanstvo Novog Doba satanizam onda je Bog satanista jer uspostavlja novo nebo i novu zemlju gde pravda živi a ne gey i pedofili.

Isaija 65.17 Jer gle, ja ću stvoriti novo nebo i novu zemlju...

2. Petrova 3.13. Ali čekamo po obećenju njegovom novo nebo i novu zemlju, gde pravda živi.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
24.01.2015
Poruka
218
Provocirao sam stoga što je za New Ageovce i gay OK!
A kršćanstvo se bazira na učenju Isusovom i Apostolskom.Tu inovacija nema , ba!

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ne,nije Mojsije postao Bog jer se Bog ne postaje.
Bog je postavio Mojsija da bude Božje oruđe i kad Mojsije govorion govori reči Božje i Božjom silom čuda čini.
Ništa Mojsije sam od sebe ne može činiti bez Boga.
Kad se kaže da će Mojsije biti Faraonu Bog to se gleda iz Faraonovog ugla jer suoni imali kipove isvako ko je činio velika čuda koja vračari nisu mogli uraditi smatrao se Bogom.
Mojsije ,imitira, Boga jer nema on silu da čini već je on sredstvo Božje koje će Faraonu pokazati Božju silu.
A kakve ovo ima veze sa trojstvom?

Da li je Mojsije postao deo svetog trojstva?,ili neki kvartet.
Ako je to troјstvo zaista sveto,zasto u bibliji nigde ne pise rec "trojstvo",a kamoli da je trojstvo sveto,kao sto pise samo da je Jehova bog svet
Zasto se za Jehovu Boga cak tri puta kaze da je Svet?
isaija 6;3
3 И говорили су један другом: „Свет, свет, свет је Јехова над војскама!+ Сва је земља пуна његове славе.“
3 I vikahu jedan drugom govoreći: Svet, svet, svet je Gospod nad vojskama; puna je sva zemlja slave Njegove.
Da li se to odnosi samo na Oca ili na celo trojstvo???

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Da li je Mojsije postao deo svetog trojstva?,ili neki kvartet.
Ako je to troјstvo zaista sveto,zasto u bibliji nigde ne pise rec "trojstvo",a kamoli da je trojstvo sveto,kao sto pise samo da je Jehova bog svet
Zasto se za Jehovu Boga cak tri puta kaze da je Svet?
isaija 6;3
3 И говорили су један другом: „Свет, свет, свет је Јехова над војскама!+ Сва је земља пуна његове славе.“
3 I vikahu jedan drugom govoreći: Svet, svet, svet je Gospod nad vojskama; puna je sva zemlja slave Njegove.
Da li se to odnosi samo na Oca ili na celo trojstvo???

Ja nisam trojičar i meni ta pitanja ne trebaju.
Može sto puta ponoviti uvek je jedan jer piše da non-stop viču slavu.
Ne kaže SLAVE NJIHOVE već SLAVE NJEGOVE.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Bože moj, Bože moj, zašto me ostavi?"(Mt. 27:46EČ).
Ovo su po Mateju Isusove riječi poslije pet sati agonije na krstu. Svakako da ovdje ima mjesta zapitanosti da li bi ovako govorio neko ko je i sam Bog? Šta misle vjernici o ovome?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Bože moj, Bože moj, zašto me ostavi?"(Mt. 27:46EČ).
Ovo su po Mateju Isusove riječi poslije pet sati agonije na krstu. Svakako da ovdje ima mjesta zapitanosti da li bi ovako govorio neko ko je i sam Bog? Šta misle vjernici o ovome?

Nema tu nista nerazumljivo, sem za J.S. koji nerazmisljaju.. I Otac naziva sina ''svojim Bogom'' , kada kaze:
''Pomaza te Boze Bog Tvoj'' , tako i za Jehovu je Isus ''njegov Bog''.
Zato kada Isus naziva Oca: ''Boze Moj'' to ne znaci da on sam nije Bog.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Nema tu nista nerazumljivo, sem za J.S. koji nerazmisljaju.. I Otac naziva sina ''svojim Bogom'' , kada kaze:
''Pomaza te Boze Bog Tvoj'' , tako i za Jehovu je Isus ''njegov Bog''.
Zato kada Isus naziva Oca: ''Boze Moj'' to ne znaci da on sam nije Bog.
To je samo na prvi pogled tako. Još je tu mnogo dilema. Recimo, jedna od tih dilema je, u ovom slučaju, da li je Isus znao da je Bog? Ako je znao, onda bi bila besmislena ova njegova rečenica sa krsta, jer kada bi se bilo ko našao u takvoj situaciji, ne bi sam sebe pitao: zašto me ostavi. A, opet, ako nije znao da je Bog, onda sva priča o njemu pada u vodu...

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
To je samo na prvi pogled tako. Još je tu mnogo dilema. Recimo, jedna od tih dilema je, u ovom slučaju, da li je Isus znao da je Bog? Ako je znao, onda bi bila besmislena ova njegova rečenica sa krsta, jer kada bi se bilo ko našao u takvoj situaciji, ne bi sam sebe pitao: zašto me ostavi. A, opet, ako nije znao da je Bog, onda sva priča o njemu pada u vodu...

Pa nije on sam sebe pitao :)
On pita drugu osobu, koja je jednako Bog kao i on sam.
Jovan 1:1 : ''U pocetku bese Rec i Rec bese KOD Boga, i Bog bese Rec''
Neko ko je kod neke druge osobe, ne moze biti ista ta osoba!

Dakle Isus ne pita ''sam sebe'' nego drugu osobu.
Ta osoba je do tog trenutka bila jedno sa njim, ali zbog greha dolazi do razdvajanja, ne umire Bog zbog greha , jer on ne moze umreti, umire covecja priroda tj. Isus Hristos u ovom slucaju..

To je kao i 'bracna zajednica' vec sam govorio o tome, iako su oni ''JEDNO'' , muskarac i zena mogu nezavisno da zive i rade i obavljaju razlicite delatnosti, mogu da se razdvoje i zive odvojeno, ali kada se sastanu oni su ''JEDNO''.
Tako su Otac i Isus jedno u Duhu, i Duh je taj koji ih cini jednim Bogom.

Ovo poredjenje sa brakom je ispravno, jer Bog ''na svoju sliku stvara coveka'' , pa ono sto imamo u ljudskom , slika je Bozanskog odnosa..

U Trosjstvu postoji odnos delovanja.
Jedna Bozanska osoba ima vecu duznost, druga manju, u procesu spasenja, ne ucestvuju sve jednako..
Tako Isus u nekom smislu ima manju ulogu, ''Otac je moj veci od mene'' -mada se ovo odnosi na njegov zivot na zemlji..
Za Sveti Duh se opet kaze da se ''hula na njega ne oprasta'' a na ''Boga da'' , to je opet ne zbog ''velicine'' , vec zbog ''uloge koju obavlja'' u procesu spasenja..

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Sve je ovo što si rekao fina apologetika, ali ima mnogo logičkih rupa u njoj. Kažeš, Isus ne pita sam sebe nego drugu osobu? A ja pitam tebe: čemu onakvo njegovo pitanje ako je znao svoje poslanje? Opet se tu ne može uhvatiti smisao. Dakle, ako je znao svoje poslanje, znao je i kako će se ono završiti, pa prema tome, nelogično je da neku drugu osobu, ili sam sebe, svejedno, pita zašto se to dešava, odnosno, zašto ga neko ostavlja?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Sve je ovo što si rekao fina apologetika, ali ima mnogo logičkih rupa u njoj. Kažeš, Isus ne pita sam sebe nego drugu osobu? A ja pitam tebe: čemu onakvo njegovo pitanje ako je znao svoje poslanje? Opet se tu ne može uhvatiti smisao. Dakle, ako je znao svoje poslanje, znao je i kako će se ono završiti, pa prema tome, nelogično je da neku drugu osobu, ili sam sebe, svejedno, pita zašto se to dešava, odnosno, zašto ga neko ostavlja?
Isus je rekao Ocu: ''ako je moguce da me mimoidje ova casa'' , odnosno ako je moguce da ne prodje kroz sve to.
I on je do poslednjeg trenutka verovao da ce ga Bog izbaviti, otuda i dolaze njegove reci: ''Boze moj Boze moj, zasto si me ostavio'' .. Ja tu ne vidim nikakve rupe, sem ako cemo pricati o Trojstvu, recimo zasto on nije znao neke stvari.. A to se vec odnosi na odnos osoba u Trojstvu, i njihovu ulogu u planu spasenja..

Natrag