Не пратим шта ради, али видим да се сада посветио православљу и Србству. Мислим да је добро када човек има искуства, јер тако може другима да помогне да не буду преварени. Као што рекох, најбољи пример је апостол Павле.
Лично мислим да је велики човек, јер је доказао своју искрену веру, без обзира да ли је испитивао култове. Нису хтели да му одобре магистарски рад, па су чак преиспитивали дипломски где је тема била нешто невезано за креационизам. О некој планини. А за магистарски није хтео да се одрекне тврдње да је Бог створио све, да је еволуција лаж. Треба велика храброст и вера да буде у човеку да тако нешто уради. Ово сам нашао:
Записник са седнице Наставног већа Смера за палеонтологију одржане 20. јуна 2000. год. са почетком у 11.00 часова
Присутни: др Марко Ерцеговац, ред. проф. (шеф смера за палеонтологију и катедре за микропалеонтологију) др Ђорђе Михајловић, ред. проф. (шеф катедре за палеоботанику) др Милан Судар, ред. проф. (шеф катедре за палеозоологију) др Владан Радуловић, ванр. проф. др Весна Димитријевић, доцент др Саша Митровић, доцент Зорица Лазаревић, асистент Невенка Ђерић, асистент Јелена Милојевић, асистент.
Дневни ред 1. Заузимање става о оправданости наставка магистарских студија Мирољуба Петровића, дипл. инж. геологије, на Смеру за палеозооловију, Рударско-голошког факултета у Београду, због јавних иступа који негирају научност геолошке дисциплине.
Закључак После расправе у којој је учествовала већина чланова Наставног већа Смера за палеонтологију, закључено је следеће:
Мирољуб Петровић, дипл. инж. геологије, који се налази на магистарским студијама на Смеру за палеозоологију, Рударско-геолошког факултета у Београду, последњих неколико месеци у току 2000. године, својим јавним иступима у виду серијала на ТВ Палма негира све научне постулате у геологији. У име Центра за природњачка истраживања, како наводи, тако и у своје лично име, М. Петровић ненаучно, а најчешће наивно и конфузно, пропагира ставове тзв. „научног” креационизма, који у свету данас има и својих присталица. У основи креационизма, заснован на религијским учењима, негира еволуционизам као опште прихваћени научни поглед за тумачење развоја органског света и земље у целини. Јавна иступања М. Петровића штете угледу геологије, али и школе у целини. То потврђују и бројна негативна реаговања наших стручњака.
Наставницима Смера за палеонтологију познато је да је М. Петровић још на основним студијама био присталица креационизма, али то није произвело никакве последице јер се прихватало као право на другачије мишљење. Међутим, од тренутка када је М. Петровић пред милионским аудиторијумом почео да пропагира тзв. „научни” креационизам, он се јавно декларисао као истински противних важећих и темељних научних постулата у геологији. Због тога чланови Смера за палеонтологију не могу да прихвате овакву „научну” дволичност и ограђују се од његових јавних иступања. Највећи број присутних чланова Наставног већа (8), са једним уздржаним, из оправданих етичких и моралних разлога, као и заштите угледа Факултета, не желе да својим учешћем омогуће М. Петровићу стицање звања магистра геологије.
Пошто се ради о специфичном угледу без преседана на Београдском универзитету, договорено је да се о свему овоме упозна Научно-наставно веће геолошког одсека, као и управа Рударско-геолошког факултета, а да овај проблем свакако треба да се разматра и на Суду части Српског геолошког друштва.
Београд, 10. јул 2000. Шеф Смера за палеонтологију др Марко Ерцеговац
“
Дошло је до покретања поступка за преиспитивање његове магистарске тезе
Доњо-јурске шкољке Старе планине, која је две године пре тога била одобрена. Веће које је то требало да испита се никада није састало, а Петровић се писмено жалио тадашњем министру просвете Гаши Кнежевићу. Тиме што одговор није стигао, Мирољубу Петровићу онемогућен наставак студија на постдипломским студијама на
Рударско-геолошком факултету Универзитета у Београду.
Завршио је курс медицине на
International Institute for Original Medicine у Америци. Докторирао је филозофију са похвалама на Универзитету
Александар Јоан Куза у
Јашију,
Румунија, на тему повезивања науке и
религије.
[2]
Петровићево тумачење Библије
Мирољуб Петровић дословно тумачи Библију и тврди да је Библија писана од стране Творца за све људе, на разумљивом језику, односно историјски извештај, који су писали Мојсије и остали.
???
Наравно! То сваки хришћанин треба да говори и да заступа. Не да прихвати лаж због дипломе. Да не идемо од теме, битно је да се вратио православљу, Богу хвала.
Meni je dosta poznat njegov rad.
Ja ne sporim da se od njega moze cuti dosta toga korisnog.
Ali kada govori o Pravoslavlju tu je dosta toga povezao sa judaizmom i adventizmom i napravio je neki miks: ''adventisticko-judaistickog pravoslavlja''.
Ako odes na njegov forum, pokusaj da ga pitas da li je nekada bio adventista bices banovan.
Pored toga postavi mu barem jedno pitanje na koje ne zna odgovor, nazvace te pogrdnim imenom i banovati.
Ja sam to doziveo, cak cetiri puta.
Postavio mu lepo pitanje sa postovanjem, a on me ocrni kao da sam ja najgori bezboznik i zapreti da vise ne postavljam ''glupa pitanja'' ili ce me banovati.
Kad sam insistirao na odgovoru, sutra vise ne mogu da se ulogujem.
Dakle covek se krije iza maske ''sveznajuceg'' i plasira ljudima ''miks vere'' po njegovom receptu.
Nema tu pravoslavlja.
Pogledaj njegov forum
Kod:
http://www.creation6days.com/diskusije/forum/viewthread.php?thread_id=4&pid=51959#post_51959
Pogledaj kako se obraca ljudima i sta prica, sve ce ti biti jasno..
Kako bilo, ja opet cenim njegov rad na podrucju nauke i kreacionizma, i imam sve pohvale.
Ali opet ne mogu da prihvatim plagijate.
Recimo izdaje knjige pod laznim imenom, knjiga ''Aleksandra Medvedeva'' - ''Tajne Biblije'' - je zapravo knjiga ''Radise Antica - ''Put Istina i zivot''. uzmi pa uporedi..
Takodje nadjem da je njegov prevod Svetog Pisma u stvari prevod New World Translation -Jehovinih Svedoka, sa izbacenim imenom.
Uzmi pa pogledaj sam , uporedi ih i naci ces da je tekst isti samo bez Bozjeg imena sa jos manjim ispravkama, gde je vratio u original tekstove koji govore o Hristovom Bozanstvu..
Dakle sta reci o njemu?
Da li je iskren? Ne znam.
Ali sam ga upoznao kao jako arogantnog coveka.
Opet zelim mu sve najbolje, jer jedino on na ovim prostorima govori korisne stvari, i uci ljude moralnosti.
Ali nisam siguran da se sam pridrzava onoga sto uci...
*Prebacio sam post i tekst sa druge teme, jer je Jurivaka rekao da smo promasili temu.
Pa evo mozemo ovde o Miroljubu..