Religija - rasprave o nedoumicama

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Jeste satanski simbol čim mu ljudi pridaju magijski značaj, čak se tradicionalisti mole časnom krstu. U danima nevolje nek im onda krst pomogne.
A ti magijsku moć pripisuješ samo satani? Očito. Zato i ne razumiješ razliku između satanskih i Božijih simbola.
Religija, nauka, vjerovanja, ne vjerovanja, nade, strahovi..., sve je to čovjek! Krst je antropoidni znak čovjeka, a ne satane! Ako čovjek pridaje neku magijsku moć krstu, to znači da tu moć pridaje sebi kao Božijem stvorenju, odnosno, Bogu, kao njegovom tvorcu!

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Istina je da velika većina kršćana uzvisuje križ više nego onoga koji je na njemu umro. Nije važna sprava kojom je Isus ubijen nego ono što je on učinio za nas ubijen na tom križu. Da je kojim slučajem Isus ubijen puškom ili sabljom danas bi ljudi stavljali na crkve puške ili u aute za dekoraciju kao i žene istaknutih grudi. Rijetko bi koji otac oko vrata nosao nož kao simbol ako mu je kojim sluačajem sin ubijen nožem.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Jeste satanski simbol čim mu ljudi pridaju magijski značaj, čak se tradicionalisti mole časnom krstu. U danima nevolje nek im onda krst pomogne.

Ako ti možeš tjedno tri puta promijeniti ono što vjeruješ, tko će sotoni zabraniti čime će se on služiti. Točno je, dakle, da sotonisti koriste križ kao simbol, ali oni ga u svojim okultnim praksama pokušavaju izvrći ruglu, pa ga onda i koriste izvrtanjem naopačke. To što sotonisti na ovaj način koriste križ kao simbol i sa nakanom da obeščaste ono na što križ podsjeća kršćane, zapravo i sve govori i sve objašnjava. Oni koje križ uvijek podsjeća na Krista, ostaju Kristovi i kršćani, a oni koji nasjednu na sotonističko izvrtanje, kojim se sotonisti rugaju Kristu i Kristovoj žrtvi na križu, prelaze upravo na njihovu stranu.

A magijsko? Kakvo magijsko!? Ti onda niti ne razumiješ što uopće znači riječ magijsko. Magija i magijsko znači vjerovanje kako čovjek isključivo propisanom praksom i činom može postići "nemoguće" rezultate. Kršćani vjeruju u Svemogućeg Boga, i vjeruju da samo Bog može dati da se dogodi ono što se čovjeku čini nemogućim. Sve "nemoguće" što se događa kršćanin pripisuje Bogu, a ne nekom predmetu ili magijskom činu. Moguće je da neki ljudi naprosto nisu upoznati što Crkva točno vjeruje i naučava po ovome pitanju, ali zbog toga što su neki ljudi neupućeni, Crkvu i njeno naučavanje nazvati poganskim i magijskim, zaista je imbecilizam. To je otprilike kao da kirurgiju proglasimo klaonicom, jer je jednoj bolničkoj čistačici pacijent umro na operacijskom stolu.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Не пратим шта ради, али видим да се сада посветио православљу и Србству. Мислим да је добро када човек има искуства, јер тако може другима да помогне да не буду преварени. Као што рекох, најбољи пример је апостол Павле.

Лично мислим да је велики човек, јер је доказао своју искрену веру, без обзира да ли је испитивао култове. Нису хтели да му одобре магистарски рад, па су чак преиспитивали дипломски где је тема била нешто невезано за креационизам. О некој планини. А за магистарски није хтео да се одрекне тврдње да је Бог створио све, да је еволуција лаж. Треба велика храброст и вера да буде у човеку да тако нешто уради. Ово сам нашао:

Записник са седнице Наставног већа Смера за палеонтологију одржане 20. јуна 2000. год. са почетком у 11.00 часова
Присутни: др Марко Ерцеговац, ред. проф. (шеф смера за палеонтологију и катедре за микропалеонтологију) др Ђорђе Михајловић, ред. проф. (шеф катедре за палеоботанику) др Милан Судар, ред. проф. (шеф катедре за палеозоологију) др Владан Радуловић, ванр. проф. др Весна Димитријевић, доцент др Саша Митровић, доцент Зорица Лазаревић, асистент Невенка Ђерић, асистент Јелена Милојевић, асистент.

Дневни ред 1. Заузимање става о оправданости наставка магистарских студија Мирољуба Петровића, дипл. инж. геологије, на Смеру за палеозооловију, Рударско-голошког факултета у Београду, због јавних иступа који негирају научност геолошке дисциплине.

Закључак После расправе у којој је учествовала већина чланова Наставног већа Смера за палеонтологију, закључено је следеће:

1. Мирољуб Петровић, дипл. инж. геологије, који се налази на магистарским студијама на Смеру за палеозоологију, Рударско-геолошког факултета у Београду, последњих неколико месеци у току 2000. године, својим јавним иступима у виду серијала на ТВ Палма негира све научне постулате у геологији. У име Центра за природњачка истраживања, како наводи, тако и у своје лично име, М. Петровић ненаучно, а најчешће наивно и конфузно, пропагира ставове тзв. „научног” креационизма, који у свету данас има и својих присталица. У основи креационизма, заснован на религијским учењима, негира еволуционизам као опште прихваћени научни поглед за тумачење развоја органског света и земље у целини. Јавна иступања М. Петровића штете угледу геологије, али и школе у целини. То потврђују и бројна негативна реаговања наших стручњака.
    Наставницима Смера за палеонтологију познато је да је М. Петровић још на основним студијама био присталица креационизма, али то није произвело никакве последице јер се прихватало као право на другачије мишљење. Међутим, од тренутка када је М. Петровић пред милионским аудиторијумом почео да пропагира тзв. „научни” креационизам, он се јавно декларисао као истински противних важећих и темељних научних постулата у геологији. Због тога чланови Смера за палеонтологију не могу да прихвате овакву „научну” дволичност и ограђују се од његових јавних иступања. Највећи број присутних чланова Наставног већа (8), са једним уздржаним, из оправданих етичких и моралних разлога, као и заштите угледа Факултета, не желе да својим учешћем омогуће М. Петровићу стицање звања магистра геологије.
    Пошто се ради о специфичном угледу без преседана на Београдском универзитету, договорено је да се о свему овоме упозна Научно-наставно веће геолошког одсека, као и управа Рударско-геолошког факултета, а да овај проблем свакако треба да се разматра и на Суду части Српског геолошког друштва.
Београд, 10. јул 2000. Шеф Смера за палеонтологију др Марко Ерцеговац

Дошло је до покретања поступка за преиспитивање његове магистарске тезе Доњо-јурске шкољке Старе планине, која је две године пре тога била одобрена. Веће које је то требало да испита се никада није састало, а Петровић се писмено жалио тадашњем министру просвете Гаши Кнежевићу. Тиме што одговор није стигао, Мирољубу Петровићу онемогућен наставак студија на постдипломским студијама на Рударско-геолошком факултету Универзитета у Београду.

Завршио је курс медицине на International Institute for Original Medicine у Америци. Докторирао је филозофију са похвалама на Универзитету Александар Јоан Куза у Јашију, Румунија, на тему повезивања науке и религије.[2]

Петровићево тумачење Библије
Мирољуб Петровић дословно тумачи Библију и тврди да је Библија писана од стране Творца за све људе, на разумљивом језику, односно историјски извештај, који су писали Мојсије и остали.

???

Наравно! То сваки хришћанин треба да говори и да заступа. Не да прихвати лаж због дипломе. Да не идемо од теме, битно је да се вратио православљу, Богу хвала.

Meni je dosta poznat njegov rad.
Ja ne sporim da se od njega moze cuti dosta toga korisnog.
Ali kada govori o Pravoslavlju tu je dosta toga povezao sa judaizmom i adventizmom i napravio je neki miks: ''adventisticko-judaistickog pravoslavlja''.
Ako odes na njegov forum, pokusaj da ga pitas da li je nekada bio adventista bices banovan.
Pored toga postavi mu barem jedno pitanje na koje ne zna odgovor, nazvace te pogrdnim imenom i banovati.
Ja sam to doziveo, cak cetiri puta.
Postavio mu lepo pitanje sa postovanjem, a on me ocrni kao da sam ja najgori bezboznik i zapreti da vise ne postavljam ''glupa pitanja'' ili ce me banovati.
Kad sam insistirao na odgovoru, sutra vise ne mogu da se ulogujem.
Dakle covek se krije iza maske ''sveznajuceg'' i plasira ljudima ''miks vere'' po njegovom receptu.
Nema tu pravoslavlja.
Pogledaj njegov forum
Kod:
http://www.creation6days.com/diskusije/forum/viewthread.php?thread_id=4&pid=51959#post_51959
Pogledaj kako se obraca ljudima i sta prica, sve ce ti biti jasno..
Kako bilo, ja opet cenim njegov rad na podrucju nauke i kreacionizma, i imam sve pohvale.
Ali opet ne mogu da prihvatim plagijate.
Recimo izdaje knjige pod laznim imenom, knjiga ''Aleksandra Medvedeva'' - ''Tajne Biblije'' - je zapravo knjiga ''Radise Antica - ''Put Istina i zivot''. uzmi pa uporedi..
Takodje nadjem da je njegov prevod Svetog Pisma u stvari prevod New World Translation -Jehovinih Svedoka, sa izbacenim imenom.
Uzmi pa pogledaj sam , uporedi ih i naci ces da je tekst isti samo bez Bozjeg imena sa jos manjim ispravkama, gde je vratio u original tekstove koji govore o Hristovom Bozanstvu..

Dakle sta reci o njemu?
Da li je iskren? Ne znam.
Ali sam ga upoznao kao jako arogantnog coveka.
Opet zelim mu sve najbolje, jer jedino on na ovim prostorima govori korisne stvari, i uci ljude moralnosti.
Ali nisam siguran da se sam pridrzava onoga sto uci...

*Prebacio sam post i tekst sa druge teme, jer je Jurivaka rekao da smo promasili temu.
Pa evo mozemo ovde o Miroljubu..

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ima problem...
MNOGE stvari postoje pre dolaska Mesije i tu se ne obraća dovoljno pažnje.
Od potopa je krenulo obožavanje carice neba predstavljene kao majke sa deteto. Takođe od potopa ide i sprava za pogubljenje neposlušnih u obliku slova ,T , i sve je to imalo svoj smisao za OBE STRANE.
Kad kažem obe strane onda mislim na Božju i na neznabožačku-satansku.
Od prvog para stvorenih osoba Bog je izneo plan spasenja i zaklao jagnje te njegovom kožom odenuo čoveka i čovečicu.

Zmija je sve to počela imitirati.
Bog je znak Tau rekao anđelu da postavlja na čela ljudi koji uzdišu zbog zla koje se čini i na istom znaku je Mesija postradao.
Neprijatelj je taj znak pretvorio u zlo a Bog ga je dobrim ponudio.
Majka sa detetom je predstavljeno zlom kao paganska boginja a Bog nudi Mariju i kroz nju Isusa.
Bog daje subotu za odmor neprijatelj zamenjuje dan za prvi u sedmici.

Ako opet krenemo da nedelju nazivamo žigom zveri u problemu smo jer je Bog dao praznike i u Pedesetnicu je bio naređen ODMOR a isti je uvek padao u nedelju.

Znači, krst sam po sebi nije loš ali je uzet u službu zlog a Bog je isti uzeo u službu dobrog.
Bog je sedmi dan dao za dobro a uzet je za zlo ukidanjem istog.
Marija se prikazuje kao carica neba i tako se dobro pokazuje zlim.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Istina je da velika većina kršćana uzvisuje križ više nego onoga koji je na njemu umro. Nije važna sprava kojom je Isus ubijen nego ono što je on učinio za nas ubijen na tom križu. Da je kojim slučajem Isus ubijen puškom ili sabljom danas bi ljudi stavljali na crkve puške ili u aute za dekoraciju kao i žene istaknutih grudi. Rijetko bi koji otac oko vrata nosao nož kao simbol ako mu je kojim sluačajem sin ubijen nožem.

Dobar ti je rezon kopiran od reci do reci iz publikacija Jehovinih Svedoka.

Ko uzvisuje krst vise nego Hrista koji je na njemu umro?
Samo oni koji nisu Hriscani, vec su nazovi vernici..

Kazes: 'koji bi otac oko vrata nosio noz kao simbol ako mu je sin ubijen nozem''?
Hriscanstvo nosi krst, jer je nama: ''Hristova smrt spasonosna'' , da je on kojim slucajem ostao ziv i da nije ubijen na krstu mi danas ne bi mogli imati vecni zivot.

Zato se ''slavi njegova smrt'' i ''njegov krst'' .Jer -bukvalno Hriscanstvo je zapravo: ''slavljenje Hristove smrti'' , to se lepo vidi i u Euharistiji kao najvaznijem obredu, kada se uzima : ''Hristovo telo i pije njegova krv'' - to je najvazniji praznik u Hriscanstvu i kao takav ''navescuje Hristovu smrt dok on ne dodje''.
Koliko vi toga niste svesni i koliko nista ne znate , pokazuje se i ovim negiranjem krsta kao najvaznijeg simbola ''Hristove smrti'' u Hriscanstvu.

Trebamo slaviti Hristov zivot, ali najvise trebamo slaviti njegovu smrt, jer je on umro ZA NAS!
I Biblija je puna tekstova koji slave Hristovu smrt, vise nego njegov zivot...

Učlanjen(a)
05.01.2011
Poruka
214

Ali ipak "jedino on na ovim prostorima govori korisne stvari, i uci ljude moralnosti." I pitaš se zašto ja uvek izražavam sumnju u tvoje intelektualne sposobnosti. Ovo tvoje obožavanje Miroljuba čak ni sa religijom, gde je razmišljati greh, nije u saglasnosti.

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Dobar ti je rezon kopiran od reci do reci iz publikacija Jehovinih Svedoka.

Ko uzvisuje krst vise nego Hrista koji je na njemu umro?
Samo oni koji nisu Hriscani, vec su nazovi vernici..

Kazes: 'koji bi otac oko vrata nosio noz kao simbol ako mu je sin ubijen nozem''?
Hriscanstvo nosi krst, jer je nama: ''Hristova smrt spasonosna'' , da je on kojim slucajem ostao ziv i da nije ubijen na krstu mi danas ne bi mogli imati vecni zivot.

Zato se ''slavi njegova smrt'' i ''njegov krst'' .Jer -bukvalno Hriscanstvo je zapravo: ''slavljenje Hristove smrti'' , to se lepo vidi i u Euharistiji kao najvaznijem obredu, kada se uzima : ''Hristovo telo i pije njegova krv'' - to je najvazniji praznik u Hriscanstvu i kao takav ''navescuje Hristovu smrt dok on ne dodje''.
Koliko vi toga niste svesni i koliko nista ne znate , pokazuje se i ovim negiranjem krsta kao najvaznijeg simbola ''Hristove smrti'' u Hriscanstvu.

Trebamo slaviti Hristov zivot, ali najvise trebamo slaviti njegovu smrt, jer je on umro ZA NAS!
I Biblija je puna tekstova koji slave Hristovu smrt, vise nego njegov zivot...

Ja slavim Krista i ono što je on učinio za nas umrijeviši na križu. Ja ne slavim spravu kojom je ubijen naš Spasitelj niti se klanjam toj spravi niti ju ljubim....

Natrag