Član
- Učlanjen(a)
- 06.06.2010
- Poruka
- 320
Ne ide nikako kreacionizam & evolucionizam. smile3Lepo, lepo.
Svidja mi se ona rečenica - Kad dodje vreme, saznacemo. :yea:
Upravo to agnostici i tvrde. Zamislimo samo da ta saznanja imamo danas. Naravno da nije nužno da to bude potvrda postojanja Boga. Možda se postavi pitanje - Kakva je svrha i zašto je scenarij baš ovakav. Mislim da to uopšte nije slučajno. Neko je negde napisao da je verovatnoća nastanka života ovakvog kakvog poznajemo ista kao da dune vetar preko nekog otpada i napravi Boing 737 (ili već)
Konstantno se postavlja pitanje - Evolucija ili kreacije.. Sklon sam tome da taj poredak promenim pa umesto ili stavim i. Dakle Kreacija i evolucija
To su dva potpuno suprotna koncepta. Ne trebamo mesati babe i zabe.
Evolucionizam je dokazana prevara i zabluda!
Mnogi poistovecuju sam evolucionizam sa samom naukom. Kao sto smo ranije rekli, nauka ne poznaje autoritete vec samo cinjenice. Nauka je istina. Kreacionizam s'punim pravom mozemo nazvati naukom, zato sto taj pravac sagledavanja stvari jeste istina.
Polako, doci cemo i do kosih ocijuNe bih se mogao složiti sa ovom tvrdnjom. Sve moguće kombinacije već postoje ali pojava ljudi kojima su oči nakošene na dole nema. Isto je i u biljnom i životinjskom svetu. Poredak stvari se suštinski ne menja. Ono što se uistinu menja je imuno sistem jer se neprestano prilagodjava novim okolnostima. Uzmimo banalni primer. Dovedimo novorodjenče koje je rodjeno u uslovima sličnim onima posle potopa. Šta bi se dogodilo. Verovatno bi imao problema sa imuno zaštitom ali bi verovatno završio kao i svako dete rodjeno u savremenim uslovima. Evolucionisti bi rekli da je to suviše kratak period. Možda su tu i u pravu. Mi ne možemo znati kako će čovek izgledati za milion godina ali suštinski je isti bar 10.000 hiljada godina unazad. Kreacionisti bi pak rekli da će izgledati isto. Opet, možda su i oni u pravu. Možda će se to jednog dana moći predvideti ali smo danas tu gde jesmo.
Ovde ne računam naravno na eventualne genetske igre te pokušaj stvaranja savršenog bića sa četiri ruke.
Prvo smo videli kako su nastale "rase". Rasa kao rasa nije adekvatan pojam ali ga mi koristimo kao takav u nedostatku neke druge koja bi opisala ljude druge boje
Znaci ovaj prvi deo je kako vidim shvatljiv .
kad sam rekao da je proces u toku, bukvalno sam na to mislio. Nije samo belo, crno, zuto i crveno u opticaju vec nijanse i nijanse ( u zavisnosti od doze melanina odnosno pigmenta koze).
A ti ga zovi kako hoces i negirao -nenegirao na isto mu dodje ali cinjenica je da je postojao.dodato>
Sad kada prvi put čujem da je neko rekao / Da incest je postojao spreman sam reći da nije. Bio je to samo prirodan i jedini mogući tok.
Pod pretpostavkom božijeg stvaranja, naravno.
To sto je sama pojava bila prirodna i jedina moguca ne menja ime samoj pojavi