Protestantizam i njegovi plodovi

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Da tako zdušno citiraš i druge biblijske tekstove - srušio bi celu svoju crkvenu dogmu.

.......

A ne mahanje pamfletom na kome piše "ISUS JE BOG"

Vidi citata: :):):)

A. JAHVE SPASITELJ

Ps 24,5: On blagoslov prima od Jahve i nagradu od Boga, Spasitelja svoga.

Ps 68,20: Blagoslovljen Jahve dan za danom, nosi nas Bog, naš Spasitelj.

Ps 95,1: Dođite, kličimo Jahvi, uzvikujmo Hridi, Spasitelju svome!

Iz 43,3: Jer ja sam Jahve, Bog tvoj, Svetac Izraelov, tvoj Spasitelj.

Iz 43,11: Ja, ja sam Jahve, osim mene nema Spasitelja.

Iz 45,15: Doista ti si Bog skriveni, Bog Izraelov, Spasitelj.

Hab 3,18: Ali ja ću se radovati u Jahvi i kliktat ću u Bogu, svojem Spasitelju.

Sef 3,17: Jahve, Bog tvoj, u sredini je tvojoj, silni Spasitelj!

B. ISUS KRIST SPASITELJ

Lk 2,10-11: No anđeo im reče: "Ne bojte se! Evo javljam vam blagovijest, veliku radost za sav narod! Danas vam se u gradu Davidovu rodio Spasitelj - Krist, Gospodin.

Dj 4,12: Nema uistinu pod nebom drugoga imena dana ljudima po kojemu se možemo spasiti."

Dj 5,30-31: Bog otaca naših uskrisi Isusa kojega vi smakoste objesivši ga na drvo. Njega Bog desnicom svojom uzvisi za Začetnika i Spasitelja da obraćenjem podari Izraela i oproštenjem grijeha.

Dj 13,23: Iz njegova potomstva izvede Bog po svom obećanju Izraelu Spasitelja, Isusa.

Fil 3,20: Naša je pak domovina na nebesima, odakle iščekujemo Spasitelja, Gospodina našega Isusa Krista.

Tit 1, 4: Titu, pravomu sinu po zajedničkoj vjeri, milost i mir od Boga i Krista Isusa, Spasitelja našega!

Tit 2,13: iščekujući blaženu nadu i pojavak slave velikoga Boga i Spasitelja našega Isusa Krista.

Tit 3,5-6: nego po svojem milosrđu: kupelji novoga rođenja i obnavljanja po Duhu Svetom koga bogato izli na nas po Isusu Kristu, Spasitelju našemu,

2 Pt 1,1: Šimun Petar, sluga i apostol Isusa Krista, onima koje pravednošću Boga našega i Spasitelja Isusa Krista zapade ista dragocjena vjera kao i nas.

2 Pt 1,11: Tako će vam se bogato osigurati ulazak u vječno kraljevstvo Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista.

1 Iv 4,14: I mi smo vidjeli i svjedočimo da je Otac poslao Sina kao Spasitelja svijeta.
--------------------------

Osnovnoškolac, malo nadareniji za matematiku, ovako bi postavio sustav 'Božjih jednadžbi':

Bog Jahve je jedini Spasitelj (1) [Stari zavjet]

Isus Krist je jedini Spasitelj (2) [Novi zavjet]
----------------------------------------
Rješenjem sustava jednadžbi (1) i (2) dobijamo:

Bog Jahve = Isus Krist!!!

P.S. Ovi biblijski citati i tekstovi izuzetno blagotvorno djeluju na dušu i um, pa ih kao lijek predlažem na čitanje i razmatranje onima koji su otrovani antikristovskim otrovom. Dakle svima onima koji niječu Isusu da je Vječni i Svemogući Bog Stvoritelj i Spasitelj. Ovisno o stupnju zatrovanosti treba dozirati i ovaj lijek. Nekima će biti dovoljno par puta dnevno, i možda par mjeseci ili tjedana za ozdravljenje.

Nažalost, nekima, kao što je slučaj ovdje s Laodikejom, čiji su slučajevi puno teži jer su dodatno otrovani, u ovom slučaju "EGWizmom", i drugim teškim sektaškim bolestina liječenje treba provoditi s puno 'jačom dozom' ovih citata i kroz dulji period.

P.S. Bože, pomozi ovima koji su u strašnoj opasnosti gubitka Tvoga kraljevstva.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Uzalud meni citiraš sve te tekstove da bi mi nešto dokazao, kad ja znam i verujem da je Isus Jahve spasitelj zajedno sa Ocem.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Uzalud meni citiraš sve te tekstove da bi mi nešto dokazao, kad ja znam i verujem da je Isus Jahve spasitelj zajedno sa Ocem.

Je li Isus, Sin, jednako Bog kao i Otac?

P.S. A ja znam da je tebi džaba citirati Bibliju, jer je vi EGWisti niti cijenite niti čitate. Imate vi svoj 'duh proroštva', stotinu puta opsežniji od Biblije. Jest, činjenica je, od toga je najmanje 50 tisuća stranica teksta pokradeno od drugih autora - to je toliko pokradenih tekstova da bi trebalo dobro nabildanih 25 magaraca da taj teret ponesu na svojim leđima.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Isus je Bog jednak Ocu po prirodi.

A što se tiče krađe tekstova, to je u tvojim snovima.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Isus je Bog jednak Ocu po prirodi.

Nisi uopće odgovarao niti odgovorio na moje pitannje.

Zato pitam još jednom. Je li za tebe Isus Krist Bog Sin, Vječni i Svemogući Bog?

A što se tiče krađe tekstova, to je u tvojim snovima.

Za*jebi moje snove, ovako ti stoji java:
U pismu napisanom 1905. Ellen White tvrdi da joj je Isus rekao: "Napiši poruke koje ti dajem, da ih ljudi dobiju." Zatim dodaje:

Ove su poruke napisane onako kako mi ih je Bog dao. Sama od sebe ne bih mogala iznijeti ove knjige, ali Gospodin mi je dao pomoć svoga Svetoga Duha. Ove knjige sadrže upute koje mi je Bog davao gotovo pola stoljeća. Sadrže svjetlo s neba i podnijet će ispit istrage. (Ellen White, Letter 39, 1905)

Adventisti s ponosom ističu kako je Ellen White napisala stotinu tisuća stranica tiskanog teksta. I naravno da tolike knjige i tolike tekstove nije mogla sama napisati, i u tome je Ellen White u pravu, samo što ćemo se sada uvjeriti da sa ovom njezinom “klepto-skribomanijom” Bog nema baš nikakve veze, nego je to sve sotonino djelo.

Pogledajte donji tekst, pročitajte napomene i bit će vam potpuno jasno:

1679947436633.png

Napomena 1. Sav obojani tekst se slaže gotovo u slovo.

Napomena 2. Primjetite u vrhu uokvirene godine. Knjiga J.C. Geikie objavljena je 10 godina prije slanja savjeta Ellen White Olsenu.

P.S. Razmislite. Kakva je to osoba koja ovako "divljački" krade tuđe tekstove, stavlja ih u svoje knjige (spise), "divljački" mlati novac prodajući ih, i još izjavi kako joj je sve ove riječi uputio sam Bog "direktno s prijestolja".

P.S. Čak su i sami neki adventisti analizirali opseg plagiranja u tekstovima Ellen White, i došli do zaključka kako to ide i preko 50% teksta. Računajmo najmanje, 50%, dolazimo do toga da je Ellen White pokrala 50 tisuća stranica tuđih tekstova.

P.S.S. Znate li koliko je 50 tisuća stranica (80-gramski papir) u kilogramima? :) To vam je 250 kg papira. :oops: Dakle, da biste prebacili tekstove koje je Ellen White pokrala od drugih, trebalo bi vam 5 dobrih magaraca. :)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Dokazao si moju tvrdnju 'da se ti ne baviš propovedanjem jevanđelja o spasenju u Gospodu Isusu Hristu.
Već napadaš druge.

Jak si Hrišćanin.

Hrišćani propovedaju Hrista kako bi se ljudi obratili.
A ti si sramota za Hrista.

 Isus jeste Bog Sin koji je identičan kao i Otac.
Telo njegovog tela i duh njegovog duha.

A da li je oduvek postojao u prošlosti, to nećemo znati dok smo ovde na zemlji.

 Ako mu je Sin kako može biti i Otac.

Otac ne može biti Otac Ocu.

Samo Otac može biti Otac Sinu.

A što se tiče Ellen White, ti si svestan da sam odgovor već dao, i opet ponavljaš isto.

Dakle, postoje proročki spisi, i istorijski spisi Ellen White.

Proročki spisi sadrže njena otkrivenja koja je dobijala od Boga.

Istotijski sarže i otkrivenja, i istorijske podatke koje je citirala iz drugih istorijskih knjiga onoga vremena, kao u velikoj borbi, u kojoj na kraju postoje reference iz kojih knjiga je citirala.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Dokazao si moju tvrdnju 'da se ti ne baviš propovedanjem jevanđelja o spasenju u Gospodu Isusu Hristu.

Istina će vas spasiti - stoji u Evanđelju. Zato ja istinu, svakovrsnu, propovjedam.

Već napadaš druge.

Krivo. Iznosim istinu o vama sektašima. U ovom slučaju o subotarskoj ‘proročici’ koja je bila tolika kleptomana da joj od Adama do 2023. nitko ni do gležnja nije u krađi tuđih tekstova i plagiranju. Napisah gore, 50 tisuća stranica teksta je ukrala i potpisala svoje ime ispod njega.

1Jak si Hrišćanin.

Bog zna koliko sam jak, a to je dovoljno. Ti pak nisi uopće kršćanin, jer kršćani su oni koji Krista priznaju svojim Spasiteljem i Bogom, i po tome i ime dobiše.

A da li je oduvek postojao u prošlosti, to nećemo znati dok smo ovde na zemlji.

 Ako mu je Sin kako može biti i Otac.

Otac ne može biti Otac Ocu.

Samo Otac može biti Otac Sinu.

A može li Bog Otac biti Bog Vječni, Bog od vječnosti, ako nije imao Sina od vječnosti.

Nacrtat ću ti. Ja osobno sam otac, ali nisam otac od početka svoga života. Otac sam od rođenja svoga prvog sina. :) Kako onda stoje stvari s Bogom Ocem? Ako Isus nema početak u vječnosti - bez početka - onda ni Bog Otac nije Bog bez početka (Vječni Bog) nego je Bog Otac od onog trenutka kad mu se rodio Sin Isus. Kužiš li koliko su vam ove teze bogohulničke i luđačke? :ludd/:

A što se tiče Ellen White, ti si svestan da sam odgovor već dao, i opet ponavljaš isto.

A što se tiče Ellen White, najškolovaniji adventist Samuele Bacchiocchi priznaje da je laži preuzela od drugih i svoje knjige njima ‘okitila’.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ti i taj tvoj lažni Adventista iz redova Jezuita od koga crpiš informacije, naravno lažne, možete to sve da okačite ćoravom mačku o rep, i da se uhvatite u kolo lažova.

A što se tiče tvoje priče o Očevima i Sinovima, Bog Otac nema početak, i on je Otac ili stvoritelj svega što postoji.

Sin Isus je SIN Boga Oca, što znači da ima početak.

Jevreji su tačno znali šta znači izraz "SIN BOŽJI" kada su ga pred Pilatom optužili da je sebe proglasio Sinom Božjim.

Jer ovaj izraz se koristi u bibliji za nebeska bića.

Anđeli su Sinovi Božji.

Ali Isus je veći od anđela.
On je biće koje ima Božansku prirodu.
Načinjen je od bića samog Boga Oca.

I zato je on po prirodi jednak Ocu.

Anđeli nisu stvoreni od Božjeg bića, već od drugačije tvari.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ti i taj tvoj lažni Adventista iz redova Jezuita od koga crpiš informacije, naravno lažne,

Ako laže, zašto ga nitko od adventista nije demantirao? :) Što misliš, ako možeš misliti?

Sin Isus je SIN Boga Oca, što znači da ima početak.

Jevreji su tačno znali šta znači izraz "SIN BOŽJI" kada su ga pred Pilatom optužili da je sebe proglasio Sinom Božjim.

Jer ovaj izraz se koristi u bibliji za nebeska bića.

Anđeli su Sinovi Božji.

Iv 10,32: Mnoga vam dobra djela Očeva pokazah. Za koje me od tih djela kamenujete? Odgovoriše mu Židovi: Zbog dobra te djela ne kamenujemo, nego zbog hule: što ti – čovjek – sebe Bogom praviš.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Šta ima da se bave glupostima.

A što se tiče teksta koji si postavio, namerno si ga prekrojio.

Da vidimo šta kaže ceo tekst:

""""Isus im odgovori: mnoga vam dobra djela javih od oca svojega; za koje od onijeh djela bacate kamenje na me?
Odgovoriše mu Jevreji govoreći: za dobro djelo ne bacamo kamenja na te, nego za hulu na Boga, što ti, čovjek budući, gradiš se Bog.
Isus im odgovori: ne stoji li napisano u zakonu vašemu: ja rekoh: bogovi ste?
Ako one nazva bogovima kojima riječ Božija bi, i pismo se ne može pokvariti;
Kako vi govorite onome kojega otac posveti i posla na svijet: hulu na Boga govoriš, što rekoh: ja sam sin Božij?"""""

Dakle, oni su ga lažno optužili da se gradio Bogom.

On to demantuje, i kaže "da je rekao da je Sin Božji"

Natrag