Protestantizam i njegovi plodovi

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
A što se tiče teksta koji si postavio, namerno si ga prekrojio.

Da vidimo šta kaže ceo tekst:

""""Isus im odgovori: mnoga vam dobra djela javih od oca svojega; za koje od onijeh djela bacate kamenje na me?
Odgovoriše mu Jevreji govoreći: za dobro djelo ne bacamo kamenja na te, nego za hulu na Boga, što ti, čovjek budući, gradiš se Bog.
Isus im odgovori: ne stoji li napisano u zakonu vašemu: ja rekoh: bogovi ste?
Ako one nazva bogovima kojima riječ Božija bi, i pismo se ne može pokvariti;
Kako vi govorite onome kojega otac posveti i posla na svijet: hulu na Boga govoriš, što rekoh: ja sam sin Božij?"""""

Dakle, oni su ga lažno optužili da se gradio Bogom.

On to demantuje, i kaže "da je rekao da je Sin Božji"

Ja u tekstu koji si postavio ne nađoh ovo što ti tvrdiš, ne nađoh Isusove riječi Židovima da su ga krivo optužili da se pravi Bogom.
Ali zato na jednom drugom mjestu stoje Isusove riječi gdje se predstavlja Bogom, točno onako kako se Jahve predstavio Mojsiju.

Iv 8,24: Uistinu, ako ne povjerujete da Ja jesam (Jahve - kako se Bog objavio Mojsiju), umrijet ćete u grijesima svojim."

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Daj nam kontekst koji potvrđuje ovaj tekst.
Odnosno, gde u bibliji piše jasno napisano "AKO NE VERUJETE U MENE KAO BOGA UMEĆETE"

I gde apostoli to postavljaju kao jasan uslov spasenja.

A taj tekst ne znači formalno ispovedanje da je Isus Bog, već da je on spasitelj i Mesija koji je došao da spasi svet o greha.

Isus nikada nije veličao sebe niti govorio za sebe da je Bog.

A on jeste Jahwe zajedno sa Ocem i jednak njemu.

I neumesno je da više lažeš kako ja to ne verujem.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Daj nam kontekst koji potvrđuje ovaj tekst.
Odnosno, gde u bibliji piše jasno napisano "AKO NE VERUJETE U MENE KAO BOGA UMEĆETE"

Daj ga ti.

I gde apostoli to postavljaju kao jasan uslov spasenja.

Jesi li ti normalan!? :ludd/: Pa neće valjda apostoli protiv Isusa, protiv onoga što što su od Isusa čuli!? :ludd/: Apostoli su Isusovi učenici i prvi kršćani. :) Dakle, apostoli vjeruju i propovjedaju upravo ono što su od Isusa čuli i primili. :) A nakon apostola,do dana današnjeg, to čini Kristova Crkva. A Isus reče i apostol Ivan zabilježi ove Isusove riječi:

Iv 8,24: Uistinu, ako ne povjerujete da Ja jesam (Jahve - kako se Bog objavio Mojsiju), umrijet ćete u grijesima svojim."

P.S. Prosto 'k'o pasulj.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Dakle.

Nemaš tekstove koji zapovedaju i uče da je uslov spasenja vera u Isusa kao Boga.

Osim ovoga koji si postavio, i pogrešno predstavio.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Dakle.

Nemaš tekstove koji zapovedaju i uče da je uslov spasenja vera u Isusa kao Boga.

'Sori', napisao sam ti na hrvatskom jeziku, pa vidim da ne razumiješ. Evo ti ova Isusova izjava i na srpskom jeziku: ;)

Iv 8,24: Тако вам казах да ћете помрети у гресима својим; јер ако не узверујете да ја jeсам , помрећете у гресима својим.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Možeš i bolje.

Potrudi se.

A evo mog odgovora.

Taj tekst ne znači formalno ispovedanje da je Isus Bog, već da je on spasitelj i Mesija koji je došao da spasi svet o greha.

Isus nikada nije veličao sebe niti govorio za sebe da je Bog.

A on jeste Jahwe zajedno sa Ocem i jednak njemu.

I neumesno je da više lažeš kako ja to ne verujem.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tako je.

To je jedna od mogućih istina, da Isus jeste Bog jednak Ocu po prirodi, ali da ima početak u njemu, načinjen je od njegovog bića.

Ali, mi to nećemo u potpunosti znati dok smo ovde na zemlji.

Ko kaže da to zna - on sebe stavlja u poziciju sveznajućeg Boga.

Dakle, nije stvar u tome da li je Isus Bog Jahve ili ne.
A on to jeste zajedno sa Ocem.

već da li je nestvoren večan, ili da ima početak.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne, nego ti izvrćeš tuđe reči i smisao napisanog.

Dakle.
Isus je Bog jer je kopija Oca.
Ima identično telo odnosno sastav svog bića kao i on.

Kao kap koju bi izdvoliki iz veće posude sa vodom.

Ako je ta tako - on je identičan Ocu.

A da li je nestvoren, to nećemo znati dok smo ovde.

Šta ti veruješ to je tvoja stvar.
I da li nekoga nazivaš antihrist zbog svog ličnog uverenja i zato što ga neko ne prihvata, to je takođe tvoja stvar.

Ti nisi sudija već čovek.

I to koji prihvata dogme otpale crkve koja je jedna mnogobožačka satanska organizacija koja danas u savezu sa satanistima stvara novi antihrišćanski poredak.

Poslednja izmena:
Natrag