Protestantizam i njegovi plodovi

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Dakle.
Isus je Bog jer je kopija Oca.
Ima identično telo odnosno sastav svog bića kao i on.

Ovo je notorna glupost, glupost po definiciji. Jer ako je netko ili nešto kopija, onda ne može biti identično. Ili, ako je nešto identično nečemu, onda nije kopija.

Ako je ta tako - on je identičan Ocu.

A da li je nestvoren, to nećemo znati dok smo ovde.

Ovo je opet 'glupost po definiciji'. Jer, ako Isus nije nestvoreni i Vječni Bog, kao što je to Otac, onda Isus ne ne može biti i nije identičan Ocu. Jer je Otac nestvoren i vječan. Dakle, prestani pisati besmislice, gluposti.
Šta ti veruješ to je tvoja stvar.
I da li nekoga nazivaš antihrist zbog svog ličnog uverenja i zato što ga neko ne prihvata, to je takođe tvoja stvar.

Ti nisi sudija već čovek.

Tako je, nisam ja sudac. Međutim, nisam ja tebe ni sudio, nego samo naveo riječi svetog apostola Ivana, da je antikrist svaki onaj koji niječe da je Isus Krist Bog, Vječan i nestvoren kao i Bog Otac i Bog Duh Sveti.

I to koji prihvata dogme otpale crkve koja je jedna mnogobožačka satanska organizacija koja danas u savezu sa satanistima stvara novi antihrišćanski poredak.

Današnji akršćanski poredak i otpad najbolje i najjasnije se vidi u ubijanju najnevinijih i najnezaštićenijih - nerođene djece. A vidjeli smo, tvoja subotarska sekta je razvila biznis na ubijanju djece, koji je po zaradi krvavog novca u rangu zarade narkomafije na prodaji droge.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Uživaj u svojim lažima ako ti se
sviđa.

Ali teško onom koga ubodeš

Prilozi

• IMG_20230918_110351.jpg
    IMG_20230918_110351.jpg
    92,6 KB · Pregleda: 1
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Uživaj u svojim lažima ako ti se
sviđa.

Ali teško onom koga ubodeš

Užitkom se ne stiče kraljevstvo Božje, tako da užitak nije moj cilj. Nego, kako Istina (Isus) oslobađa i spašava, ja ću do kraja svoga života nastojati istinu rasvjetljavavati i razotkrivati vas trovatelje istine koji po nadahnuću oca laži hodate ovom zemljom i pokušavate što više duša zatrovati i u pakao poslati.

Dakle, nastavljam razotkrivati vaše protestantsko-sotonističke laži.

James Hannam diplomirao je fiziku (Oxford) i doktorirao povijest i filozofiju znanosti (Cambridge). Istražuje predmodernu i ranu modernu povijest znanosti i religije. Njegovi članci objavljeni su u različitim akademskim i popularnim časopisima. Objavio je knjigu God’s Philosophers: How the Medieval World Laid the Foundations of Modern Science, (Božji filozofi: Kako je srednjovjekovni svijet postavio temelje moderne znanosti) pohvaljenu od vodećih povjesničara znanosti. Knjiga je popularno-akademskog karaktera.

Tim O'Neill, povjesničar amater(inače ateist) koji već godinama u svome stilu raspravlja o povijesti srednjeg vijeka na raznim forumima, napravio je izuzetno zanimljivu recenziju ove knjige u kojoj iznosi niz detalja koji su mnogima potpuno nepoznati, pa ću ja ovdje izdvojiti neke dijelove iz ove recenzije.

Uvod

Već godinama razmišljam da pokrenem web stranicu o znanosti i tehnologiji u srednjem vijeku kako bih predstavio najnovija istraživanja tog područja široj publici i kako bih odgovorio pristranim mitovima o tom razdoblju kao Mračnom dobu iracionalnih predrasuda. Srećom sada mogu prestati brinuti o tome jer Hannamova super knjiga učinila je taj posao za mene, i to u finom stilu.

Kršćansko Mračno Doba i drugi histerični mitovi

Jedna od profesionalnih opasnosti kada ste ateist i sekularni humanist koji nema dovoljno zdravog razuma pa čitate ateističke rasprave je što ćete naići na veliku količinu povijesne nepismenosti. Pokušavam se utješiti pretpostavkom da je većina ljudi na takvim forumima postala ateist kroz proučavanje znanosti i iako su poprilično učeni iz područja geologije i biologije, obično im je znanje povijesti zakržljalo na razini srednje škole. Tako razmišljam jer je alternativa priznanje da je učenje povijesti i razumijevanje povijesti od strane prosječne osobe posve slabo pa stvari postaju potpuno deprimirajuće.

Dakle, uz redovito ponavljanje starog mita kako je Biblija npisana na Nicejskom koncilu, zamorne gluposti na internetu o "Isusu koji nikada nije postojao!" i drugo pseudopovijesno smeće, od strane inače inteligentnih osoba, koje bi i Dan Browna natjeralo u smijeh; mit da je Katolička Crkva izazvala Mračno doba i da je srednjovjekovni period bio razdoblje znanstvene pustoši redovito iznose na svjetlo dana u javnu arenu kako bi počela još jedna runda.

Mit kaže da su Grci i Rimljani bili mudri i racionalni ljudi koji su voljeli znanosti i koji su bili na rubu da učine niz čudesnih stvari(pred izumom parnih strojeva, jedan je od primjera kojeg maštovito zazivaju) sve dok se nije pojavilo kršćanstvo koje je zabranilo svaku učenu i racionalnu misao i tako nas gurnuli u Mračno Doba. Tada je teokracija željeznom rukom, vođena gestapovskom Inkvizicijom zabranjivala svaku pojavu znanosti i istraživanje sve dok Leonardo da Vinci nije izumio inteligenciju i čudesna Renesansa nas je sve spasila od srednjovjekovne tame. Na internetu stalno pronalazimo manifestacije ove čudne, ali naizgled neumorne ideje u rasponu od dirljivo nespretnih do krajnje histeričnih, ali to preostaje jedna od onih "općepoznatih" stvari koji "svi znaju" i koji prožimaju modernu kulturu.
———————————————-

Ovaj čovjek čak vrlo velikodušno za ovakve kao Laodikeja, koji šire mitove o ‘Srednjem vijeku kao Mračnom dobu’, kaže da su sa znanjem povijesti zakržljali na nivou štednje škole, s obzirom da sam ja njihov nivo smještao u 6. razred osnovne škole.
Zato, uzvraćam Laodikeji na njegovu primjedbu meni - Tebe je ubolo i otrov ubrizgalo nešto najotrovnije. Nažalost, ljudi još nisu pronašli protuotrov za ovu tvoju zarazu, tako da ostaje jedino Božje čudo kojim bi bio izliječen.
Ja ću se Bogu moliti za tebe, i druge slične tebi, da vas Bog svojim čudesnim zahvatom izliječi.

P.S. Nastavit će se dijelovi teksta iz recenzije Tim O'Neill-a.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nastavak: Iz recenzije Tim O'Neill-a. knjige: Božji filozofi: Kako je srednjovjekovni svijet postavio temelje moderne znanosti

U nedavnoj epizodi "Family Guy-a", Stewie i Brian ulaze u futurističku alternativu svijeta u kojoj su stvari toliko napredne jer, kako je objašnjeno, kršćanstvo nije uništilo svo učenje, uvelo nas u Mračno Doba i zabranilo znanost. Pisci nisu ni osjetili potrebu da objasne što je Stewie mislio time – pretpostavili su da svi razumiju o čemu se radi.

Jednom u svakih 3-4 mjeseca na forumima poput RichardDawkins.net imamo rasprave u kojima netko pokrene staru "Tezu o konfliktu" i počinje uobičajeno ritualno udaranje po srednjem vijeku, kao zaostaloj intelektualnoj pustoši u kojoj je čovječanstvo okovano praznovjerjem i potlačeno od strane slugu Zle Stare Katoličke Crkve. Izvlače se neke stare norme. Giordano Bruno je predstavljen kao mudar i plemenit mučenik za znanost umjesto kao iritantni mistični newager kakav je stvarno bio. Hipatija je predstavljena kao još jedan takav mučenik i spominje se mitsko kršćansko uništenje Aleksandrijske knjižnice, iako su obje te ideje smeće. Afera Galileo uvodi se kao dokaz o hrabrom znanstveniku koji se odupire neznanstvenom opskurantizmu Crkve, unatoč činjenici da je slučaj bio podjednako o znanosti kao što je bio i o Svetom Pismu.

Nije uopće teško rastaviti ove gluposti na dijelove, posebice jer ljudi koji ih iznose ne znaju ništa o povijesti i jednostavno su pronašli ‘ova sranja’ na nekoj drugoj internetskoj stranici ili u popularnim bezvrijednim knjigama, no stvari im propadaju čim im ponudite neki uvjerljivi kontra dokaz. Volim ih zapanjiti sa zahtjevom da mi nabroje jedno ime, samo jedno, znanstvenika koji je spaljen, progonjen ili potlačen zbog znanosti u Srednjem vijeku. Nikada mi nisu uspjeli nabrojati niti jedno jedino ime. Obično pokušaju ugurati Galilea u Srednji vijek, što je zabavno ako uzmemo u obzir činjenicu da je bio suvremenik Descartesa.

Kada ih pitam zašto nisu uspjeli pronaći bilo kojeg znanstvenika s obzirom da je Crkva očito bila toliko zauzeta njihovim proganjanjem, često pribjegavaju tvrdnji da je Zla Stara Crkva bila toliko učinkovita u proganjanju da su se svi bojali baviti znanošću. Tada im dam listu nekih Srednjovjekovnih znanstvenika, među njima; Albertus Magnus, Robert Grosseteste, Roger Bacon, John Peckham, Duns Scotus, Thomas Bradwardine, Walter Burley, William Heytesbury, Richard Swineshead, John Dumbleton, Richard of Wallingford, Nicholas Oresme, Jean Buridan i Nicholas of Cusa – i pitam ih - kako to da su se svi ovi ljudi mogli baviti znanošću u Srednjem Vijeku, ako je istina da su bili proganjani od Crkve i da su se zbog toga bojali baviti znanošću, ali moji oponenti bi u pravilu već pobjegli i sakrili se, vjerojatno se pitajući što im je trebalo to sramoćenje.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
RKC je progonila i ubijala sve redom koji nisu prihvatali njen autorite, Hriscane, naucnike, pisce, izvrtala cinjenice, lagala, izmisljala, krivotvorila.

Tim O'Neill svoju recenziju knjige: Božji filozofi: Kako je srednjovjekovni svijet postavio temelje moderne znanosti - završava ovako:

Ovo je čudesna knjiga i briljantan, čitljiv i odličan protuotrov za "Mit" - za pseudoznanstvene povijesne krivotvorine. Trebala bi se naći na listi želja za Božić svakog zainteresiranog za srednji vijek, povijest znanosti ili svakog tko ima prijatelja u zabludi koji još uvijek vjeruje da su noći u srednjem vijeku osvjetljavali zapaljeni znanstvenici.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
To što sam izneo znaju i vrapci.

Misliš na ovo? :)

RKC je progonila i ubijala sve redom koji nisu prihvatali njen autorite, Hriscane, naucnike, pisce, izvrtala cinjenice, lagala, izmisljala, krivotvorila.

Tim O'Neill svoju recenziju knjige: Božji filozofi: Kako je srednjovjekovni svijet postavio temelje moderne znanosti - završava ovako:

Ovo je čudesna knjiga i briljantan, čitljiv i odličan protuotrov za "Mit" - za pseudoznanstvene povijesne krivotvorine. Trebala bi se naći na listi želja za Božić svakog zainteresiranog za srednji vijek, povijest znanosti ili svakog tko ima prijatelja u zabludi koji još uvijek vjeruje da su noći u srednjem vijeku osvjetljavali zapaljeni znanstvenici.

P.S. Sada donekle razumijem sva ova tvoja naprdanja. Ti si kod vrabaca završio škole.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pusti te jezuitske trice i kučine.

Mi imamo stare dokumente, rukopise, svedočenja starijih i novijih istoričara.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pusti te jezuitske trice i kučine.

Kakvi jezuiti i kakve trice. Gore ti lijepo piše, Tim O'Neill je povjesničar amater, inače ateist, koji već godinama u svome stilu raspravlja o povijesti srednjeg vijeka na raznim forumima.

Mi imamo stare dokumente, rukopise, svedočenja starijih i novijih istoričara.

Tko vi? Vrapci? I kakvih istoričara vi imate dokumente? Imate dokumente 'protestantskih povjesničara-bitangi'. Lijepo ovaj čovjek, koji je desetljeća posvetio proučavanju povijesti srednjeg vijeka, kaže tko su mušterije ovih povjesničara-bitangi - mušterije ste takvi kao ti, koji vjerujete da su noći u srednjem vijeku osvjetljavali zapaljeni znanstvenici.

Neće mi čovjek zamjeriti, poslužit ću se njegovim 'alatom', ovako:

'Laki', evo ti prilika da obraniš svoju čast, i dokažeš da ne lažeš. Izvoli ovdje navesti jedno ime, samo jedno, znanstvenika koji je spaljen, progonjen ili tlačen zbog znanosti u Srednjem vijeku od Katoličke Crkve.

P.S. :)

Poslednja izmena:
Natrag