Protestantizam i njegovi plodovi

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Povjesničar amater.

Tako je, amater a rastura tvoje 'protestantske povjesničare-bitange'. Tebi pašu bitange.

Time si sve rekao :)

Sve sam rekao i pokazao. Čovjek vas razobličio kao one koji vjeruju da su noći u srednjem vijeku osvjetljavali zapaljeni znanstvenici.

Neće mi čovjek zamjeriti, poslužit ću se njegovim 'alatom', ovako:

RKC je progonila i ubijala sve redom koji nisu prihvatali njen autorite, Hriscane, naucnike, pisce, izvrtala cinjenice, lagala, izmisljala, krivotvorila.

'Laki', evo ti prilika da obraniš svoju čast, i dokažeš da ne lažeš. Izvoli ovdje navesti jedno ime, samo jedno, znanstvenika koji je spaljen, progonjen ili tlačen zbog znanosti u Srednjem vijeku od Katoličke Crkve.

P.S. :)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Rasturio ranocrkvene istoričare, istorijska dokumenta, svedočenja, katakombe, sprave za mučenje, slike, lomače, kraljevske istorijske anale...itd.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Rasturio ranocrkvene istoričare, istorijska dokumenta, svedočenja, katakombe, sprave za mučenje, slike, lomače, kraljevske istorijske anale...itd.

Točno se zna što je rasturio. Rasturio je, 'ko beba zvečku', tvoje protestantske historičare-bitange. I rasturio je vas koji, vjerujući bitangama, vjerujete da su noći u srednjem vijeku osvjetljavali zapaljeni znanstvenici.
A evo još jednog, uz ovog 'amatera', sveučilišnog profesora povijesti koji je također rasturio tvoje povjesničare-bitange, a i vas sljedbenike tih bitangi.

Provjerite jeste li zaraženi iskrivljenom poviješću zapada "zadrtih znanstvenika". Vjerujete li sljedeći izjavama?

-Katolička crkva motivirala je i aktivno sudjelovala u gotovo dva tisućljeća antisemitskog nasilja, opravdavajući ga krivnjom Židova za raspeće Isusa, sve dok Drugi Vatikanski sabor nije posramljeno povukao to učenje 1965. No, Crkva još nije nadoknadila štetu nastalu činjenicom da se papu Pija XII s pravom naziva "Hitlerovim papom."

- Tek nedavno postali smo svjesni iznimno prosvijećenih kršćanskih evanđelja koja su uskogrudni katolički prelatimi davno potisnuli.

- Nakon što su postali službena religija Rimskoga Carstva, kršćani su brzo i brutalno progonom istrijebili pagane.

- Pad Rima i uspon Crkve jako je ubrzao poniranje Europe u tisućljeće neznanja i zaostalosti. To mračno doba trajala je sve do renesanse/prosvjetiteljstva kada su se svjetovni učenjaci probili kroz stoljeća katoličkih prepreka razumu.

-Papom potaknuti križarski ratovi samo su prvo krvavo poglavlje u povijesti ničim izazvana i brutalna europskoga kolonijalizma.

- Španjolska inkvizicija mučila je i ubila golem broj nevinih ljudi za „izmišljene“ zločine, kao što su vještičarenje ili bogohuljenje.

-Katolička Crkva bojala se znanstvenika i progonila ih, što je jasno na slučaju Galileja. Stoga se znanstvena „revolucija“ dogodila uglavnom u protestantskim društvima jer samo unutar njih Katolička Crkva nije mogla suzbiti neovisnu misao.

- Budući da joj uopće nije smetalo ropstvo, Katolička Crkva nije učinila ništa da se suprotstavi njegovu uvođenju u Novi svijet niti da ga se učini humanijim.

-Sve donedavno katoličko se viđenje idealne države svodilo na frazu o "božanskom pravu kraljeva". Slijedom toga Crkva se žestoko protivila svim pokušajima uspostave liberalnijih oblika vladanja, zdušno podržavajući diktatore.

- Upravo se protestantskom reformacijom slomilo represivno katoličko kočenje napretka te uvelo kapitalizam, religijsku slobodu i moderni svijet.

Svaka od ovih izjava dio je opće kulture, široko je prihvaćena i često se ponavlja. No, svaka je od njih laž, a mnoge su potpuna suprotnost istini. Jedno poglavlje bit će posvećeno pregledu njihovih nedavnih ponavljanja te će se pokazati da je svaka zasigurno neistinita.

Možda se pitate zašto ovakve notorne laži opstaju, ako su doista neistine. Dijelom zbog toga što se jako međusobno podupiru i što su duboko utkane u našu opću kulturu tako da se čini nemogućim da ne budu istinite. Olako se pretpostavlja da bi se u našim „prosvijećenim“ vremenima takve tvrdnje zasigurno odavno odbacile kada bi bile lažne. Kad sam prvi put čuo tvrdnju da je španjolska inkvizicija prolila jako malo krvi, a usto bila i jaka potpora umjerenosti i pravdi, priznajem da sam je odbacio kao još jedan pokušaj zaostala i pažnje željna revizionizma koji traži pažnju. Međutim, bio sam šokiran kada sam nakon daljnjeg istraživanja otkrio da je u stvari, između ostaloga, upravo inkvizicija spriječila da se ubilačka manija proganjanja vještičarenja, koja je cvjetala u većini Europe tijekom 16. i 17. stoljeća, proširi na Španjolsku i Italiju. Umjesto spaljivanja vještica inkvizitori su poslali nekoliko ljudi na vješala jer su spaljivali vještice.

Nisam rimokatolik i nisam napisao ovu knjigu kako bih obranio Crkvu. Napisao sam je kako bih obranio povijest.

Rodney Stark, Lažna svjedočanstva - Raskrinkavanje stoljeća protukatoličke povijesti

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Amater, i još manipulator.

Pitanje je odakle mu izvori.

I zašto neko drugi nije te informacije izneo u poslednjih recimo 200 godina.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Amater, i još manipulator.

Manipulatori su ovi od kojih si ti učio, protestantski povjesničari-bitange. Inače, i Nikola Tesla je amater što se struje tiče.

Pitanje je odakle mu izvori.

Pitaj ga ti. Inače neki slični tebi, koji vjeruju da su noći u srednjem vijeku osvjetljavali zapaljeni znanstvenici, također su ga nešto pitali, pa im Tim O'Neill ovako odgovori:

Nabrojite jedno ime, samo jedno, znanstvenika koji je spaljen, progonjen ili tlačen zbog znanosti u Srednjem vijeku.

I zašto neko drugi nije te informacije izneo u poslednjih recimo 200 godina.

Kako da nije. Eno sam ti citirao i profesora Rodnye-a Starka (neamatera :)) koji također iznosi dokaze o lažima tvojih 'historičara bitangi'.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Đordano Bruno 17. februara 1600 godine spaljen na trgu cveća u Rimu.

Da ne govorim o Protestantima, Husu i Jeronimu ...itd..

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Eto.
Sam si dokazao.

Svi su za srednjevekovnu Rimokaotoličku crkvu i inkviziciju bili veštice, jeretici, sektaši, itd.
Svi koji se nisu slagali sa zvaničnim stavom Vatikana.

I ubijali su kog god su stigli, čak i pod lažnim optužbama.

Dovoljno je bilo da ste imali komšiju neprijatelja, i on bi vas lažno prijavio za veštičarenje, jeres, i slično, i da nevini budete spaljeni na lomači.

I upravo o takvim mnoštvo slučajeva svedoči istorija.

Pitanje koje se postavlja je sledeće "a ko je crkva da sudi bilo kome i da ubija.
Ko joj je to zapovedio.

Da li su Hristos i apostoli to činili.

Ne.

Hristos u svom predznanju nagovešava ovakav sled događaja:

"Ovo vam kazah da se ne sablaznite.
Izgoniće vas iz zbornica; a doći će vrijeme kad će svaki koji vas ubije misliti da Bogu službu čini.
I ovo će činiti, jer ne poznaše oca ni mene" ( Jovan 16. 1 - 3 ).

Ne poznaše Oca ni mene....

Sve je jasno.

Poslednja izmena:
Natrag