- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Da tako zdušno citiraš i druge biblijske tekstove - srušio bi celu svoju crkvenu dogmu.
.......
A ne mahanje pamfletom na kome piše "ISUS JE BOG"
Vidi citata:
A. JAHVE SPASITELJ
Ps 24,5: On blagoslov prima od Jahve i nagradu od Boga, Spasitelja svoga.
Ps 68,20: Blagoslovljen Jahve dan za danom, nosi nas Bog, naš Spasitelj.
Ps 95,1: Dođite, kličimo Jahvi, uzvikujmo Hridi, Spasitelju svome!
Iz 43,3: Jer ja sam Jahve, Bog tvoj, Svetac Izraelov, tvoj Spasitelj.
Iz 43,11: Ja, ja sam Jahve, osim mene nema Spasitelja.
Iz 45,15: Doista ti si Bog skriveni, Bog Izraelov, Spasitelj.
Hab 3,18: Ali ja ću se radovati u Jahvi i kliktat ću u Bogu, svojem Spasitelju.
Sef 3,17: Jahve, Bog tvoj, u sredini je tvojoj, silni Spasitelj!
B. ISUS KRIST SPASITELJ
Lk 2,10-11: No anđeo im reče: "Ne bojte se! Evo javljam vam blagovijest, veliku radost za sav narod! Danas vam se u gradu Davidovu rodio Spasitelj - Krist, Gospodin.
Dj 4,12: Nema uistinu pod nebom drugoga imena dana ljudima po kojemu se možemo spasiti."
Dj 5,30-31: Bog otaca naših uskrisi Isusa kojega vi smakoste objesivši ga na drvo. Njega Bog desnicom svojom uzvisi za Začetnika i Spasitelja da obraćenjem podari Izraela i oproštenjem grijeha.
Dj 13,23: Iz njegova potomstva izvede Bog po svom obećanju Izraelu Spasitelja, Isusa.
Fil 3,20: Naša je pak domovina na nebesima, odakle iščekujemo Spasitelja, Gospodina našega Isusa Krista.
Tit 1, 4: Titu, pravomu sinu po zajedničkoj vjeri, milost i mir od Boga i Krista Isusa, Spasitelja našega!
Tit 2,13: iščekujući blaženu nadu i pojavak slave velikoga Boga i Spasitelja našega Isusa Krista.
Tit 3,5-6: nego po svojem milosrđu: kupelji novoga rođenja i obnavljanja po Duhu Svetom koga bogato izli na nas po Isusu Kristu, Spasitelju našemu,
2 Pt 1,1: Šimun Petar, sluga i apostol Isusa Krista, onima koje pravednošću Boga našega i Spasitelja Isusa Krista zapade ista dragocjena vjera kao i nas.
2 Pt 1,11: Tako će vam se bogato osigurati ulazak u vječno kraljevstvo Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista.
1 Iv 4,14: I mi smo vidjeli i svjedočimo da je Otac poslao Sina kao Spasitelja svijeta.
--------------------------
Osnovnoškolac, malo nadareniji za matematiku, ovako bi postavio sustav 'Božjih jednadžbi':
Bog Jahve je jedini Spasitelj (1) [Stari zavjet]
Isus Krist je jedini Spasitelj (2) [Novi zavjet]
----------------------------------------
Rješenjem sustava jednadžbi (1) i (2) dobijamo:
Bog Jahve = Isus Krist!!!
P.S. Ovi biblijski citati i tekstovi izuzetno blagotvorno djeluju na dušu i um, pa ih kao lijek predlažem na čitanje i razmatranje onima koji su otrovani antikristovskim otrovom. Dakle svima onima koji niječu Isusu da je Vječni i Svemogući Bog Stvoritelj i Spasitelj. Ovisno o stupnju zatrovanosti treba dozirati i ovaj lijek. Nekima će biti dovoljno par puta dnevno, i možda par mjeseci ili tjedana za ozdravljenje.
Nažalost, nekima, kao što je slučaj ovdje s Laodikejom, čiji su slučajevi puno teži jer su dodatno otrovani, u ovom slučaju "EGWizmom", i drugim teškim sektaškim bolestina liječenje treba provoditi s puno 'jačom dozom' ovih citata i kroz dulji period.
P.S. Bože, pomozi ovima koji su u strašnoj opasnosti gubitka Tvoga kraljevstva.