Zato mislim da se Bog ne bavi time. Ako je neophodno potrebno On stavara materiju, moze da postavi zakone koji jos nisu postojali i tim putem cini cuda. Zato mislim da manipulacija ne pripada Bogu.
Ti si Marko delimicno u pravu. Prvo Bog kada cini cuda koristi zakone koje je sam uspostavio, ako mu oni ne idu u prilog on stvara nove zakone ili zaobilazi postojece i to zovemo cudom! To sam ja i nazvao manipulacijom postojecih zakona, jer se izmenom postojecih ili zaobilazenjem i dodavanjem novih manipulise stvarnoscu!
Dakle, moze se ovo nazvati manipulacijom, a to ne znaci kako si ti shvatio taj termin kao je nesto lose!
S druge strane, sotona nema nikakvu natprirodnu moc niti andjeli. Jer kad bi imali, onda bi oni bili bogovi! Oni samo manipulisu postojece zakone do izvesne mere koliko je to moguce da izmene stvarnost. I stoga je njihova moc ogranicena u odnosu na Boga, koji moze i nove zakone stvarati!
Sad sam se setio jednog primera, kada su Izrailjci prelazili preko Crvenog mora, Bog je napravio zid od vode i Izrailjci su presli po suhom. A ista voda je potopila Egipatsku vojsku. Sta mislis, da li je to manipulacija? Ja ne mislism, nego Bog kao Stvoritelj je dao nalok da voda ne tece i tako je bilo dok Izriljci nisu presli, a onda je naredio da vode ponovo tece kao sto je i do tada tekla i potopila je naoruzanu vojsku.
Taj efekat su isto i naucnici u laboratoriji proizveli, to je vrlo lako uraditi. Bog je tu ocigledno koristio prirodne zakone. Nema razloga da on krsi prirode zakone ako mu oni vec idu u prilog. Ni Isus to nije radio! Tek kad nesto nije moguce ostvariti normalnim putem on ce izmeniti postojece zakone!
Sto si pomenuo materiju, sotona moze isto tako stvarati materiju iz nicega. To je u skladu sa prirodnim zakonima, jer iz energije nastaje materija..
Vanzemaljci koji su zapravo demoni, to i rade. U njihovim letelicama su pronadjeni uredjaji koji stvaraju materiju po zelji, a njihova odela su iz jednog dela, i nemaju otvore, vec se odela materijalizuju na njima i tako se i skidaju.
Naravno vanzemaljci su ubedljiva prevara. Nije rec o fizickim bicima jer oni telo nemaju i ne mogu vrsiti nikakvu interakciju sa ljudima. Mogu samo da izigravaju nekakve duhove i da kuckaju. Andjeli pak, mogu vrsiti interakciju sa ljudima, jer imaju sposobnost materijalizacije "zivog tela", a zivot i telo jedino moze stvoriti Bog. Demoni to ne mogu, izgubili su tu sposobmost kad su se odmetnuli od Boga, zato oni mogu stvarati samo nezivu materiju. Posto im je telo postala barijera kroz pad, zato su i zaposedali ljude u proslosti, nije to iz uzivanja vec iz koristi. Odatle i price o vampirima, zaposedanju mrtvog tela. Danas su nasli bolji nacin, pa kloniraju ljude, odnosno prave prazne ljusture i u njih se nastanjuju. Lakse je i isplativije. Ljusture nemaju dusu tako da ih niko ne moze izgoniti napolje. Zato ces cuti price o otmicama, eksperimentima nad zenama i klonovima koji se cuvaju u velikim komorama negde u NLO letelicama. I stalno moraju otimati, jer oni ne mogu telo napraviti, mogu ga samo klonirati. Ove letelice im sluze za brz transport, jer su kao andjeli navikli da lete, a kad udju u nas svet to ne mogu. Zato su nacinili letelice da premoste prostornu barijeru. Inace te letelice imaju neku vrstu vestacke inteligencije, i njima se upravlja putem misli. Nemaju usta niti polne organe, jer opet andjeli se ne pare i ne komuniciraju jedni s drugima kao mi ljudi vec to cine mislima..
Sve je ovo nacinjeno po ugledu na Bozja transportna sredstva koja se koriste kada se ulazi u nas svet, ako pogledas u Isaiji i Bog leti u kocijama koja su "ziva". A ove njihove letelice imaju "vestacku inteligenciju". Dakle sve je po ugledu na Bozje..
Da sad ne duzim posto to nije tema, ali ovi vanzemaljci i "beze na pomen Isusovog imena.."