VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
Točno k'o proročica Jelena. I ona je one koji su izražavali sumnju u njezine spise optuživala da su pobunjenici protiv Boga. Pogledajte:
"Ako umanjite povjerenje naroda Božjeg u Svjedočanstva koja im je On poslao, vi ste pobunjenici protiv Boga, kao što su zacijelo bili Korah, Dathan i Abirum" (Ellen White, "Svjedočanstva", Vol. V., str. 66).
Tacno tako, jer ako Bog posalje vest preko proroka, a narod ne prihvati vec odbaci tu vest i njegova svedocanstva, oni su pobunjenici protiv Boga.
Izrailj je odbacivao vesti proroka, pa je zato skoro kroz celu starozavetnu istoriju robovao.
Tacno! A gde ti je tu racunanje i brojanje?
Ne pokazuje tebi Bog nista utakmicama, jer ti se nije javio i rekao 'gledaj utakmicu' dacu ti znak. Ne mozes ni potvrditi da jeste, nego si ti samoinicijativno to gledao i zakljucio. Ti i kad zapnes za kamencic nogom dok hodas ulicom mislis da je to znak od Boga da se vratis kuci, i kad pogledas na sat kad vidis 18:44 , to ti je znak. To je nista drugo do sujeverje! Inace, taj takmicarski duh utakmicama Bog ne podrzava, a takmicari su cesto ukljuceni i u vracanje..
Dakle, o cemu se radi? U pitanju je tvoja umisljenost.
To je tvoje misljenje, odnosno umisljenost, jer ja nikada nisam za SVE utakmice tvrdio da Bog preko njih otkriva odredjene pojedinosti, a bilo je takvih utakmica samo u poslednjih godinu dana mnostvo.
Dakle, u pitanju su samo pojedine znacajnije, i to nije nikakva moja umisljenost, vec me Bog bukvalno u to osvedoci.
Ja fudbal ne gledam jer nemam televizor.
Desavalo se da Bog povede da bas u tom trenutku kada se odrzavala neka utakmica ukljucim radio ne znajuci da je prenos, ili jednostavno nakon utakmice slusam vesti i cujem i sportske novosti, i tada me Gospod osvedoci u odredjenu duhovnu realnost.
Sto se tice brojanja, postoje u bibliji vremenska prorocanstva, i Bog predodredjuje odredjene dogadjaje u odredjenim vremenskim razmacima po stepenu neverovatne verovatnoce.