Proricanje preko golova, minuta, rođenja i imena.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Točno k'o proročica Jelena. I ona je one koji su izražavali sumnju u njezine spise optuživala da su pobunjenici protiv Boga. Pogledajte:

"Ako umanjite povjerenje naroda Božjeg u Svjedočanstva koja im je On poslao, vi ste pobunjenici protiv Boga, kao što su zacijelo bili Korah, Dathan i Abirum" (Ellen White, "Svjedočanstva", Vol. V., str. 66).

Tacno tako, jer ako Bog posalje vest preko proroka, a narod ne prihvati vec odbaci tu vest i njegova svedocanstva, oni su pobunjenici protiv Boga.

Izrailj je odbacivao vesti proroka, pa je zato skoro kroz celu starozavetnu istoriju robovao.

Tacno! A gde ti je tu racunanje i brojanje?

Ne pokazuje tebi Bog nista utakmicama, jer ti se nije javio i rekao 'gledaj utakmicu' dacu ti znak. Ne mozes ni potvrditi da jeste, nego si ti samoinicijativno to gledao i zakljucio. Ti i kad zapnes za kamencic nogom dok hodas ulicom mislis da je to znak od Boga da se vratis kuci, i kad pogledas na sat kad vidis 18:44 , to ti je znak. To je nista drugo do sujeverje! Inace, taj takmicarski duh utakmicama Bog ne podrzava, a takmicari su cesto ukljuceni i u vracanje..

Dakle, o cemu se radi? U pitanju je tvoja umisljenost.

To je tvoje misljenje, odnosno umisljenost, jer ja nikada nisam za SVE utakmice tvrdio da Bog preko njih otkriva odredjene pojedinosti, a bilo je takvih utakmica samo u poslednjih godinu dana mnostvo.

Dakle, u pitanju su samo pojedine znacajnije, i to nije nikakva moja umisljenost, vec me Bog bukvalno u to osvedoci.

Ja fudbal ne gledam jer nemam televizor.

Desavalo se da Bog povede da bas u tom trenutku kada se odrzavala neka utakmica ukljucim radio ne znajuci da je prenos, ili jednostavno nakon utakmice slusam vesti i cujem i sportske novosti, i tada me Gospod osvedoci u odredjenu duhovnu realnost.

Sto se tice brojanja, postoje u bibliji vremenska prorocanstva, i Bog predodredjuje odredjene dogadjaje u odredjenim vremenskim razmacima po stepenu neverovatne verovatnoce.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
A kako znaš da ti se đavo možda ne predstavlja Bogom?

Zato sto mi moje dvadesetsestogodisnje iskustvo sa Bogom u predanju i posvecenju, i rodovima vere to svedoci.
Svedoci mi rec Bozja, i svedoci mi sam Bog.

Moj zivot je u potpunom skladu sa Bogom, i sa recju Bozjom.

Djavo ne stvara u coveku ove duhovnee manifestacije, vec je on negacija vere u bibliju, i iskustva koja Bog daje coveku, kao i rodova vere.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Upravo je suprotno. Baš đav'o uvjerava čovjeka da može biti kao Bog, bez grijeha - ne griješiti. Nisi li baš ti sebe predstavljao čovjekom koji ne griješi?

Po tebi djavo onda nije neprijatelj Bozji, vec on radi u korist Bozju jer navodi coveka da ne gresi.

Ova tvoja tvrdnja je suluda.

Biblija uci da covek nije nepogresiv i da moze gresiti u nedogled ako to zeli jer ima slobodnu volju.
Ali da moze kroz zajednicu sa Bogom dovesti sebe u stanje da ne zeli da gresi, i da ne gresi.

Ovo su rodovi Bozji, a ne sotone, jer sotona navodi coveka na greh.

Ali sta bi ti radio kada ne bi pisao ovakve gnusobe, samo da diskreditujes Adventiste.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Tacno tako, jer ako Bog posalje vest preko proroka, a narod ne prihvati vec odbaci tu vest i njegova svedocanstva, oni su pobunjenici protiv Boga.

Izrailj je odbacivao vesti proroka, pa je zato skoro kroz celu starozavetnu istoriju robovao.

To je tvoje misljenje, odnosno umisljenost, jer ja nikada nisam za SVE utakmice tvrdio da Bog preko njih otkriva odredjene pojedinosti, a bilo je takvih utakmica samo u poslednjih godinu dana mnostvo.

Dakle, u pitanju su samo pojedine znacajnije, i to nije nikakva moja umisljenost, vec me Bog bukvalno u to osvedoci.

Desavalo se da Bog povede da bas u tom trenutku kada se odrzavala neka utakmica ukljucim radio ne znajuci da je prenos, ili jednostavno nakon utakmice slusam vesti i cujem i sportske novosti, i tada me Gospod osvedoci u odredjenu duhovnu realnost.

Sto se tice brojanja, postoje u bibliji vremenska prorocanstva, i Bog predodredjuje odredjene dogadjaje u odredjenim vremenskim razmacima po stepenu neverovatne verovatnoce.
Ovo samo potvrdjuje da ti Bog nije licno govorio, i nije te uputio da gledas utakmicu niti da u tome trazis neki znak. Ti si samoinicijativno nakon utakmice dolazio do tog zakljucka. Ovo su tvoja licna misljenja.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ovo samo potvrdjuje da ti Bog nije licno govorio, i nije te uputio da gledas utakmicu niti da u tome trazis neki znak. Ti si samoinicijativno nakon utakmice dolazio do tog zakljucka. Ovo su tvoja licna misljenja.

I ti si Mire postao Bog sveznajuci, jer znas cak i sta je covek radio i mislio u odrdjenom trenutku.

Ja sam odgovor dao, i on je konacan i istinit, a glasi:

Krivo. Ne navodi đav'o čovjeka da ne griješi, nego đav'o čovjeka zavodi, obmanjujući ga i lažući mu da može biti bezgrešan. Baš kako je zaveo i obmanuo tebe.

Slobodno slavi sotonu i njegovo delo navodjenja na greh, ja sam odgovor dao a glasi:

Po tebi djavo onda nije neprijatelj Bozji, vec on radi u korist Bozju jer navodi coveka da ne gresi.

Ova tvoja tvrdnja je suluda.

Biblija uci da covek nije nepogresiv i da moze gresiti u nedogled ako to zeli jer ima slobodnu volju.
Ali da moze kroz zajednicu sa Bogom dovesti sebe u stanje da ne zeli da gresi, i da ne gresi.

Ovo su rodovi Bozji, a ne sotone, jer sotona navodi coveka na greh.

Ali sta bi ti radio kada ne bi pisao ovakve gnusobe, samo da diskreditujes Adventiste.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
I ti si Mire postao Bog sveznajuci, jer znas cak i sta je covek radio i mislio u odrdjenom trenutku.
Pa nisam ja rekao sta je Bog mislio u odredjenom trenutku vec ti govoris da znas sta je on mislio! A nije ti licno rekao za utakmicu, nego si ti pretpostavio sta on misli preko utakmice!

Stvarno budalastine!

Da si ti rekao - "Bog mi se javio glasom i rekao gledaj utakmicu dacu ti znak" ja bi rekao ok Bog mu se javio. Nego ti ovde svoje misljenje i neke osecaje poturas kao Bozje!

Stvarno je bezveze da svoja licna misljenja i osecaje poturas kao Bozje!

Natrag