- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Stvarno je bezveze da svoja licna misljenja i osecaje poturas kao Bozje!
Nije li Jelena život provela poturajući svoje plagijate kao Božja djela? I još dobro naplaćivala.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Opet krivo. Ne navodi đav'o čovjeka da ne griješi, nego ga navodi na najteži grijeh. Navodi ga da misli kako je bezgrešan.
Pa nisam ja rekao sta je Bog mislio u odredjenom trenutku vec ti govoris da znas sta je on mislio! A nije ti licno rekao za utakmicu, nego si ti pretpostavio sta on misli preko utakmice!
Stvarno budalastine!
Da si ti rekao - "Bog mi se javio glasom i rekao gledaj utakmicu dacu ti znak" ja bi rekao ok Bog mu se javio. Nego ti ovde svoje misljenje i neke osecaje poturas kao Bozje!
Nigde to ne pise u pismu "DA DJAVO NAVODI COVEKA DA MISLI DA JE BEZGRESAN"
Dakle, prvi čovjekov grijeh dogodio se na nagovor đavla: "Bit ćete kao bogovi". Dakle, bit ćete besmrtni i bezgrešni.
Ama covece, sta je tebi Bog otkrio kad ti nista nije rekao recima, vec si ti svojim osecanjima zakljucio? Daj ne lupaj vise molim te, sramotis i sebe i adventizam!Nigde to ne pise u pismu "DA DJAVO NAVODI COVEKA DA MISLI DA JE BEZGRESAN"
Djavo upravo navodi coveka da misli da nikada ne moze pobediti greh, i da ce gresiti kroz ceo zivot, katkad i umirujuci njegovu savest da ce kao takav gresan uci u Bozje carstvo.
Naravno da djavo ne navodi coveka da ne gresi, vec da gresi.
Bog coveka poziva da se prihvatajuci njega za spasitelja odekne greha i da dopusti da ga on ocisti.
Isus je rekao zeni uhvacenoj u preljubi "IDI I OD SADA VISE NE GRESI"
Ne bi me cudilo da stvoris teoriju kako je djavo ovde obmanuo Isusa i govorio kroz njega zeni da vise ne gresi.
Ovde potvrdjujes sto sam vec dao kao odgovor, a on glasi:
I ti si Mire postao Bog sveznajuci, jer znas cak i sta je covek radio i mislio u odrdjenom trenutku.
Dakle, ja nisam napisao "DA TI ZNAS STA JE BOG MISLIO U ODREDJENOM TRENUTKU" vec "STA JE COVEK, ODNOSNO JA RADIO I MISLIO"
To je upravo slucaj, da je to otkrio Bog.
Ali ti to ne znas jer nikada nisi doziveo iskustvo da ti Bog govori, i ne znas na koje nacine on to cini.
Greska je tvoja! Samo Bog je besmrtan a ljudi i sva druga bica ukljucujuci i sotonu, imaju "uslovnu besmrtnost" - dakle zive dok god Bog to zeli! Kad bi oni bili po prirodi besmrtni bili bi bogovi! To uci i Pravoslavlje i Rimokatolicizam. Dakle, oni su oduvek smrtni.Zar nisu bili besmrtni i bezgrešni?
I jos u hulis, govoreci "da ti je to otkrio licno Bog preko utakmice"! Pa jesi ti dobro? Da svoja misljenja predstavljas kao Bozja? Tako si za svoju piramidologiju isto govorio da "to nisu tvoje vec Bozje racunice"!
Greska je tvoja! Samo Bog je besmrtan a ljudi i sva druga bica ukljucujuci i sotonu, imaju "uslovnu besmrtnost" - dakle zive dok god Bog to zeli! Kad bi oni bili po prirodi besmrtni bili bi bogovi! To uci i Pravoslavlje i Rimokatolicizam. Dakle, oni su oduvek smrtni.
Post 3,4-5: Nato će zmija ženi: "Ne, nećete umrijeti! Nego, zna Bog: onog dana kad budete s njega jeli, otvorit će vam se oči, i vi ćete biti kao bogovi koji razlučuju dobro i zlo."
Dakle, prvi čovjekov grijeh dogodio se na nagovor đavla: "Bit ćete kao bogovi". Dakle, bit ćete besmrtni i bezgrešni.
Nije li Jelena život provela poturajući svoje plagijate kao Božja djela? I još dobro naplaćivala.
Greska je tvoja! Samo Bog je besmrtan a ljudi i sva druga bica ukljucujuci i sotonu, imaju "uslovnu besmrtnost" - dakle zive dok god Bog to zeli! Kad bi oni bili po prirodi besmrtni bili bi bogovi! To uci i Pravoslavlje i Rimokatolicizam. Dakle, oni su oduvek smrtni.
Što se tiče greške, ona zaista jeste njegova, jer zbog manjkavosti teologije on i ne može da shvati da postoje dve smrti, fizička i duhovna. Njemu je to sve jedno te isto. Mortalizam je u pitanju.
Sta mislis brate odakle Russell-u "nevidljiva Hristova prisutnost"? Upravo iz pokusaja opravdavanja adventisticke nauke. Naime on je slusajuci propovedi jednog adventiste i sam poverovao u to, pa se udruzio sa jos jednim vodecim adventistom u to vreme, koji je za razliku od standardnog shvatanja tadasnjih adventista, mislio da ce Hristos "nevidljivo doci" , i da je greska u datumu samo za par godina. Zajedno su poceli izdavati casopis u kojem su pokusavali opravdati Milerov promasaj. Ovaj njegov saradnik adventista se vratio izvornom adventizmu jer se nista nije desilo zacrtanog datuma, a Russell je ostao veran prethodnom tumacenju o "nevidljivoj Hristovoj prisutnosti" . Kada se nista nije desilo ni kasnijih godina, Russell je razocaran mereci hodnike u piramidi zakljucio da ce Hristos nevidljivo doci 1914. godine.Mire, tako je i Russel preko mera grobnice Khufuove izračunavao datum drugog dolaska. To je radio i njegov naslednik. Šta misliš odakle ona bulažnjenja o 1914? Iz malog prsta? Nee, nego iz mešanja baba i žaba, pa kada se "prorokovano" nije ispunilo, a i neće jer taj dan i čas ne znaju ni Sin, ni anđeli, doli Otac. Onda su neki "pametnjakovići iz cerebruma izvukli "preseljenje iz svetinje u svetinju nad svetinjama", a neki "nevidljivi drugi dolazak", sve sa ciljem da se "ovčice" drže pod kontrolom i ne budu u "great dissapointment", što nikako nije dobro za korporacije.
Ne radi se o dve smrti fizičkoj i duhovnoj već o smrtnosti koju Adam nije imao pre pada u greh..on je nakon pada postao smrtan. Sotona ga je ubedio da se to neće dogoditi. Rekao mu je..slobodno vi jedite jer..."nećete umreti".
Sta mislis brate odakle Russell-u "nevidljiva Hristova prisutnost"? Upravo iz pokusaja opravdavanja adventisticke nauke. Naime on je slusajuci propovedi jednog adventiste i sam poverovao u to, pa se udruzio sa jos jednim vodecim adventistom u to vreme, koji je za razliku od standardnog shvatanja tadasnjih adventista, mislio da ce Hristos "nevidljivo doci" , i da je greska u datumu samo za par godina. Zajedno su poceli izdavati casopis u kojem su pokusavali opravdati Milerov promasaj. Ovaj adventista se vratio izvornom adventizmu jer se nista nije desilo zacrtanog datuma, a Russell je ostao veran prethodnom tumacenju o "nevidljivoj Hristovoj prisutnosti" . Kada se nista nije desilo ni kasnijih godina, Russell je mereci hodnike u piramidi zakljucio da ce Hristos nevidljivo doci 1914. godine.
Na kraju vidimo, odakle potice "nevidljiva prisutnost" 1914. godina i antitrinitarizam. Upravo od adventista, koji su u to vreme rastrkani i razocarani trazili nacin kako da opravdaju svoj promasaj.
Na istim izvorima nastaje Jehovizam i Adventizam, njihova piramidologija.. Isti je to duh, nazalost. Kojim je ovde zarazen i Laodikeja.
Tako je brate! Ako Sveti Duh na jednom mestu kaze "o danu tom i casu niko ne zna.. I da ce taj dan doci kao lopov po noci", onda je nelogicno "da ustima svojih proroka na drugom mestu, objavi i dan i cas Hristovog dolaska" ili da nadahne ljude da takvu poruku objavljuju! Time bi bio nedosledan sam sebi!Naime, Sveti Duh nikada nije davao, niti će davati kontradiktorne objave, niti će ljude navoditi na stvari za koje je sam rekao da su protiv Boga, protiv Njega samog.