- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Kao šte se može videti nikave mistifikacije nema jer i sam ne govorim o bukvalnom ili doslovnom Iliji.
A zašto ne bi bilo riječ baš o "bukvalnom" (doslovnom) Iliji?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Kao šte se može videti nikave mistifikacije nema jer i sam ne govorim o bukvalnom ili doslovnom Iliji.
Bas to i rekoh..
A zašto ne bi bilo riječ baš o "bukvalnom" (doslovnom) Iliji?
Tvoj osnovni problem i problem svih tkz. "Sola Scriptura" je sto vi slobodno tumacite pismo kako vam se dopadne ili kako mislite da je ispravno. A tom prilikom ignorisete ucenje svoje crkve.
A sto se tice tumecenje Pisma. pa eto i ti ga neprestano tumacis po svome shvatanju.
Prema tome ili sam mora da pretames da tumacis Pismo, ili moras prestati da osudjujes druge i za ono sto sam cinis.
Tako je Mire, ti prihvatas samo ono sto tvoja braca iznose, pa bilo istina ili laz!
Mire, bar ti znas, da se najveca podela u hriscanstvu desila rascepom na Pravoslavnu i Katolicku crkvu.
Drugo, i hiljade grupa protestanata opdvojile su se od Katolicke crkve. Pa onda razmisli sam, ko je odgovaoran za rascep i podele?
Pre svega, ne postoje 50 000 verskih zajednica, ali postoji 33 000
Pre svega, ne postoje 50 000 verskih zajednica,
Necemo da sitnicarimo, broj uopste nije ni bitan, da ih ima i 5000 dovoljno je da dokaze poentu!
E vidis u tome je vas problem, "ako ste vi crkva - onda jedino vi mozete da tumacite", ne moze Tripo da tumaci ili Laodikeja!Mire, mi prizanajemo sve i svakoga ko zivi i ponasa se u skladu sa pisanom Bozjom reci.
Za podele je odgovoran licno djavo, kao i za nauku da "svako moze sebi biti crkva" i da "svako sebi moze da tumaci".
A to sto je doslo do podele na istocnu i zapadnu crkvu ne dokazuje pad crkve! Jer i jevrejska crkva je bila podeljena na fariseje i sadukeje, pa to nije znacilo da joj je oduzet autoritet od Boga. Sta vise on nije bio oduzet sve do njihovog odbacivanja Isusa Hrista.
Tako ni nama Bog nije oduzeo autoritet bez obzira sto postoji podela. Vi to ne razumete i zato umisljate da ste vi crkva.
Necemo da sitnicarimo, broj uopste nije ni bitan, da ih ima i 5000 dovoljno je da dokaze poentu!
Ja prihvatam ono sto crkva iznosi, ali ptoveravam Biblijom. Dakle ja prihvatam njeno tumacenje, samo ako je ono u skladu sa prethodno iznetim evandjeljem od strane apostola. A jeste!
Ako ustanovim da nije, trazicu drugu crkvu! Necu sam sebi tumaciti!
Medjutim vas problem je sto vi ne priznajete da postoji crkva na zemlji (mnogi od vas ne priznaju), mistifikujete crkvu kao da ona nije fizicki prisutna na zemlji u vidu organizacije, i onda "sami sebi tumacite" i "sami sebe smatrate za crkvu".
Zato ste se i podelili na bezbroj crkvi, od kojih su neke toliko male da broje samo 1 osobu. Odlican primer za to su Taramana i MrSavkic, koji su "crkva za sebe"!
Jovan kaze - "da su bili od nas, ostali bi sa nama!" i "ako vam ko navesti evandjelje drukcije nego vam mi javismo, proklet da bude!"
Ko "objavljuje evandjelje"? Crkva!
Crkva jedina ima pravo da tumaci (bilo adventisticka ili neka druga) jer joj je Bog dao autoritet i ispravno tumacenje. A svako ko tumaci drugacije nezavisno od nje i govori protiv nje je otpadnik i sektas!
Vidi brate, oni nam bas to i zameraju, kako mi "ne proveravamo vec slepo verujemo tumacenju crkve"! Ne nasedaj na to!Aha, proveravaćeš Biblijom. Na koji način? Tako što ćeš uzeti Pismo, čitati ga i tumačenje istog koje daje Crkva upoređivati sa čime? Tekstom? Tumačenjem? Ako je tumačenjem, onda čijim tumačenjem? Tvojim? Ako je sa Crkvenim, onda čemu provera?
Vidi brate, oni nam bas to i zameraju, kako mi "ne proveravamo vec slepo verujemo tumacenju crkve"! Ne nasedaj na to!
To nikako nije tacno. Bog trazi od nas da "proveravamo" Pismom! Pavle je pohvalio one koji su "svaki dan istrazivali po Pismu da vide da li je to tako" kako im je on govorio!
Nije Bog protiv provere uz pomoc Pisma, vec protiv samovoljnog tumacenja, gde mi tumacimo sami sebi da bismo dokazali vlastite ideje proizasle iz naseg uma!