Ono što bih mogao još izneti za Iliju, nije daleko od istine da bi zapravo samih 144000 hebreja mogli biti "Ilija". Njihova vest je "pesma" koju pevaju na gori Sionskoj, Otkrivenje 14,1. Isaija ukazuje da će od "Siona" doći Izbavitelj i "odvratiti bezbožnost od Jakova", Rimljanima 11,26, Isaija 59,20. Sion je svakako simbol crkve nazarenske tj. zajednice vernih prvog veka ili rane crkve...Sion je simbol zajednice vernih apostolske nauke. Očigledno to predstavlja povratak toj veri obraćenih Jevreja i posebno ubrojanih među njima od 144000. Oni "pevaju" pesmu sa nebesa, Otkrivenje 14,3 tj. imaju "posebnu objavu" za to vreme..to je vreme pred sam Hristov dolazak...a to znači da imaju posebnu vest pred Hristov dolazak kao što je Ilija to imao pred prvi dolazak.
Ako je ovo Božija volja i objava hvala Mu za razumevanja Reči. Ali ću biti zahvalan Gospodu i ako me uputi na drugo objašnjenje. Gospod radi i ne časi! Slava Gospodu.
ps..moram biti zahvalan Laodikeji što me je podstaknuo da tražim po Reči Božijoj u vezi "ilije". Verovatno ovo ne bih otkrio da me nije podstakao..ali sav trud i želja naravno jeste ono što Bog želi od nas...naravno i sam pokušaj je sam po sebi dobar..rekoh Bog će osvedočavati i dalje u vezi ove teme i sa radošću ću prihvatiti svako drugaćije objašnjenje zasnovano na Pismu ili referncama iz Pisma..neka nas Bog vodi u tome.