Proricanje preko golova, minuta, rođenja i imena.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Zanimljivo. A jel se to desava uvek kad je pun mesec? Nesto su mi sumnjiva ta tvoja "nocna vidjenja" :)

???

Aha, kriterijum je Elen White, ako je nesto suprotno njoj e to ne sme..

Kriterijum je Bog koji je Ellen White davao otkrivenja o poslednjim dogajajima vezanim za probudjenje crkve.

A zar ne mislis da bi ti trebao znati ko je kakav unapred a ne da zakljucujes na osnovu ovakvih "parametara"? Ipak si ti prorok, Bog te mora obavestiti ko je kakav, da ne kazes slucajno nekome pogresno da je licemer a on iskren?

Smatram da si dobar covek.
Iskrenost postoji, ali si odbacio istinu.

Ti znas zasto, i ja u to necu da ulazim.

Duhovno licemerstvo moze biti obelezje i naizgled dobrih i moralnih ljudi u crkvi.
Ono samo po sebi ne mora imati zle primese.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pre par dana Gospod mi je ponovo licno otkrio u viziji i glasom - da je vreme za delo probudjenja i reforme, kao i za Ilijin rad u tom cilju proslo
A nece da ti kaze nista o meni glasom? Zanimljivo..

@Jovan Prezviter mani se rasprave, ne vredi ti to, neces ga ubediti ni u sta. Nego ga pitaj za znak, nek ti dokaze da je prorok. Jer svaki prorok je dobijao od Boga znak koji je cinio da mu narod poveruje, npr. Mojsije je imao stap kojim je cinio cuda..

Nije pogresno traziti znak, tako se proveravaju Bozji poslanici i Zaharija jr od andjela trazio znak i dobio i svi sveti ljudi. A biblija nas poziva - "kusajte duhove jesu li od Boga"!

Bog ce nas pohvaliti sto smo oprezni!

Ako on ovde lazno tvrdi i nicim ne dokazuje svoje poslanje i svoj prorocki dar. Molim lepo, onda ga treba ignorisati.

Duhovno licemerstvo moze biti obelezje i naizgled dobrih i moralnih ljudi u crkvi.
Ono samo po sebi ne mora imati zle primese
Kako licemer moze biti dobar i moralan covek? Pojasni mi..

P.S. Laodikeja, ti ovde koristis bibliju i dokazujes biblijom, a onda iskaces iz biblije i tvrdis da se nista nece odigrati po njoj? Zar se evandjelje dobra vest u koju je ukljucena i istina o poslednjim danima a koju je Hristos ispricao moze menjati???

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ne treba vise nista razjasnjavati, jer SVE vezano za Iliju je proslost, i razlog sam obrazlozio.

Pismo mora da ima poslednju reč. Dok kroz Pismo to ne vidimo moramo tražiti.

Ja sam zahvalan Gospodu što mi ovu temu otvara sve više..naravno moramo biti oprezni. Za sad biblijske reference za Iliju se sležu..videćemo šta će nam Gospod još otkriti.

Pre par dana Gospod mi je ponovo licno otkrio u viziji i glasom - da je vreme za delo probudjenja i reforme, kao i za Ilijin rad u tom cilju proslo

Bog će svakako sprovesti svoje delo. Nema sumnje..samo će biti onako kako je On sam najavio.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Moj poziv svima nama..hajde da tražimo u Pismu Iliju...svi zajedno da pokušamo da to razumemo :). Neka svako iznese svoje mišljenje i shvatanje ovog predmeta. Laodikeja je izneo svoj stav..poštujem..ja sam na tragu nekog razumevanja...uz Božiju pomoć da li meni ili nekom drugom ovo će se još više razjasniti..i svi dobronamerni istraživači ove teme su pozvani. Svima nam je potrebna Božija pomoć, ovo su svete stvari.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Moj poziv svima nama..hajde da tražimo u Pismu Iliju...svi zajedno da pokušamo da to razumemo :). Neka svako iznese svoje mišljenje i shvatanje ovog predmeta. Laodikeja je izneo svoj stav..poštujem..ja sam na tragu nekog razumevanja...uz Božiju pomoć da li meni ili nekom drugom ovo će se još više razjasniti..i svi dobronamerni istraživači ove teme su pozvani. Svima nam je potrebna Božija pomoć, ovo su svete stvari.
Nema potreba da trazim to u Pismu. Ako mislite na ona dva svedoka iz otkrivenja, njih ce verni prepoznati kada dodju.

Prorostva se razumeju neposredno pre ispunjenja ili tokom desavanja, a ne godinama ili decenijama unapred. Nema potrebe za tim. Kad bi Bog tako unapred objavio, time bi objavio i svoj plan djavolu unapred, a ovaj bi mogao da ga spreci.. Zato je otkrivenje sifrovano u simbolima.

Kraj price, to necete razumeti!
Zato moja crkva to i ne tumaci!

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nema potreba da trazim to u Pismu. Ako mislite na ona dva svedoka iz otkrivenja, njih ce verni prepoznati kada dodju.

Prorostva se razumeju neposredno pre ispunjenja ili tokom desavanja, a ne godinama ili decenijama unapred. Nema potrebe za tim. Kad bi Bog tako unapred objavio, time bi objavio i svoj plan djavolu unapred, a ovaj bi mogao da ga spreci.. Zato je otkrivenje sifrovano u simbolima.

Kraj price, to necete razumeti!
Zato moja crkva to i ne tumaci!

Nije problem istraživati..a naravno ima svoje vreme ispunjena...

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Laodik. nauka je u rangu ove, magija brojeva ili imena.

Karla del Ponte je bila gl. tužiteljka u Hagu, onda su veliki pravosl. Srbi sebi usmislili kako smo mi Božji narod, a onda povezali ime Karle del Ponte sa Pontijem Pilatom.

Kao da to ima veze, puka slučajnost sličnosti jednog dijela njhovih imena odnosno prezimena kod Karle.

Dakle Laodik. nauka je u rangu "proroštva" baba , a koje objavljuje okultni list Treće oko.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

Mire, mislim da si se pogrešno izrazio. ne bi đavo Boga mogao da spreči, nego bi pokušao da otkriveno sebi na korist iskoristi. Inače, Apokalipsa Ivanova - Jovanova, tačnije Yohananova, nije jedina, postoje još dve, strašnije i dublje, Petrova i Pavlova, koje nisu uključene u kanon, nego se drže apokrifima.

Nije problem istraživati..a naravno ima svoje vreme ispunjena...

Možda i jeste problem, možda i nije. To zavisi od namere sa kojom se istražuje, kao i od toga da li smemo i možemo biti sigurni u to da tumačenje i rezultati istraživanja dolaze od Boga ili od satane.

Jednostavno, Dies Irae dolazi kao lopov, dakle ne možemo naći naznake u bilo kom tumačenju. Da ne govorim o tome da katastrofalno grešimo ako za pomoć u otkrivanju "znakova vremena" koristimo metode invokacije, ili gatanja po svemu.

P.S. Laodikeja, ti ovde koristis bibliju i dokazujes biblijom, a onda iskaces iz biblije i tvrdis da se nista nece odigrati po njoj? Zar se evandjelje dobra vest u koju je ukljucena i istina o poslednjim danima a koju je Hristos ispricao moze menjati???

Po njegovoj "teologiji" može. Pa i fariseji su bili dobri i moralni, ali i licemeri, reći će ti.

Nije pogresno traziti znak, tako se proveravaju Bozji poslanici i Zaharija jr od andjela trazio znak i dobio i svi sveti ljudi. A biblija nas poziva - "kusajte duhove jesu li od Boga"!

Naravno da nije pogrešno tražiti znak. Pa i Mojsije je od Boga tražio da mu omogući da sinovima Israelovim, ali i Faraonu da znak. Ujedno, sve duhove treba zaista kušati jesu li od Boga. Duhove, ali i ljude. Pri tome kod ljudi treba biti veoma, veoma oprezan, jer ako se radi o nekome ko poznaje Pisma, taj neko će lako moći da se predstavi kao da je od Boga, dovoljno će biti da potvrdi da je Isus otelotvoren po Svetom Duhu, pa da mu lakoverni poveruju.

Šta misliš kako će lažni prorok otvoriti put Antihristu? Pa na isti način.

Ako se pitaš zašto sam gore pomenuo da je duhove moguće ispitivati, i da nas Sveto Pismo, tačnije Bog preko Pisama na to opominje, a ljude već ne, reći ću ti da duhovi, nečisti duhovi ne mogu da izgovore da je Isus otelotovoren po Svetom Duhu. Naime, Sveti Duh, na koga su pohulili samim svojim padom im je tabu lažnim prorocima, bilo samoubeđenim, bilo onima pod vlašću satane, Sveti Duh nije tabu, tako da će slobodno i bez skrupula lagati, posebno ako poznaju Pisama.

Bez obzira na to što je Laodikeja adventista, i što su oni poznati po svom pozivanju na "duha proroštva", ne treba mu verovati, jer već samim svojim izjavama da se neće stvari odigravati po Svetom Pismu, izbegao da bude proveravan istim. Tačnije duh koji ga vodi, ako sve što govori nije plod njegove uobrazilje, a to nikako ne bi smeli da isključimo, jer nije sve od satane, odbija da se pokori Svetom Pismu, tačnije da bude proveren. Otuda i odbijanje da se da znak. Jer isto tako je Muhamed radio kada su mu i arapi i hebreji tražili znak, ubeđivao sumnjičavce da je greh traženje znaka. Nikada ga i nije dao, Hebreji su ga odbili, a arapi nakon ubeđivanja silom i podmićivanjem prihvatili. Da ne govorim o tome da ni EGW nije dala nikakav znak

Dakle, lažnih proroka je bilo i biće, posebno u poslednja vremena. a što se tiče znaka, sam Bog je rekao da će znak biti, znak Proroka Jone.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
A nece da ti kaze nista o meni glasom? Zanimljivo..

To je Bozja stvar, ne moja.

Licemer je covek koji jedno govori a drugo cini.

Postoje svesni i nesvesni licemeri.

Recimo, neko moze u crkvi izgledati sasvim moralno, glumeci posvecenje, a kod svoje kuce raditi svesno suprotno od onoga sto ispoveda, i time on vodi dvostruki zivot.

Na primer, neko moze u crkvi propovedati da ne treba pusiti ili se prejedati, i biti moralan, a kod svoje kuce tajno to raditi i ciniti kojekakav blud.

Sa druge stranem neko moze to raditi nesvesno, jer je negde tamo cuo da se greh ne moze pobediti, i da ce covek neminovno gresiti kroz ceo zivot, i to je onda tavorenje u grehu bez svesti o potrebi pobede nad slabostima.

Treca gruppa su ateisti koji zive svoj zivot bez svesti o Bogu.

Ni jedan od ovih tipova ljudi ne mora biti zao, odnosno - ciniti onu vrstu dela da drugima nanose zlo, da se svadjaju, tuku, imaju ubilacke misli, itd..

Imam pitanje za tebe.

Zasto se ti brines za ispunjenje dogadjaja poslednjeg vremena onako kako ih propoveda Adventisticka crkva, kada ti ne verujes u takav sled dogadjaja koji propovedaju Adventisti?

Ovo pitanje pokazuje da tebi nije do poslednjih dogadjaja, vec da diskreditujes druge.

Moj odgovor je, da sam ja ovo pisao o poslednjim dogadjajima, u kontekstu onoga sto Bog danas cini u svojoj crkvi, ali i svetu.

Dakle, pisao sam o probudjenju i reformi, da je ona odbacena u crkvi, i posto je tako - da Bog nema sa kime da zavrsi delo, i da ce ga on zavrsiti sam tako sto ce se objaviti celom covecanstvu, i da ce se tada kada sam Bog bude progovorio i pokazao svoj zakon na nebu i istinu - obratiti veci deo covecanstva.

U bibliji postoje uslovna prorocanstva koja vaze za jedno vreme u kome treba da se odigra SVE zapisano u tim prorocanstvima.

Ako se to ne odigra, to predstavljaju uslovna prorocanstvam i Bog tada deluje na drugi nacin, jer on uvek ima alternativu bez obzira na sve.

Dakle, sve ono sto je zapisano u otkrivenju o poslednjim dogadjajima i sam Hristov dolazak, jer vec trebalo da se ispuni u periodu 2001 - 2011 godine kada je Bog 2001 podigao reformni pokret za probudjenje crkve, i crkva je u ovom datom periodu trebala da se probudi, primi pozni dazd i bude zapecacena, da se uvede nedeljni zakon i nastupi progonstvo vernih koji drze zapovesti i veru Isusovu, i da verni objave istinu ovom svetu, nakon cega bi usledio Hristov drugi dolazak.

Nista se od ovoga nije ispunilo jer je crkva podbacila, i Bog je objavio da ce on sam zavrsiti delo u ovom periodu na gore opisan nacin.

Amin!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Dakle, sve ono sto je zapisano u otkrivenju o poslednjim dogadjajima i sam Hristov dolazak, jer vec trebalo da se ispuni u periodu 2001 - 2011 godine kada je Bog 2001 podigao reformni pokret za probudjenje crkve, i crkva je u ovom datom periodu trebala da se probudi, primi pozni dazd i bude zapecacena, da se uvede nedeljni zakon i nastupi progonstvo vernih koji drze zapovesti i veru Isusovu, i da verni objave istinu ovom svetu, nakon cega bi usledio Hristov drugi dolazak.

Nikakvo određivanje datuma nije Božja nauka, ni sada ni u 19. veku, da je trebao Isus da dođe došao bi.

Postoji dan koji će doći i niko taj dan ne zna.

Opet je to mešavina istine i laži, da kao mi određujemo Njegov dolazak svojim ponašanjem, što u određenom smislu jeste tačno.

Ali Isus je Bog i On zna tačan datum svog dolaska kao i Otac. Ne zato što ga On ubrzava ili usporava nego jednostavno vidi sled događaja na Zemlji.

I neće se ispuniti dok god bude ljudi spremnih da prihvate istinu i pokaju se.

I nema tu nikakvih datuma. Ali mi trebamo reći da će uskoro dođi i to je prava apostolska crkva uvijek učila.

Natrag