Proricanje preko golova, minuta, rođenja i imena.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Zasto se ti brines za ispunjenje dogadjaja poslednjeg vremena onako kako ih propoveda Adventisticka crkva, kada ti ne verujes u takav sled dogadjaja koji propovedaju Adventisti?

Uopste me ne zanima vas sled dogadjaja, ali odbacivanje biblijskog toka dogadjaja dokazuje da ti odbacujes i samu bibliju. Ti si cak ovo i potvrdio izjavljujuci da "Boga ne mozemo zakljucati u Bibliju"!

Znaci ti odbacujes "biblijski sled dogadjaja" i "ubacujes neki svoj" izmisljeni!

Ovo pitanje pokazuje da tebi nije do poslednjih dogadjaja, vec da diskreditujes druge.

Naravno da mi nije do vaseg vidjenja poslednjih dogadjaja, ali ovo te potpuno diskredituje!

U bibliji postoje uslovna prorocanstva koja vaze za jedno vreme u kome treba da se odigra SVE zapisano u tim prorocanstvima.

Isus svoja prorocanstva o poslednjim danima, o dolasku antihrista (coveka bezakonja) i ostala koje je ponovio Apostol Pavle u svojim poslanicama a koja su "sastavni deo dobre vesti" (evandjelja) nije prikazao uslovnim! Nego necim sto mora da se dogodi pre nego dodje kraj! Cak je rekao "ne plasite se kada vidite sve ovo da se desava.. JER MORA TO DA BUDE.."

Takvim, nepromenljivim predstavio ih je i Pavle govoreci -"ako vam ko javi evandjelje drukcije nego vam mi javismo, proklet da bude!"

Znaci, ako neko uci da:

1) Nece se propovedati ovo evandjelje po celom svetu i onda doci kraj. 2) Nece se pojaviti bezakonik (antihrist) kojega ce Gospod Isus ubiti Duhom usta svojih i iskoreniti svetloscu dolaska svojega i ostale aspekte tog istog prorocanstva ako porice kao sto ti radis i tvrdis "da se poslednji dogadjaji ne mogu biblijom ograniciti", ne moze ni biti Bozji prorok, jer onda on rusi poredak i redosled dogadjaja Bozjih i njegove nepromenljive reci i jos ih naziva "uslovnim" sto ona nisu!

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, odgovor sam dao.

Nije nista suprotno jevandjelju, niti sam ja bilo sta izmislio, vec ti ne razumes pojam uslovnosti prorocanstava.

Iznecu moje novo svedocanstvo kao odgovor

Draga braco i sestre, pre par dana, tacnije u sredu 21.8. 2019 godine Gospod mi je u ponovljenom otkrivenju pokazao progovorivsi mi putem vizije i glasom - da je vreme za delo probudjenja i reforme, kao i za Ilijin rad u tom cilju proslo, i da nema vise svrhe raditi u teznji da se crkva probudi jer se to nece desiti zbog ociglednog neverstva Bozjeg naroda, i odbacivanja dela koje je Bog podigao za probudjenje i reformu zajednice, vec da ce on sam vrlo uskoro objaviti sebe i svoju slavu celom covecanstvu, i da ce tada i crkva i svet dobiti priliku da se duhovno probude, i obave pripremu za Hristov drugi dolazak u slavi.
Bog ce u svakom slucaju sprovesti probudjenje, ali ne u ovakvom poretku stvari, vec objavom samog sebe, nakon cega ce uslediti poslednji dogadjaji, i Hristov drugi dolazak u slavi.
U nekim ranijim svedocanstvima sam opisao da Iliju predstavlja reformni pokret za probudjenje i refornu crkve, koji se pojavljuje pre zavrsnih dogadjaja, uvodjenja nedeljnog zakona i muka Jakovljevih, i da njegovim posredstvom u crkvi treba da se sprovede probudjenje i reforma kako bi Adventni narod primio pozni dazd, bio zapecacen pecatom zivoga Boga, i sa glasnom vikom izasao u svet sa poslednjom porukom zapisanom u troandjeoskoj vesti
Tek nakon toga nastupaju poslednji dogadjaji, i taj reformisani ostatak ( na svetskom nivou ) koji DRZI zapovesti, i IMA dar duha prorostva ( sto znaci da SVI njegovi pripadnici imaju darove duha, isceljivanja, govorenja stranih jezika bez preznanja, i najvazniji prorocki dar ), predstavlja Iliju koji ce objaviti svetu Hristov drugi dolazak u slavi.
Ono sto je Bog otkrio je to - da je ovo prorocanstvo o Iliji uslovno, i da od njegovog ispunjenja nece biti nista, jer Ilija se pojavio, a to je reformni pokret ponikao unutar Adventisticke crkve za probudjenje i reformu prave poboznosti, i da je Bozji Adventni narod prihvatio vest i pozive na probudjenje i reformu, on bi primio pozni dazd, bio zapecacen pecatom zivoga Boga, Bog bi pustio nevolje, bio bi uveden nedeljni zakon, narod Bozji bi u sili poznoga dazda objavio istinu, nastupilo bi kratko vreme progonstva i muka Jakovljevih, nakon cega bi prestalo vreme Bozje milosti, i Hristos dosao na oblacima nebeskim, cime bi se delo konacno zavrsilo.
Ovako, narod Bozji je odbacio Iliju i vest i pozive na probudjenje i reformu, i nista od navedenog se nece ispuniti, i predstavlja uslovna prorocanstva, jer Bog nema sa kime da radi i zavrsi delo jer je crkva potpuno podbacila.
Zato je Bog objavio, da ce on vrlo uskoro u jednom danu prodrmatui zemlju, i sam objaviti sebe celom covecanstvu, pokazati svoju slavu i svoj pogazeni zakon na nebu da ce ga svi ljudi na planetii zemlji videti na svom maternjem jeziku, i tada ce i crkva i svet dobiti priliku da se obrate Bogu, crkva koja ima istinu da se probudi, a svet koji istinu ne poznaje da je cuje iz Bozjih usta, i da je prihvati i obrati se Bogu, i da svi zajedno izvrse neophodnu pripremu za Hristovu slavni dolazak na oblacima nebeskim.

To su dogadjaji koji treba uskoro da uslede.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
i da nema vise svrhe raditi u teznji da se crkva probudi jer se to nece desiti zbog ociglednog neverstva Bozjeg naroda, i odbacivanja dela koje je Bog podigao za probudjenje i reformu zajednice,

A preko koga će? Preko tradicionalnih religija. Vidimo gde su sada, preko Indusa, Arapa, Kineza?

vec da ce on sam vrlo uskoro objaviti sebe i svoju slavu celom covecanstvu, i da ce tada i crkva i svet dobiti priliku da se duhovno probude, i obave pripremu za Hristov drugi dolazak u slavi.

Kada isus dođe nema više propov. nego uništenje nepokajanih i spasenje pokajanih.

i da ce tada i crkva i svet dobiti priliku da se duhovno probude, i obave pripremu za Hristov drugi dolazak u slavi.

Ovo je pravi farisejski kvasac čovek počne sa jednog lažnom naukom (golovi, imena, minute) i onda nastavlja sa drugom lažnom naukom, pa će sa trećom.

i IMA dar duha prorostva

Pa je to kroz ovu temu koju sam započeo.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
...bio bi uveden nedeljni zakon, narod Bozji bi u sili poznoga dazda objavio istinu, nastupilo bi kratko vreme progonstva i muka Jakovljevih, nakon cega bi prestalo vreme Bozje milosti, i Hristos dosao na oblacima nebeskim
...
nista od navedenog se nece ispuniti, i predstavlja uslovna prorocanstva

Znaci nista od biblijskog redosleda dogadjaja, a da je uslovno rekao je Laodikeja! Biblija nije!

Zato je Bog objavio, da ce on vrlo uskoro u jednom danu prodrmatui zemlju, i sam objaviti sebe celom covecanstvu

Potpuno suprotno Bibliji! U Pismu stoji da ce "ucenici propovedati evandjelje i tada ce doci kraj"!

Osim toga, Hristos nije nigde rekao da je njegovo prorocanstvo o poslednjim danima "uslovno" , rekao je potpuno suprotno:

"ne plasite se kada vidite da se sve ovo desava.. JER MORA TO DA BUDE.." (Mt. 24:6)

A ovo njegovo ukljucuje:

1) Ratove, zemljotrese, i opsti nemoral
2) Propovedanje evandjelja po celome svetu
3) Dolazak antihrista i njegovo ustolicenje
4) Progonstvo vernih

Laodikeja kaze da se nista od zadnja 3 nece desiti!

Takvim, nepromenljivim recima, predstavio ih je i Pavle govoreci -"ako vam ko javi evandjelje drukcije nego vam mi javismo, proklet da bude!" (Galatima 1:8)

Evandjelje ukljucuje i vest o "posledniim danima"!

Ti ne mozes protiv ovog, mozes samo da se pozivas na svoju rec koju si primio iz ko zna kog izvora! Zato bibliju i porices!

Pavle kaze:

"Da vas niko ne prevari nikakvim načinom; jer (kraj sveta) neće doći dok ne dođe najpre otpad, i ne pokaže se čovek bezakonja, sin pogibli. Koji se protivi i podiže više svega što se zove Bog ili se poštuje, tako da će on sesti u crkvi Božjoj kao Bog pokazujući sebe da je Bog. " (2. Sol. 2:3)

Laodikeja tvrdi da ANTIHRIST NECE DOCI! Dok Pavle kaze da on MORA DOCI PRE KRAJA, onaj koji govori suprotno ili tvrdi da ce kraj sveta nastupiti pre toga - LAZE!

Ti si Laodikeja - "lazani prorok"! Jer se suprotstavljas recima Pisma i onome sto je govorio apostol Pavle. A to uci i Danilo i Otkrivenje!

Nigde niko ovo nije predstavio kao "uslovno prorocanstvo" vec kao nesto sto "mora" da se dogodi pre kraja!

Trebam li da nastavljam da te razoblicavam biblijom?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ti si Laodikeja - "lazani prorok"! Jer se suprotstavljas recima Pisma i onome sto je govorio apostol Pavle. A to uci i danilo i otkrivenje!

Nigde niko ovo nije pretstavio kao "uslovno prorocanstvo" vec kao nesto sto "mora" da se dogodi pre kraja!

Trebam li da nastavljam da te razoblicavam biblijom?

Ne Mire, nije on sam lažni prorok, svi oni veruju da su Ilija i da imaju moć prorokovanja. Da li se to što govore kosi sa onim što je Bog rekao, to znaju oni koji Bogu, a ne lažnim prorocima veruju. Bogu, jer sam Bog je govorio to što su apostoli zapisali. Onima koji veruju da su svi oni Ilija (tako im je rekla "apostolka") iznosiće proročanstva koja će ljude zavoditi, govoriće im da je Hristos ovde ili onde, samo što nije, pred vratima je, a to Hristos biti neće.

Ništa se naime neće dogoditi dok se sve što je rečeno ne ispuni. Doslovno sve. Pa čak i sin pogibli, koji će sesti u sred Hrama (koji ne mora da bude građevina) i u koga će zavedeni gledati kao u Boga. Ali taj dan je još daleko. Ne zato što ti ili ja tako kažemo, nego tako Bog govori.

Kada bude došao, znaćemo. Ne pre, jer dan gneva, Dies Irae dolazi kao lopov, iznenada, i niko ne zna, niti može saznati taj čas.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Tek nakon toga nastupaju poslednji dogadjaji, i taj reformisani ostatak ( na svetskom nivou ) koji DRZI zapovesti, i IMA dar duha prorostva ( sto znaci da SVI njegovi pripadnici imaju darove duha, isceljivanja, govorenja stranih jezika bez preznanja, i najvazniji prorocki dar ), predstavlja Iliju koji ce objaviti svetu Hristov drugi dolazak u slavi.

Pa sam sebi skačeš u stomak sada si gore rekao da će biti propoved kada Isus dođe.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ne Mire, nije on sam lažni prorok, svi oni veruju da su Ilija i da imaju moć prorokovanja.
Nazalost brate. Eno, vidimo to i po ovom novom, kako mu je ime Pirox? Svi oni napadaju, osudjuju i grme protiv crkve, smatraju sebe "odabranim prorocima". A to je sve posledica ponosa, koji je sotona podstakao u njima. Tu nimalo poniznosti nema, da saslusaju.. Kada sotona citira pisma on ih izoblicava i koristi na taj nacin da coveku podstakne ponos, kao i farisejima. Zatupi ih da umisle kako su oni "sveci i izabrani"! To vidimo i po temi koju je Laodikeja otvorio. On je umislio da je on "svetac"! To je farisejaki kvasac i farisejska nauka, djavolska i sotonska. Nista drugo..

Odatle i piramidologija i numerologija, odatle sve ovo. To je suprotni duh! A nas optuzuju za paganizam i ostalo, a ne vide u kolikoj su oprecnosti sa cistim evandjeljem Bozjim. Nije da pismo koriste, koriste ga samo kad im treba da dokazu svoje stavove, a kad im vise ne treba, onda su tu piramide, numeroloske tablice i gnosticki tekstovi ili na kraju spisi EGW i mormonske knjige. A svi odreda su iz masonizma i gnosticizma nastali.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Nazalost brate. Eno, vidimo to i po ovom novom, kako mu je ime Pirox? Svi oni napadaju, osudjuju i grme protiv crkve, smatraju sebe "odabranim prorocima". A to je sve posledica ponosa, koji je sotona podstakao u njima. Tu nimalo poniznosti nema, da saslusaju.. Kada sotona citira pisma on ih izoblicava i koristi na taj nacin da coveku podstakne ponos, kao i farisejima. Zatupi ih da umisle kako su oni "sveci i izabrani"! To vidimo i po temi koju je Laodikeja otvorio. On je umislio da je on "svetac"! To je farisejaki kvasac i farisejska nauka, djavolska i sotonska. Nista drugo..

Baš zato i pišem ovako, ovako odgovoram i Piroxu i ostalima. Ne radi se tu o "nedostatku Ljubavi" kako to forumaški Eliyahu voli da ponavlja pre nego što krene sa optužbama. Prosto ne želim da se laž nameće kao istina, da se vera izvrće, a pre svega da se svi ostali napadaju i nazivaju sami sebe svecima.
Pomenuo si sotonu, pa naravno da on izvrće Pisama, jer mu je to najlakše oružje još od Adamovog pada.

Odatle i piramidologija i numerologija, odatle sve ovo. To je suprotni duh! A nas optuzuju za paganizam i ostalo, a ne vide u kolikoj su oprecnosti sa cistim evandjeljem Bozjim. Nije da pismo koriste, koriste ga samo kad im treba da dokazu svoje stavove, a kad im vise ne treba, onda su tu piramide, numeroloske tablice i gnosticki tekstovi ili na kraju spisi EGW i mormonske knjige. A svi odreda su iz masonizma i gnosticizma nastali.

Mire, brate, nije redosled baš takav kakav si naveo, redosleda kod njih u stvari i nema. Cilj je ubediti sebe i druge da su u pravu da bi zadobili sledbenike. Svi kultovi tako nastaju. Svi do jednog. A adventisti su po tom proricanju i najpoznatiji, jer svako od njih, doslovno svako veruje da je ili će biti Eliyahu - Ilija. Pa čitao si valjda Jovana šta ovde piše, čak potvrđuje Laodikejina lupetanja, koja, ne znam jesi li primetio, imaju potpuno isti sled rečenica, isti sled opisa vizija, kao što je Ellen Gould White opisivala "svoje vizije". Sama ta činjenica je dovoljna da izazove sumnju.

O tome da Bog proroke ne bira tako, niti na takav način šalje vizije, još manje da sam sebi skače u usta, da i ne govorim.

Piramidologija, metode invokacija, i ostale crnomagijske prakse tipa spiritizma, i gatanja preko svega i svačega pogotovo nisu način po kome se proročanstva dobijaju.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nazalost brate. Eno, vidimo to i po ovom novom, kako mu je ime Pirox? Svi oni napadaju, osudjuju i grme protiv crkve, smatraju sebe "odabranim prorocima".

Kad ovakvi ne bi napadali Crkvu, to bi značilo da s Crkvom nešto nije u redu.

Nije da pismo koriste, koriste ga samo kad im treba da dokazu svoje stavove, a kad im vise ne treba, onda su tu piramide, numeroloske tablice i gnosticki tekstovi ili na kraju spisi EGW i mormonske knjige. A svi odreda su iz masonizma i gnosticizma nastali.

A kad im Pismo ne odgovara, onda posežu za svojom "vrhoumnošću", ovako:

Bibliju je citirao i kušač.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Kad ovakvi ne bi napadali Crkvu, to bi značilo da s Crkvom nešto nije u redu.

Naravno, jer njihovo nenapadanje na Crkvu, značilo bi da je Crkva pala. Sve dok ima onih koji napadaju, značl da Crkva i te kako vrši svoju od Boga datu funkciju.

Tako je nam je prorečeno. Zbog Njega Krista bićemo napadani, progonjeni, ubijani i prozivani.

A tako će biti u sve dane do svršetka sveta. (čiji datum, vreme, mesto, niko ne zna, niti će saznati dok se ne dogodi)

A kad im Pismo ne odgovara, onda posežu za svojom "vrhoumnošću", ovako:

Ta je njihova "vrhuoumnost" dobila i fizički oblik u vidu "nauke" koja spaja nespojivo, astrologiju i genetiku recimo sa pseudo istorijom i "prosvetiteljstvom".

Natrag