- Učlanjen(a)
- 11.02.2009
- Poruka
- 8.070
Inace Jovane, adv. crkva nikada nije ucila nikakav drugi dolazak Ilijin! O tome EGW ne govori, vec misli sasvim nesto drugo. Mislila je kao kad bi ja tebi rekao - "neko ce doci u sili i duhu proroka Enoha" , to ne znaci da ce "Enoh ponovo sici na zemlju" vec da ce ljudi imati njegov duh i biti revni i pravedni propovednici kao i on. To je i ona mislila u vezi Ilije. Ali to se ne odnosi na neki "reformni pokret" kako Laodikeja predstavlja, vec na misiju crkve!
Zasto dopustas da te Laodikeja zavodi?
Ovu pricu o Iliji, su izmislili ponosni fanatici koji su zeleli sebe da isticu.
I da li ste vi svesni koliko ovo urusava adventizam? Ali nije moje da vas ja spasavam od vas samih, samo sam posten.
Unekoliko grešiš brate,. Čitava njihova soterologija se svodi na to da po njima Bog ponavlja samog sebe, tačnije da se sve ono što se već ispunilo (po Crkvenoj teologiji) mora ponoviti, na bilo koji način. Od te pretpostavke je polazio i Miler kada je na svoju ruku i datumario. Naime kada jednom odbaciš reči sa Krsta: "Svršeno je" i kada se opsedneš Starim Zavetom, onda kreće ideja o ponavljanju.
Ta cirkularna logika, tako draga onima koji se kao pijani plota drže bajke o "duhu proroštva" ima jednu ozbiljnu manu koju oni ne vide. A to je da Apokalipsa Ivanova - Jovanova ne pominje događaje koji su istovetni onima u vreme Isusovog dolaska, nego govori o dolasku Antihrista. Prorok koga Apokalipsa pominje je lažni prorok, i nema nikakve veze sa Eliyahuom - Ivanom -Jovanom Pretečom. Pa sve i da su uvideli da greše, opet će u svom maniru naći "izlaz" u vidu povezivanja Eliyahua sa dvojicom svedoka koji stradaju u Jerusalimu. A to opet pokazuje njihovo nepoznavanje stvari, jer ispada da će se Eliyahu, koji nije ni pomenut u Apokalipsi, pojaviti ne kao jedan, nego kao dvojica. (Kako je u tom retku upotrebljena množina, oni u svojoj "teologijii" veruju da svako od njih može biti taj navodni Eliyahu).
Dakle, oni zaista naučavaju to, i nisu to izmislili nikakvi fanatici koji bi da sebe uzdižu, nego je to u samoj "teologiji" sekte.
Vidi, sve počinje i završava se time da li se poveruje Isusu i tome da je na Krstu završen Stari Zavet. Ako se poveruje, a to Crkva čini, onda je sve ovo što sam naveo, i sve ono što adventisti propagiraju, blasfemija, još jedna u nizu.
Ilija, tačnije Eliyahu je dakle završio pripremanje svega, I neće se vraćati da priprema put, jer Drugi je Dolazak, dolazak u Slavi. Svi "proroci", svi oni koji tvrde da su "dobili obaveštenje od Boga" nisu od Boga nego od lukavog, dolaze i govore da zavedu ljude i na njih i njihovo delovanje nas je Isus i upozoravao.
Poslednja izmena: