Proricanje preko golova, minuta, rođenja i imena.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Evo odgovora DA JE SVE BIBLIJSKI"

----------------------------------------------------------------------------------------------

U bibliji postoje otkrivenja koja je Bog zapecatio za poslednje vreme, odnosno ona koja su namenjena poslednjoj generaciji koja ce ziveti pred sam kraj istorije.

To je slucaj i sa dole prilozenim tekstom iz otkrivenja 10 poglavlje, vezanim za sedam gromova i njihove glasove, u kome vidimo da je Bog rekao Jovanu da zapecati ili sacuva za neko drugo vreme ono sto su govorili sedam gromova i da to ne zapise u knjizi otkrivenja.

"I vidjeh drugoga anđela jaka gdje silazi s neba, koji bješe obučen u oblak, i duga bješe na glavi njegovoj, i lice njegovo bješe kao sunce, i noge njegove kao stubovi ognjeni;

I imaše u ruci svojoj knjižicu otvorenu, i metnu nogu svoju desnu na more, a lijevu na zemlju.
I povika glasom velikijem, kao lav kad riče; i kad on povika, govoriše sedam gromova glasove svoje.

I kad govoriše sedam gromova glasove svoje, šćadijah da pišem; i čuh glas s neba koji mi govori: zapečati šta govoriše sedam gromova, i ovo ne piši" ( otkrivenje 10. 1 - 4 )

U nastavku ovog teksta vidimo da andjeo dize pesnicu ka nebu i da se zaklinje pred Bogom DA VREMENA VEC NECE BITI.

"I anđeo kojega vidjeh gdje stoji na moru i na zemlji, podiže ruku svoju k nebu,
I zakle se onijem koji živi va vijek vijeka, koji sazda nebo i što je na njemu, i zemlju i što je na njoj, i more i što je u njemu, da vremena već neće biti"
( otkrivenje 10. 1 - 6 )

Ono sto je Bog otkrio je to, da se ovo sto nije zapisano odnosi se na danasnje vreme u kome se milost Bozja povlaci sa zemlje, nastupaju sudovi Bozji, i istice vreme za crkvu, vreme u kome je ona trebala da se probudi i obavi delo na koje je pozvana, i da se ispune dogadjaji posletka, i nastupi Hristov drugi dolazak u slavi.

Istorija 1888 - 1890 godine se ponavlja.

Kao sto je Bozji narod onoga vremena propustio priliku da obavi misiju objave jevandjelja, i da Gospod dodje 1890 godine ( o cemu pise i sestra Ellen White ), tako je slucaj i danas, sa razlikom da Gospod u ovom vremenu nece vise odlagati Hristov drugi dolazak, vec da ce sam obaviti delo, i doci sili i slavi.

--------------------------------------------------------------------------------

Samo jos jedna konstatacija.

Otkrivenje nista ne govori o delovanju Iluje u poslednjem vremenu.

Pitanje je "ZASTO?"

Upravo zato sto Ilija nije nikakav pojedinac u poslednjem vremenu pred Hristov dolazak, vec upravo Adventni narod ili ostatak koji treba da pripremi svet za drugi Hristov dolazak, sto je i ucenje biblije i Duha prorostva.

Posto je crkva odbacila delo probudjenja i reforme, i Bog objavio da ce sam zavrsiti delo, nece biti ni Ilije ni ostatka, vec ce Bog u jednom danu objaviti sebe celom svetu bez ucesca Ilije odnosno ostatka, i ceo svet ce cuti istinu i obratiti se i uci u vecnost.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Samo jos jedna konstatacija.

Otkrivenje nista ne govori o delovanju Iluje u poslednjem vremenu.

144000 najverovatnije..izabranih Jevreja. Naravno, Bog će otkriti detalje sigurno..kad bude trebalo.

Ali sam Isus je rekao "ilija će doći"....jasno je da mora da dođe jer je Isus tako rekao.

Samo ko je videćemo...ali prema svim Biblijskim uputima to bi trebalo biti iz naroda Božijeg odakle su dvojica Ilija i dolazili.."..jer je spasenje od Jevreja", Jovan 4,22

Naravno ovoj vesti će se pridružiti iz svih zajednica i tako će zajedno činiti Iliju. Biće kako je Hristos rekao.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
144 000 nisu Jevreji, vec oni koji ce zivi docekati Hrista u kome su pripadnici SVIH nacija.

Ilija je dosao i prosao, i nece doci vise nikakav Ilija, vec ce Bog objaviti istinu.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Znači ostali će biti svi mrtvi?

Tako kaze Ellen White i biblija.
Mnogi ce poloziti zivot za Hrista.

Mada i ovo je uslovno, jer nece biti nikakvog stvarnog progonstva.
Bilo bi da su stvari tekle po Bozjem planu,, ali sada od toga nema nista, vec ce se Bog objaviti celom svetu u jednom danu, i papisti ce postati Adventisti.

"A Isus odgovarajući reče im: Ilija će doći najpre i urediti sve", Matej 17, 11

Ilija tek treba da dođe.

Ilija je dosao i odbacili su ga.
Da su ga prihvatili taj probudjeni ostatak bi cinio Iliju.

Ovako, nema probudjenja, i nema Ilije, vec ce Bog sam objaviti sebe.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Tako kaze Ellen White i biblija.
Mnogi ce poloziti zivot za Hrista.

Biblija nigde će govori da će ostati 144000 od preživelih...već o 144000 Jevreja koji imaju posebnu poruku

Ilija je dosao i odbacili su ga.
Da su ga prihvatili taj probudjeni ostatak bi cinio Iliju.

Ovako, nema probudjenja, i nema Ilije, vec ce Bog sam objaviti sebe.

Isus nigde nije rekao da će Ilija zavisiti od probuđenja i da njegova vest neće biti primljena..hoće kod mnogih..kod mnogih ne..kao i Jovana Krstitelja. Ali da će svi odbaciti Iliju to ne stoji pa da će Bog zbog toga menjati svoj plan. Isus je rakao:

"A Isus odgovarajući reče im: Ilija će doći najpre i urediti sve", Matej 17, 11

Isus kaže da će Ilija urediti sve..a ne da će biti odbačen..vidiš da Isus ne kaže.."možda će urediti ako ga prihvate itd.." već jasno "urediće sve"

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Laodikeja je na putu da pređe vama, da vam se pridruži.
Dao Bog! Zagrlicu ga kao brata najrodjenijeg ako tako bude. Ali kao i uvek nisi u pravu, psihologija ti je slaba strana..

Otkrivenje nista ne govori o delovanju Iluje u poslednjem vremenu. Pitanje je "ZASTO?" Upravo zato sto Ilija nije nikakav pojedinac u poslednjem vremenu pred Hristov dolazak, vec upravo Adventni narod

Ne, nego otkrivenje ne govori nista o Iliji jer nikakav Ilija nece ni doci, ni u kom obliku! On je dosao u vreme Hristovo i to je to!

Ali sam Isus je rekao "ilija će doći"....jasno je da mora da dođe jer je Isus tako rekao.

Ne, nije ti tacna interpretacija Isusovih reci uopste! On je rekao kao sto bi ja danas rekao nekom ko me pita: "Zar nije zena trebala prebrisati kancelariju?" - "Zena je trebala prebrisati prasinu, ali vam kazem da je zena vec prebrisala, pa niste primetili!".

Nece zena ponovo brisati prasinu kad je vec prebrisala. Tako ni Ilija nece ponovo doci. Hristos ne govori o tome! I konstrukcijski ovo veze nema sa poslednjim danima vec sa Hristovim prvim dolaskom!

Vi trazite u tekstu nesto sto ne postoji, nesto sto bi zadovoljilo vase fantazije!

Inace Jovane, adv. crkva nikada nije ucila nikakav drugi dolazak Ilijin! O tome EGW ne govori, vec misli sasvim nesto drugo. Mislila je kao kad bi ja tebi rekao - "neko ce doci u sili i duhu proroka Enoha" , to ne znaci da ce "Enoh ponovo sici na zemlju" vec da ce ljudi imati njegov duh i biti revni i pravedni propovednici kao i on. To je i ona mislila u vezi Ilije. Ali to se ne odnosi na neki "reformni pokret" kako Laodikeja predstavlja, vec na misiju crkve!

Zasto dopustas da te Laodikeja zavodi?
Ovu pricu o Iliji, su izmislili ponosni fanatici koji su zeleli sebe da isticu.

I da li ste vi svesni koliko ovo urusava adventizam? Ali nije moje da vas ja spasavam od vas samih, samo sam posten.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ne, nije ti tacna interpretacija Isusovih reci. On je rekao kao sto bi ja danas rekao nekom ko me pita: "Zar zena nije trebala ocistiti kancelariju?" - "Zena je trebala doci i prebrisati prasinu, ali vam kazem da je zena vec prebrisala, pa niste primetili!".

Nece zena ponovo brisati prasinu kad ju je vec prebrisala. Tako ni Ilija nece ponovo doci. Hristos ne govori o tome! I konstrukcijski ovo veze nema sa poslednjim danima vec sa Hristovim prvim dolaskom!

Vidi Mire, Isus govori o "Iliji" koji će doći i urediti sve..Isusove reči su jasne...Isus takođe govori i o Iliji u svom vremenu..ta igra reči "doći će i već je došao" ne znam da li ti je poznata iz još jednog dela Pisma? To je apostol Jovan. On govori o antihristu koristeći upravo ovaj rečenični sled"doći će i već je došao". Jovan tu govori da i u njegove vreme postoje "antihristi" ali i da će antihrist doći na poseban način pred Hristov dolazak. Tako je i u ovoj Hristovoj reči o Iliji..doći će i već je došao..misli na Jovana Krstitelja svog vremena ali i na Iliju koji će doći..glagol je u budućnosti a ne u bliskoj prošlosti koji se odnosi i na Jovana.

Malahija napominje da će doći Ilija pre "velikog strašnog dana Gospodnjeg", Malahija 4,5 Svakako da se ovo odnosi na period pred Hristov dolazak. Dakle, potpuno Biblijski kontekst Ilije. Pre toga kaže:"Pamtite zakon Mojsija sluge mojega.."Malahija 4,4. Jasno je da je ovo upućeno pre svega Jevrejskom narodu...njima se obraća njima je poslan Ilija pre strašnog dana Gospodnjeg. Zato sam i napomenuo da su Jevreji zaista u fokusu ovih događanja. Isus takođe se obraća Izraelcima i potvrđuje ono što su učili i fariseji da će Ilija doista doći ali među tadašnjim izabranim narodom.

Vi trazite u tekstu nesto sto bi zadovoljilo vase fantazije!

Nema fantazija..Isus je bio jasan a i Malahija...glagol u budučnosti "Ilija će doći" a i konstrukcija reči slično za antihrista"doći će i već je došao" jasno ukazuje šta treba verovati..ja ću reči "vi" koji god ne volite da razmišljate i povezujete stvari :)..ne mislim na bilo koju zajednicu već na one koji ne vole da izučavaju ovo pitanje kao i druga pa im je fantastično kada neko posloži tekstove a drugi se nisu trudili niti razmišljali pa im je to onda odjednom nešto vau...ne Mire moj, samo izučavanje i razmišljanje...kada se slože kockice važno je da one budu u skadu.

Inace Jovane, adv. crkva ne naucava nikakav drugi dolazak Ilijin, i nikada nije ni ucila!

Koliko znam govori se o simboličnom Iliji ali u okviru Adv. Crkve..Ja takođe tvrdim na osnovu Pisma da će Ilija biti simboličan s tim da je on vezan za Jevrejski narod pri kraju vremena.

O tome EGW ne govori, vec misli sasvim nesto drugo. Mislila je kao kad bi ja tebi rekao "neko ce doci u sili i duhu proroka Enoha" , to ne znaci da ce "Enoh ponovo sici na zemlju" vec da ce ljudi imati njegov duh i biti revni i pravedni propovednici kao i on. To je i ona mislila u vezi Ilije.

Nije daleko od istine...samo joj možda nije otkriveno poreklo Ilije..može biti da ona govori isto samo što nije njoj precizirano.

Ali to se ne odnosi na neki "reformni pokret" kako Laodikeja predstavlja, vec na misiju crkve!

Na misliju među Jevrejima koja će svakako biti i u okviru raznih crkava pa i Adventisičke..Ilija će odraditi sve kako treba.

Zasto dopustas da te Laodikeja zavodi?

Laodikeja ima pravo na svoje mišljenje ..no ja opet takođe na svoje koje mora biti na temelju Biblije...pa svako neka prosudi koliko Laodikeja piše na temelju Biblije a koliko je ovo što iznosim na tom temelju.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Vidi Mire, Isus govori o "Iliji" koji će doći i urediti sve..Isusove reči su jasne...Isus takođe govori i o Iliji u svom vremenu..ta igra reči "doći će i već je došao" ne znam da li ti je poznata iz još jednog dela Pisma? To je apostol Jovan. On govori o antihristu koristeći upravo ovaj rečenični sled"doći će i već je došao". Jovan tu govori da i u njegove vreme postoje "antihristi" ali i da će antihrist doći na poseban način pred Hristov dolazak. Tako je i u ovoj Hristovoj reči o Iliji..doći će i već je došao..misli na Jovana Krstitelja svog vremena ali i na Iliju koji će doći..glagol je u budućnosti a ne u bliskoj prošlosti koji se odnosi i na Jovana.

Malahija napominje da će doći Ilija pre "velikog strašnog dana Gospodnjeg", Malahija 4,5 Svakako da se ovo odnosi na period pred Hristov dolazak. Dakle, potpuno Biblijski kontekst Ilije. Pre toga kaže:"Pamtite zakon Mojsija sluge mojega.."Malahija 4,4. Jasno je da je ovo upućeno pre svega Jevrejskom narodu...njima se obraća njima je poslan Ilija pre strašnog dana Gospodnjeg. Zato sam i napomenuo da su Jevreji zaista u fokusu ovih događanja. Isus takođe se obraća Izraelcima i potvrđuje ono što su učili i fariseji da će Ilija doista doći ali među tadašnjim izabranim narodom.

Nema fantazija..Isus je bio jasan a i Malahija...glagol u budučnosti "Ilija će doći" a i konstrukcija reči slično za antihrista"doći će i već je došao" jasno ukazuje šta treba verovati..ja ću reči "vi" koji god ne volite da razmišljate i povezujete stvari :)..ne mislim na bilo koju zajednicu već na one koji ne vole da izučavaju ovo pitanje kao i druga pa im je fantastično kada neko posloži tekstove a drugi se nisu trudili niti razmišljali pa im je to onda odjednom nešto vau...ne Mire moj, samo izučavanje i razmišljanje...kada se slože kockice važno je da one budu u skadu.

Koliko znam govori se o simboličnom Iliji ali u okviru Adv. Crkve..Ja takođe tvrdim na osnovu Pisma da će Ilija biti simboličan s tim da je on vezan za Jevrejski narod pri kraju vremena.

Nije daleko od istine...samo joj možda nije otkriveno poreklo Ilije..može biti da ona govori isto samo što nije njoj precizirano.

Na misliju među Jevrejima koja će svakako biti i u okviru raznih crkava pa i Adventisičke..Ilija će odraditi sve kako treba.

Laodikeja ima pravo na svoje mišljenje ..no ja opet takođe na svoje koje mora biti na temelju Biblije...pa svako neka prosudi koliko Laodikeja piše na temelju Biblije a koliko je ovo što iznosim na tom temelju.

Pozdrav.
Dobro brate, ima neke logike tvom povezivanju sa Jovanom. Ali opet mislim da nije sigurno ni zahvalno ovako povezivati nesto iz odvojenih knjiga. Ne koristi biblija iste literarne stilove uvek i svuda, pa da bi se moglo tako povezivati.

Dakle to meni nikako nije sigurno!

Ovo za Malahiju sto si naveo gde se govori o poslednjem vremenu. Pa vidi brate, buduci da niko ne zna ni dan ni cas kada ce taj dan nastupiti, uvek se verovalo da je on "neposredno pred vratima" , cak i Hristos kaze "ovaj narastaj nece proci DOK SE SVE OVO NE ZBUDE"!

Mislis li da je Hristos pogresio?

Upravo i jeste pogresio, ne zato sto nije sveznajuci, nego zato sto je Ocu prepustio da se bavi odredjivanjem kraja, da to bude u njegovoj vlasti. Pa on ne zna o tome bas sve..

Dakle, to sto se pominju "poslednja vremena" u povezanosti sa Ilijom, nije dokaz da ce on stvarno i doci u poslednje vreme. Jer poslednja vremena su po Hriscanskom shvatanju bila jos u doba Hristovo!

Sve ovo moras imati na umu, kada o tome govoris...

Ti imas pravo na svoje misljenje naravno, ali ja mislim da ovo tvoje tumacenje nije sigurno...

Kao sto Laodikeja rece, Ilija se u otkrivenju ne spominje uopste, i to nesto govori. Po meni to bi znacilo da nema nikakvog ilije na kraju vremena..

Poslednja izmena:
Natrag