Promašaji Adventne crkve

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ja imam istinu, imam i zivo iskustvoo sa Bogom.

I Bog ti reče da su počele čaše izlivati 2011 iako pre toga predhodi otvaranje neba a Bog tebi to zaboravi reći....daleko je Orion pa ti se signal gubio.
Bog ti reče da je prevario Jovana a tebi dao istinu pa su proroci spaljeni umesto neprijatelja.
Zna tvoj bog istoriju i zato reče kako je Otomansko carstvo trajalo samo 150 god. i NIKOG Turci za to vreme ne ubiše a mog dedu zaklali....đes ti Lakiću jel ti dobro?

Nemoj lupati svašta počni biti bar čovek ako već vernik ne možeš biti.
Imaj jedan Maričelo i on je iz masonske ekipa što taj zna dobro Bibliju to je čudo jedno...nećeš verovati ali u istoj ste ravni i imate jednu zajedničku karakteristiku a to je naivnost bez granica.

Da vas nebih puno hvalio pa da se ponesete moram vam reći i jednu slabost a to je vaša ogromna ljubav ka laži.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
ZBOG CEGA ADVENTISTI NISU MASONI?

Ovo vam je najkraci odgovor:

Albert Pike je pontifik MASONA 33. stepena. On je izjavio: “Nama savremeni veliki inspektor, kazemo vam, da mozete preneti braci 32 stepena, MASONSKA RELIGIJA ZA SVE NAS TREBA DA BUDE NAJVISI STEPEN UVOENJA LUCIFEROVOG UCENJA. LUCIFER JE BOG. PRAVA FILOZOFSKA RELIGIJA JE VEROVANJE DA JE LUCIFER BOG SVETA I BOG DOBRA,” (French Enciclopedia, La fame et Enfent danas la France Masonerie Universal, p. 588)

Pike nastavlja: “Lucifer je svetlonosa! To je strano i tajanstveno ime dato duhu tame! Lucifer, sin zorin! On je onaj koji nosi svetlost i sa svojim velicanstvom, savrsrno bledirane slave utice na neosetlive duse.” Pike, p. 321.

Ova masonka izjava je u potpunoj suprotnosi sa izjavom Isusa Hrista:
“JA SAM VIDELO SVETU, KO IDE ZA MNOM, NECE HODATI PO TAMI, NEGO CE IMATI VIDELO ZIVOTA.” Jovan 8,12.

Masoni jesu jeres i okultna organizacija sa kojom adventisti nemaju nikakve veze.

Medjutim, Hriscanaska Adventisticka Ctrkva je internavcionalna Ctrkva, kojoj se prikljucuju pojednici iz svih slojeva drustva, svih naroda, kultura i jezika i iz svih drustava i organizacija. Ako bi i jedan mason shvatio da je na pogresnm putu i on bi dobro dosao u Adventisticku Crkvu.

Ranije sam pisao na ovom forumu da je za vreme komunizma u vojsci kapetan prve klase zauzeo se da ubedi mladog adventistu da je na pogresnom putu. Svake sedmice proveli su zajedno oko 2 sata, Na kraju, nije adventista odrekao se Hrista i Njergovog ucenja, nego je kapetan postao adventista. Licno sma poznavao tog bivseg komunistu i kapetana.

Evo i jednog primera pripadnika pomenutog drustva koji je zauzimao najvisi polozaju medju masonima, da je ipak odrekao se svega i postao hriscanin:

Jim Shaw bio je Frimason 33. reda i tek tada je shvatio da je zaveden:
“Kada sam to otkrio, odmah sam prekinuo vezu s njima. Izasao sam napolje. Tako sam se odvojio od Frimasona. To je Luciferova nauka. Poverio sam svoj zivot Gospodu Isusu Hristu i primio Ga za svoga Gospoda i Spasitelja. Zauvek sam napustio masonsko drustvo i nikad im se vise necu vratiti.”
(The Deadly Deception, p. 109)

Zato mislim da je to krajnje nepostenje trditi da su adventisti masoni. Ili taj nerzna sta govori ili je toliko neposten da izvrce istinu i propagira lazi.

Ovde se uopste ne radi o tome da li je neko bio mason i pristupio adventistima, te napustio satansku nauku i prihvatio Hrista, to je sasvim normalno i desava se..

Problem je sto su 90% pionira i prvih adventista bili masoni i povezani sa njima, a kako i ne bi kada je Viljem Miler inace mason povukao sa sobom celu lozu..

Imamo za to dokaze, cak se pojavljuje problem kod adventista, oko tajnih sastanaka crkve u pocetku, gde je neko izjavio da oni lice na masonske sastanke i da to ne bi trebalo tako da izgleda..

Pa i kasnije, C.T.Russell inace mason,verovatno iz Milerove loze slusa jednog adv. propovednika i na osnovu toga dobija ideju da formira svoju crkvu, odbacujuci Trojstvo(kao i prvi adv.) te tvrdi da su tradicionalne crkve preuzele svoje ucenje iz "vavilonsko - egipatske mitologije" TO JE INACE ISTA TVRDNJA KOJU FORSIRAJU MASONI O "VAVILONSKO EGIPATSKOJ VEZI" U HRISCANSTVU.

Znaci Trojstvo je dogma, koju su adv. u pocetku poricali pod uticajem masonske nauke, tvrdeci da je ona "egipatskog porekla" - dok J.S. i dan danas poricu Trojstvo.

Vidis Marko, da vi ipak imate "masonsku nauku", ucenje o "VAVILONSKO - EGIPATSKOJ MISTERIJSKOJ RELIGIJI" - jer masoni celu Bibliju sagledavaju kao da ima veze sa egipatskom mitologijom..

Dakle Marko nije ovde problem uopste jel se neki mason obratio, problem je sto je ucenje vase crkve u startu bilo zatrovano masonskim ucenjem i na tome je ceo pokret i baziran.

To predstavlja ogroman problem, jer vi radite kao produzena ruka masona te podupirete njihovu pricu o "vavilonsko - egipatskoj misterijskoj vezi" , radite njihov prljav posao u cilju diskreditacije maticne crkve, to je i cilj i zato ste i osnovani , zajedno sa svim ostalim sektama.

Svi se u jednom slazete "TRADICIONALNA CRKVA JE VAVILONSKA, PAGANSKA, EGIPATSKA", i sto je jos zanimljivije od svega ovoga je da se i masoni slazu sa vama, a sve do jedne od ovih vasih sekti osnovali su masoni...

Zapitajte se malo kome sluzite???

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Taramana, kao dobri poznavaoc Adventizma ti bi morao da znas sta Adventisti uce po ovom pitanju prorocanstva iz otkrivenja, ali izgleda da eznas, ili namerno izvrces da bi stvari prikazao onakve kave nisu.

Dakle, ja pre svega nigde nisam napisao da je Islam vladao 150 godina, niti Adventizam to uci, vec da prorocanstvo iz otkrivenja govori o istorijskim napadima Turske vojske na vizantijsko carstvo - od 674 do 823 godine, sto je u okviru 150 prorockih dana ili godina kako je otkrivenje i proreklo.

Sto se tice izlivanja sudova 2011 godine, izvrnuo si kontekst mojih ranijih izjava.

Hajde da vidimo sta kaze biblija:

"I videh kad otvori šesti pečat, i gle, zatrese se zemlja vrlo, i sunce posta crno kao vreća od kostreti, i mesec posta kao krv;I zvezde nebeske padoše na zemlju kao što smokva odbacuje pupke svoje kad je veliki vetar zaljulja.
I nebo se izmače kao knjiga kad se savije, i svaka gora i ostrvo s mesta svojih pokrenuše se"
( otkrivenje 6. 12 - 14 )

Dogadjaji u otkrivenju idu paralelnim tokom, i sve ono sto otkrivenje opisuje desice se u kontinuitetu.

Prvo idu zemljotresi kao priridne katastrofe, potom i svi ostali znaci koji treba da uslede do Hristovog dolaska, i podrazumevaju odredjeni vremenski period u kome ce se odigrati.

Ako pratis dogadjaje - ovog meseca su se dogodila cetiri zemljotresa u cetiri dana u kontinuitetu.

Dakle, vest je ta, da mi zivimo u sestom pecatu u kome ce se u ovom periodu ubrzano odigrati sve ono sto je u njemu sadrzano.

Ovo je ujedno i dokaz da sve sto iznosis o Adventistima i o meni koji navodno iznosimo lazi - pada u vodu, jer nije problem u Adventistima ni u meni, vec u tvom izvrtanju tudjih izjava, i pripisivanju necega sto nije ni receno ni napisano.

-----------------------------------------------------

Mire, iznosis neistine, Miler nije bio Mason vec Baptisticki svestenik, niti je bilo koga povukao, a osim toga nije bio ni Adventista.

Istorijska povezanost tradicionalnog Hriscanstva nije masoinska ideja, to si izmislio, vec je to istorijska cinjenica koju potvrdjuje i zvanicna istorija, i istorijski podaci i istoka i zapada.

Masoni imaju pagansko trojstvo koje slave, koje je stvorio Lucifer koji je kopirao celu biblijsku istinu i stvorio svoju istinu naspram Bozanske, radi duhovne indoktrinacije covecanstva, ali to nema veze sa biblijom, jer biblija uci o tri Bozanske licnosti - Ocu, Sinu Gospodu Isusu, i Svetom Duhu.

--------------------------------------------------

Kako misliš živo iskustvo ?
Pojasni , ako nije tajna

Antonija, vera jednog coveka nije samo jedna misao koja lebdi tamo negde, vec ona treba da bude zivo iskustvo koje covek dozivljava sa Bogom.
Bog zeli da ga iskustveno dozivimo, jer on je pored svakog coveka i zeli da mu se otkrije, samo covek treba to da zatrazi od Boga.
Kada covek to ucini, Bog ce delovati na njegov um i srce, i covek ce doziveti Bozansko prosvetljenje, dozivece jedno novo iskustvo koje se tesko moze opisati ljudskim recima, jednostavnoo - u njemu ce se roditi jedna ziva ljubav, radost, i mir, osetice se rasterecen - kao da je sav teret briga i teskobe ovoga zivota spao sa njegovih pleca, osecace cistotu misli, kao da mu je celo nebo otvoreno, i on ce razumevati i sa lakocom prihvatiti svaku biblijsku istinu, moliti se usrdnije kao da vidi onoga kome se obraca pored sebe.

Ponavljam, tesko je opisati Bozansko delovanje ljudskim recima, sta covek oseca i dozivljava, to jednostavno treba iskustveno doziveti, jer to je nesto nalepse sto ne postoji u ljudskoj realnosti i sto covek ne moze da dozivi nikakvim svojim naporima niti bilo cime - osim u licnom dodiru sa Bogom.

Isus je rekao "IŠTITE I DAĆE VAM SE, TRAŽITE I NAĆI ĆE TE, KUCAJTE I OTVORIĆE VAM SE, JER SVAKI KOJI IŠE PRIMA I KOJI TRAŽI NALAZI I KOJI KUCA OTVORIĆE MU SE" ( Matej 7. 7 - 8 ).

Pitanje je samo koliko smo otvoreni da sluzimo Bogu i da ga trazimo, od toga zavisi koliko ce mo primiti od njega, i da li ce nam se otkriti.

Bog moze dati i neka druga iskustva,u skladu sa njegovom voljom, gde ce licno progovoriti coveku, a Bog se otkriva na 4 nacina opisana u bibliji, kroz san, viziju, glasom Duha Svetoga, i kroz znakove.

Ne znam u kojoj meri sam odgovorio na tvoje pitanje, ali to ces najbolje otkriti ako ga sama potrazis u jednostavnoj molitvi, odprilike kao sto je sledeca: "Gospode molim te da mi se otkrijes i da me povedes putem zivog iskustva otkrivenja tvoje slave i zajednice sa tobom, da to iskustvo dozivim u licnom zivotu, da mogu da te spoznam, i upoznam tvoju volju" itd..itd..

Covek koji iskreno ovako ili slicno moli - Bog ce mu se otkriti.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Gore sam izneo samo istinu, ako je Marko iskren razumece sta sam hteo reci, ako nije, necu ni ja gubiti vreme..

Razumem tvoju potrebu da odbranis adventizam "posto poto", makar zanemario sve receno, zato je i tvoj odgovor takav...

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Mire,NEMA ISKRENOG među ovima inače bi im Bog otvorio razum a pošto im je laž omiljela moraju istinu da mrze.

Laodikeja ti kao sa kruške da si na glavu pao tako razmišljaš i govoriš.
1.NEMA POGAĐANJA DATUMA SHVATI VEĆ JEDNOM.
2.NE MOŽE SE ŠESTI PEČAT OTVORITI A DA SE PRVO NEBO NE OTVORI A TO ĆE VIDETI CEO SVET.

Kako možeš ponovo lupati gluposti tipa ,,otvorio se šesti pečat,, kad jasno kaže KAD SE OTVARA ŠESTI PEČAT OTVARA SE NEBO...tebi se otvorio šesti pečat iako nebo nije....bila kruška mnogo visoka.

Antonijadz,ovaj citat Laodikeje je ispravan:

,,Isus je rekao "IŠTITE I DAĆE VAM SE, TRAŽITE I NAĆI ĆE TE, KUCAJTE I OTVORIĆE VAM SE, JER SVAKI KOJI IŠE PRIMA I KOJI TRAŽI NALAZI I KOJI KUCA OTVORIĆE MU SE" ( Matej 7. 7 - 8 ).

Samo ti se nemoj penjati na visoke kruške kao Laodikeja jer kad na glavu padneš sa nekoliko metara i ti ćeš početi tražiti datume i tad ćeš videti svog Boga i sve zvezde.Zato znaj sve što tražiš a Bog je obećao DOBIĆEŠ a Laodikeja traži i ono što Bog reče da nećemo znati i njemu njegov bog dade datume i lični odnos imaju,ćaskaju uz dim iz sedmolisne biljke dok je dobar signal sa Oriona.

Kako misliš živo iskustvo ?
Pojasni , ako nije tajna

Lakić u dimu ima živo iskustvo i svi u dimu ga imaju dok onaj drugi Maričelo ona mala dobrica on ima nekog pajtosa iz LGBT i oni imaju živo iskustvo.

Dobri Jelenin vegetarijanac.
images

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Gde pise u petom ili sestom pecatu da treba nebo da se otvori.

Sve ostalo sto pises su kojestarije.

Bog danas otkriva buduce dogadjaje svojim slugama koje podize.
To nema veze sa nikakvim pogadjackim duhom, vec Bozja volja da se nekome otkrije i otkrije mu dogadjaje.

Sada si presao i na LGBT, i sta li ces jos da izmislis to je pitanje, ali to je tvoja stvar..

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Gde pise u petom ili sestom pecatu da treba nebo da se otvori.

Uvek na usluzi nepismenima.
6:12 I videh kad otvori šesti pečat, i gle, zatrese se zemlja vrlo, i sunce posta crno kao vreća od kostreti, i mesec posta kao krv;
6:13 I zvezde nebeske padoše na zemlju kao što smokva odbacuje pupke svoje kad je veliki vetar zaljulja.
6:14 I nebo se izmače kao knjiga kad se savije, i svaka gora i ostrvo s mesta svojih pokrenuše se.

Dakle,kad se otvara šesti pečat dešava se više stvari a sve su one pokazatelji otvaranja tog pečata a to su:
1.gle, zatrese se zemlja vrlo
2.sunce posta crno kao vreća od kostreti

3.mesec posta kao krv
4.zvezde nebeske padoše na zemlju
5. nebo se izmače kao knjiga kad se savije

6.svaka gora i ostrvo s mesta svojih pokrenuše se.

Božje proroštvo nije gatalica metlarke pa ako se nešto ispuni ispunilo se...ovo je ZAKON jer kad Bog kaže to mora tako biti.
Zamoli nekog da ti ovo pročita glasno:
nebo se izmače kao knjiga kad se savije

Bog danas otkriva buduce dogadjaje svojim slugama koje podize.

Ma ne diže Bog lažnjake već oni sami umislili da je Orion Božji presto a da Turci imaju repove i krilate konje hoće to od duvanja.Veštica je iz interesa što se i u testamentu vidi sve radila za bogatstvo i nikome ništa nije dala čak ni dug.
Ti se naduvaš i imaš direktan lični odnos sa Orionom dok je padavičarka glumila proročicu.
Tako drzak plagijator se još nije rodio da prepisani tekst naziva nadahnućem koje joj Bog izreče.
Bog podigao vešticu i ekipu masona....zaobiđi ti krušku u širokom luku.

To nema veze sa nikakvim pogadjackim duhom, vec Bozja volja da se nekome otkrije i otkrije mu dogadjaje.

Izvini a kako se zove duh koji izbacuje lažne datume?

Sada si presao i na LGBT, i sta li ces jos da izmislis to je pitanje, ali to je tvoja stvar..

Ne ja Slaviša već onaj plaćenik Maričelo on pominje svoju toplu bratiju a i ti mu nemoj okretati leđa već mu baci kosku zna on biti dobar na povodcu. Da ne zaboravim obavezno mu posle toga reci: ,,ŽELIM TI SVE NAJBOLJE,, jer je naučio na licemerje.

Zar nije dobrica:
images

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kao prvo - ti si predhodno napisao sledece "NE MOŽE SE ŠESTI PEČAT OTVORITI A DA SE PRVO NEBO NE OTVORI A TO ĆE VIDETI CEO SVET"

Dakle, ti tvrdis da prvo mora da se otvori nebo, pa onda da usledi otvaranje sestog pecata.

Biblija govori sasvim nesto suprotno - da se otvara sesti pecat, a onda se dogadjaju opisane pojave u toku sestog pecata.

Hajde da vidimo tekst, kako on grupise ove pojave:

"I videh kad otvori šesti pečat, i gle,

1. zatrese se zemlja vrlo,

2. i sunce posta crno kao vreća od kostreti,

3. i mesec posta kao krv;

4. I zvezde nebeske padoše na zemlju kao što smokva odbacuje pupke svoje kad je veliki vetar zaljulja.

5. I nebo se izmače kao knjiga kad se savije,

6. i svaka gora i ostrvo s mesta svojih pokrenuše se"

Dakle, izmicanje neba se desava tek kao peti znak.

U tom kontekstu ponavljam ono sto sam vec izneo: "da dogadjaji u otkrivenju idu paralelnim tokom, i sve ono sto otkrivenje opisuje desice se u kontinuitetu.
Prvo idu zemljotresi kao priridne katastrofe, potom i svi ostali znaci koji treba da uslede do Hristovog dolaska, i podrazumevaju odredjeni vremenski period u kome ce se odigrati.
Dakle, vest je ta - da mi zivimo u sestom pecatu u kome ce se u ovom periodu ubrzano odigrati sve ono sto je u njemu sadrzano"

Jos nesto, ovde se ne radi o otvaranju neba, vec o izmicanju neba, i moguce da se radi o pomeranju tla koje ce ljudima izgledati kao pomeranje nebesa, jer kontekst kaze "I nebo se izmače kao knjiga kad se savije, i svaka gora i ostrvo s mesta svojih pokrenuše se"

Sto se tice svega ostalog sto si napisao, ponovo si izneo neistine koje ponavljas iz komentara u komentar, i izvrnuo sa ciljem da ulovis nekog lakovernog koji ce u to poverovati, i ako je na sve to vise puta odgovoreno i demantovano
Samo sramotis sebe takvim nacinom pisanja i iznosenja neistina.
A ja se ogradjujem o sve izneseno, i o tvoj sud kojim sudis i Bogu i drugima.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Kao prvo - ti si predhodno napisao sledece "NE MOŽE SE ŠESTI PEČAT OTVORITI A DA SE PRVO NEBO NE OTVORI A TO ĆE VIDETI CEO SVET"

Dakle, ti tvrdis da prvo mora da se otvori nebo, pa onda da usledi otvaranje sestog pecata.

Lagiš li ti ponekad?
Tvoja tvrdnja kako se šesti pečat otvorio uzrokovala je moj odgovor da ta tvrdnja ne stoji ili na tvom jeziku LAŽEŠ.Znači u otvaranju imaš one nabrojane elemente i oni se NISU DESILI a tebi se ptvorio pečat zato lažeš.

Biblija govori sasvim nesto suprotno - da se otvara sesti pecat, a onda se dogadjaju opisane pojave u toku sestog pecata.

Idi begaj,ti si neki pajac jel da?
SVE gore navedeno je u otvaranju i ništa ne izostaje a kad se SVE TO DESI tek tad je otvoren šesti pečat i kreću radnje iz tog pečata a ti sve to preskoči kao ona veštica i uđe u sedmi gde sipaju čaše zala....prvo dođeš trezan i onda pišeš.

Hajde da vidimo tekst, kako on grupise ove pojave:

"I videh kad otvori šesti pečat, i gle,

1. zatrese se zemlja vrlo,

2. i sunce posta crno kao vreća od kostreti,

3. i mesec posta kao krv;

4. I zvezde nebeske padoše na zemlju kao što smokva odbacuje pupke svoje kad je veliki vetar zaljulja.

5. I nebo se izmače kao knjiga kad se savije,

6. i svaka gora i ostrvo s mesta svojih pokrenuše se"

Dakle, izmicanje neba se desava tek kao peti znak.

Svi ti znakovi desiće se u roku od par dana jer posledica otvaranja neba uzrokuje zatamljenje nebeskih tela jer se sile nebeske pomeraju i to se odražava na zemlju koja hoće da iskoči iz svoje ose ljuljaće se kao ti kad popiješ.

Pitao si GDE TO IMA DA SE NEBO TREBA OTVORITI i sad znaš.

A ja se ogradjujem o sve izneseno, i o tvoj sud kojim sudis i Bogu i drugima.

A na čega ćeš se na zimu grejati kad sva drva u ogradu potroši....Mirko jel ti dobro?

Natrag