Promašaji Adventne crkve

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Zašto da ne ponavljaš...?
Za pozitivnu ocenu treba znanja a ti to nemaš zato si pao na ispitu i ponavljaj gradivo umesto da kopiraš iste greške i pokušaj izbaciti ono licemerno koje i Maričelo kao i cela ekipa Adv.koristi posle svakog ocrnjivanja da mu želi sve najbolje jerda je to istina onda mu nebi nudili masonsku laž.

Neka ti Bog podari RAZUM i otvori ga ulivši u isti vere a onda nećeš ni pisati ni govoriti neistine.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Taramana, ja se ponovo ogradjujem o sve optuzbe za moje navodno laganje, jer upravo je suprotno - da ti sve vreme iznosis neistine protiv mene, Adventista, i Ellen White, a to smo videli iz nekoliko poslednjih slucajeva gde si izneo neistine o navodnom verovanju Adventista, i ako sam dokazao da to sto si pripisao Adventistima - oni u opstre nemaju u svome ucenju,

Dakle, TI upravo sve vreme svesno iznosis neistine o meni, Adventistima, i Ellen White, izvrces tudje izjave, iznosis neistine da Adventisti nesto veruju i ako to nije istina, vec si to izmislio i pripisao im.

O ponasanju da i ne govorim, recima koje pises, vredjanju i omalovazavanju, ironicnosti, zajedljivosti, i mrznji koju ispoljavas prema neistomiljenicima - necu ni da govorim, jer to svi vide, i ja sam vise puta ukazao na ovo.

Takodje o ponavljanju, jer se ovde vidi ko mesecima ponavlja iste komentare, iste osude prozete ironicnoscu i zajedljivoscu, i neistinama i izvrtanjima, na koje je isto toliko puta odgovreno, i ako se nesto ponavlja sa moje strane - to je upravo iz razloga sto ti u nedogled ponavljas iste komentare, pa ja iz tog razloga dajem iste odgovore..

Ja razum spasenja i zivu veru imam, i ne hvalim se znanjem, vec se molim Bogu, predajem mu se, i zivim svoj zivot sa Bogom.

Neistine nikada ne izgovaram niti ih pisem, a gresaka gledam da bude sto manje, jer svi smo mi ljudi i skloni smo pogreskama, ali se ogradjujem o sve tvoje optuzbe o navodnom laganju, i svemu ostalom sto mi pripisujes.

Nemam nista lose protiv tebe, cak sta vise - zelim ti da se stvarno obratis Bogu, i dozivis promenu koja ce uciniti da budes pravi covek Bozji, ispunjen rodovima koji ce se pokazati u svakoj tvojoj reci, i delu.

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
06.03.2016
Poruka
175
Ovde se uopste ne radi o tome da li je neko bio mason i pristupio adventistima, te napustio satansku nauku i prihvatio Hrista, to je sasvim normalno i desava se..

Problem je sto su 90% pionira i prvih adventista bili masoni i povezani sa njima, a kako i ne bi kada je Viljem Miler inace mason povukao sa sobom celu lozu..

Postovanje brate Mire,
Vec dugo se nismo culi. Mozesli nam dostaviti dokaz zajedno sa izvorom, u kome adventisti izjavljuju da su prvi pioniri bili 90% masoni?

To nije istinsa! Mislim da dobro poznajem istoriju Crkve i znam da to nije tacno.
Moguce je da je neki od njih i bio mason, medjutim vec rano u pocetku javno je objavljeno, kakav je stav advenbtista prema tajnim drustvima kao sto su masoni.
Ako si procitao tekst od EGW o tim drustvima ona treba da ti je jasno.

Drugo, koji dokaz imas da je Miler bio mason?

Trece, Miler nikad nije i postao adventista sedmog dana, nego je umro kao baptista.

PS. Mire, pronasao sam infotrmaviju da Je William Miller bio Ftrimason, ali ih je napustio 1831, godine, oko 13 godine pre nego sto je osnovana Adventisticka crkva. Evo ti dokaz:

Miller and Freemasonry
Miller was an active Freemason until 1831.[17][18][19] Miller resigned his Masonic membership in 1831, stating that he did so to "avoid fellowship with any practice that may be incompatible with the word of God among masons".[20] By 1833 he wrote in a letter to his friends to treat Freemasonry "as they would any other evil".[2

Sve najbolje

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
06.03.2016
Poruka
175
Svi vec dugo ocekujermo d anam Taramana dokaze laznu izjavu koju je dao na forumu a koja glasi "Da adventisti gledaju Elen vajt kao na Hrista na zemlji" i izvor odakle si ga uzeo.
Ako nam to ne dostavis, onda vise niko te ni ne moze smatrati ni covekom ni hriscaninom.

Nema ni traga ni glas da nam dokaze svoju laz koju je javno izneo.

Taramana, jos jednom pozivam te da nam zvanicnim tekstom dokazes da adventisti Elen Vajt smatraju Isuso na Zemlji, ako to ne dokazes ( a ja nasigurno znam da to ne mozes dokazati, jer to i ne postoji), ostaces zapamcen na ovom forumu kao lazov i klevetnik!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330

Postovanje brate Mire,
Vec dugo se nismo culi. Mozesli nam dostaviti dokaz zajedno sa izvorom, u kome adventisti izjavljuju da su prvi pioniri bili 90% masoni?

To nije istinsa! Mislim da dobro poznajem istoriju Crkve i znam da to nije tacno.
Moguce je da je neki od njih i bio mason, medjutim vec rano u pocetku javno je objavljeno, kakav je stav advenbtista prema tajnim drustvima kao sto su masoni.

Trece, Miler nikad nije i postao adventista sedmog dana, nego je umro kao baptista.

Sve najbolje

Zasto bi adventisti izjavili nesto sto ih kompromituje? Da su 90% njihovih osnivaca bili masoni? Naravno da ce to sakriti..

A ovo sto pricam je cinjenica, iz vasih tekstova se to jasno vidi, iz knjiga itd.. Vec sam postavio tekst iz vaseg casopisa gde sami adv. govore o tom problemu u njihovim redovima, gde ih jedan clan(inace mason) optuzuje da njihovi sastanci podsecaju na masonske..
Postavio sam vam i svevidece oko, publikovano u prvom izdanju Velike Borbe itd..

Pa necu se ja ponavljati ovde hiljadu puta, imas u prethodnim postovima..

A da je Miler bio mason, dovoljno je da samo ukucas njegovo ime na wikipedijii i procitas njegove licne reci gde kaze kako je napustio lozu i zasto...

Kazes da znas istoriju, pa znas ono sto su ti servirali...

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Postovanje brate Mire,

Čim ti se neko iz masonskog kluba tako počne obraćati znaj da iza leža drži sataru i nešto traži.

Prvo ide lisičiji govor umiljato a onda progovara zmijče tražeći dokaz kako bi ga uklonili i potom se smejali naivnom davaocu.
Mire bi trebao dosad da zna kako zmiji nesmeš verovati jer UVEK LAŽE.

Možeš ti svašta misliti a sve to ne vredi ni po lule duvana.

Moguce je da je neki od njih i bio mason,

Lisičji govor,kao MOŽDA je neko bio a znaši sam da ih je bilo mnogo a moja malenkost kaže SVI pioniri a dokaze Adv.šaljem na kukovo leto drugi će ih dobiti LIČNO dosta ste mi uklonili materijala više nećete.

medjutim vec rano u pocetku javno je objavljeno, kakav je stav advenbtista prema tajnim drustvima kao sto su masoni.

Šarena laža i vešticina pionirska reč.
Pazi molim te masonka je merilo kako ona nije masonka....šizofreno.
Jesmo li se mi u više navrata dogovorili da se nesme na javnom mestu i prostoru vršiti fiziološke potrebe i ti opet iskipova gomilu toga a vodu nisi povukao.

I Rasel nije bio mason niti pojma ima otkud on na spisku zidara niti zna otkud mu uniforma....tu amneziju imaju svi pa i veštica.Zmija je morala izbaciti negaciju za javnost jer bi naivna rulja prestala davati novac zato ide dvojni nastup za naivne si protiv a za prosvetljene si JEDNAK.

Molim HRIŠĆANE da ni jedan dokaz ne davaju ali baš ni jedan jer kome je stalo do istine lako će sam naći.U Temi Adventisti UKONILI su sav materijal Gerin,Poelbusterov,Adrijanov možda još od nekih sami proverite i oni isti uvek lukavo mile reči ispred šalju a onda traže ptičicu da je smaknu zato i piše kako je zmijski rod lukav mimo sve.

Lupaš kao otvoren prozor.
Adv. je čekalac a Milko je bio čekalac zato je i pogađao datume a veštici se svideo muškarac koji pogađa i prihvatila tu igru sednuvši na metlu nastavila je upražnjavanje te igre za neverne i naivne koji su skloni platiti da ih neko žonglira.

Učlanjen(a)
06.03.2016
Poruka
175
Zasto bi adventisti izjavili nesto sto ih kompromituje? Da su 90% njihovih osnivaca bili masoni? Naravno da ce to sakriti..

A ovo sto pricam je cinjenica, iz vasih tekstova se to jasno vidi, iz knjiga itd.. Vec sam postavio tekst iz vaseg casopisa gde sami adv. govore o tom problemu u njihovim redovima, gde ih jedan clan(inace mason) optuzuje da njihovi sastanci podsecaju na masonske..
Postavio sam vam i svevidece oko, publikovano u prvom izdanju Velike Borbe itd..

Pa necu se ja ponavljati ovde hiljadu puta, imas u prethodnim postovima..

A da je Miler bio mason, dovoljno je da samo ukucas njegovo ime na wikipedijii i procitas njegove licne reci gde kaze kako je napustio lozu i zasto...

Kazes da znas istoriju, pa znas ono sto su ti servirali...

Mire,

Adventisti nista ne kiju! Zar nije lepo napisano daje Elen Vajt do svoje 25. godine bila metodista. Miler je bio i ostao baptista. Od 1830 do 1845, svi kojiu se iz raznih denominacija okupili oko Milera zvali su se Adventisti. Svi od njih su imali razlicita verovanja slicna onome sto su njihove zajednice ucile. Tek posle 1844, kada se Milerovo racunanje prorocanstava nije ispunilo, mnostvo se razislo, a jedna grupa pocela je da istrazuje Bibliju i tako je osnovana Hriscanska adventicticka crkva. Prvi clanovi dakle dosli su iz razniuh denominavcija i ucenje Crkve postopeno je uvodjeno.

Vise puta sam naglasio, moiguce je da su neki od tih i pripadali masonima, pre nego sto su postali hriscani, ali nema dokaza da je njihov broj bio 90%. Eto pronasao sam da Miler pre obracernja jeste bio masona ali ih se javno odrekao.

Sobzitrom na ogromnu razliku izmedju htriscanskog vetrovanja i masonkog, nemoguce je da ista osoba pripada dvema suprotnim grupama u isto vreme. Prema tome, adventisti nemaju nikakve verze sa masonima.

Gore si spomenuo Raslla. On nema nikave veze sa Adventistickom crkvom.
U pocetku on je isao od grupe do gtrupe, pa je nerkad navratio i u nasu crkvu.
Krtio ga je nek "adventista" koji je pripadao Mileru a ne nadsoj crkvi.

Prema tom, on ne sluzi kao nikakav dokaz ovome o cemu diskutujemo.

Vratio sam se gore i ponovo procitao tvoj komentar i u njemu nisam nasao dokaz za tvrdnju koji s izneo o "90% masonaca".

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne postoje osnivaci Adventisticke crkve, niti su to bili Miler ili Ellen White.
Adventisti su nastali od pripadnika razlicitih protestantskoh verskih zajednica koji su iz svojih maticnih crkava dolazili na Milerova predavanja, i koje su kasnije maticne crkve iskljucivale zato sto su i dalje verovali u ono sto je Miler iznosio.

Od tih Hriscana su nastali Adventisti, a ne od bilo kakvih masona, i pioniri Adventizma su bili pripadnici tih crkava.

Osnivac Adventisticke crkve je sam Bog, koji se objavio ovom narodu, i kroz prorocki dar dao uputstva za dalji rad okupljenih oko Bozje reci..

Natrag