Promašaji Adventne crkve

Učlanjen(a)
06.03.2016
Poruka
175
Ja cekam da vidim sta ce to biti postavljeno, bice zanimljivo pogledati...

Mire,da te obradojem.
Nisam prorok ni prorocki sin, ali na osnovu onoga sta je Taramana do sada iznosio na temi "Promasaj Taramane" mogu da znam da ce i u buduce nazivati adventiste pogrdnim imenima kao sot je i do sada cinio, i da ce i dalje sakupljati sa tudjeg djubrista i servirati na svojoj temi "Promasaj Taramane". Zivi bili i videli.

Sve majblje

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Mire,da te obradojem.
Nisam prorok ni prorocki sin, ali na osnovu onoga sta je Taramana do sada iznosio na temi "Promasaj Taramane" mogu da znam da ce i u buduce nazivati adventiste pogrdnim imenima kao sot je i do sada cinio, i da ce i dalje sakupljati sa tudjeg djubrista i servirati na svojoj temi "Promasaj Taramane". Zivi bili i videli.

Sve majblje

Nisam ja jelenaš da uzimam sa smetlišta i vičem kako se pojavila nova svetlost niti određujem datume jer ne radim vaš posao.
Vidim da si vegetarijanac jer sve unapred znaš kao i Jelena i u deficitu si jer takve glave koje su vegetari obično imaju 4 noge.
Kad budeš čitao i slušao onda možeš nešto reći a dotle je pametnije ćutati.
I šta bi Slagoje ko izreče one reči meni jel da svidele su ti se,mora da si pohvalio svog jarana jer su mi se redom plaćenici obraćali da sam sluga satane jer sam dokazivao da je njihov duh proroštva lažna proročica i uhvatio ih strah zbog ličnog dohotka.

Tema za pismene nosi naziv ,,Promašaj Adventne crkve,, a naj prikladniji naslov bi bio ,,Adventizam kao okultno-masonska organizacija ,,to će biti podnaslov kad dam na uvid poveći materijal.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sta sve ljudi nece izmisljati, samo da zadovolje svoj unutarnji sebicni poriv da nekoga napadaju.
Drustveno koristan rad u ovom slucaju moze mnogo pomoci, ali pitanje da li su takvi ljudi uopste drustveni, i da li znaju da ucine nesto korisno za druge.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Sta sve ljudi nece izmisljati, samo da zadovolje svoj unutarnji sebicni poriv da nekoga napadaju.
Drustveno koristan rad u ovom slucaju moze mnogo pomoci, ali pitanje da li su takvi ljudi uopste drustveni, i da li znaju da ucine nesto korisno za druge.

Amin!
Sad sve to i čini i prestani druge nazivati sinom satane jer i za to ćeš odgovarati.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
To sa satanom sam napisao samo jedanput uvidu ukora i potom sam izbrisao, jer ukor koji je nekom upucen ne treba da bude javno reklamiran i da se taj javno sramoti.

Za razliku od toga, ti trazis postovanje, a sve vreme sramotis druge, i zive i mrtve.

Sam ispitaj da li je to u redu, i da li sam ja nekoga drugoga kritikovao ili pisao o njemu lose na forumu, ili protiv bilo kojih drugih ljudi, zivih ili mrtvih, a to ne rade ni drugi prisutni..

Bog mi svedoci da sve sto sam napisao bilo kome ima njegovo odobravanje.
Nisam bio prema nikome los, nisam vredjao, a poneka ostrija rec je ila u skladu sa osvedocenjem, a ne izazvana nikakvinm unutrasnjim sebicnim porivima.

Učlanjen(a)
06.03.2016
Poruka
175
Ne postoji adventna crkva ali postoji Hriascanska adventisticka crkva.
A ova teme je PROMASAJ TARAMANE.

Učlanjen(a)
06.03.2016
Poruka
175
Tek sada sam procitao prvu stranicu teme "PROMASAJ TARAMANE"
Iznenadio sam se kad sam procitao sto je kritikovao Elen Vajt zato sto je pisala da ce Hristos skoro doci.
Da li Taramana onda KRITIKUJE i ove izjave:
"Evo ci doci BRZO, drzi sto imas, da neko ne uzme venca tvojega, Otkrivenje 3,11.

"Evo cu doci SKORO Blago onome koji drzi revci prorostva knjige ove," Otkrivenje 22,7
"Evo cu doci skoro, i plata moja sa mnom da dam svakome po delima njegovim."
stih12.
Zar ne vidi da u isto vreme kritikuje Hrista sto je ovo obecao?

Sve najbolje

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
06.03.2016
Poruka
175
[QUOTE="Taramana, post: 1866151, member: 626883"

Tema za pismene nosi naziv ,,Promašaj Adventne crkve,, a naj prikladniji naslov bi bio ,,Adventizam kao okultno-masonska organizacija ,,to će biti podnaslov kad dam na uvid poveći materijal.[/QUOTE]

Postovanje Taramana,

Znaci da si i sam uvideo da je prikladniji naslov ove teme TARAMANIN PROMASA, pa sada zelis da to mao popravis.

Koliko si ti posten ne samo kao hriscanin, nego i kao covek to svedoce ove tvoje reci: ",,Adventizam kao okultno-masonska organizacija".

Taramana, ja sam vec postirao tekst od EGW koja je objasnila u tancine ko su masoni kao i sve tajne organizavcije. Posto i dalje iznosis otvlorene lazi o adntisima moram ponovo da postiram taj tekst:

ELEN VAJT O TAJNIM DRUSTVIMA - MASONIMA

Opasnost tajnih drustava
Gospodnje uputstvo ‘ne vucite u tudjem jarmu nevernika’ ne odnosi se samo na brak izmedju hriscanina i nevernika, nego i na sve saveze u kojima se stranka dovodi u prisne odnose i u kojima je sklad duha i akcija neophodan.

Gospod je objavio preko proroka Isaije: ‘Zdruzujte se narodi, ali cete se potrti. Cujte svi koji ste u daljnoj zemlji: oruzajte se, ali cete se potrti. Dogovarajte se, dogovor ce vam se razbiti’…” Isija 8,9-13.

Neki su u nedoumici da li je na mesto ako hriscanin pristupi Slobodnim zidarima i drugim tajnim drustvima. Neka svi koji postavljaju ovakva pitanja razmisle o navedenom biblijskom tekstu. AKO SMO UOPSTE HRISCANI, mi to moramo viti svuda; mi mora da razmisljamo i postujemo uputstva koja su data da bi od nas ucinila hriscane u sklsadu sa merilima Bozje reci.

Prihvativsi Hrista kao svoga Otkrupitelja, prihvatili smo uslov pod kojim se postaje Boizji saradnik. Ucinili smoi zavet s Njim da celi pripadamo Njemu, da kao verni pristavi Hristove milosti radimo na izgradnji Njegovog carstva u svetu. Svaki hriscanin se obavezuyje da posveti um, dusu i telo Onome koji je platio otkupninu za nase duse….

Iako u tim drustvima moze biti mnogo toga sto izgleda dobro, ipak je sa tim pomesano mnogo onoga zbog cega od dobra nema nikakve koristi i sto ta drusta cine stetnim po dusu…
Oni koji ne prave razliku,’ iuzmedju onoga koji sluzi Bogu i onoga koji Mu ne sluzi’ mogu da budu ocarani tim drustvima, KOJI NEMAJU NISTA ZAJEDNICKOGA SA BOGOM. Medjutim, nijedan ozbiljan hriscanin ne moze da napreduje u takvoj sredini. TU NEMA ZIVOTOTVORNE ATMOSFERE NEBA. Njegova dusa je pusta i on oseca da mu je uskraceno osvezenje Svetoga Duha, kao Gelvujskoj gori rosa i kisa…

Hristos nece nikada navesti svoje sledbenike da daju zakletve koje bi ih ujedinile sa ljudima KOJI NEMAJU NISTA ZAJEDNICKOIGA SA BOGOM, koji ne stoje pod vladajucim uticajem Njegovog Svetog Duha. Jedino pravo merilo karaktera je sveti Bozji zakon i nemoguce je da se oni koji ovaj zakon cine pravilom svoga zivota povezu u tajno i srdacno bratstvo KOJI BOZJU ISTINU PRETVARAJU U LAZ I OMALOVAZAVAJU BOZJI AUTORITET…

Oni koji STOJE POD KRVLJU NATOPLJENOM ZASTAVOM KNEZA EMANUIULA NE MOGU BITI CLANOVI SLOBOIDNIH ZIDARA, NITI BILO KOJE TAJNE ORGANIZACIJE.

Pecat zivoga Bodga nece primiti niko ko odrzava takvu vezu, nakon sto je svetlost istine obasjala njegovu stazu.

Gospod kaze: ‘IZADJITE IZ NJE NARODE MOJ I ODVOJTE SE DO NECISTOTA NJIHOVIH’…

Oni koji se prepustaju zelji za stupajnjem u neki savez, IZVRSAVAJU PLAN NEPRIJATELJA. Za uzrokom ce doci i posledice.” Elen Vajt, Evangelizam, p.618-623, originala; a 465- 468 prevod.

“Hristova Krv je jedino delotvorna. Jedino ona moze da cisti nase grehe. Jedino krv Jednorodnoga Sina Bozjega koja cini da se mozemo pribliuziti Bogu, Jedino Njegova krvu ‘cisti grehe celoga sveta’.” MS 15, 1897.

“Bozja ljubav obznanila se ljudima poreko Isusa; ali milost nije uikinula pravdu. Zakon otkriva osobine Bozjeg karaktera i nijedna josta ili titla iz njega ne moze da se promeni. Da bi se prilagodila coveku u njegovom palom stanju. Bog nije promenio svoj Zakon, VEC JE RADI COVEKOVOG OTKUPLJENJA SEBE ZRTVOVAO U HRISTU. ‘BOG BESE U HRISTU, I SVET POMIRI SA SOBOM’. (2. Koricanima 5.19.” Ceznja vekova, str. 656.

Ovo odprilike izrazava mislnjene Adventista o Slobodnom zidarstvu.

Ako si ovo procitao, brate Taramana, reci nama i sam sebi, koliko je verodostojno to sto si gore naveo kao dokaz da su adventisti masoni?

Mislim da je ovo dovoljno i da nema nikakvog smisla o tome delje diskutovati.

Sve najbolje

Učlanjen(a)
06.03.2016
Poruka
175
ZBOG CEGA ADVENTISTI NISU MASONI?

Ovo vam je najkraci odgovor:

Albert Pike je pontifik MASONA 33. stepena. On je izjavio: “Nama savremeni veliki inspektor, kazemo vam, da mozete preneti braci 32 stepena, MASONSKA RELIGIJA ZA SVE NAS TREBA DA BUDE NAJVISI STEPEN UVOENJA LUCIFEROVOG UCENJA. LUCIFER JE BOG. PRAVA FILOZOFSKA RELIGIJA JE VEROVANJE DA JE LUCIFER BOG SVETA I BOG DOBRA,” (French Enciclopedia, La fame et Enfent danas la France Masonerie Universal, p. 588)

Pike nastavlja: “Lucifer je svetlonosa! To je strano i tajanstveno ime dato duhu tame! Lucifer, sin zorin! On je onaj koji nosi svetlost i sa svojim velicanstvom, savrsrno bledirane slave utice na neosetlive duse.” Pike, p. 321.

Ova masonka izjava je u potpunoj suprotnosi sa izjavom Isusa Hrista:
“JA SAM VIDELO SVETU, KO IDE ZA MNOM, NECE HODATI PO TAMI, NEGO CE IMATI VIDELO ZIVOTA.” Jovan 8,12.

Masoni jesu jeres i okultna organizacija sa kojom adventisti nemaju nikakve veze.

Medjutim, Hriscanaska Adventisticka Ctrkva je internavcionalna Ctrkva, kojoj se prikljucuju pojednici iz svih slojeva drustva, svih naroda, kultura i jezika i iz svih drustava i organizacija. Ako bi i jedan mason shvatio da je na pogresnm putu i on bi dobro dosao u Adventisticku Crkvu.

Ranije sam pisao na ovom forumu da je za vreme komunizma u vojsci kapetan prve klase zauzeo se da ubedi mladog adventistu da je na pogresnom putu. Svake sedmice proveli su zajedno oko 2 sata, Na kraju, nije adventista odrekao se Hrista i Njergovog ucenja, nego je kapetan postao adventista. Licno sma poznavao tog bivseg komunistu i kapetana.

Evo i jednog primera pripadnika pomenutog drustva koji je zauzimao najvisi polozaju medju masonima, da je ipak odrekao se svega i postao hriscanin:

Jim Shaw bio je Frimason 33. reda i tek tada je shvatio da je zaveden:
“Kada sam to otkrio, odmah sam prekinuo vezu s njima. Izasao sam napolje. Tako sam se odvojio od Frimasona. To je Luciferova nauka. Poverio sam svoj zivot Gospodu Isusu Hristu i primio Ga za svoga Gospoda i Spasitelja. Zauvek sam napustio masonsko drustvo i nikad im se vise necu vratiti.”
(The Deadly Deception, p. 109)

Zato mislim da je to krajnje nepostenje trditi da su adventisti masoni. Ili taj nerzna sta govori ili je toliko neposten da izvrce istinu i propagira lazi.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Tek sada sam procitao prvu stranicu teme "PROMASAJ TARAMANE"
Iznenadio sam se kad sam procitao sto je kritikovao Elen Vajt zato sto je pisala da ce Hristos skoro doci.
Da li Taramana onda KRITIKUJE i ove izjave:
"Evo ci doci BRZO, drzi sto imas, da neko ne uzme venca tvojega, Otkrivenje 3,11.

"Evo cu doci SKORO Blago onome koji drzi revci prorostva knjige ove," Otkrivenje 22,7
"Evo cu doci skoro, i plata moja sa mnom da dam svakome po delima njegovim."
stih12.
Zar ne vidi da u isto vreme kritikuje Hrista sto je ovo obecao?

Sve najbolje

Slaviša tvoja gospa reče da neće proći ni 20 god.a Gospod će doći i....šta bi?
Zašto ti porediš pogađače sa Božjim najavama da čovek u svom životu uvek bude spreman a Božje skoro je već 20 vekova.
Jeli,zašto svi tvoji pionirčići nose one uniforme sa pregačom...jesu to neki kuvari?

Natrag