Promašaji Adventne crkve

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
svedocim da u tome nema zrnce istine, i da doticnog na ovakve lazi pokrece iskljucivo mrznja kojom ga je sotona zaslepio, i uzeo mu i srce i razum, i odveo ga u ponor bez dna, bez da mu zasvetli videlo istine i spasenja, jer je sin sotone i njegov sluga i to svojevoljno.

Ali to je njegova licna stvar.

Slava Bogu!

Idi se leči ili ućuti.

Učlanjen(a)
06.03.2016
Poruka
175
Zaista ne možeš da se strpiš i kad dobiješ materijal da tek tad kažeš ako budeš imao šta.
Meni ne trebaš nuditi to iz kontejnera čitao sam sve njene plagijate i njeno jedino delo u 10 delova tračerenje koje vi zovete svedočanstvima.
Prvo trebaš znati kako je došlo do toga da Jelena izbaci takvu izjavu.
Drugo,trebaš se zapitati kako je ista protiv masona na papiru gde se crkvi obraća a u praksi je stalno njima okružena i finansirana....trebaš znati da su oni GLUMCI koji jedno misle drugo govore a treće čine i onda nećeš tako naivno biti ulovljen.
Možeš me zvati kako god želiš tebi dozvoljavam kao i Lakiću šta ću sa vama nesretnicima kud ste u bedi neverstva još da vam zabranim šalu gde bi vi onda....?

Odmori se malo stići će materijal ne brini.

Dobro jutro brate Taramana,

Korisno je da se primeti da ti se odnosid premas meni kao onaj koj sve znas, a da ja nistsa ne znam.
A da li bi mogo biti da ni ti ni ja nista neznamo?

Pohvalio si se da si to "SVO ZNANJE" sakopio iz JEDINOG dela Egw koje se sastoji od 10 knjiga.
Da te obavestim, napisala je 68 knjiga. Ovo ti kazem da bi se necemu i od mene "neznaloice" naucio.

Drugo pocinjes ovako: "Treba da znas...." Blago meni kad nista neznam a eto ukazala mi se "jedindstvena" prilika da ipak nesta naucim od jedinog izvora "istine" Taramane.

A sta je ako ja ipak znam sta govorim, i ako imam vece poznanje njenih spidsam nego ti?
Ti mislis ako si ti licemer, pa jedno govotis a drugo tvoris, da su takvi svi ljudi. Prevario si se.

To je tvije batrganje samo zato sto ne mozes pobiti cinjenicu koju sam naveo, a to otkriva koje vrste si ti covek.
Ti podcenjujes sve i svakoga samo da bi sebe uzdigao a to nije dobro, a nije ni hriscanski.

Naveo sam dokaze kako adventisti gledaju na Masone i sva tajna drustva. To je ucenje Adventisticke ctrkve, i to tebe muci sto su ti propali tvoji "argumenti" koje si pokupio sa todjeg smetljista.

Ovako si se obratio Laodikeji:

"svedocim da u tome nema zrnce istine, i da doticnog na ovakve lazi pokrece iskljucivo mrznja kojom ga je sotona zaslepio, i uzeo mu i srce i razum, i odveo ga u ponor bez dna, bez da mu zasvetli videlo istine i spasenja, jer je sin sotone i njegov sluga i to svojevoljno."
Taramana, to sto si pripisao Laodikeji otkriva da si ti taj koji sve odcenjujes i ponoizavas a to je zbog toga sto ne mozes da pobijes njegove tvrdnje. Daj ti dokaze, ako ih imas, a tvoje misljenje o drugim ljudim svi smo vec upoznali.

Da li mislis da je to hriscanski da se tako obracas svome bratu hriscaninu? Dobar si sudija, sli nepravedni sudijsa, a zaboravio si na Hristove revci "Kakvim sudom sudiute, takvim cete biti osudjeni".

Da te jos jednom podseti dokazom kako adventisti gledaju na tajna drustva:

"Iako u tim drustvima moze biti mnogo toga sto izgleda dobro, ipak je sa tim pomesano mnogo onoga zbog cega od dobra nema nikakve koristi i sto ta drusta cine stetnim po dusu…
Oni koji ne prave razliku,’ iuzmedju onoga koji sluzi Bogu i onoga koji Mu ne sluzi’ mogu da budu ocarani tim drustvima, KOJI NEMAJU NISTA ZAJEDNICKOGA SA BOGOM. Medjutim, nijedan ozbiljan hriscanin ne moze da napreduje u takvoj sredini. TU NEMA ZIVOTOTVORNE ATMOSFERE NEBA. Njegova dusa je pusta i on oseca da mu je uskraceno osvezenje Svetoga Duha, kao Gelvujskoj gori rosa i kisa…

Hristos nece nikada navesti svoje sledbenike da daju zakletve koje bi ih ujedinile sa ljudima KOJI NEMAJU NISTA ZAJEDNICKOIGA SA BOGOM, koji ne stoje pod vladajucim uticajem Njegovog Svetog Duha. Jedino pravo merilo karaktera je sveti Bozji zakon i nemoguce je da se oni koji ovaj zakon cine pravilom svoga zivota povezu u tajno i srdacno bratstvo KOJI BOZJU ISTINU PRETVARAJU U LAZ I OMALOVAZAVAJU BOZJI AUTORITET…

Oni koji STOJE POD KRVLJU NATOPLJENOM ZASTAVOM KNEZA EMANUIULA NE MOGU BITI CLANOVI SLOBOIDNIH ZIDARA, NITI BILO KOJE TAJNE ORGANIZACIJE.

Pecat zivoga Bodga nece primiti niko ko odrzava takvu vezu, nakon sto je svetlost istine obasjala njegovu stazu.

Gospod kaze: ‘IZADJITE IZ NJE NARODE MOJ I ODVOJTE SE DO NECISTOTA NJIHOVIH’…

Oni koji se prepustaju zelji za stupajnjem u neki savez, IZVRSAVAJU PLAN NEPRIJATELJA. Za uzrokom ce doci i posledice.” Elen Vajt, Evangelizam, p.618-623, originala; a 465- 468 prevod.

Taramana, ako ne promenis nacin svog nastupanja i ako nastavis da se jednako boris protiv istine, steta je velika da tako dobar covek propednje u neznanju samo za to sto mrzi istinu i one koji je iznose.

Sve najbolje

PS, Predlazem da ptromenimo naslov ove teme: Umesto promasaj adventista, da bude: PROMASAJ TARAMANE!

Unapred hvala

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Dobro jutro brate Taramana,

I tebi.

Korisno je da se primeti da ti se odnosid premas meni kao onaj koj sve znas, a da ja nistsa ne znam.

Ti imaš pravo misliti šta god želiš ko ti brani.

A da li bi mogo biti da ni ti ni ja nista neznamo?

Ne može,jer samo Aristotel zna da ništa nezna.

Pohvalio si se da si to "SVO ZNANJE" sakopio iz JEDINOG dela Egw koje se sastoji od 10 knjiga.
Da te obavestim, napisala je 68 knjiga. Ovo ti kazem da bi se necemu i od mene "neznaloice" naucio.

Neznam koju dioptriju koristiš ali ti ova sigurno ne odgovara ili te bije senilnost...ja sam rekao kako je samo onih 10 knjiga TRAČARENJA zaista delo Jelene dok su svi ostali naslovi PLAGIJATI pod njenim imenom i posedovao sam skoro sve naslove uključujući i kompilacije nekih knjiga opet pod njenim imenom.
Meni je žao što si neznalica zato i kažem da se strpiš dobićeš materijel i onda ćeš znati.

Drugo pocinjes ovako: "Treba da znas...." Blago meni kad nista neznam a eto ukazala mi se "jedindstvena" prilika da ipak nesta naucim od jedinog izvora "istine" Taramane.

Meni je jasno da su te naučili (prevarili) da imate svu istinu i sad ti ponos neda da čuješ išta izvan Jelenine laži jer ubeđenje se teško briše.Ne brini,nećeš ostati u ne znanju dobićeš materijal. Znaš kakvi su oni Adv. propovednici uobražavaju da sve znaju a kad se sudare sa istinom postaju ljuti jer je ugrožen lični dohodak i lagodna gluma,čuvaj ih se.Ona knjiga ti je dobra ponudi je JS nek čitaju i znaj da je tvoja zajednica u istom kazanu samo ti to sad nevidiš ali ne brini tu je tvoj braco.

A sta je ako ja ipak znam sta govorim, i ako imam vece poznanje njenih spidsam nego ti?

Nisi ti jedini,ima takvih i ovamo veoma dobro znaju svaki strip Alana Forda dok drugi Komandanta Marka(ne tebe jer ti nisi Marčelo)pa treći znaju Blek Stenu...vidiš da nisi usamljeni poznvalac.

Ti mislis ako si ti licemer, pa jedno govotis a drugo tvoris, da su takvi svi ljudi. Prevario si se.

Dobro me podseti kad već pominješ licemerstvo znam vas dvojicu ovde takvihsem tebe tu je i Laodikeja obojica imate izrazito prepoznatljiv takav nastup: ,,DRAGI BRATE...SLUGO SATANE,LAŽOVE,LICEMERU,OTPADNIČE....SVAKO DOBRO TI ŽELIM,,
Tipičan vaš post. Ne nisu svi takvi kao vas dvojica.

To je tvije batrganje

Ni gugletranslejter mi nije mogao prevesti smisao,no dobro nek je tebi lakše.

samo zato sto ne mozes pobiti cinjenicu koju sam naveo, a to otkriva koje vrste si ti covek.

Ne bracika,Darvin te prevario nema ljudi po vrstama mi verujući to znamo.

Naveo sam dokaze kako adventisti gledaju na Masone i sva tajna drustva. To je ucenje Adventisticke ctrkve, i to tebe muci sto su ti propali tvoji "argumenti" koje si pokupio sa todjeg smetljista.

I dobio si odgovor da to možeš mačku o rep okačiti.
Ništa ti još nisi dobio a već sve znaš...čoveče ti mora da si vegetarijanac kad sve znaš unapred.Znam ja još vegetara i žao mi ih što ih bar nekad ne puste da slobodno pasu.

Ovako si se obratio Laodikeji:

"svedocim da u tome nema zrnce istine, i da doticnog na ovakve lazi pokrece iskljucivo mrznja kojom ga je sotona zaslepio, i uzeo mu i srce i razum, i odveo ga u ponor bez dna, bez da mu zasvetli videlo istine i spasenja, jer je sin sotone i njegov sluga i to svojevoljno."
Taramana, to sto si pripisao Laodikeji otkriva da si ti taj koji sve odcenjujes i ponoizavas a to je zbog toga sto ne mozes da pobijes njegove tvrdnje. Daj ti dokaze, ako ih imas, a tvoje misljenje o drugim ljudim svi smo vec upoznali.

Znaš šta Tifa reče malopreLAŽEŠ ZLATO!!!
Nadam se da i sa alfabet-kursom možeš pročitati da ono gore što si lukavo Laodikejin post pripisao meni autortvo pokazuje koliko si ti zapravo kvarna roba.
Sad se malo gore vrati i pročitaj ili zamoli nekog pimenog da ti pročita ko kome piše ove reči iznad Slagoje nesrećo i pomoli se Bogu da oprosti i tebi i onom papagaju.

Da li mislis da je to hriscanski da se tako obracas svome bratu hriscaninu? Dobar si sudija, sli nepravedni sudijsa, a zaboravio si na Hristove revci "Kakvim sudom sudiute, takvim cete biti osudjeni".

Vidiš jarane,dobro si ti to primetio iako nevidišda je to ružno samo si zamenio autora tih reči jer kako će Jelenin đak do prevarom kao i Jelena na tuđe reči stavi svoje ime te tako i ti na Laodikejine reči stavi moje ime ...nesrećo.
Balašvić reče:KVARAN,KVARAN.

Sve najbolje

PS, Predlazem da ptromenimo naslov ove teme: Umesto promasaj adventista, da bude: PROMASAJ TARAMANE!

Unapred hvala

Eto ti iznad primer licemerstva samo staneš pred ogledalo i jasno ga vidiš.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
06.03.2016
Poruka
175
I tebi.

Ti imaš pravo misliti šta god želiš ko ti brani.

Ne može,jer samo Aristotel zna da ništa nezna.

Neznam koju dioptriju koristiš ali ti ova sigurno ne odgovara ili te bije senilnost...ja sam rekao kako je samo onih 10 knjiga TRAČARENJA zaista delo Jelene dok su svi ostali naslovi PLAGIJATI pod njenim imenom i posedovao sam skoro sve naslove uključujući i kompilacije nekih knjiga opet pod njenim imenom.
Meni je žao što si neznalica zato i kažem da se strpiš dobićeš materijel i onda ćeš znati.

Meni je jasno da su te naučili (prevarili) da imate svu istinu i sad ti ponos neda da čuješ išta izvan Jelenine laži jer ubeđenje se teško briše.Ne brini,nećeš ostati u ne znanju dobićeš materijal. Znaš kakvi su oni Adv. propovednici uobražavaju da sve znaju a kad se sudare sa istinom postaju ljuti jer je ugrožen lični dohodak i lagodna gluma,čuvaj ih se.Ona knjiga ti je dobra ponudi je JS nek čitaju i znaj da je tvoja zajednica u istom kazanu samo ti to sad nevidiš ali ne brini tu je tvoj braco.

Nisi ti jedini,ima takvih i ovamo veoma dobro znaju svaki strip Alana Forda dok drugi Komandanta Marka(ne tebe jer ti nisi Marčelo)pa treći znaju Blek Stenu...vidiš da nisi usamljeni poznvalac.

Dobro me podseti kad već pominješ licemerstvo znam vas dvojicu ovde takvihsem tebe tu je i Laodikeja obojica imate izrazito prepoznatljiv takav nastup: ,,DRAGI BRATE...SLUGO SATANE,LAŽOVE,LICEMERU,OTPADNIČE....SVAKO DOBRO TI ŽELIM,,
Tipičan vaš post. Ne nisu svi takvi kao vas dvojica.

Ni gugletranslejter mi nije mogao prevesti smisao,no dobro nek je tebi lakše.

Ne bracika,Darvin te prevario nema ljudi po vrstama mi verujući to znamo.

I dobio si odgovor da to možeš mačku o rep okačiti.
Ništa ti još nisi dobio a već sve znaš...čoveče ti mora da si vegetarijanac kad sve znaš unapred.Znam ja još vegetara i žao mi ih što ih bar nekad ne puste da slobodno pasu.
Znaš šta Tifa reče malopreLAŽEŠ ZLATO!!!
Nadam se da i sa alfabet-kursom možeš pročitati da ono gore što si lukavo Laodikejin post pripisao meni autortvo pokazuje koliko si ti zapravo kvarna roba.
Sad se malo gore vrati i pročitaj ili zamoli nekog pimenog da ti pročita ko kome piše ove reči iznad Slagoje nesrećo i pomoli se Bogu da oprosti i tebi i onom papagaju.

Vidiš jarane,dobro si ti to primetio iako nevidišda je to ružno samo si zamenio autora tih reči jer kako će Jelenin đak do prevarom kao i Jelena na tuđe reči stavi svoje ime te tako i ti na Laodikejine reči stavi moje ime ...nesrećo.
Balašvić reče:KVARAN,KVARAN.

Eto ti iznad primer licemerstva samo staneš pred ogledalo i jasno ga vidiš.

Postovanje Taramana,

Svi smo na fotrumu vfdeli da ti ne znas da didskutujes o tremi, nego privcas kao neuracunljiv.

Izvin, ali ja za takvu diskusiju nemam vremena niti mislim da iko od nje ima ikakve kotristi.

Zelim ti sve najbolje, a disusiju nastavi sam sa sobom.

Dovidjenja

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Postovanje Taramana,

Svi smo na fotrumu vfdeli da ti ne znas da didskutujes o tremi, nego privcas kao neuracunljiv.

Izvin, ali ja za takvu diskusiju nemam vremena niti mislim da iko od nje ima ikakve kotristi.

Zelim ti sve najbolje, a disusiju nastavi sam sa sobom.

Dovidjenja

Uvaženi naučniče šta bi sa onim postom iznad valja li Laodikejin tekst ili ne?
Ti iskritikova mene zbog tvog pajtosa,zato prvo kod oftamologa a onda u školu kod učiteljice učenje slova pa onda dođeš na forum krotak jer ta vaša kula od Jeleninih laži vas ponese pa se uzoholiste kao i većina masona.
Neće biti DOVIĐENJA a to što ti meni želiš sačuvaj za sebe.
Na leto svrati da nešto naučiš na ovoj temi ako ne možeš zapamtiti ti zapiši ili zamoli da to neko uradi za tebe.
Kad počneš razgovarati uvažavajući ljude bez da imaš svu istinu jer je ni malo nemaš onda ćeš imati sagovornike a dotle zavodi ovčice bajkama kako sve znaju.

Opet si licemerno rekao ,,Poštovanje Taramana,, a onaj ko se poštuje njemu se izvini za pripisanu laž i onaj ko se poštuje ne prekida se sa njim dijalog.Veoma loš glumac,oni tvoji ortaci iz iste firme bolje glume i više vremena treba da se otkrije njihova uloga prevaranata i laskavaca zarad ličnog dohotka ali ne brini Bog će to rešiti.Još uvek ima nade za tebe ako se pokaješ.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Jak je Taramana ovdje na riječima....ali nije tako mogao na forumu.religija....Pajo je malo jači igrač....

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kad počneš razgovarati uvažavajući ljude bez da imaš svu istinu jer je ni malo nemaš onda ćeš imati sagovornike a dotle zavodi ovčice bajkama kako sve znaju.

To znaci da bi trebalo uvazavati i postovati samo one ljude koji imaju istinu.

Zamolio bih da se pokrene glasanje po ovom pitanju, da se vidi koliko lljudi podrzava ovakvu ideju.

Hvala.

Danas svako smatra da ima istinu, i ko moze u tom smislu odrediti ko zavredjuje postovanje a ko ne.

Moj licni stav je taj - da treba postovati sve ljude, bez obzira na veru, naciju, ili drustveni status i materijalni polozaj.

Koji je vas?

-----------------------------------------------

Taramana, tebi niko ovde ne zeli nista lose, niko te cak i ne spominje u losem kontekstu a da to nisi sam izazvao svojim ponasanjem.
Ja licno nemam obicaj da pominjem druge, ali kada ljudi preteraju - tada im se mora ukazati na ono sto cine.

Ja licno ne pominjem u bilo kakvom negativnom kontekstu druge crkve ili osnivace tih crkava, kao ni pojedince.

Bilo je diskusija i o tome, ali uvek pazim na reci da ne bih suvise prenaglio u kritikama, vec uvek iznosim samo biblijske i istorijske cinjenice, bez uvreda, omalovazavanja, ispoljavanja ironije ili sarkazma, i slicno.

Dobar primer drugima na forumu, ili nasim bliznjima - je uvek koristan, i ide u prilog i nama i nasoj crkvi, jer ispoljavajuci ljubav i toleranciju - mi pokazujemo sebe i svoju veru u pozitivnom svetlu.

Za razliku od toga - jedna nasa negativna rec moze srusiti sve sto se tice nas i nase vere licno, i tada sirimo los primer i pokazujemo sebe i svoju veru i crkvu u negativnom svetlu.

To moze biti pokazatelj kakva je crkva ili istina koju podrzavamo, i kakve rodove ona proizvodi u nama, ali i ne mora, jer crkva u velikoj meri nije odgovorna za ponasanje njenih vernika, jer neko moze biti pripadnik crkve, a ne biti bolji od najgorih ljudi u svetu.

Dakle, to ne mora biti merilo, vec istina koja u coveku proizvodi rodove vere - gledajuci na globalnom nivou, i to znaci da se ovo mora meriti postotkom ovakvih pojava - negativnih ili pozitivnih na globalnom novou, a ne na osnovu pojedinacnih slucajeva.

Ja u tom smislu nikada nisam sudio o nekoj crkvi na osnovu pojedinaca ili grupe, vec gledajuci samu istinu, i sagledavajuci njene rodove koje donosi na globalu.

Mi smo pojedinci koji pripadamo ovde ili onde, i kakvi globalni uticaji vladaju oko nas - takvi ce mo biti i mi.
Ili ce mo ostati i stopiti se sa okolinom, ili ce mo izaci i traziti okolinu u kojoj ce mo moci duhovno da napredujemo.

Tebi sve najbolje i mir u Gospodu!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Na leto svrati da nešto naučiš na ovoj temi ako ne možeš zapamtiti ti zapiši ili zamoli da to neko uradi za tebe.

Ja cekam da vidim sta ce to biti postavljeno, bice zanimljivo pogledati...

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Jak je Taramana ovdje na riječima....ali nije tako mogao na forumu.religija....Pajo je malo jači igrač....

Koji ti je to forum?
Ko ti je taj Pajo?
Ako misliš na Pavla Simovića nikad kod njega nisam pisao na forumu već par puta svratio po preporuci drugih misleći da ću pročitati nešto pametno a kadsam video da je to onaj Pavle sa Cetinja koji je pobegao sa foruma Svetlost istine u momentu kad je obećao da će mi odgovoriti o Jeleninom učenju i više se nije pojavio više ne idem na taj forum jer tamo mogu čitati kako Kainos plače pred Pavlom neznajući šta da radi jer sam im izbrisao kulu o dva svedoka i postavio Biblijsku istinu i onda Kainos temu zaključa jel tako jarane?

Nije Taramana-Lavić jak već Božja reč to je mač koji vas pokušava orezati nebi li koji plod stigao ali zaguši vas masonski korov.Kainose,ti reče da ti je neko drugi pravio forum i ubacio onaj masonski znak onu pregaču kao logo pa onda zaboravio da si mi taj izgovor dao i potom si rekao kako si od tada TI otvorio još neke forume zato me i nema više tamo jer nisu samo osnivači te sekte masoni već i mnogi članovi i u loži i sa saboru prevarenih ovčica.
Svrati i ti malo na leto da nešto naučiš.

Ako misliš da tvoj Paja ume 11 glavu da dokaže kako Jelenini đaci uče istinu o tom pitanju pozovi ga ovde da bačimo na tas Paju sve sa Milerom i Jelenom i da svi vide da ništa neznate i da nemate veru već da ste jedna sekta pokrenuta sa ciljem lagodnog života masonima.Čekam vas dobro došli.
Taj tvoj Paja ni kod tebe na forumu nije hteo doći da ti pomogne iako si mu onoliko plakao,zamoli ga reci Lavić ga pozdravlja i očekuje da čuje neke mudre reči samo neka dođe...čekam Kainose:

Ti ono zaboravi ponovo odgovoriti kako će mrtvi čuti glas kad nemaju uši i mrtvi ništa ne znaju ako ne odgovoriš znači i ti si mrtav jer ništa neznaš.

Natrag