[QUOTE="Adventistički predavač ima neki grb šta bi to moglo značiti...ima li neko ideju? Gledam Meksoko,Italija,Španija i mnoge američke države RAZBIJAJU iluminate imaju TV emisije i propovedaju Advent.pastori parodije na račun iluminata gde im je Jelena Bela tema....BOGU DRAGOM HVALA jer pred mojim očima se ispunjava ono što sam video pre oko 6 god.
Samo ovamo u bivšim YU republikama vlada zatucanost i još ima neznalica koji drže iluminate za Božje sluge ali tu smo da razobličimo laži veštice.[/QUOTE]
[QUOTE="Postovanje brate Taramana,
odavno se nismo culi, jer sam dugo vremena bio zuzet i nism se javljao na forumu.
Ti tvrdis da su Adventidsti iluminati i masoni, Je li tako? Isto tako tvrdis da je Elen Vajt mason. Da li sam te dobro razumeo?
Drugo, tvrdis da u u adventisticko ucenje veriuju smao oni "zatucani" u bivsoj Jugi.
Ako iko poznaje dobro sta je u bivsoj Jugi i na Zapadu to svakako ja poznajem. Mogu da ti kazem da iznosis neistine o adventisima, a to nije lepo.
Slika propovedaonice koju si nave pokazuje normalan krst na zidu, tako je u mnogom crkvama. Medjutim, ona krpa koju je prebacio preko propovedaonice im na sebi znak koga upotrebljavaju i massoni, ali se ne zna o cemu on propoveda. Mozda je bas propovedao o okultnim drustvima. Posto si i Elen Vajt svrstao u slobodne zidare i eluminate, a to je otvorena laz, evo ti dokaza kako je Elen Vaj gledala ne sva okultnba drustav, propovedala i pisala o njima, pa se sam uveri sta je istina.[/QUOTE]
[QUOTE="ELEN VAJT O MASONIMA
Elen Vajt u svojoj knjizi “Evangelizam”, cello poglavlje, TAJNA DRUSTA, posvetila je Slobodnim zidarima ili masonima. Svakako ce vas zanimatai sta ona o njima pise, a to je i glediste Adventisticke crkve na sva tajna drustva medju kojima su i masoni.
“Opasnost tajnih drustava
Gospodnje uputstvo ‘ne vucite u tudjem jarmu nevernika’ ne odnosi se samo na brak izmedju hriscanina i nevernika, nego i na sve saveze u kojima se stranka dovodi u prisne odnose i u kojima je sklad duha i akcija neophodan.
Gospod je objavio preko proroka Isaije: ‘Zdruzujte se narodi, ali cete se potrti. Cujte svi koji ste u daljnoj zemlji: oruzajte se, ali cete se potrti. Dogovarajte se, dogovor ce vam se razbiti’…” Isija 8,9-13.
Neki su u nedoumici da li je na mesto ako hriscanin pristupi Slobodnim zidarima i drugim tajnim drustvima. Neka svi koji postavljaju ovakva pitanja razmisle o navedenom biblijskom tekstu. AKO SMO UOPSTE HRISCANI, mi to moramo biti svuda; mi mora da razmisljamo i postujemo uputstva koja su data da bi od nas ucinila hriscane u sklsadu sa merilima Bozje reci.
Prihvativsi Hrista kao svoga Otkrupitelja, prihvatili smo uslov pod kojim se postaje Boizji saradnik. Ucinili smoi zavet s Njim da celi pripadamo Njemu, da kao verni pristavi Hristove milosti radimo na izgradnji Njegovog carstva u svetu. Svaki hriscanin se obavezuje da posveti um, dusu i telo Onome koji je platio otkupninu za nase duse….
Iako u tim drustvima moze biti mnogo toga sto izgleda dobro, ipak je sa tim pomesano mnogo onoga zbog cega od dobra nema nikakve koristi i sto ta drusta cine stetnim po dusu…
Oni koji ne prave razliku,’izmedju onoga koji sluzi Bogu i onoga koji Mu ne sluzi’ mogu da budu ocarani tim drustvima, KOJI NEMAJU NISTA ZAJEDNICKOGA SA BOGOM. Medjutim, nijedan ozbiljan hriscanin ne moze da napreduje u takvoj sredini. TU NEMA ZIVOTOTVORNE ATMOSFERE NEBA. Njegova dusa je pusta i on oseca da mu je uskraceno osvezenje Svetoga Duha, kao Gelvujskoj gori rosa i kisa…
Hristos nece nikada navesti svoje sledbenike da daju zakletve koje bi ih ujedinile sa ljudima KOJI NEMAJU NISTA ZAJEDNICKOIGA SA BOGOM, koji ne stoje pod vladajucim uticajem Njegovog Svetog Duha. Jedino pravo merilo karaktera je sveti Bozji zakon i nemoguce je da se oni koji ovaj zakon cine pravilom svoga zivota povezu u tajno i srdacno bratstvo KOJI BOZJU ISTINU PRETVARAJU U LAZ I OMALOVAZAVAJU BOZJI AUTORITET…
Oni koji STOJE POD KRVLJU NATOPLJENOM ZASTAVOM KNEZA EMANUIULA NE MOGU BITI CLANOVI SLOBOIDNIH ZIDARA, NITI BILO KOJE TAJNE ORGANIZACIJE. Pecat zivoga Bodga nece primiti niko ko odrzava takvu vezu, nakon sto je svetlost istine obasjala njegovu stazu.
Gospod kaze: ‘IZADJITE IZ NJE NARODE MOJ I ODVOJTE SE OD NECISTOTA NJIHOVIH’
Elen Vajt, Evangelizam str .618-623. .[/QUOTE]
Poslednja izmena: