Promašaji Adventne crkve

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Da, mogao bi svako reći ime svoga Boga da vidimo da se neće slčajno i neka žena pojaviti u nedostatku drugih.
Nisam u početku obratio pažnju a sad vidim da ovde brat bratu ima bar desetak Adventista.
Jedan forum gde sam ranije pisao su otkupili Adv. i onda su me sankcionisali i na kraju zaključali forum a baš smo lepo počeli razgovarati.....neznam (valjda) šta im je smetalo što sam Jelenu citirao pa ona je bila još veći čekalac...

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
stvoritelj nije ime
Gospod Bog ima samo jedno jedino ime koje glasi "JEHOVA"
tako nas uči Sveto Pismo, Riječ Božja

promašaji adventne crkve nemoraju biti i tvoji
jer
i oni također bježe od tog velikog i slavnog imena

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
stvoritelj nije ime
Gospod Bog ima samo jedno jedino ime koje glasi "JEHOVA"
tako nas uči Sveto Pismo, Riječ Božja

Ja sam prihvatio od najmjerodavnijih, od Isusovih apostola.
Oni Boga niti su tako zvali niti su mu to ime zapisali u Svetom Pismu.
Zašto ti odbacuješ ono što je apostolsko?

promašaji adventne crkve nemoraju biti i tvoji
jer
i oni također bježe od tog velikog i slavnog imena

Rekoh, ja od apostola naučio.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
interesantno
nama kršćanima je Isus Krist glava crkve
i mi vjerujemo Njemu
pogotovo kada se radi o tako važnim stvarima
da nebi došlo do fundamentalnog propusta, promašaja
Isus Krist je tri puta ponovio Božje Ime u Novom Zavjetu, Evanđelje Ivan 8.
"JA JESAM"

zatim kaže:
Objavio sam ime tvoje ljudima koje si mi dao od svijeta. Tvoji bijahu, a ti ih meni dade i riječ su tvoju sačuvali.
I njima sam očitovao tvoje ime, i još ću očitovati, da ljubav kojom si ti mene ljubio bude u njima - i ja u njima.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
interesantno
nama kršćanima je Isus Krist glava crkve
i mi vjerujemo Njemu
pogotovo kada se radi o tako važnim stvarima
da nebi došlo do fundamentalnog propusta, promašaja
Isus Krist je tri puta ponovio Božje Ime u Novom Zavjetu, Evanđelje Ivan 8.
"JA JESAM"

zatim kaže:
Objavio sam ime tvoje ljudima koje si mi dao od svijeta. Tvoji bijahu, a ti ih meni dade i riječ su tvoju sačuvali.
I njima sam očitovao tvoje ime, i još ću očitovati, da ljubav kojom si ti mene ljubio bude u njima - i ja u njima.

Zašto ga onda njegovi apostoli nisu tako zvali? Zašto onda pišući Evanđelja i poslanice ni jednom ni Oca ni Isusa ne nazvaše tim imenom? Zašto me nagovaraš da ne činim kako su apostoli činili, da ne zovem Boga kako su ga apostoli zvali? Tko si ti?

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
kao da je bitno tko sam ja
kršćanin, koji te upućuje na Isusa Krista
da ne promašiš vrata Nebeskog Kanaana

vjerujem da su namjerno izbacili ime Božje u Novom zavjetu, sakrili ga

obrati se Bogu, preko Isusa Krista pa češ primiti Duha Svetog i sam se uvjeriti
kako glasi pravo i originalno Božje ime

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
kao da je bitno tko sam ja
kršćanin, koji te upućuje na Isusa Krista
da ne promašiš vrata Nebeskog Kanaana

Kršćanin!? A učiš i nagovaraš me, ne zovi Boga kako su ga apostoli zvali! Tada je jako bitno, zato ponavljam, tko si ti.

vjerujem da su namjerno izbacili ime Božje u Novom zavjetu, sakrili ga

Tko? Tko je namjerno izbacio i sakrio Božje ime? Matej, Marko, Luka, Ivan, Petar, Pavao?

obrati se Bogu, preko Isusa Krista pa češ primiti Duha Svetog i sam se uvjeriti
kako glasi pravo i originalno Božje ime

Kako da se obratim Bogu? Da se odmetnem i odbacim ono što su apostoli ostavili!? Zaista, tko si ti?

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
poštovani kolega
tko je prevodio spise Novog zavjeta ?

hajde razmisli malo kada su apostoli drugim ljudima čitali Starozavjetne spise,
da li su izgovarali ime "JEHOVA" ?

mislim da je krajnje vrijeme da se posvetiš ozbiljnoj molitvi
ozbiljnom proučavanju Svetog Pisma

što se mene tiče nema problema
budemo organizirali malu školu Biblijskog vjeronauka, temelj kršćanske religije

sada ču ti dokazati da je ime "JEHOVA" izbačeno iz Novog zavjeta
Duh JEHOVE Gospoda na meni je, jer me JEHOVA pomaza, posla me da radosnu vijest donesem ubogima, da iscijelim srca slomljena; da zarobljenima navijestim slobodu i oslobođenje sužnjevima;
da navijestim godinu milosti JEHOVINE
i dan odmazde Boga našega
Izaija 61:1-2

I dođe u Nazaret, gdje bijaše othranjen. I uđe po svom običaju na dan subotni u sinagogu te ustane čitati.
Pruže mu Knjigu proroka Izaije. On razvije knjigu i nađe mjesto gdje stoji napisano:
Duh (JEHOVE) Gospodnji na meni je jer me (JEHOVA) pomaza! On me posla blagovjesnikom biti siromasima, proglasiti sužnjima oslobođenje, vratiti vid slijepima, na slobodu pustiti potlačene,
proglasiti godinu milosti (JEHOVINE)Gospodnje.
Tada savi knjigu, vrati je poslužitelju i sjede. Oči sviju u sinagogi bijahu uprte u njega.
On im progovori: "Danas se ispunilo ovo Pismo što vam još odzvanja u ušima.
Evanđelje luka 4:16-21

shvačaš da Isus čita spise Izaije 61. poglavlje u dan subotnji u sinagogi
Izaija jasno i glasno piše "JEHOVA" a prevodilac u novom zavjetu piše Gospoodin
jesi shvatio sada kako je sakriveno ime Božje đavolskom lukavštinom kroz prevod

kada se družiš sa slugom Gospodnjim, uvijek imaš prilike naučiti nešto novo korisno za spasenje

svako dobro ti želim

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Posto si mozda procitao na temi Ko je Isus Krist pa si pomislio da sam JS...ali ako si bolje procitao vidio bi da sam ja rekao da je Isus Bog po naslijedju, kao sto i moj sin nije polucovjek ili zivotinja nego covjek i posto je Isus dobio sve od Boga, onda je jednak Ocu....Znaci ne vjerujem da je Isus stvoren, ali niti da je vjecni Bog kao Otac...ali Bog po naslijedju jesti....znaci ne vjerujem u trojstvo...ja sam negdje izmedju....

Lepo ali to je kontradiktorno.
Nije stvoren, ali nije ni vecni Bog, kako to moze biti?
A ako kazes da je 'Bog po nasledju' onda je morao da 'nasledi nesto' a onaj ko nasledjuje je 'Sin' ,ali on je to po ''rodjenju'' ili ''stvaranju'', nikako drugacije...
Ako je oduvek postojao, i ako je u nekom smislu Bog, onda ti verujes u ''Dva Boga'' , a to je politeizam, a biblija nije politeisticka vec monoteisticka knjiga...
Isto tako ako verujes da su to ''dve osobe'' razdvojene i da zajedno ne cine jednog Boga, opet si politeista, jer imas ''dva Boga''...

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
poštovani kolega
tko je prevodio spise Novog zavjeta ?

Sa grčkog jezika, na kojem su ih napisali novozavjetni pisci, na druge jezike prevodili su mnogi prevoditelji.

hajde razmisli malo kada su apostoli drugim ljudima čitali Starozavjetne spise,
da li su izgovarali ime "JEHOVA" ?

Ne. Iz poštovanja prema Bogu Židovi nisu izgovarali Božje ime, koje je u hebrejskom Starom zavjetu bilo zapisano kao JHWH.

mislim da je krajnje vrijeme da se posvetiš ozbiljnoj molitvi
ozbiljnom proučavanju Svetog Pisma

što se mene tiče nema problema
budemo organizirali malu školu Biblijskog vjeronauka, temelj kršćanske religije

Magarac i čovjek znaju više od samog čovjeka.

sada ču ti dokazati da je ime "JEHOVA" izbačeno iz Novog zavjeta
Duh JEHOVE Gospoda na meni je, jer me JEHOVA pomaza, posla me da radosnu vijest donesem ubogima, da iscijelim srca slomljena; da zarobljenima navijestim slobodu i oslobođenje sužnjevima;
da navijestim godinu milosti JEHOVINE
i dan odmazde Boga našega
Izaija 61:1-2

I dođe u Nazaret, gdje bijaše othranjen. I uđe po svom običaju na dan subotni u sinagogu te ustane čitati.
Pruže mu Knjigu proroka Izaije. On razvije knjigu i nađe mjesto gdje stoji napisano:
Duh (JEHOVE) Gospodnji na meni je jer me (JEHOVA) pomaza! On me posla blagovjesnikom biti siromasima, proglasiti sužnjima oslobođenje, vratiti vid slijepima, na slobodu pustiti potlačene,
proglasiti godinu milosti (JEHOVINE)Gospodnje.
Tada savi knjigu, vrati je poslužitelju i sjede. Oči sviju u sinagogi bijahu uprte u njega.
On im progovori: "Danas se ispunilo ovo Pismo što vam još odzvanja u ušima.
Evanđelje luka 4:16-21

shvačaš da Isus čita spise Izaije 61. poglavlje u dan subotnji u sinagogi
Izaija jasno i glasno piše "JEHOVA" a prevodilac u novom zavjetu piše Gospoodin
jesi shvatio sada kako je sakriveno ime Božje đavolskom lukavštinom kroz prevod

Kakav prevodilac? To piše evanđelist sveti Luka. Nećeš mi valjda tvrditi da se sveti Luka urotio sa đavlom protiv Boga?

kada se družiš sa slugom Gospodnjim, uvijek imaš prilike naučiti nešto novo korisno za spasenje

svako dobro ti želim

Sad si me "opandrljio". Misliš da mi je na spasenje ako svetog Luku sotoninim slugom proglasim?

Natrag