Promašaji Adventne crkve

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
oooooo; vidi vidi, koga je to vidim ovdje....pa tu je slap i njegova omiljena prorocica EGW i omiljena zajednica - adventisti.....speedy12 poznajem.....jedino ne znam sto vjeruje clan Tarapana, kako vidim on je protiv proroka - ako moze par tacaka u sto vjerujes....Laodikeja je jedan fini decko, ako te zanima trojstvo i adventizam slobodno pitaj...

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
oooooo; vidi vidi, koga je to vidim ovdje....pa tu je slap i njegova omiljena prorocica EGW i omiljena zajednica - adventisti.....speedy12 poznajem.....jedino ne znam sto vjeruje clan Tarapana, kako vidim on je protiv proroka - ako moze par tacaka u sto vjerujes....Laodikeja je jedan fini decko, ako te zanima trojstvo i adventizam slobodno pitaj...

Dobro dosao..
A ti si, Jehovin Svedok ili Adventista ili pak neke druge vere?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Dobro dosao..
A ti si, Jehovin Svedok ili Adventista ili pak neke druge vere?

Posto si mozda procitao na temi Ko je Isus Krist pa si pomislio da sam JS...ali ako si bolje procitao vidio bi da sam ja rekao da je Isus Bog po naslijedju, kao sto i moj sin nije polucovjek ili zivotinja nego covjek i posto je Isus dobio sve od Boga, onda je jednak Ocu....Znaci ne vjerujem da je Isus stvoren, ali niti da je vjecni Bog kao Otac...ali Bog po naslijedju jesti....znaci ne vjerujem u trojstvo...ja sam negdje izmedju....

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698

Поштовани,није Тарапана већ Тарамана а код тебе Лавић.
Знаш ти моју веру и никад нисам био против БОЖЈИХ ПРОРОКА већ само против оних што је на њих Исус упозорио.
Сад једино остаје проблем онима који Јелену држе за Божју реч и Исусов глас ја слободно могу рећи да она то није јер тако тас каже а ту меру је оставио Исус.
Као човека те поздрављам а волео бих да те могу и братом ословити а то чиним према свима који су у Христу а то значи да верују БОЖЈИМ ПРОРОЦИМА чија реч је у сагласности са Божјом јер Божји дух сведочи увек исто.

Мире ооо
Овде је Каинос:
HTML:
http://krscanskiforum.com/

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Oooo pa Lavicu znaci tu sad pises, bas sam se pitao gdje si zbrisao....ja ozivio forum, a tebe nigdje, ostavio si da ihtus sam visi tamo i pise...zato slap vise ovdje provodi vremena, zbog tebe...lavicu ti si prihvatio modalizam, a cak i EGW kaze da su Otac i Sin jedna te ista osoba....Kada Otac na dva mjesta kaze Ovo je moj Sin ljubljeni, da li je Isus sam sebi govorio, jer ti vjerujes da je to jedna te ista osoba....

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ne postavljajte žive linkove drugih sajtova! To na ovom dijelu Foruma nije dozvoljeno!

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Oooo pa Lavicu znaci tu sad pises, bas sam se pitao gdje si zbrisao....ja ozivio forum, a tebe nigdje, ostavio si da ihtus sam visi tamo i pise...zato slap vise ovdje provodi vremena, zbog tebe...lavicu ti si prihvatio modalizam, a cak i EGW kaze da su Otac i Sin jedna te ista osoba....Kada Otac na dva mjesta kaze Ovo je moj Sin ljubljeni, da li je Isus sam sebi govorio, jer ti vjerujes da je to jedna te ista osoba....

Mi možemo razgovarati ali jedini uslov je da ne pominješ to ime jer imam problema sa želudcem.
Ta žena je svašta rekla i ovo i ono.
Što se tiče toga kako DUH govori (a Bog je Duh) ovo je moj sin to ne znači da je ograničen ili uokviren nekom barijerom jer Duh govori za TELO svoju kuću-stan kroz koji se obraća VIDLJIV svetu i zato telo može reći ko vide mene vide Oca i VIDESTE GA OCA i ČUSTE GA OCA. Isaija 9.6 objašnjava ko je zapravo taj SIN. Isaija još kaže da Bog stiže za glasom koji viče pa da li je stigao?
Da to nije tako da su dvojica različitih inda bi ta Isusov izjava bila jako loša izjava suprotna istini.
To se samo duhovno može razumeti a ne našim naprezanjem jer Bog otvara onima ojima je stalo.

Takođe bi i apostoli učinili veliko zlo krsteći u IME JEHOŠUE a ne kao Js koji u Jahvino ime krste i Jahvu propovedaju a ne Isusa raspetog kao Paja.Dakle, oni kažu da je JEDNO IME dato i sad o kom imenu je reč ...da li o onom u koje oni krste i koje oni propovedaju?

Pozdrav Kainose.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Posto si mozda procitao na temi Ko je Isus Krist pa si pomislio da sam JS...ali ako si bolje procitao vidio bi da sam ja rekao da je Isus Bog po naslijedju, kao sto i moj sin nije polucovjek ili zivotinja nego covjek i posto je Isus dobio sve od Boga, onda je jednak Ocu....Znaci ne vjerujem da je Isus stvoren, ali niti da je vjecni Bog kao Otac...ali Bog po naslijedju jesti....znaci ne vjerujem u trojstvo...ja sam negdje izmedju....

Tvoja te logika otjerala od Trojstva (kako tri a opet jedan?), a onda ti ta ista tvoja logika prihvaća "Dvojstvo". Isus ti je Bog, i Otac ti je Bog, dakle, dvojica. Debelo si ti "između".

Pojasni malo ovo kako - Isus nije vječni Bog kao Otac.

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Bog Otac je veliki izvor svega - od kojega je sve....Isus je ucinjen Bogom, jer je rodjen ili prozisao iz Oca i kao takav ima istu supstancu....sve je dobio od Oca, cak i zivot Ivan 5,26....moglo je se desiti da Isus i sagrijesi, i ako bi sagrijesio i tako umro vjecnom smrcu, ostao bi opet Bog Otac...ali ako je Isus dio trojstvenog Boga, koji je oduvijek bez pocetka, sto bi se desilo sa trojstvom ako bi Isus kao drugo lice trojstva sagrijesio, ako znamo da trojedini Bog ne moze umrijeti jer je besmrtan? U kojem smislu je Isus Bog, da je to bozanstvo naslijedio od svoga Oca...

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
poštovani kolege
Sveto Pismo nas uči da je Bog jedan
Isus Krist svjedoči da je Bog jedini
još niste shvatili da je trojstvo zabluda

ako adventisti griješe, nemorate zato i vi

1.zapovijed
"JA SAM JEHOVA, BOG TVOJ, KOJI SAM TE IZVEO IZ ZEMLJE EGIPATSKE, IZ KUĆE ROPSTVA.
NEMOJ IMATI DRUGIH BOGOVA UZ MENE"

Ova 1. Zapovijed jasno govori da je samo jedan Bog. Samo On je dostojan poštovanja i obožavanja. Jer, On je Stvoritelj, a mi smo stvorenja. VJEČNI, ŽIVI I NEDOKUČIVI BOG - JEHOVA, sam, osobno je izvor i sadržavatelj svih stvari i jedino Njemu pripada najveće poštovanje i odanost. Ljudima je zabranjeno da bilo komu ili čemu drugom dadnu prvo mjesto u svome životu. Ne samo vjerskom kako to pojedinci misle, nego u cijelom svome životu, u svakom njegovom segmentu. JEDINI I PREDOSTOJNI BOG je iznad svega. Njegova ljubav očitovana kroz stvaranje svih stvari vrijednija je od svih stvari, vrijednija je od svega što je stvoreno, zato mu pripada čast, slava i vlast vječna.
Ako u svom srcu ili životu, djelu ili misli, gajimo nešto što teži da smanji našu naklonost prema Bogu, ili da ograniči službu koju mu dugujemo, tada već, od toga što gajimo u djelu ili misli VEĆ STVARAMO SEBI DRUGOG BOGA.
Božji Zakon, je toliko sveobuhvatan, DUBOK i SAVRŠEN da obuhvaća ne samo izvanjska djela čovjeka, ili bilo kojeg stvorenja, nego i namjere, pa čak i neizrečene misli, PA ČAK I SAME POBUDE I RAZLOGE SRCA.
Isus Krist je zato došao da razagna tminu svijeta i obasja "svjetlom života, sjen smrtni..." i pokaže ljudima što je njihova potreba. A to je samo Bog, Milostivi Bog ljubavi i pravde: A On (Isus) reče mu: "Zašto me zoveš dobrim? Nitko nije dobar, OSIM JEDINOG BOGA. Ako želiš ući u život DRŽI ZAPOVIJEDI..." (Evanđelje Matej 19:17)

Natrag