poštovani kolege
Sveto Pismo nas uči da je Bog jedan
Isus Krist svjedoči da je Bog jedini
još niste shvatili da je trojstvo zabluda
ako adventisti griješe, nemorate zato i vi
1.zapovijed
"JA SAM JEHOVA, BOG TVOJ, KOJI SAM TE IZVEO IZ ZEMLJE EGIPATSKE, IZ KUĆE ROPSTVA.
NEMOJ IMATI DRUGIH BOGOVA UZ MENE"
Ova 1. Zapovijed jasno govori da je samo jedan Bog. Samo On je dostojan poštovanja i obožavanja. Jer, On je Stvoritelj, a mi smo stvorenja. VJEČNI, ŽIVI I NEDOKUČIVI BOG - JEHOVA, sam, osobno je izvor i sadržavatelj svih stvari i jedino Njemu pripada najveće poštovanje i odanost. Ljudima je zabranjeno da bilo komu ili čemu drugom dadnu prvo mjesto u svome životu. Ne samo vjerskom kako to pojedinci misle, nego u cijelom svome životu, u svakom njegovom segmentu. JEDINI I PREDOSTOJNI BOG je iznad svega. Njegova ljubav očitovana kroz stvaranje svih stvari vrijednija je od svih stvari, vrijednija je od svega što je stvoreno, zato mu pripada čast, slava i vlast vječna.
Ako u svom srcu ili životu, djelu ili misli, gajimo nešto što teži da smanji našu naklonost prema Bogu, ili da ograniči službu koju mu dugujemo, tada već, od toga što gajimo u djelu ili misli VEĆ STVARAMO SEBI DRUGOG BOGA.
Božji Zakon, je toliko sveobuhvatan, DUBOK i SAVRŠEN da obuhvaća ne samo izvanjska djela čovjeka, ili bilo kojeg stvorenja, nego i namjere, pa čak i neizrečene misli, PA ČAK I SAME POBUDE I RAZLOGE SRCA.
Isus Krist je zato došao da razagna tminu svijeta i obasja "svjetlom života, sjen smrtni..." i pokaže ljudima što je njihova potreba. A to je samo Bog, Milostivi Bog ljubavi i pravde: A On (Isus) reče mu: "Zašto me zoveš dobrim? Nitko nije dobar, OSIM JEDINOG BOGA. Ako želiš ući u život DRŽI ZAPOVIJEDI..." (Evanđelje Matej 19:17)