Promašaji Adventne crkve

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
zašto se rimokatolici najviše trude osporiti Ellen White kao Božjeg slugu, proroka
zašto se toliko grčevito muče da iskrive jasan Biblijski nauk koji je sestra White naučavala

Tako je spedy! Katolici su bogohulili kako je Bog svoga Sina jedinorođenca, pravog Boga, žrtvovao na križu za otkupljenje svih ljudi, a onda su došli Ellen White i pioniri i otkrili pravu istinu kako je Bog 22.10.1844. odbacio sav pokvareni svijet. Također, Ellen i pioniri razotkrili su i drugu hulu katolika kako je Isus pravi Bog, te su katolike razotkrili do kraja dokazujući kako je Trojstvo protivno zdravom razumu, protivno Svetom Pismu i kako je poganskog podrijetla.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
kolega
gdje si zaobaravio ono RIMO, to je koliko znam prefiks
jer
katolici smo mi, kršćani koji poštujemo Božji Zakon svih 10.zapovijedi

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Kolega .. kad komentarišeš nečiji post prvo ga dobro pročitaj ili bar stavi do znanja da si ga razumeo. Ovako sam stekao utisak da nemožete ni mene da protumačite a kamoli bibliju.

Kolega za kaj ste se unervozili?
Naravno da neznam tumačiti Bibliju jer nije ni data za to.
Pomislio sam da vas zanima Jelenino proroštvo o dugovečnosti a ako ne zanima samo ga preskočite.
Sledeći put prvo izmerite pritisak pa onda sedite za komp jel to dogovoreno kolega?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
kolega
gdje si zaobaravio ono RIMO, to je koliko znam prefiks
jer
katolici smo mi, kršćani koji poštujemo Božji Zakon svih 10.zapovijedi

OK kolega, evo ispravljam:

Tako je spedy! Rimoatolici su bogohulili kako je Bog svoga Sina jedinorođenca, pravog Boga, žrtvovao na križu zaotkupljenje svih ljudi, a onda su došli Ellen White i pioniri i otkrili pravu istinu kako je Bog 22.10.1844. odbacio sav pokvareni svijet. Također, Ellen i pioniri razotkrili su i drugu hulu rimokatolika kako je Isus pravi Bog, te su rimokatolike razotkrili do kraja dokazujući kako je Trojstvo protivno zdravom razumu, protivno Svetom Pismu i kako je poganskog podrijetla.

Jeli sada u redu? Evo ti još:

Rimokatolici su bogohulili učeći da je Isus jednom prinio žrtvu za otkupljenje grijeha svih nas i zauvjek sjeo zdesna Ocu, a onda je došla Božja vjesnica Ellena i otkrila istinu kako je Isus Ocu doselio tek 1844. i kako je dotadašnje Isusovo prijestolje preuzeo sotona.

Hoćeš još? Kad zatrebaš samo traži.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne poznajes Tipologiju na koju biblija jasno ukazuje.
To je tvoja licna stvar, ali bar ako se o necemu diskutuje - bilo bi pozeljno da se ima neko osnovno znanje a ne u neznanju govoriti nesto, jer se time sramoti sam taj covek koji iznosi tu stvar i time i sam Gospod i ljudi koji takodje ne poznaju vode na krivi put.

Prvi jarac koji je prinesen na zrvu i njegova krv unesena u Svetinju - on predstavlja Isusa koji ce se zrtvovati za ljudske grehe na krstu.

Drugi jarac predstavlja sotonu na koga ce na kraju kada se zavrsi sud Bozji biti baceni svi gresi da on sa njima umre u vatri Bozje osude.

To je lepo obrazlozeno u mom objasnjenju kao i cela tipologija ovih simbola.

Evo ponovo na linku:

http://serbianforum.org/threads/promasaji-adventne-crkve.521320/page-45#post-1472525

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
O Elen Vajt ja nemam više šta da se kažem jer zaista moraš da budeš ovan da bi verovao u njene priče za malu decu. U stvari imao bih ..ali to više nije na mom nivou :) Ton mog razgovora je u skladu sa ovim smeškom nadam se da ste protumačili kakvim duhom komuniciram sa vama.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ljubav pobedjuje sve i svako neprijateljstvo.
Ljubav pre trpi nego sto napada druge.

Pozdrav!

Natrag