Promašaji Adventne crkve

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Tj. on (сотона) ce ih poneti na sebi..

Ниси свестан очигледно колика је хула у питању. Нема везе. Кад се разборавиш, биће ти јасно.

29. А сутрадан виде Јован Исуса где иде к њему, и рече: Гле, јагње Божије које узе на се грехе света.
2 Мој. 12:3, Иса. 53:7, Јован 1:36, 1 Кор. 15:3, Гал. 1:4, Јевр. 1:3, Јевр. 2:17, Јевр. 9:28, 1 Пет. 1:19, 1 Јов. 2:2, Откр. 1:5, Откр. 5:6

3. Јер вам најпре предадох шта и примих да Христос умре за грехе наше, по писму,

3. Који будући сјајност славе и обличје бића Његовог, и носећи све у речи силе своје, учинивши собом очишћење греха наших, седе с десне стране престола величине на висини,

17. Зато беше дужан у свему да буде као браћа, да буде милостив и веран поглавар свештенички пред Богом, да очисти грехе народне.

28. Тако се и Христос једном принесе, да узме многих грехе; а другом ће се јавити без греха на спасење онима који Га чекају.

2. И Он очишћа грехе наше, и не само наше него и свега света.

5. И од Исуса Христа, који је Сведок верни, и Првенац из мртвих, и Кнез над царевима земаљским, који нас љуби, и уми нас од греха наших крвљу својом;

17. Да се збуде шта је казао Исаија пророк говорећи: Он немоћи наше узе и болести понесе.

4. А Он болести наше носи и немоћи наше узе на се, а ми мишљасмо да је рањен, да Га Бог бије и мучи.
5. Али Он би рањен за наше преступе, избијен за наша безакоња; кар беше на Њему нашег мира ради, и раном Његовом ми се исцелисмо.

24. Који грехе наше сам изнесе на телу свом на дрво, да за грехе умремо, и за правду живимо; ког се раном исцелисте.
25. Јер бејасте као изгубљене овце, које немају пастира; но сад се обратисте к пастиру и владици душа својих.

Очигледно тек треба да постанете хришћани, јер правдајући лажног пророка нисте ни свесни чиме се бавите и колико Јагње Божије за вас није разумљиво. Како време пролази, све више видим колико је зло адвентизам.

Cekaj malo, ja se slazem sa svim sto si ti citirao.
Isus Hristos je nase grehe poneo na krst.
Ja nisam rekao da djavo na bilo koji nacin ''otkupljuje coveka''.
A niti Elen White to kaze..

E.G.White tvrdi sledece: ''gresi djavola su njegovi licni gresi, za te grehe Hristos nije umro i djavo ih mora podneti.
Hristos je platio kaznu za pravedne, ali kaznu kojom je djavo osudjen on mora sam snositi, a u to su ukljuceni i gresi na koje je druge naveo..''

Citiram: ''tako je prisiljen patiti, ne samo zbog svoje vlastite pobune, vec i zbog svih grehova na koje je naveo Bozji narod''

Dakle on ne nosi bukvalno te grehe(kao da ih Hristos nije poneo), nego zbog njih biva kaznjen, oni su i njegov licni greh.
To sto je Hristos sa pravednih grehe skinuo, ne znaci da su oni skinuti sa djavola.
To su njegovi licni gresi kojim je zavodio druge..
Pa tako on nosi grehe drugih u kojima je i sam ucestvovao indirektno..
Tako se moze reci: ''Grehovi pravednih preneseni su na sotonu'' - sto znaci da on mora primiti kaznu za njih.
To ne ukida otkup koji je Hristos platio za pravedne, ali za djavola nema otkupa i on strada..

Da je to tacno vidimo i o prenosenju greha na ''azazela'' u Starom Zavetu, koji je simbolicno predstavljao sotonu.
Svi gresi naroda su bili prenoseni na njega.(Lev 16,8-10)
Evo i u wikipediji o ''azazelu'': http://hr.wikipedia.org/wiki/Azazel

Dakle bilo je dva jarca, jedan je bio zrtva za greh[sto je simbolicno predstavljalo Hrista], a na drugom je vrseno ociscenje, na njega su bili prenoseni svi gresi i bio je pustan ''azazelu''[djavolu u pustinju].
Sto znaci da Hristos cisti grehe pravednih, ali gresi koje je sotona uzrokovao idu njemu nazad...

Mozemo sad o tumacenju ovoga, ali E.G. White je ovo sigurno tako razumela i zato je tako pisala..
Dakle, ako cemo posteno ja ne vidim u ovim njenim recima nikakvu ''namernu hulu''...

* I ne bih vise da pricam i branim tu zenu.
Nego samo tebi da odgovorim..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Онда имаш рециклиран текст. Обрати пажњу на оригинал, јер су адвентисти по свом обичају склони брисању, сакривању и мењању онога што их дискредитује. За праведнике је платио Господ, тј. на Њега су пренесени греси и Он их понесе на Часни Крст да нас искупи. На сотону нема шта да се преноси.

Зато адвентисти измишљају као и обично некакве глупости о два јарца из Старог завета. Све је то Господ понео и изнео на Крст. Поднео је казну за нас. По њима, један јарац иде Азазелу (ђаволу). Они када нешто оправдавају, још горе се заглибе у свом неразумевању.

sotona plaća za grehe pravednih.jpg

Она чак "зна" како се сотона осећа. Књига пуна маштарије и измишљотина. Само дискредитује хришћанство да делује неозбиљно. Више личи на сценарио за неки холивудски филм. О хули да не говорим, јер управо то показује да ту нема учешћа Духа Светог, већ само људске маштарије.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Adrian, kada se ovaj tekst koji si citirao iz knjige Elen Vajt izvadi iz konteksta - onda moze tako da izgleda kako ti tvrdis.
Ti si u svom lukavstvu citirao samo deo teksta da bi ulovio nekoga ko ne poznaje ono o cemu se radi u ovom tekstu.

Elen Vajt ovde govori o sudu nakon Hristovog dolaska i onoga sto ce se desavati nakon toga.

Ti Adrian diskreditujes Hriscanstvo i samog Isusa svojim nerazumevanjem biblije, prorocanstava i biblijske tipologije.

Ja sam vec dao objasnjenje u vezi ova dva jarca i prenosenje greha na sotonu na kraju istorije sveta, ali ti olako prelazis preko ovih biblijskih dokaza jer te ne zanimaju.
Tebi je cilj da diskreditujes Adventiste.

Sada bih dao samo jednu analizu tvrdnje pojedinih da su obadva jarca koji su odredjeni za praznik ociscenja Svetinje - od kojih je jedan bio zrtvovan na zrtveniku a drugi oteran u pustinju da tamo umre - bili predslika Isusa Hrista.

Da napomenem da je redosled obreda koje je svestenik obavljao prilikom ovog praznika odnosno prinosenja ovih zrtava - predslika dogadjaja koji ce se odigrati u novom zavetu a vezani su za Isusa Hrista.

Kada se sagleda sam redosled ovih obreda i njihov tipoloski karakter, on daje nedvosmislen odgovor na pitanje koga predstavljaju ova dva jarca.

Hajde da vidimo ovaj redosled.

Za praznik ociscenja svestenik je uzimao dva jarca cija je svrha tokom obreda odredjivana bacanjem kocki.
Tako je jedan jarac odredjen za zrtvu Gospodu a drugi za Azazela ili sotonu.

Takodje, svestenik je uzimao jednog ovna i jednog junca.

Naime, junac je na pocetku obreda bio zrtvovan za ociscenje samog svestenika i njegove porodice, dok je ovan potom bio zrtvovan za ociscenje celog naroda, a jarac odredjen za Gospoda je bio zrtva za ociscenje same Svetinje.

Drugi jarac za Azazela bio je odredjen da se na kraju svih obreda gresi prenesu na njega, nakon cega je on oteran u pustinju da tamo umre.

Ako se sagleda redosled ovih obreda koje je vrsio svestenik - on je pre nego sto je zrtvovao junca, ovna i jarca odredjenog za Gospoda, polagao ruke na njihovu glavu ispovedajuci svoje grehe kao i grehe celog naroda, nakon cega su oni bili zrtvovani i njihova krv bila unosena u Svetinju i tom krvlju su se cistili i narod i sama Svetinja.

Ovo je bila predslika onoga sto ce Isus Hristos uciniti preuzimajuci ljudske grehe na sebe i uci u nebesku Svetinju da tamo posreduje za coveka i u odredjeno vreme obavi ociscenje po uzoru na starozavetnu Svetinju i sluzbu u njoj na dan ociscenja Svetinje.

Za razliku od ovoga - jarac koji je odredjen za Azazela nije bio zrtvovan na zrtveniku za grehe svestenika i naroda i za ociscenje Svetinje, vec bi svestenik nakon svih obreda ociscenja - prenosio sve grehe iz Svetinje na ovog jarca i on bi bio oteran u pustinju da tamo umre sa gresima koji su bili na nemu.

Ovaj jarac ne moze biti predslika Isusa Hrista kako pojedini tvrde, jer po redosledu obreda koje je zemaljski svestenik obavljao a koji su tipologija buducih dogadjaja - Isus nije nakon preuzimanja ljudskih greha, smrti na krstu i njegovog ulaska u nebesku Svetinju gde obavlja ociscenje - potom ponovo sisao na zemlju i otisao u pustinju da tamo umre, vec je ostao na nebu u Svetinji gde i danas posreduje za coveka.

Takodje, tvrdnja da jarac za Azazela predstavlja Isusa koji je za zivota otisao u pustinju da ga sotona kusa - je pogresna, jer ovaj jarac je oteran u pustinju da tamo okonca svoj zivot a nije zrtvovan na zrtveniku kao zrtva za grehe ljudske sto je predslika Isusa koji se zrtvovao na krstu.

Ovaj jarac za Azazela nije bio zrtva za Gospoda da uzme grehe ljudske na sebe i za njih umre, sto znaci da ne predstavlja Isusa vec sotonu.

Zapazimo jos jednu stvar.
Da je po redosledu obreda koje je svestenik obavljao u Svetinji na dan ociscenja - on tek na kraju nakon ociscenja Svetinje polagao ruke na jarca za Azazela i on je tada oteran u pustinju - nikako pre.

Ovo je bitno jer prdstavlja tipoloski redosled buducih dogadjaja.

Naime, Isus koga zemaljski svestenik predstavlja, a koji danas posreduje u nebeskoj Svetinji i vrsi ociscenje Svetinje - tek ce na kraju kada se njegova sluzba zavrsi u vreme zavrsetka Bozje milosti - preneti sve grehe na glavu sotone koji je zacetnik greha, da on sa njima umre u vatri Bozjeg poslednjeg suda.

To je jasna simbolika.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
@stvarnoslap
Pobio sam ti 1. 2. i 3. tvrdnju...
Ja stvarno necu ponavljati ono sto sam pisao ranije.
Neka ljudi vide i citaju,

Meni radi istine nije teško ni ponavljati, pa ću ponoviti "Neka ljudi vide i čitaju".

Kažeš kako si pobio moju 1. 2. i 3. tvrdnju, pa da najprije vidimo te moje tvrdnje:

Evo ponovo što sam ja tvrdio:

1. Ellen White, James White, Joseph Bates i drugi naučavali su kako je Bog 22.10.1844. odbacio sav pokvareni svijet.
2. Naučavali su kako je 22.10.1844. završilo vrijeme milosti i pokajanja za grešnike.
3. Naučavali su kako je sotona zaposjeo Isusovo prijestolje u nebeskoj Svetinji.
.......

Da bismo znali o čemu je riječ, o čemu uopće govorimo, da ne bi došlo do nesporazuma u diskusiji, temeljni uvjet je da jednoznačno definiramo pojmove kojima u komunikaciji baratamo. U ovom slučaju to je 22.10.1844., pa utvrdimo točno što je to 22.10.1844. za Ellen White i adventiste sedmog dana.

Kad je umro na Golgoti, Isus je povikao: Svršeno je, i hramski zastor se razderao u dva dijela, od vrha do dna. Time je pokazano da je obredima u zemaljskom Svetištu zauvijek došao kraj i da se Bog više neće sastajati sa svećenicima u zemaljskom Hramu da bi primio njihove žrtve. Tada je prolivena Isusova krv koju će On sam prinijeti u nebeskom Svetištu. Kao što je svećenik jednom godišnje ulazio u Svetinju nad svetinjama da očisti zemaljsko Svetište, tako je Isus na kraju 2300 dana iz Daniela 8 ušao 1844. u nebesku Svetinju nad svetinjama da izvrši konačno pomirenje kako bi se svi mogli koristiti Njegovim posredovanjem, i tako očisti Svetište. (Ellen White, Rani spisi - poglavlje Svetište)

Polazeći od navedenog datuma, nije teško naći svršetak 2300 dana, ostaje nam još 1810 dana. Po svršetku 490 dana, ima još da se ispuni 1810 dana. Računajući od 34. godine posle Hrista, preostalih 1810 godina dosežu do 1844. godine. Prema tome, 2300 dana iz Danila 8,14 svršavaju se 1844. godine. (Ellen White, Velika borba)

Deseti dan sedmoga meseca – vreme čišćenja svetinje i veliki Dan očišćenja, koji je 1844. godine padao 22. oktobra, smatrao se danom Hristovog ponovog dolska. To je bilo u skladu sa već iznesenim dokazima da će se 2300 dana navršiti u jesen. (Ellen White, Velika borba)

Nema dvojbe, sve je jasno, za Ellen White i adventiste sedmog dana kraj 2300 dana pada na 22.10.1844.

Pogledajmo sada nekoliko citata iz jednog "viđenja" koje je sama autorica (Ellen White) nazvala "Kraj 2300 dana":

Vidjela sam prijestolje i na njemu Oca i Sina. Promatrala sam Isusovo lice i divila se Njegovoj umilnosti. Oca nisam mogla vidjeti jer Ga je zaklanjao oblak blještave svjetlosti. Upitala sam Isusa je li Njegov Otac tijelom sličan Njemu. Potvrdio je da jest, ali Ga nisam mogla vidjeti jer, rekao je: „Kad bi samo jednom vidjela Njegovu slavu, ne bi ostala živa.“ Pred prijestoljem sam ugledala adventni narod – Crkvu i svijet. Vidjela sam dvije skupine: jednu koja je skrušeno klečala pred prijestoljem, duboko zainteresiranu, dok je druga stajala nezainteresirano i ravnodušno.

Vidjela sam kako Otac ustaje sa svojeg prijestolja i u ognjenim kolima odlazi u Svetinju nad svetinjama iza zastora i sjeda. Zatim je Isus ustao s prijestolja i većina onih koji su klečali ustala je s njim. Nisam vidjela nijednu zraku svjetla kojom bi Isus obasjao nemarno mnoštvo nakon što je ustao pa je ostalo u najvećem mraku. Oni koji su ustali zajedno s Isusom, nisu skidali pogleda s Njega dok je napustio prijestolje i poveo ih nedaleko odatle. Onda je podignuo desnicu i mi smo čuli kako milozvučnim glasom govori: „Pričekajte ovdje. Idem k svojem Ocu da primim kraljevstvo, čuvajte odjeću neumrljanom, a ja ću se uskoro vratiti sa svadbe i uzeti vas k sebi.“ Zatim su do mjesta gdje se Isus nalazio došla kola od oblaka, s kotačima kao ognjeni plamen, okružena anđelima. Stupio je u kola i bio prenesen u Svetinju nad svetinjama gdje je sjedio Otac. Tu sam vidjela Isusa, Velikog svećenika, kako stoji pred Ocem. Na skutu Njegove odjeće bili su naizmjence poredani zvončići i šipci. Oni koji su ustali s Isusom vjerom su Mu se obratili u Svetinji nad svetinjama i molili: „Oče moj, daj nam svojega Duha.“ Tada bi ih Isus nadahnuo Svetim Duhom. U tom nadahnuću bilo je svjetla, sile i mnogo ljubavi, radosti i mira.

Osvrnula sam se da vidim skupinu koja je još uvijek klečala pognuta pred prijestoljem; oni nisu znali da ih je Isus napustio. Kod prijestolja se pojavio Sotona pokušavajući oponašati Božje djelo. Vidjela sam kako su podigli pogled prema prijestolju i molili: „Oče, daj nam svojega Duha!“ Na to ih je Sotona nadahnuo svojim nesvetim utjecajem. U njemu je bilo svjetla i mnogo sile, ali bez slatke ljubavi, radosti i mira. Sotonin je cilj bio da ih zadrži u zabludi, da povrati i prevari Božju djecu.
(Ellen White, Rani spisi-Kraj 2300 dana)

Mire je već prije pokušao "viđenja" Ellen White o "adventnom narodu i svijetu" smjestiti u daleku budućnost, evo njegova pokušaja obrane proročice i pionira i njihova naučavanja:

Gde ti je tu 22.10.1844.???

Jasno je i malom detetu da ona ne govori o 22.10.1844. kao da je Bog tada ''odbacio sav svet'' - Jer bi i nju odbacio -(ona je tada imala oko 15. god. isla je u Metodisticku crkvu(tek se krstila tamo) i verovatno jos nije pocela da pise, zato je ovo pisano mnogo kasnije).
Dakle ona ovde pise o proslosti, kada su dogadjaji poceli da se ispunjavaju i idu daleko u buducnost.
Ona ne opisuje nikakav dogadjaj iz 22.10.1844. vec je on samo polazna tacka za buduce dogadjaje..

To dokazuje i sledeci tekst(koji govori o istom):
(Rani spisi - poglavlje: Kraj 2300 dana):
Pred prijestoljem sam ugledala adventni narod – Crkvu i svijet. ''

Koju crkvu? Kako ona to vidi crkvu koja tada nije ni postojala?
Ako govori o 22.10.1844. , a crkva osnovana tek 1860-ih.
O kojoj crkvi govori?

Dakle ovo samo opisuje simbolicno stanje nakon 1844. godine i nista vise, nema nikakvih dokaza da je odmah nakon te godine Bog ''odbacio sav pokvareni svet'' , vec je rec o dogadjajima koji ce se ispunjavati kroz dugi vremenski period, pocevsi od 1844. god...
Odbacivanje ''pokvarenog sveta'' je samo zadnji dogadjaj..

Evo, hvala Bogu, sam mire navodi upravo Ellenino viđenje "Kraj 2300 dana" kao dokaz kako je odbacivanje pokvarenog svijeta nešto iz "daleke budućnosti", "zadnji događaj". Ponovo, hvala Bogu, sam izdavač knjige "Rani spisi" u Prologu knjige piše:

U tijeku ovog proučavanja, i prije nego što je objavljeno, daleko na istoku u saveznoj državi Maine, Ellen Harmon je dobila viđenje u kojem joj je pokazan Kristov prelazak sa svojom službom iz Svetinje u Svetinju nad svetinjama na kraju 2300 dana. Izvještaj o ovom viđenju nalazimo u Ranim spisima na str. 63-65.

Odbor za Ostavštinu Ellen G. White
Washington, D. C., u ožujku 1963.

Evo ga mire! Nemoj mene kriviti za manipuliranje i izvrtanje, vidiš da sami ASD priznaju i deklariraju kako Ellenino viđenje "Kraj 2300 dana" govori upravo o "Kristovu prelasku iz Svetinje u Svetinju nad svetinjama na kraju 2300 dana". Mire, a kada ono bi kraj 2300 dana??? Mire, kada ono Krist pređe na Nebu iz Svetinje u Svetinju nad svetinjama??? 22.10.1844., mire! Nije, dakle, riječ o nekakvim "dalekim", "budućim" ili "posljednjim" događajima, nego je riječ o događajima koji se najdirektnije vežu uz Isusov prelazak iz Svetinje u Svetinju nad svetinjama, a znaš i sam, Ellen White, pioniri i današnji adventisti sedmog dana tvrde i naučavaju da se to dogodilo točno 22.10.1844.

Da je tako, da je "jasno k'o dan" da su upravo tako vjerovali i naučavali pogledajmo i po slijedećem:

"Od završetka našeg rada za svijet, listopada 1844." (Joseph Bates, A Word to the Little Flock", 1847. god.)

"Mi razumijemo da je on (Krist) bio posrednik za sve na svijetu, služeći u Svetinji (Hebrejima 9,26), u Šatoru nazvanom Svetište, od dana Pedesetnice (31. godine) do određenog vremena, kraja 2300 dana, odnosno godina - jeseni 1844. godine. U tom vremenskom trenutku dakle, zatvorena su vrata za odbačenu Crkvu i pokvareni svijet." (Joseph Bates, The Review and Herald, 19. 1851. god.)

"Od uzašašća do zatvaranja vrata, u listopadu 1844., Isus je stajao raširenih ruku punih ljubavi i milosti; spreman primiti, i zastupati u parnici svakog griješnika koji bi došao pred Boga po njegu. Na deseti dan sedmoga mjeseca 1844., On je prešao u Svetinju nad svetinjama, gdje je odonda milosrdni veliki svećenik nad domom Božjim. ... Ja mislim da se slijedeće proročanstvo ispunilo listopada 1844. (James White, A Word to the Little Flock", 1847. god.)

"Mislim da ćemo jasno vidjeti kako ne postoji ni jedno drugo vrijeme za zatvaranje vrata, osim u jesen 1844. god. .... Kad smo došli do te točke vremena sve naše suosjećanje, odgovornost i molitve za grešnike su prestale, i naš jednodušni osjećaj i svjedočanstvo bilo je da je naš rad za svijet bio zauvijek završen. ..... Razlog da su žive grane osjećale da je njihov posao obavljen, bilo je to što je 2300 dana ispunjeno, te je došlo vrijeme da Isus zatvori vrata Svetinje i pređe u Svetinju nad svetinjama, primiti kraljevstvo i očistiti svetište. ... Isus je još uvijek milosrdan prema svojim svetima i uvijek će biti, i On je još uvijek njihov zagovornik i Veliki svećenik. Ali griješnik, kojemu je Isus ispružao ruke čitavo vrijeme, a koji je odbacio tu ponudu spasenja, ostao je bez zagovornika kad je Isus prešao iz Svetinje i zatvorio vrata 1844. god. Lažna crkva koja je odbacila istinu također je odbačena, kažnjena sljepoćom, i sada sa svojim ovcama i govedima idu tražiti Gospodina, kao da je još uvijek zagovornik griješnika. Ali, kaže prorok (Hs 5,6-7): 'Ali ga naći neće - povukao se od njih! Jahvu su iznevjerili: rodili su kopilad.' (James White, Present Truth, 1850. god.)

Vidiš mire, nije riječ ni o kakvom futurizmu, nikakvim budućim i dalekim događajima.

"Od završetka našeg rada za svijet, listopada 1844."
i "u jesen 1844. zatvorena su vrata za odbačenu Crkvu i pokvareni svijet.", naučava Joseph Bates.

"Zatvaranje vrata u listopadu 1844.", "suosjećanje, odgovornost i molitve za grešnike su prestale", "naš rad za svijet bio je zauvijek završen", "Isus zatvorio vrata Svetinje i prešao u Svetinju nad svetinjama", "grešnik ostao bez zagovornika kad je Isus prešao iz Svetinje i zatvorio vrata 1844.", naučava James White.

Pogledaj kako je ovaj muški dvojac uigran i usklađen u svojim naučavanjima. Pogledajmo sada još ovo da vidimo kako funkcionira i koliko je usklađen mješoviti trojac:

„Neki su se činili istinski obraćeni, kako bi zaveli Božji narod, ali kad bi se mogla vidjeti njihova srca pokazala bi se crna kao i uvijek. Moj anđeo pratitelj pozvao me je da pogledam muke duše griješnika, kako je to bilo. Pogledala sam, ali nisam to mogla vidjeti, jer je vrijeme za njihovo spasenje bilo prošlo." (Ellen White, Present Truth Kolovoz 1849.)

"Tada sam vidjela da je Isus molio za svoje neprijatelje. Ali to nije obvezivalo nas da se molimo za pokvareni svijet, kojeg je Bog odbacio. Kad je on molio za svoje neprijatelje postojala je nada za njih, i oni su mogli biti opravdani i spašeni njegovim molitvama, i u vrijeme nakon što je bio posrednik u vanjskom boravištu za cijeli svijet. Ali sada, njegov duh i naklonost napustili su svijet, i naša naklonost mora biti s Isusom, i mora biti povučena od bezbožnih... Vidjela sam da pokvareni svijet više ne može biti opravdan našim molitvama." (Ellen White, viđenje u Camden-u, New York, 29. lipnja 1851. god.)

"Uzbuđenja i lažne reformacije ne mogu nas danas pokolebati, jer znamo da je gospodar kuće ustao 1844. i zatvorio vrata prvog stana nebeskog Šatora, i sada mi dakako očekujemo da će oni ići sa svojim ovcama tražiti Gospodina, ali ga neće naći; on se sam povukao (iza zavjese) od njih. Gospodin mi je pokazao da je snaga koja je s njima puka ljudska moć, a ne Božja." (Ellen White)

Što veliš za trojac? Funkcionira još bolje od dvojca, točnije, rekao bih da je usklađenost trojca zaglušujuća.

Na koncu da rezimiramo:

1. Jesu li Ellen White, James White i Joseph Bates naučavali da je Bog 22.10.1844. odbacio pokvareni svijet? - Jesu!

2. Jesu li naučavali da je 22.10.1844. završilo vrijeme milosti i pokajanja za grešnike? - Jesu!

3. Jesu li naučavali kako je sotona zaposjeo Isusovo prijestolje u nebeskoj Svetinji? - Jesu! (oni nisu znali da ih je Isus napustio. Kod prijestolja se pojavio Sotona - Ellen White)

a bio bi red da malo i drugi komentarisu ovu temu, da ne bude da ja evo stalno branim adventiste, nek se brane malo sami.. Jer vi meni i inace zamerate sto se mesam..
Tako da neko vreme necu pisati ovde, samo u posebnim slucajevima...
Nek pisu adventisti...

Ne, ja ti uopće ne zamjeram. Samo se ti nastavi miješati, bilo kao adventist ili pod pseudonimom "pravoslavac". A da bi bio red da se jave adventisti i da sami brane "svoje pionire", slažem se, bio bi red. Međutim, ja većinu njih i njihovu tišinu potpuno razumijem. Naime, upravo većina adventista sedmog dana pojma nema o većini ovih činjenica, niti je kada za njih čula. Najprije su Ellen i James White vješto uklanjali i skrivali sve ove kompromitirajuće dijelove iz njenih spisa, a što je najsramotnije to je onda prihvatilo i vodstvo crkve ASD tako da tu prljavu rabotu podržava sve do danas. Naravno, bilo je pojedinaca i unutar samih ASD koji to nisu mogli ni prihvatiti ni podržati pa su napuštali crkvu ASD i pisali o tome. Međutim, tek je pojavom suvremenih sustava komunikacije, pogotovo interneta, priča o Ellen White, pionirima ASD i samom Adventizmu sedmog dana naprosto eksplodirala i provalila u posljednja dva desetljeća.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Slap pitao bih te nesto.
Ali da mi iskreno odgovoris...
Da li si ti ikada procitao kompletna dela E.G.White koja citiras?
Jer da jesi razumeo bi da ovo nema veze sa vezom sto ti postavljas..
Za Taramanu znam da jeste, ali mislim da ti nisi..

I ja stvarno ne bi da se vracam na ovo, prepucavajuci se ovde ja i ti, necemo nista postici i vrtimo se u krug..
Zanima me samo da li ima jos nesto novo sto ti mozes reci ili je ovo sve?

A ja necu odgovarati, da bi dao priliku i drugima da se ukljuce i daju svoje misljenje...

Онда имаш рециклиран текст. Обрати пажњу на оригинал, јер су адвентисти по свом обичају склони брисању, сакривању и мењању онога што их дискредитује.

Procitao sam ovaj tekst i u njemu ne vidim nista sto bi bila hula, posebno ako se uzme u obzir ovo njeno shvatanje biblijske tipologije.
Da li je to ispravno tumacenje i u skladu sa biblijom, ne bih ulazio, ali moglo bi biti...

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Slap pitao bih te nesto.
Ali da mi iskreno odgovoris...
Da li si ti ikada procitao kompletna dela E.G.White koja citiras?

Ja tebi mogu odgovoriti na ovo tvoje pitanje, međutim, što će ti taj moj odgovor, što ćeš s njime? Ja bih mogao odgovoriti i u odgovoru biti iskren, a ti bi opet mogao misliti da ja lažem i ne vjerovati mi. Također, ja bih ti mogao odgovoriti i pri tom lagati, pa opet postoji mogućnost da krivo misliš ako mi povjeruješ. Na koncu, kad bih ja tebi i iskreno odgovorio i kada bi ti meni povjerovao, opet nismo ništa riješili. U našoj diskusiji potpuno je nebitno što i koliko sam ja pročitao od Ellen White, bitno je jedino jesu li zaista ona i drugi koje sam ja citirao napisali ono što sam ja citirao. A to jesu li napisali nećeš saznati iz moga odgovora koliko sam ja čitao i pročitao spisa Ellen White, nego provjerom onoga što sam ja citirao. Zato, uzmi i provjeri. Naravno, jednako vrijedi i za sve druge, uzmite i provjerite.

Ipak, koliko sam ja pročitao od Ellen White? Adventisti se sami hvale kako je Ellen White napisala više od 100 tisuća tipkanih stranica. Naravno da ja nisam pročitao sve što je Ellen White napisala, pa nisam luđak. Također, pitaš me jesam li ja pročitao "kompletna" djela Ellen White koja citiram. Ponovo, naravno da nisam pročitao sva ta djela "kompletna", samo sam neka pročitao "kompletna". Što god ti kanio sa svojim pitanjem i mojim eventualnim odgovorom činjenice se ne mijenjaju - Ellen White je pisala gluposti i naučavala bogohulnosti. Naime, želiš li mi reći i uputiti me, ako nisam "kompletno" pročitao njena djela, kako postoje njeni tekstovi u kojima je pisala drugačije, čak suprotno, to još gore po nju. Kako o jednoj istoj stvari na dva različita mjesta pisati potpuno oprečno, i još pri tome tvrditi kako kako joj je te oprečnosti priopćio sam Bog. Znam ja i za takve stvari, ali kao što rekoh, to još gore po nju.

Jer da jesi razumeo bi da ovo nema veze sa vezom sto ti postavljas..
Za Taramanu znam da jeste, ali mislim da ti nisi..

Rekoh ja da ti ne može pomoći moj odgovor što sam pročitao. Da bi znao ima li "veze s vezom" ovo što sam ja citirao, morat ćeš provjeriti ono što su pisali Ellen White, James White, Joseph Bates i drugi, a ne koliko sam ja pročitao.

I ja stvarno ne bi da se vracam na ovo, prepucavajuci se ovde ja i ti, necemo nista postici i vrtimo se u krug..
Zanima me samo da li ima jos nesto novo sto ti mozes reci ili je ovo sve?

Ja se ne vrtim u krug. Dapače, i po tvojim reakcijama vidim da sam pogodio "u sridu".

A ja necu odgovarati, da bi dao priliku i drugima da se ukljuce i daju svoje misljenje...

Ja ih još željnije očekujem. Rekao si da si saznanja o ASD, pa i simpatije, dobio preko rodbine. Nagovori njih da se jave, neka oni pobiju ono što sam iznio.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ja tebi mogu odgovoriti na ovo tvoje pitanje, međutim, što će ti taj moj odgovor, što ćeš s njime? Ja bih mogao odgovoriti i u odgovoru biti iskren, a ti bi opet mogao misliti da ja lažem i ne vjerovati mi. Također, ja bih ti mogao odgovoriti i pri tom lagati, pa opet postoji mogućnost da krivo misliš ako mi povjeruješ. Na koncu, kad bih ja tebi i iskreno odgovorio i kada bi ti meni povjerovao, opet nismo ništa riješili. U našoj diskusiji potpuno je nebitno što i koliko sam ja pročitao od Ellen White, bitno je jedino jesu li zaista ona i drugi koje sam ja citirao napisali ono što sam ja citirao. A to jesu li napisali nećeš saznati iz moga odgovora koliko sam ja čitao i pročitao spisa Ellen White, nego provjerom onoga što sam ja citirao. Zato, uzmi i provjeri. Naravno, jednako vrijedi i za sve druge, uzmite i provjerite.

Ipak, koliko sam ja pročitao od Ellen White? Adventisti se sami hvale kako je Ellen White napisala više od 100 tisuća tipkanih stranica. Naravno da ja nisam pročitao sve što je Ellen White napisala, pa nisam luđak. Također, pitaš me jesam li ja pročitao "kompletna" djela Ellen White koja citiram. Ponovo, naravno da nisam pročitao sva ta djela "kompletna", samo sam neka pročitao "kompletna". Što god ti kanio sa svojim pitanjem i mojim eventualnim odgovorom činjenice se ne mijenjaju - Ellen White je pisala gluposti i naučavala bogohulnosti. Naime, želiš li mi reći i uputiti me, ako nisam "kompletno" pročitao njena djela, kako postoje njeni tekstovi u kojima je pisala drugačije, čak suprotno, to još gore po nju. Kako o jednoj istoj stvari na dva različita mjesta pisati potpuno oprečno, i još pri tome tvrditi kako kako joj je te oprečnosti priopćio sam Bog. Znam ja i za takve stvari, ali kao što rekoh, to još gore po nju.

Dobro znaci nesto si citao, ali nisi sve procitao. Znaci da i ono sto citiras nisi procitao kontekst - to si priznao.
Znaci sve ove izjave kopiras sa sajtova kojima je jedina svrha da njene reci izvrnu. I kako onda mozes biti siguran da je ono sto si postavio tacno i da nije izvuceno iz konteksta , kao i da je prevod toga validan?
Buduci da je ona napisala 100 000 stranica, nemoguce je biti objektivan u ocenjivanju njenih izjava, jer postoje razni prevodi i brojna izdanja gde se i namerno i ne namerno pojedine reci prevode pogresno ili se izbacuju..
Te oprecnosti koje nalazis mogu biti posledica prevoda i licnih misljenja izdavaca koji su ubacili i po nesto svoje ili pak izbacili ono sto im se ne svidja..
Ista stvar se radi i sa biblijom gde prevodioci ubacuju ili izbacuju po svom licnom shvatanju i nahodjenju...
Pa tako imamo kontradiktornosti i u samoj bibliji..
Sad ti meni hoces reci, da je ono sto ti citiras bas tako kako je ona pisala i nikako drugacije!
Ti tekstovi su prosli kroz brojne revizije i kroz mnoge ruke, tako da mi sa sigurnoscu i ne znamo sta je ona u stvarnosti mislila i napisala...

Drugo, smatram da nisi dovoljno njenih dela procitao da bi mogao objektivno govoriti, ili si jednostavno pristrasan..
Ja do sada objektivno pristupajuci temi, vrlo malo gresaka sam pronasao i to nisu ove koje vi ovde isticete...

Rekoh ja da ti ne može pomoći moj odgovor što sam pročitao. Da bi znao ima li "veze s vezom" ovo što sam ja citirao, morat ćeš provjeriti ono što su pisali Ellen White, James White, Joseph Bates i drugi, a ne koliko sam ja pročitao.

Ne bitno je sta su pisali drugi pioniri, vec je bitno samo ono sto je ucila E.G.White i sta je pisala, jer se ona deklarise prorokom... Zato u njenim recima ti moras naci gresku.
A onda i kod samih adventista u njihovom ucenju, jer inace oni nece pasti samo zbog E.G.White...

Ja se ne vrtim u krug. Dapače, i po tvojim reakcijama vidim da sam pogodio "u sridu".

Nisi nista pogodio, jednostavno ne zelim ponavljati ono sto smo vec pricali...
A hocu da vidim i sta ce drugi pisati...

Ja ih još željnije očekujem. Rekao si da si saznanja o ASD, pa i simpatije, dobio preko rodbine. Nagovori njih da se jave, neka oni pobiju ono što sam iznio.

Moja rodjaka je stara zena, a ovi drugi nisu u Srbiji, tako da moraces da sacekas druge da se jave..
A pitao sam te da li imas jos nesto novo da kazes, neke nove informacije ili je ovo sve sto si do sada iznosio a sto im se moze zameriti???

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Dobro znaci nesto si citao, ali nisi sve procitao. Znaci da i ono sto citiras nisi procitao kontekst - to si priznao.

Jesi li ti pri sebi? Znaš li ti uopće što je kontekst? Ako si iskren u ovome što si napisao, onda ti zapravo i ne znaš što je kontekst. Ne samo da sam njene citate stavio u kontekst njenog pisanja, nego sam sve to stavio i u još širi kontekst. Za svaku njenu bljezgariju naveo sam nekoliko njenih citata koji upravo oformljuju kontekst, a onda sam navodio citate drugih (James-a White-a, Joseph-a Bates-a i drugih) iz kojih se prekrasno vidjelo i u širem kontekstu o kakvim bljezgarijama je riječ.

Znaci sve ove izjave kopiras sa sajtova kojima je jedina svrha da njene reci izvrnu.

Baš si smiješan. Daj mi linkove tih sajtova, možda mi uštedi truda.

I kako onda mozes biti siguran da je ono sto si postavio tacno i da nije izvuceno iz konteksta , kao i da je prevod toga validan?

Siguran sam jer sam čitao, jer sam ja tražio kontekst i provjeravao u pravom kontekstu i siguran sam jer sam sam prevodio sve što nije bilo prevedeno na hrvatski ili srpski jezik.

Buduci da je ona napisala 100 000 stranica, nemoguce je biti objektivan u ocenjivanju njenih izjava, jer postoje razni prevodi i brojna izdanja gde se i namerno i ne namerno pojedine reci prevode pogresno ili se izbacuju..

Ona je napisala 100 000 stranica i za adventiste i za tebe, kako onda vi možete biti objektivni u ocjenjivanju njenih izjava? Kani se ovih dječjih i plačljivih štoseva. A što se tiče izdanja, koristio sam isključivo originalna izdanja ovlaštenog izdavača. Sve što sam imao na hrvatskom ili srpskom jeziku, a meni bilo interesantno, još sam dodatno provjerio u engleskom originalu. Rekoh, ono što nisam imao na hrvatskom ili srpskom jeziku koristio sam engleski original i sam sam prevodio.

Te oprecnosti koje nalazis mogu biti posledica prevoda i licnih misljenja izdavaca koji su ubacili i po nesto svoje ili pak izbacili ono sto im se ne svidja..

Opet dječji štosevi. Sve knjige i sve ostalo što je napisala Ellen White napisala je za svoga života. Ni jednu knjigu, ni jedan spis nije napisala nakon smrti, razumiješ. Dalje, najveći i najvažniji dio toga, i sve ono što sam ja ovdje citirao iz njenih spisa izdano je još za života Ellen White, i nikada, baš nikada, Ellen White nije intervenirala i nije rekla da je netko drugi nešto mijenjao u njenim spisima. Dapače, za sve izmjene u ponovljenim izdanjima izjavila je kako ih je sama napravila. Već sam rekao kako imam sve engleske originale i kako sam sve sporne stvari provjerio u tim originalima, tako da ova tvoja primjedba postaje potpuno bezpredmetna.

Ista stvar se radi i sa biblijom gde prevodioci ubacuju ili izbacuju po svom licnom shvatanju i nahodjenju...
Pa tako imamo kontradiktornosti i u samoj bibliji..
Sad ti meni hoces reci, da je ono sto ti citiras bas tako kako je ona pisala i nikako drugacije!
Ti tekstovi su prosli kroz brojne revizije i kroz mnoge ruke, tako da mi sa sigurnoscu i ne znamo sta je ona u stvarnosti mislila i napisala...

Ja zaista ne znam što je ona mislila, ali znam što je napisala. Za sve što je mene interesiralo, kao što sam rekao, uvijek sam provjerio engleski original na koji Ellen White nikada nije izrekla nijednu primjedbu. Zadovoljan?

Drugo, smatram da nisi dovoljno njenih dela procitao da bi mogao objektivno govoriti, ili si jednostavno pristrasan..
Ja do sada objektivno pristupajuci temi, vrlo malo gresaka sam pronasao i to nisu ove koje vi ovde isticete...

Kako ti možeš objektivno pristupati? Ona napisala 100 000 stranica, a maloprije si izjavio kako u takvom slučaju uopće nije moguće objektivno ocjenjivati. Da ti nisi superman?

Ne bitno je sta su pisali drugi pioniri, vec je bitno samo ono sto je ucila E.G.White i sta je pisala, jer se ona deklarise prorokom... Zato u njenim recima ti moras naci gresku.

I našao sam. Ne grešku, nego gluposti i bogohulnosti. A što su pisali drugi pioniri, naravno, ne može se kao grijeh pripisati Ellen White, ali nam pomaže u punom kontekstu razumijeti i saznati što su u to vrijeme vjerovali i što su naučavali.

A onda i kod samih adventista u njihovom ucenju, jer inace oni nece pasti samo zbog E.G.White...

Neće pasti, eno, imenovao je Bog Laodikeju za nasljednika Ellen White.

Moja rodjaka je stara zena, a ovi drugi nisu u Srbiji, tako da moraces da sacekas druge da se jave..
A pitao sam te da li imas jos nesto novo da kazes, neke nove informacije ili je ovo sve sto si do sada iznosio a sto im se moze zameriti???

Nemu tomu kraja, mire moj.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Procitao sam ovaj tekst i u njemu ne vidim nista sto bi bila hula, posebno ako se uzme u obzir ovo njeno shvatanje biblijske tipologije.

Мислим да и неко ко не верује, а има основно знање, може да види шта тамо пише.

Da li je to ispravno tumacenje i u skladu sa biblijom, ne bih ulazio, ali moglo bi biti...

Видим да улазиш. Браниш нешто, а не провераваш са Библијом.

16. Све је писмо од Бога дано, и корисно за учење, за карање, за поправљање, за поучавање у правди,
17. Да буде савршен човек Божји, за свако добро дело приправљен. (2.Тимотију 3)

20. И ово знајте најпре да ниједно пророштво књижевно не бива по свом казивању;
21. Јер никад пророштво не би од човечије воље, него научени од Светог Духа говорише свети Божији људи. (2.Петрова 1)

------------------------------------------------------

Adrian, kada se ovaj tekst koji si citirao iz knjige Elen Vajt izvadi iz konteksta - onda moze tako da izgleda kako ti tvrdis.
Ti si u svom lukavstvu citirao samo deo teksta da bi ulovio nekoga ko ne poznaje ono o cemu se radi u ovom tekstu.

Elen Vajt ovde govori o sudu nakon Hristovog dolaska i onoga sto ce se desavati nakon toga.

Ti Adrian diskreditujes Hriscanstvo i samog Isusa svojim nerazumevanjem biblije, prorocanstava i biblijske tipologije.

Ja sam vec dao objasnjenje u vezi ova dva jarca i prenosenje greha na sotonu na kraju istorije sveta, ali ti olako prelazis preko ovih biblijskih dokaza jer te ne zanimaju.
Tebi je cilj da diskreditujes Adventiste.

Sada bih dao samo jednu analizu tvrdnje pojedinih da su obadva jarca koji su odredjeni za praznik ociscenja Svetinje - od kojih je jedan bio zrtvovan na zrtveniku a drugi oteran u pustinju da tamo umre - bili predslika Isusa Hrista.

Da napomenem da je redosled obreda koje je svestenik obavljao prilikom ovog praznika odnosno prinosenja ovih zrtava - predslika dogadjaja koji ce se odigrati u novom zavetu a vezani su za Isusa Hrista.

Kada se sagleda sam redosled ovih obreda i njihov tipoloski karakter, on daje nedvosmislen odgovor na pitanje koga predstavljaju ova dva jarca.

Hajde da vidimo ovaj redosled.

Za praznik ociscenja svestenik je uzimao dva jarca cija je svrha tokom obreda odredjivana bacanjem kocki.
Tako je jedan jarac odredjen za zrtvu Gospodu a drugi za Azazela ili sotonu.

Takodje, svestenik je uzimao jednog ovna i jednog junca.

Naime, junac je na pocetku obreda bio zrtvovan za ociscenje samog svestenika i njegove porodice, dok je ovan potom bio zrtvovan za ociscenje celog naroda, a jarac odredjen za Gospoda je bio zrtva za ociscenje same Svetinje.

Drugi jarac za Azazela bio je odredjen da se na kraju svih obreda gresi prenesu na njega, nakon cega je on oteran u pustinju da tamo umre.

Ako se sagleda redosled ovih obreda koje je vrsio svestenik - on je pre nego sto je zrtvovao junca, ovna i jarca odredjenog za Gospoda, polagao ruke na njihovu glavu ispovedajuci svoje grehe kao i grehe celog naroda, nakon cega su oni bili zrtvovani i njihova krv bila unosena u Svetinju i tom krvlju su se cistili i narod i sama Svetinja.

Ovo je bila predslika onoga sto ce Isus Hristos uciniti preuzimajuci ljudske grehe na sebe i uci u nebesku Svetinju da tamo posreduje za coveka i u odredjeno vreme obavi ociscenje po uzoru na starozavetnu Svetinju i sluzbu u njoj na dan ociscenja Svetinje.

Za razliku od ovoga - jarac koji je odredjen za Azazela nije bio zrtvovan na zrtveniku za grehe svestenika i naroda i za ociscenje Svetinje, vec bi svestenik nakon svih obreda ociscenja - prenosio sve grehe iz Svetinje na ovog jarca i on bi bio oteran u pustinju da tamo umre sa gresima koji su bili na nemu.

Ovaj jarac ne moze biti predslika Isusa Hrista kako pojedini tvrde, jer po redosledu obreda koje je zemaljski svestenik obavljao a koji su tipologija buducih dogadjaja - Isus nije nakon preuzimanja ljudskih greha, smrti na krstu i njegovog ulaska u nebesku Svetinju gde obavlja ociscenje - potom ponovo sisao na zemlju i otisao u pustinju da tamo umre, vec je ostao na nebu u Svetinji gde i danas posreduje za coveka.

Takodje, tvrdnja da jarac za Azazela predstavlja Isusa koji je za zivota otisao u pustinju da ga sotona kusa - je pogresna, jer ovaj jarac je oteran u pustinju da tamo okonca svoj zivot a nije zrtvovan na zrtveniku kao zrtva za grehe ljudske sto je predslika Isusa koji se zrtvovao na krstu.

Ovaj jarac za Azazela nije bio zrtva za Gospoda da uzme grehe ljudske na sebe i za njih umre, sto znaci da ne predstavlja Isusa vec sotonu.

Zapazimo jos jednu stvar.
Da je po redosledu obreda koje je svestenik obavljao u Svetinji na dan ociscenja - on tek na kraju nakon ociscenja Svetinje polagao ruke na jarca za Azazela i on je tada oteran u pustinju - nikako pre.

Ovo je bitno jer prdstavlja tipoloski redosled buducih dogadjaja.

Naime, Isus koga zemaljski svestenik predstavlja, a koji danas posreduje u nebeskoj Svetinji i vrsi ociscenje Svetinje - tek ce na kraju kada se njegova sluzba zavrsi u vreme zavrsetka Bozje milosti - preneti sve grehe na glavu sotone koji je zacetnik greha, da on sa njima umre u vatri Bozjeg poslednjeg suda.

To je jasna simbolika.

Опет фора контекста? Кад год вам се нађе нешто, ви се вадите на контекст. Ако неко каже да се греси преносе на сотону, онда ту никакав даљи текст не може да промени суштину изговорене хуле. Зато су вам и дали ту погрешну причу о два јарца, јер су адвентисти (савесни) почели да примећују исто што и ја - хулу. Да би им умирили савест, дали су им погрешно интерпретирану причу о два јарца. Они који су заиста имали савести никако нису пристали на то оправдање и били су искључени или су сами напустили секту. Други су пристали на то оправдање, само да их не избаце из синагоге.

Да видимо шта БИБЛИЈА каже, не адвентисти.

3. Мојсијева 16
5. А од збора синова Израиљевих нека узме два јарца за жртву ради греха, и једног овна за жртву паљеницу.
6. И нека принесе Арон јунца свог на жртву за грех и очисти себе и дом свој.

7. Потом нека узме два јарца, и нека их метне пред Господа на врата шатора од састанка.
8. И нека Арон баци жреб за та два јарца, један жреб Господу а други жреб Азазелу.
9. И нека Арон принесе на жртву јарца на ког падне жреб Господњи, нека га принесе на жртву за грех.
10. А јарца на ког падне жреб Азазелов нека метне жива пред Господа, да учини очишћење на њему, па нека га пусти у пустињу Азазелу.

21. И метнувши Арон обе руке своје на главу јарцу живом, нека исповеди над њим сва безакоња синова Израиљевих и све преступе њихове у свим гресима њиховим, и метнувши их на главу јарцу нека га да човеку спремном да га истера у пустињу.
22. И јарац ће однети на себи сва безакоња њихова у пустињу; и пустиће оног јарца у пустињу.

Лаодикеја каже:

Библија каже:

4. А Он болести наше носи и немоћи наше узе на се, а ми мишљасмо да је рањен, да Га Бог бије и мучи.
5. Али Он би рањен за наше преступе, избијен за наша безакоња; кар беше на Њему нашег мира ради, и раном Његовом ми се исцелисмо.6. Сви ми као овце зађосмо, сваки нас се окрену својим путем, и Господ пусти на Њ безакоње свих нас.(Исаија 53)

25. Ког постави Бог очишћење вером у крви Његовој да покаже своју правду опроштењем пређашњих греха; (Римљанима 3)

21. Јер Оног који не знаше греха нас ради учини грехом, да ми будемо правда Божја у Њему. (2.Кор.5)

28. Тако се и Христос једном принесе, да узме многих грехе; а другом ће се јавити без греха на спасење онима који Га чекају. (Јеврејима 9)

1. Дечице моја! Ово вам пишем да не грешите; и ако ко сагреши, имамо заступника код Оца, Исуса Христа праведника, 2. И Он очишћа грехе наше, и не само наше него и свега света. (1.Јованова 2)

17. Да се збуде шта је казао Исаија пророк говорећи: Он немоћи наше узе и болести понесе. (Матеј 8)

24. Који грехе наше сам изнесе на телу свом на дрво, да за грехе умремо, и за правду живимо; ког се раном исцелисте. (1.Петрова 2)

13. Чекајући блажену наду и јављање славе великог Бога и Спаса нашег Исуса Христа,
14. Који је дао себе за нас да нас избави од сваког безакоња, и да очисти себи народ избрани који чезне за добрим делима. (Титу 2)

3. И сешће као Онај који лије и чисти сребро, очистиће синове Левијеве, и претопиће их као злато и сребро, и они ће приносити Господу приносе у правди. (Малахија 3)

13. Јер ако крв јунчија и јарчија, и пепео јуничин, покропивши њом опогањене, освећује на телесну чистоту;
14. А камоли неће крв Христа, који Духом Светим себе принесе без кривице Богу, очистити савест нашу од мртвих дела, да служимо Богу Живом и Истинитом? (Јеврејима 9)

17. Зато беше дужан у свему да буде као браћа, да буде милостив и веран поглавар свештенички пред Богом, да очисти грехе народне. (Јеврејима 2)

10. У овом је љубав не да ми показасмо љубав к Богу, него да Он показа љубав к нама, и посла Сина свог да очисти грехе наше. (1.Јованова 4)

3. Који будући сјајност славе и обличје бића Његовог, и носећи све у речи силе своје, учинивши собом очишћење греха наших, седе с десне стране престола величине на висини, (Јеврејима 1)

Други јарац узима све грехе народне и Бог на њему учини очишћење од греха. И то је за тебе сотона? Други јарац је сотона који иде Азазелу (сотони)? Не, Господ узе и понесе грехе народне и изнесе их САМ на Крст. Бог учини очишћење на Њему.

Бог је дозволио да Га Азазел (сотона) убије на Крсту. Други јарац не може бити сотона (неопевана глупост), већ Онај на кога су пренесени сви греси народни и на коме се чини очишћење. То једино може бити МОЈ Господ. Теби се очишћење чини на сотони.

Ето колико је ужасно извртање Библије, само да би се оправдала једна хула. Одмах се чини следећа и следећа...

Чак се и не види нелогичност. Нема везе, само да догма остане. Каже Лаодикеја:

1. Tako je jedan jarac odredjen za zrtvu Gospodu a drugi za Azazela ili sotonu.

2. Ovaj jarac za Azazela nije bio zrtva za Gospoda da uzme grehe ljudske na sebe i za njih umre, sto znaci da ne predstavlja Isusa vec sotonu.

Дакле, он каже: ДРУГИ ЈАРАЦ ЈЕ СОТОНА И ОН ЈЕ ЗА СОТОНУ. Пролупао ум, што би млађи рекли. И онда ја представљам срамоту за хришћанство. :assassin:

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
zašto se rimokatolici najviše trude osporiti Ellen White kao Božjeg slugu, proroka
zašto se toliko grčevito muče da iskrive jasan Biblijski nauk koji je sestra White naučavala

odgovor je vrlo jednostavan
jer je sam Bog preko svog sluge, sestre White doslovce razbio sve sotonine planove koji su bili planirani u največoj tajnosti
sestra White je to razotkrila prije 150.g

također sve obmane što je papstvo u največoj tajnosti pripremalo cijelom svijetu Ellen White je javno objavila davno, davno još se mi rodili nismo

karakter i namjere papstva stoje kako je sestra White napisala i sve se ostvaruje dio po dio

Natrag