A sta vredi tebi pisati kada ti volis da lazes mnogo..
Jako si smesan!
Evo ti
@Taramana
Druze, pa hocu li ja dobiti odgovor na onaj post?
Nisam komunista da me oslovljavaš drugom.Odgovor nećeš dobiti i ovo je zadnja razmena tekstova sve dok ne priznaš da jesi Adventista i kad prestaneš sa tim rečnikom tad se javi i onda možemo razgovor pod uslovom da prvo nešto iz Biblije naučiš kako bi SVOJE VEROVANJE ponudio a ne Jelenino jer mi je to veoma dobro poznato.
Ne razumem zašto se adventisti toliko vezuju za taj neki dan iz 1844? Po Bibliji, pre Dana Suda mora doći kraj sveta, moraju ustati mrtvaci. To se tada nije dogodilo, prema tome toga dana nije mogao početi Božji sud kakav hrišćani čekaju. Nisu se bili stekli pomenuti uslovi. Meni to liči samo na pokušaj nmaetanja ličnog autoriteta i moći od strane vođa adventista. A Kad će kaj sveta? To samo Bog zna. Sva ta prorokovanja o Božjem sudu su promašaj za promašajem.
poštovanje
Rango 343 pozdravljam te i pokušao bih dati svoje mišljenje o ovom pitanju.
Da ih sad ne imenujem redom jedan čovek je došao na ideju da izračuna iz proročkog lanca nešto i počeo je to raditi sa pogrešnom predpostavkom i stigao do nečega što takođe pogrešnim početkom vodi i pogrešnom kraju.
Potom kreću šire narodne mase što vernih što nevernih i ulove se u tu zamku.
Sticajem okolnosti tu se nađe još jedna grupa sa jednom ženom koja je sve to pratila sa simpatijom i želela je uključiti seu sve to ali nepismena i neuka počela je čitati razne autore i prihvatati sve te ideje pa i one koje su bile u suprotnosti sa nekima od pre.
I stigla je konačno ta 1843 kad na Jom Kipur treba da se očisti svetinja a svetinja u Bibliji nikad nije predstavljala ZEMLJU a oni su očekivali očišćenje zemlje.
Nije Isus stigao i onda produžiše sa čišćenjem na 1844 na isti praznik a pošto ni tad ništa ne bi dođe do velikog razočaranja i nerod se počeo osipati a ona žena vešta u mnogim stvarima koje nisu odlike vernih iskoristi priliku i poče podržavati ideju jednog čoveka da se to sve čišćenje treba pebaciti na nebo i nebo da se očistilo a ne zemlja.
Tako oni više ne tvrde da se očistilo 1843 kad i uzračunaše već 1844 i to nebo se očisti a od koga...e to već moraš pitati one što tu nauku brane ja nebih o tome.
Drugo, oni isti tvrde da gaženje hrama i svetih (vernih) je zapravo gaženje neba i mi možemo to prihvatiti i onda tražiti da se pokaže kako je 2300 godina gažen hram u Jerusalimu i sveti i od koga sve ali tu nećeš dobiti odgovor jer ga NEMA.
Ali zati i dalje će ići tvrdnja da je tako bez dokaza i 1844 konačno se OČISTILA SVETINJA...ah, ne tek tad POČINJE DA SE ČISTI....čudno zar ne?
Očekivali su da Isus dođe i OČISTI svetinju kao zemlju a pošto nije onda je očistio NEBO tako što je prestalo 1798 a ne 1844 da se GAZI SVETINJA koje NEMA NA ZEMLJI i vojska ...eh, sad ratovi i sve to posle nemoj računati to nisu ubijali svete samo nevernike...pa da. i sad imamo 1844 godinu od koje POČINJE da se čisti NEBO a pazi sad tu je KRAJ onom roku od 2300 i Danilu se kaže da će gaženje trajati 2300 VEČERI I JUTARA ( ko zna šta je veče i jutro blago njemu) i onda stižemo do 1844 gde je završen taj lanac i vreme DOKLE SE GAZI SVETINJA a oni će ti reći NE! nije ažena do 1844 već samo do 1798 i tako nemaš gaženje 2300 koje dosežu do 1844 već samo do 1798...kako? E to pitaj njih.
I nemoj očekivati odgovor osim da si loš čovek to će ti reći i da nisi duhovan unepred ti rekoh da se ne iznenadiš.
Ima tu još mnogo šta reći o ovome ali neće da odgovaraju pa nemaš koga pitati.
Mogao bi mene ali iako znam to učenje ne mogu odgovoriti zbog želudca.Pokušaj ti pitati možda ti odgovore.
Svako dobro.
Jagnje na zrtvi predstavlja Isusa Hrista koji na sebe uzima grehe sveta, a jarac predstavlja Lucifera
Radi se o DVA JARCA zapiši to ako ne možeš zapamtiti i reci KOSU TA DVA JARCA? Da li će se tvoja nova izjava razlikovati od ove iznad sad date?
koji je u pocetku stvoren kao savrseno bice i bio zbacen sa neba u pustinju ovoga sveta sa svojim gresima.
Na njega ce na kraju biti baceni svi gresi da on sa njima bude uklonjen u vatri Bozje osude.
Podvučeni tekst zahteva Biblijski citat koji će to potkrepiti inače je to lažno učenje. ponovo isto tražim da daš dokaz za tu Jeleninu tvrdnju:
Greh na kraju mora biti uklonjen sa lica zemlje iz ovog dela svemira, a Bog ce uciniti suprotan efekat od prvog kada je greh potekao od sotone, odnosno svi gresi ce pasti na njegovu glavu da on sa njima umre u vatri Bozje osude.
Ponovo ponavljaš istu tvrdnju a ne daješ dokaz za to i to se zove tiranisanje čitatelja. Dokaz sa to da će svi gresi biti doneti na satanu na kraju te će on nositi grehe sveta:
I još dokaz citatom da Isus nije uzeo grehe sveta pa ih TEK od satane nestaje?
To ne znaci da toboze sotona umire za grehe sveta, to je pogresno zakljucivanje.
Isus je umro za grehe sveta na krstu i omogucio spasenje svakome ko poveruje u njega kao spasitelja i prihvati njegovu zrtvu kao otkup za svoje grehe.
A gde se sad nalaze svi ti gresi koje će Isus tad UZETI i POLOŽITI NA SATANU?
Ili odgovaraj ili ćuti i reci da neznaš šta učiš.
Ovde se radi o tome da ce na sotonu na kraju kada se zavrsi sud nad bezboznima - biti baceni svi gresi da on kao zacetnik greha sa njima zajedno bude uklonjen u vatri Bozje osude - cime ce greh i njegov zacetnik zauvek nestati sa lica zemlje.
Misliš da sto puta ponovljeno postaje istina?
DOKAZ da piše to što tvrdiš ili da se jasno vidi iz konteksta teksta izvoli:
Ako sam ne poznajes starozavetnu tipologiju elemenata koji se ispunjavaju u novom zavetu - to je problem sto si slab u proucavanju biblije, ali ne trebas da osudjujes druge sto imaju ucenja koja su suprotna tvom ogranicenom gledistu.
Pozdrav i ne uzmi nista za zlojer sve ovo sto se iznosi, jer sve ima svoju svrhu.
Veze nemam o tipologiji zato si ti tu da pomogneš i objasniš ovo po tipu:
16:21 I metnuvši Aron obe ruke svoje na glavu jarcu živom, neka ispovedi nad njim sva bezakonja sinova Izrailjevih i sve prestupe njihove u svim gresima njihovim, i metnuvši ih na glavu jarcu neka ga da čoveku spremnom da ga istera u pustinju.
16:22
I jarac će odneti na sebi sva bezakonja njihova u pustinju; i pustiće onog jarca u pustinju.
16:23 Potom neka opet uđe Aron u šator od sastanka i svuče haljine lanene koje je obukao kada je išao u svetinju, i onde neka ih ostavi.
16:24 Pa neka opere telo svoje na svetom mestu i obuče svoje haljine; i izašav neka prinese svoju žrtvu paljenicu, i očisti sebe i narod.
16:25 A salo od žrtve za greh neka zapali na oltaru.
16:26
A ko odvede jarca za Azazela, neka opere haljine svoje i okupa telo svoje u vodi, pa onda neka uđe u logor.
iz teksta se vidi da DVA JARCA stoje BEZ MANE i sad tvoja tipologija da se izvaga.
Tip kaže kao što je na jarca za Azazela (satanu) bio odveden u piustinju i POLOŽENI GRESI NA TOG JARCA tako će na kaju svi gresi biti položeni na satanu.
A moje pitanje glasi: Pošto je tip jednog jarca koji nosi grehe i vodi se u pustinju K AZAZELU kome će se satana tad voditi kojem azazelu u kojoj pustinji i na koje kušanje?
VERUJUĆIMA kažem:
Isus je obavio OBE službe JARCA za greh kao žrtvu i jarca koji NOSI GREHE U PIUSTINJU KOJEG DUH SVETI ODVEDE K SATANI NA KUŠANJE izvolite:
1:29 A sutradan vide Jovan Isusa gde ide k njemu, i reče:
Gle, jagnje Božije koje uze na se grehe sveta.
Isus pak pun Duha Svetog vrati se od Jordana, i
odvede Ga Duh u pustinju,
4:2
I četrdeset dana kuša Ga đavo, i ne jede ništa za to dana; i kad se oni navršiše, onda ogladne,
4:3 I reče Mu đavo: Ako si Sin Božji, reci ovom kamenu da postane hleb.
Bogu hvala za svaku vernu dušu a neverni nek se postide.
Njima je satana onaj što nosi grehe sveta a onaj što odvodi satanu u pustinju je Isus te satana sam sebi ide da sam sebe kuša i bez mane je.....gde je kraj ljudskim glupostima?A gresi su deponovani na nebu i Isus vuče grehe odozgo da bi ih satana konačno odneo i očisti narod jer Isus to nije mogao već samo prolongirao uništenje greha do satane i tako svi koji verujemo da su gresi obrisani oni u stvari stoje na nebu i doneći ih Isus kako bi nas satana istih oslobodio trajno...ljudi braćo imali ko da može verovati u sve to a da je pritom psihički normalan?