Promašaji Adventne crkve

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Laodikeja je rekao sta to u kontekstu znaci i ja mogu posvedociti iz stila njenog pisanja da to stvarno ima takvo znacenje.
Ne zaboravimo takodje, da je sve ovo pisano na engleskom pa bi treblao uzeti u obzir i taj tekst..
Ja i dalje tvrdim da neko ko nije citao njena dela ne moze objektivno sagledati stvari(ne znam da li si ti citao ili ne).
Ali ja sam licno procitao ove reci u Velikoj Borbi koju i danas imam..
I opet ovde ponavljam vise puta, da adventisti imaju svoje greske, a opet me optuzuju da sam ja adventista, njihov clan nikada ne bi govorio o greskama. Ja samo ne volim kada se nesto izvrce.. I ne volim ovaj pristup..
Ti si vise puta lepo biblijom pokazao da je Isus jednom usao u svetinju i zavrsio sa sluzbom, sto je u potpunosti u redu i tako se pobija ono sto nije istina..

Онда ти не разумеш каква је хула у питању, ниси ни свестан.

А то што је на енглеском још више даје значаја. Јер имам и нова издања где је то ИЗБАЧЕНО и мало измењено. Ако ти то довољно не говори, онда узалуд о томе и пишем. Ја могу да разумем да се неко погрешно изрази, ненамерно. Али ако неко тврди да све те визије јасно види и онда напише књигу сличну Господару прстенова, онда јасно указује да ту много тога није како треба.

Разумем ја тебе, бранио сам и ја адвентисте када сам веровао да су у истини. Тек када сам загребао у њихове тајне и озбиљније почео да срећем нелогичности - морао сам да реагујем. Онда се показало право лице адвентизма. Они су једна добро утренирана војска, потпуно иста као Јеховини сведоци, само са много више интелигентнијих и лукавијих војника.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Adrian, biblija kaze da jedino Bog znasta je u coveku.

Ti si upravo pobio ovo biblijsko ucenje i pokazujes kao da znas iz kojih razloga Adventisti veruju u to sto veruju i jos se postavljas kao sudija a u stvari sudeci drugima sudis sebi ali nisi toga svestan.

Drugo, ne postoje nelogicnosti u Adventizmu to si namerno izmislio.

Ja sam 20 godina u Adventizmu sve vreme aktivno proucavajuci bibliju i spise Elen Vajt i mogu posvedociti da takve nelogicnosti ne postoje.

Postoje nelogicnosti za one koji ih sami stvore u svojoj glavi vadjenjem citata iz konteksta ili namernim prikazivanjem da je tako i ako nije.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
nelogicnosti ne postoje

Наравно,сви смо ми луди и збуњени, а ви сте савршени. Како у живљењу, тако и у науци. Лепо кажем каква се инфекција раширила у вашој секти. Она почетна, од које и наста прво отпадништво од Бога.

Још ће бити да сам ја са разумом раскрстио, па не знам више ни шта пишем, ни о чему пишем...

Као они психијатри који од здравог човека направе лудака, па му дају лекове да се уразуми. Тако и ти. Сами ми створимо у својој глави, чим споменемо адвентизам у лошем контексту. Јер ви волите да вас људи хвале, сматрате да је то нормално. Јер ви сте у истини...заблуда великих размера.

А ти и даље не користи вокатив, не смета ми. Да знаш да ме не нервира више. Говори о теби много.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Neke stvari od ovoga sam bas licno ja opovrgao.
I sta sad hoces? Da opet pisem isto?

Ti opovrgnuo!? Evo ponovo što sam ja tvrdio:

1. Ellen White, James White, Joseph Bates i drugi naučavali su kako je Bog 22.10.1844. odbacio sav pokvareni svijet.
2. Naučavali su kako je 22.10.1844. završilo vrijeme milosti i pokajanja za grešnike.
3. Naučavali su kako je sotona zaposjeo Isusovo prijestolje u nebeskoj Svetinji.
4. Profulali su Yom Kippur za 29 dana.
5. James i Ellen White nakon 1851. godine mijenjali su i izbacivali dijelove iz spisa Ellen White.

Navedi točno koju si od gornjih 5 (pet) mojih tvrdnji opovrgnuo.
Navedi točno gdje mogu naći to tvoje opovrgnuće.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Ako su Elen Vajt i Miler toliko bitni onda gospoda adventisti neka navedu jedno jedino proročanstvo iz biblije koje ukazuje na njih i ja ću im poverovati. Sva proročanstva ukazuju na Isusa a koje proročanstvo govori o Elen Vajt ako uzmemo u obzir da je imala više vizija nego svi biblijski proroci zajedno onda je po nekoj statistici značajnija i od Mojsija. Ajde da vidimo neko proročanstvo o toj bitnoj ličnosti u istoriji čovečanstva.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ako su Elen Vajt i Miler toliko bitni onda gospoda adventisti neka navedu jedno jedino proročanstvo iz biblije koje ukazuje na njih i ja ću im poverovati. Sva proročanstva ukazuju na Isusa a koje proročanstvo govori o Elen Vajt ako uzmemo u obzir da je imala više vizija nego svi biblijski proroci zajedno onda je po nekoj statistici značajnija i od Mojsija. Ajde da vidimo neko proročanstvo o toj bitnoj ličnosti u istoriji čovečanstva.

U Peko iznenađuješ me!
Neznaš njeno značajno proročanstvo....strašno.
Meni je to najlepše proročanstvo BILO dok ga gospoda nije malo korigovala ali dobro šta fali malo pomoći proroku ....jeste prorok Božja usta ali ona nije prala zube valjda, pa se osećalo jako na promaju te ovi pioniri maleni kao vojska prava odlučili da time ne zbunjuju sledbenike i onda još objasnili kako nije tako mislila a baš je bilo divno proročanstvo garant se i Laodikeji sviđa ta čuvena izjava koja je o DUGOVEČNOSTI a glasi:

,,Bila mi je prikazana grupa prisutna na KONFERENCIJI. ANĐEO mi je rekao:,,Neki će biti hrana crvima, neki će proći KROZ SEDAM POSLEDNJIH ZALA,neki će BITI ŽIVI i ostati na Zemlji da budu UZETI prilikom Isusovog dolaska.,, (I T str.131.132- 1856 god.)

Šta kažeš na to proroštvo koje je od anđela prenela.Misliš li da je u pitanju Gavrilo?
Da anđeo nije malo samo malo lagio?
Pitaj đenerale i zamoli za spisak svih krštenih Adventista iz tog vremena i kažu nam gde žive te kornjače jer na konferenciju ne idu deca već odrasli i recimo jedan sredovečni čovek plus one godine od 1856 do 2014 pa lepo je to samo je anđeo malkice....nije tu teta kriiva što je taj isti zloupotrebio njenu veru i stotinu puta joj nudio onu mazu zvanu šarena lažica.

Laki evo sad ću te reći Jeleni jer ti nudiš datum zala a ona kaže:

,,Prilikom okupljanja u DŽeksonu,JA SAM tim FANATIČNIM grupama jasno kazala da obavljaju posao NEPRIJATELJA DUŠA:da se NALAZE U TAMI. One su tvrdile da imaju veliku svetlost da će vreme milosti isteći u oktobru mesecu 1884 godine. JA SAM javno izjavila da je Gospodu BILO UGODNO da mi pokaže da od 1844 godine neće od Njega biti NIKAKVE PORUKE koja bi određivala vreme.,, (2 SM str.73 -1885 godine.)

Pa ti Laki vidi sad gde si Jeca te kritikuje kao fanatika i prevaranta a koje je tvoje mišljenje o dotičnoj?

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Не зову они узалуд тај период: "Велико разочарење".

6. Zašto razočarenje?

Možda je dobro da se u ovom trenutku podsetimo činjenice da veliko razočarenje nakon 22. oktobra 1844. godine nije bilo prvo takvo iskustvo Isusovih sledbenika. Punih 19 vekova pre ovog datuma dogodilo se nešto veoma slično, što je sasvim jasno izraženo rečima: "A mi se nadasmo da je On onaj koji će osloboditi Izrailja...." (Luka 24,21). Izgovorio ih je Kleopa, jedan od Isusovih učenika, na putu za Emaus, u razgovoru s nepoznatim putnikom koji se pridružio njemu i njegovom drugu neposredno nakon izlaska iz Jerusalima. Bila je nedelja, treći dan nakon Isusovog raspeća na Golgoti; vest o praznom grobu još nije doprla do Kleope, i razoračenje je bilo duboko. A pošto je u mnogo detalja to razočarenje slično razočarenju iz 1844. godine, korisno je da ukratko sagledamo razloge zbog kojih je do njega došlo i da li je ono, ipak, moglo da se izbegne.

Kao što smo to učinili u slučaju dece Čarlsa Fiča, zamišljajući ih kako postavljaju pitanje majci da li će se otac ikada vratiti, tako i sada možemo da predstavimo prizor u kojem brižni roditelji nose svog teško bolesnog sina u Jerusalim. Još nekoliko kilometara hoda, još nekoliko sati iščekivanja i njihova velika briga će nestati. Praznik je Pashe, a na njemu će sigurno biti i veliki Lekar, Isus, koji nije propustio nijednu Pashu otkako javno radi u narodu. Otići će kod njega i staviti mu dete u ruke da ga izleči. Ali, kada su se raspitivali gde se Isus nalazi, stizao je odgovor: na Golgoti, razapet.

Zato što mnogima promakne, ili ostane sasvim nepoznat, jedan detalj veoma značajan u ovom kontekstu, navodimo ga da bismo još bolje uvideli da "krivica" zbog razočarenja nije imala svoj izvor u Bogu, već u ljudima i njihovim nedostacima. Naime, nekoliko godina pre 1844. mladom sledbeniku adventnog pokreta Hejzenu Fosu (Hazen Foss) Bog je dao viziju u kojoj je objavio da će se život na Zemlji nastaviti i posle 22. oktobra 1844. godine. Međutim, Hejzen Fos nije preneo ovu poruku dalje! Nakon toga, 1842. godine, Bog je istu viziju dao Vilijamu Foju (William Foy), crnom laiku-propovedniku Baptističke crkve u Bostonu, ali je on učinio isto što i Fos! Ili, bolje rečeno, nije učinio ništa da i drugi saznaju za ovu vest od Boga.

Kada je ipak postalo jasno da je nastupilo veliko razočarenje među čekaocima Isusovog dolaska, bilo je potrebno da se pronađe izlaz iz takvog stanja i iskrenim dušama pruži nova, čvrsta nada da njihov trud nije bio uzaludan niti vera neosnovana. Bog je preuzeo na sebe da to učini, na način koji nas veoma podseća na već poznatu situaciju na putu za Emaus vekovima ranije.

U rano jutro 23. oktobra 1844. godine jedan gotovo nepoznat, ali veran učesnik adventnog pokreta, po imenu Hajram Edson (Hiram Edson), pošao je s jednim svojim drugom da obiđe vernike okupljene u jednom obližnjem naselju. Da bi izbegli susrete s drugim ljudima i njihova moguća podrugivanja zbog neostvarene nade, pošli su kroz njive. Visoke stabljike kukuruza bile su im dobra zaštita od neželjenih pogleda i susreta. Odjednom, bez da je njegov drug to odmah primetio, Edson je zastao. Kao da je u njegov um prodrla neka neobična svetlost, on je shvatio značenje Dana očišćenja i mnogih novozavetnih tekstova koji su na njega upućivali, a koje su Miler i njegovi sledbenici ili potpuno prevideli ili pogrešno razumeli. Hajram Edson postao je "Kleopa" kojem je Isus progovorio na njegovom putu prema jednom gradu!

Nova svetlost pažljivo je ispitana detaljnim proučavanjem i usrdnom molitvom. Zahvaljujući toj svetlosti, iz pokreta gotovo zaustavljenog zbog razočarenja nastao je nov pokret, koji je nešto kasnije dobio i svoju organizaciju: Crkva adventista sedmog dana!

http://www.
svetlostistine.org/Knjige/IdiIObjaviToSvetuMaksvel/6.htm​

Као и Милер, Хајрам Едсон закључује (оправдава) велику заблуду. Све су то људска тумачења и нагађања, ту објаве Божије нема. Само превара и манипулација, лажно пророштво испуњено огромним бројем "визија".

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kadaq bi svako trazio licno od Boga da ga osvedoci sta je istina - ovakve diskusije i ne bi bile potrebne.
Ali nazalost svako ovde ima svoje razloge zasto je na forumu.
Iz iskustva pojedinih moze se videti da su oni tu samo sa ciljem da diskredituju druge i to uglavnom koristeci se prljavim nedozvoljenim metodama.

Ponavljam, kada bi svako licno pitao Gospoda da mu otkrije istinu on bi to ucinio.
Ali to povlaci odredjene zrtve koju neki nisu spremni da ponesu, jer bi u tom slucaju morali da se odreknu svojih subjektivnih misljenja a to u svakom slucaju ne zele.

Ja sam sa ovim nacisto, jer imam i rec Bozju i osvedocenje u istinu koju posedujem.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Онда ти не разумеш каква је хула у питању, ниси ни свестан.

А то што је на енглеском још више даје значаја. Јер имам и нова издања где је то ИЗБАЧЕНО и мало измењено. Ако ти то довољно не говори, онда узалуд о томе и пишем. Ја могу да разумем да се неко погрешно изрази, ненамерно. Али ако неко тврди да све те визије јасно види и онда напише књигу сличну Господару прстенова, онда јасно указује да ту много тога није како треба.

Разумем ја тебе, бранио сам и ја адвентисте када сам веровао да су у истини. Тек када сам загребао у њихове тајне и озбиљније почео да срећем нелогичности - морао сам да реагујем. Онда се показало право лице адвентизма. Они су једна добро утренирана војска, потпуно иста као Јеховини сведоци, само са много више интелигентнијих и лукавијих војника.

Ja sam ovo razumeo kako je i u kontekstu.
Tj. da ce nasi gresi biti baceni na sotonu, jer je on zacetnik i uzrocnik zla.
A nas je Hristos opravdao, pa svi oni gresi za koje nas je djavo pred Bogom optuzivao i koje nam je podmetao padaju na njega, i on ce sa njima biti sahranjen. Tj. on ce ih poneti na sebi..
To je znacenje tog teksta.
Ja ne vidim da se ovo moze izvuci iz konteksta i tvrditi nesto drugo..
Ako ti imas drugacije dokaze , i ako kontekst pokazuje nesto drugo(tj. da je djavo ne daj Boze otkupitelj greha po Elen White), onda treba to da potkrepis engleskim tekstom...

Razlog zasto su ove reci izbacene je verovatno zato, sto neki pokusavaju da se hvataju za to, pa uzimaju izjave van konteksta, zato da ne bi dali povoda, oni ili prevode drugacije ili potpuno izbacuju ove reci..
Time cine sebi kontra uslugu..

@stvarnoslap
Pobio sam ti 1. 2. i 3. tvrdnju...
Ja stvarno necu ponavljati ono sto sam pisao ranije.
Neka ljudi vide i citaju, a bio bi red da malo i drugi komentarisu ovu temu, da ne bude da ja evo stalno branim adventiste, nek se brane malo sami.. Jer vi meni i inace zamerate sto se mesam..
Tako da neko vreme necu pisati ovde, samo u posebnim slucajevima...
Nek pisu adventisti...

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Tj. on (сотона) ce ih poneti na sebi..

Ниси свестан очигледно колика је хула у питању. Нема везе. Кад се разборавиш, биће ти јасно.

29. А сутрадан виде Јован Исуса где иде к њему, и рече: Гле, јагње Божије које узе на се грехе света.
2 Мој. 12:3, Иса. 53:7, Јован 1:36, 1 Кор. 15:3, Гал. 1:4, Јевр. 1:3, Јевр. 2:17, Јевр. 9:28, 1 Пет. 1:19, 1 Јов. 2:2, Откр. 1:5, Откр. 5:6

3. Јер вам најпре предадох шта и примих да Христос умре за грехе наше, по писму,

3. Који будући сјајност славе и обличје бића Његовог, и носећи све у речи силе своје, учинивши собом очишћење греха наших, седе с десне стране престола величине на висини,

17. Зато беше дужан у свему да буде као браћа, да буде милостив и веран поглавар свештенички пред Богом, да очисти грехе народне.

28. Тако се и Христос једном принесе, да узме многих грехе; а другом ће се јавити без греха на спасење онима који Га чекају.

2. И Он очишћа грехе наше, и не само наше него и свега света.

5. И од Исуса Христа, који је Сведок верни, и Првенац из мртвих, и Кнез над царевима земаљским, који нас љуби, и уми нас од греха наших крвљу својом;

17. Да се збуде шта је казао Исаија пророк говорећи: Он немоћи наше узе и болести понесе.

4. А Он болести наше носи и немоћи наше узе на се, а ми мишљасмо да је рањен, да Га Бог бије и мучи.
5. Али Он би рањен за наше преступе, избијен за наша безакоња; кар беше на Њему нашег мира ради, и раном Његовом ми се исцелисмо.

24. Који грехе наше сам изнесе на телу свом на дрво, да за грехе умремо, и за правду живимо; ког се раном исцелисте.
25. Јер бејасте као изгубљене овце, које немају пастира; но сад се обратисте к пастиру и владици душа својих.

Очигледно тек треба да постанете хришћани, јер правдајући лажног пророка нисте ни свесни чиме се бавите и колико Јагње Божије за вас није разумљиво. Како време пролази, све више видим колико је зло адвентизам.

Natrag