Promašaji Adventne crkve

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ne poznajes Tipologiju na koju biblija jasno ukazuje.
To je tvoja licna stvar, ali bar ako se o necemu diskutuje - bilo bi pozeljno da se ima neko osnovno znanje a ne u neznanju govoriti nesto, jer se time sramoti sam taj covek koji iznosi tu stvar i time i sam Gospod i ljudi koji takodje ne poznaju vode na krivi put.

Prvi jarac koji je prinesen na zrvu i njegova krv unesena u Svetinju - on predstavlja Isusa koji ce se zrtvovati za ljudske grehe na krstu.

Drugi jarac predstavlja sotonu na koga ce na kraju kada se zavrsi sud Bozji biti baceni svi gresi da on sa njima umre u vatri Bozje osude.

To je lepo obrazlozeno u mom objasnjenju kao i cela tipologija ovih simbola.

Evo ponovo na linku:

http://serbianforum.org/threads/promasaji-adventne-crkve.521320/page-45#post-1472525

Laodikeja pozdrav.
Mora da će biti nešto važno za pročitati čim si krenuo sa: ,,Ne poznajes Tipologiju na koju biblija jasno ukazuje.,,
Bez obzira kome se obraćaš saslušaću tu mudrost.

,, bilo bi pozeljno da se ima neko osnovno znanje a ne u neznanju govoriti nesto,,,

Svakako, bravo,ovo je dobro rečeno ali se NA SVE ODNOSI jel tako? A tu si i ti sa nama zar ne?

,,Prvi jarac koji je prinesen na zrvu i njegova krv unesena u Svetinju - on predstavlja Isusa koji ce se zrtvovati za ljudske grehe na krstu.,,

Tačno tako i po tipu i bez tipa.
Da li si zapamtio šta si ovde rekao....evo čuj: ,,koji ce se zrtvovati za ljudske grehe na krstu.,,

,,Drugi jarac predstavlja sotonu na koga ce na kraju kada se zavrsi sud Bozji biti baceni svi gresi da on sa njima umre u vatri Bozje osude.

To je lepo obrazlozeno u mom objasnjenju kao i cela tipologija ovih simbola.,,

Sad proveravamo onu tvoju izjavu sa početka da je potrebno bar nešto znati ako već želi pisati i druge učiti a uz to si nadam se zapamtio ono kako ona žrtva Isusova UZE GREHE SVETA sem ako to nisi ovih minuta izmenio.
Idemo redom po tvojoj TIPOLOGIJI.

Prvo čitamo original pa ga potom smeštamo po tipu da vidimo o čemu se tu radi i da li si zadovoljio onaj kriterijum sa pčetka koji tražiš od drugih.

16:10 A jarca na kog padne žreb Azazelov neka metne živa pred Gospoda, da učini očišćenje na njemu, pa neka ga pusti u pustinju Azazelu.

Čuli smo da je onaj jarac žrtvovan da uzme grehe i OČISTI NAROD OD GREHA jer je to smisao žrtve i potom čujemo drugog jarca koji ima ISTI zadatak da OČISTI od greha.
Čitamo da su OBA JARCA bez mane po tipologiji Isus i satana su BEZ MANE.
Prvo tipovanje kaže Isus je uzeo grehe i moj sagovornik to kaže i ja aminujem.
Drugi jarac (obrati pažnju-Radovan treći)se pojavljuje i NEKO na tog jarca polaže ruke i tog jarca neko odvodi u pustinju a kome ga odvodi Azazelu, dobro.

Sad idemo drugog jarca provući po tipologiji.
Satana bez mane se hvata i Isus mu na glavu postavlja grehe koje je ISUS VEĆ OČISTIO i Isus vodi satanu u pustinju da satana kuša satanu-k Azazelu satanu vode NA KUŠANJE i da krepne tamo i tako nema bacanja u jezero ognjeno.
Da li vam se sviđaju igrice tipovanja, baš su simpatične i Jeleni su bile.

Laki, da li si zadovoljio ono što si tražio od učesnika kao uslov za dijalog...to ti sam vidi ja nisam sudija.Neka ti drugi kažu koliko je to istinito što pišeš jer koliko vidim ima tu i NORMALNIH LJUDI tako da ispunjavaju uslove samo drugačije pišu jer veruju Božjoj reči.

Više puta sam ti ovo ponovio ali ti iznova isto ponavljaš pa evo da to nekako postavim ponovo da bolje vidiš.
Po TEKSTU KAŽE:
1. Satanu hvataju i polažu na glavu grehe.
2.Satanu odvode u pustinju na kušanje.
3.Satana ide k Azazelu-satani da sam sebe kuša.
4.Satana nosi grehe sveta koje je Isus odneo i nema ih više.

Ove četiri tačke ti nama nudiš kao istinu a Biblija kaže da onih greha koje je Isus očistio više NEMA pa kako će ih uzeti gde su deponovani?
Ako bi satana nosio grehe naroda onda Isus nije očistio grehe i uzalud jevanđelje i vera naša.
Ja se molim onom ko je VEĆ uzeo grehe a ti možeš moliti onom koji ĆE uzeti grehe jer ne veruješ da je te dve službe ISUS UČINIO.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
pioniri adventizma su vjerovali i poštivali samo jednog jedinog Boga imenom "Jehova"
Isus Krist nikada nije bio niti če biti Bog

nisu tvrdili da je 1844.g. Bog odbacio sav pokvareni svijet nego da če Isus Krist doći na Zemlju
nikakav sotona nije zauzimao nikakvo prijestolje, pa on je istjeran iz Nebeskih dvorova prije 6000.g. jer je glumio pred Bogom da želi učvrstiti Njeog prijesto a trudio se svim silama srušiti Njegov Zakon i sebe proglasiti Bogom

točno da su pioniri adventizma pogriješili kada su vjerovali i tumačili da Isus Krist dolazi 1844.g
ali
su primili novu svjetlost i shvatili da Zemlja nije svetinja
te da je Isus Krist prešao iz Svetinje u Svetinju nad Svetinjama u Nebeskom hramu
također su tu novu istinu prenosili svim ljudima i tumačili im gdje je bila greška

a što se tiče rimokatolika i njihovih grešaka
pitanje glasi šta oni ispravno tumače u svom vjeronauku
kolio ja znam ništa
imaju bogova koliko god im treba
svetkuju nedjelju
klanjaju se pred svime i svačime
jedu najprljavije životinje pa čak to i u svoje crkve nose na blagoslov
a šta su radili kroz 1260.g. prevlasti, kakve kardinalne greške

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
pioniri adventizma su vjerovali i poštivali samo jednog jedinog Boga imenom "Jehova"

nisu tvrdili da je 1844.g. Bog odbacio sav pokvareni svijet nego da če Isus Krist doći na Zemlju
nikakav sotona nije zauzimao nikakvo prijestolje, pa on je istjeran iz Nebeskih dvorova prije 6000.g. jer je glumio pred Bogom da želi učvrstiti Njeog prijesto a trudio se svim silama srušiti Njegov Zakon i sebe proglasiti Bogom

točno da su pioniri adventizma pogriješili kada su vjerovali i tumačili da Isus Krist dolazi 1844.g
ali
te da je Isus Krist prešao iz Svetinje u Svetinju nad Svetinjama u Nebeskom hramu
također su tu novu istinu prenosili svim ljudima i tumačili im gdje je bila greška

kolio ja znam ništa
svetkuju nedjelju
to čemo vidjeti kada ustanu 100 000 000 mrtvih kršćana, plemenitih muškaraca i žena koji su stradali u ime rimokatoličke vjere
čut čemo njihova svjedočanstva
plako sve u svoje vrijeme kolega

Bravo!
Odmah se vidi da dobro poznaješ Adv. nauku i da si isčitao Jelenine knjižice i prostudirao stav Adv. crkve po svim pitanjima.
Nezam šta ti bi da ovde sve< naopako napišeš...drugi put nedaj mesta tremi i pokušaj napisati bar nešto ispravno KOLEGA.

Hoćeš reći da su pioniri maleni pogrešili ma daj otkud ti to?
A što se tiče rimokatoličkog učenja po mnogim istorijskim pitanjima su u pravu kai i Pravoslavni a to ,,koliko ti znaš,, je očigledno ispod minimale bar zasad što ne znači da tako i mora ostati.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Taramana, Isus je uzeo grehe na sebe i mi prihvatamo njegovu zrtvu na krstu kao otkup za svoje grehe i on nas na kraju kada dodje po drugi put odvodi kao takve ciste od greha i bez greha na nebo.

Nakon tog perioda, svi gresi - gresi samog sotone koji su na njemu kao i gresi svih drugih, se prenose na njega i on ce biti uklonjen u vatri bozje osude.

Nije bitno gde je jarac bio oteran on umire u svakom slucaju.

Sama cinjenica da nije zrtvovan na oltar za Gospoda - dokazuje da se tu ne radi o Isusu, jer sve zrtve koje predstavljaju Isusa su zrtvovane na oltar i njihova krv je unosena u Svetinju.

Za razliku od toga ovaj jarac biva oteran van Svetinje u pustinju.

Zemaljska Svetinja je Tipos ili predslika nebeske, sto znaci da sotona nema pristupa u svetinju i njegova krv se ne proliva za grehe sveta jer on nije spasitelj.
On biva oteran u pustos jer je sam pustosnik da okonca svoj zivot.

Objasnjenje koje sam dao na forumu u vezi toga je kompletno i potpuno biblijski:

http://serbianforum.org/threads/promasaji-adventne-crkve.521320/page-45#post-1472525

---------------------------------------------------------------

Spedy, taktika ti je pogresna u tvrdnji da su Adventisti dobili nove svetlosti od Boga u vezi nekih pojedinosti dok u vezi drugih nisu.
Naravno da je Bog svojoj crkvi u pocetku dao svetlost po mnogim pitanjima a tu spada i istina o trojedinom Bogu, Suboti i mnogim drugim.

Ti za razliku od toga upucujes na svetlosti koje se uklapaju u tvoje vidjenje istine i kazes TO JE U REDU, dok za druge kazes da to nije biblijski.

Svaka svetlost istine koja je data crkvi je u redu i od njega.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Ja se u vaše polubratske odnose ne bih miješao. Reci ti sam adventistima kako su oni zapravo Jehovini svjedoci.

Poluistinu si iznio. Tvrdili su i jedno i drugo. Tvrdili su da će Isus doći na Zemlju i slagali, i tvrdili su da je Bog odbacio sav pokvareni svijet, naravno, i to su lagali.

Ne tvrdim ja da je sotona preuzeo Isusovo prijestolje u nebeskoj Svetinji, to je tvrdila Ellen White.

ali

Baš interesantno! Oni pogriješili, a onda će ponovo oni drugima tumačiti što je istina jer su primili novu svjetlost!? Prijatelju moj, nisu oni primili nikakvu novu svjetlost, nego su jednu glupost i laž zamijenili drugom.

kolio ja znam ništa

Upravo toliko i znaš - ništa.

Jednog u Trojstvu.

svetkuju nedjelju

Ne svetkuju nedjelju nego nedjeljom slave Boga i zahvaljuju mu.

Samo se jedinom Bogu klanjaju,

Sve što je Bog dao sa zahvalnošću uzimaju.

to čemo vidjeti kada ustanu 100 000 000 mrtvih kršćana, plemenitih muškaraca i žena koji su stradali u ime rimokatoličke vjere

Tvoja protestantska Amerika ubije mjesečno više ljudi nego što su ljudi u Katoličkoj Crkvi prouzročili u jednom čitavom stoljeću. Ispričavam se za svaku žrtvu.

čut čemo njihova svjedočanstva
plako sve u svoje vrijeme kolega

Ja se za svoju vječnost rađe brinem trudeći se ustrajati u dobru umjesto zbrajati zla drugih. Pogotovo što se na koncu, kako ti kažeš "u svoje vrijeme" takva zbrajanja znaju i kao bumerang vratiti.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Spedy, taktika ti je pogresna u tvrdnji da su Adventisti dobili nove svetlosti od Boga u vezi nekih pojedinosti dok u vezi drugih nisu.
Naravno da je Bog svojoj crkvi u pocetku dao svetlost po mnogim pitanjima a tu spada i istina o trojedinom Bogu, Suboti i mnogim drugim.

Je li to ona svjetlost po kojoj zaključiše i naučavaše kako je Trojstvo protivno zdravom razumu, protivno Svetom Pismu i poganskog je podrijetla. Ili je to "nova svjetlost" po kojoj su 65 godina nakon smrti Ellen White u svoja vjerovanja uvrstili i vjerovanje o Trojstvu. Vi adventisti zaista niste zahtjevni. Kod vas može svakako. Trojstvo je pogansko - OK, vama je u redu i vi ćete to zagovarati. Trojstvo je biblijska istina - opet OK, vi ćete i to svim silama braniti i zagovarati. Treba se samo dosjetiti, sigurno postoji način da se vas adventiste učini najvećim konzumentima svinjetine. Ne samo da biste "potamanili" svinje, bili biste najveći promotori i zagovornici zdrave svinjske prehrane.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nisu Adventisti mogli uvesti ucenje o trojstvu 65 godina nakon smrti Elen Vaj iz razloga sto je Elen Vajt verovala u trojedinog Boga i o tome pisala u svojim spisima.

Sto se tice tvog izlaganja o svinjetini..pises nerazumnosti.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nisu Adventisti mogli uvesti ucenje o trojstvu 65 godina nakon smrti Elen Vaj iz razloga sto je Elen Vajt verovala u trojedinog Boga i o tome pisala u svojim spisima.

Hvalite se da je napisala preko 100 tisuća stranica i pri tome nije spomenula riječ Trojstvo (Trinity), a ti mene uvjeravaš kako je vjerovala i pisala o Trojstvu. Tko je ovdje lud? A među svoja vjerovanja, vjerovanje o Trojstvu ASD uveli su 1980., pa ti sada sam računaj koliko je to godina nakon smrti Ellen White.

Sto se tice tvog izlaganja o svinjetini..pises nerazumnosti.

A što bi ti tek rekao za alkohol? A što bi tek rekao kad bih ti ja rekao da je Ellen White uzimala alkohol? A što bi tek rekao kad bih ti rekao da ju je zbog toga i James White opravdavao i da sve to postoji zapisano? Jeli i ovo nerazumnost.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne poznajes njene spise.
Ona je na vise mesta pisala da je Isus Bog jednak Ocu i da je Sveti Duh Bog - licnost jednaka Bogu.

Da zapisano na sajtova protivnika Ellen Vajt koji pisu neistine..to sam proverio i sam se uverio u ovu cinjenicu.

Natrag