Stvarnoslap, nije u redu iznositi ovakve neistine.
Slobodno ti svaku moju neistinu prokaži.
Ako o necemu pises trebas da se ipak molis Bogu da te on osvedoci da li je nesto sto iznosis istina ili laz, ili da budes i malo informisan, jer pises na osnovu subjektivnih misljenja.
Reci mi, jesi li ti od Boga ovlašten za
izdavanje potvrda da je netko "kroz molitvu osvjedočen"?
Evo odgovota na svaki tvoj navod.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Nije ni zluradost reći, zamijeniti Isusa Pustošnikom nije ni moglo rezultirati drugačijim plodovima od ovih:
- Profulati Yom Kippur 1844. za 28 dana
???
Baš tako! Profulali su Yom Kippur 1844. za 28 dana, i po hebrejskom i po karaitskom kalendaru. Možeš biti na mene kivan zbog toga što sam to iznio, ali kivnost zbog fulanja Yom Kippura moraš adresirati na "račundžije" iz 1844. A da su profulali, evo ti:
http://www.hebcal.com/hebcal/?year=...cgifields=mf&.cgifields=ss&.s=Create+Calendar (interaktivni hebrejski kalendar)
The defenders of the creed declare that while the orthodox Jews may have celebrated the Day of Atonement on Sept. 23, the Karaite Jews observed it on Oct 22. We have made careful investigation, and we find that this is a false claim. The leading Karaite rabbi of Cairo, Egypt, Youseff Ibrahim Marzork, in reply to an inquiry as to the day on which they celebrated the atonement in 1844, wrote:
As to the dates of the Passover and Yom Kippur they are the following:— "According to the Karaite Jews in the year 1843 the Yom Kippur is on Wednesday the 4th October, and just the same date according to the Rabinnical." "In the year 1844 it is on Monday 23rd September for the Karaite and Rabinnical. —
The Gathering Call by E. S. Ballenger, May-June 1941, pp. 14-15.
Prijevod:
Braneći svoje vjerovanje tvrde da su ortodoksni Židovi Dan pomirenja slavili
23. rujna, dok su ga
karaitski Židovi slavili
22. listopada. Napravili smo ozbiljno istraživanje i našli da je to pogrešna tvrdnja. Vodeći
karaitski rabin u Kairu, Egipat, Youseff Ibrahim Marzork, u odgovoru na upit kada je slavljen Dan pomirenje 1844., napisao je:
Što se tiče datuma Pashe i Yom Kippura stvari su sljedeće: - "Prema
karaitskim Židovima, Yom Kippur je 1843. godine bio u srijedu 4. listopada, istog dana kao i prema hebrejskom."
1844. godine bio je u
ponedjeljak 23. rujna i prema karaitskom i prema rabinskom računanju. —
The Gathering Call by E. S. Ballenger, May-June 1941, pp. 14-15
- Naučavati da je 22.10.1844. Bog odbacio sav pokvareni svijet (sve osim onih koji su prihvatili poruku prvog anđela)
Laz - misli se na grupu onih koji su u ono vreme imali svetlost o istraznom sudu pa je odbacili i napustili istinu i pocli da se bore protiv Adventista.
Nije laž, kopirao sam original spisa koji je Ellen White napisala, a James White objavio u časopisu "A word to the little flock" 1847. god. Osim toga citirao sam hrpu drugih tekstova koje su napisali James White i Joseph Bates. Ponovo, kivan na mene možeš biti samo zbog toga što sam to učinio dostupnim, a kivnost zbog tih bogohulnosti ponovo moraš adresirati na "pionire".
- Naučavati da je 22.10.1844. završilo vrijeme pokajanja za grešnike
Laz - gde to pise
Evo ovdje:
„Neki su se činili istinski obraćeni, kako bi zaveli Božji narod, ali kad bi se mogla vidjeti njihova srca pokazala bi se crna kao i uvijek. Moj anđeo pratitelj pozvao me je da pogledam muke duše griješnika, kako je to bilo. Pogledala sam, ali nisam to mogla vidjeti, jer je vrijeme za njihovo spasenje bilo prošlo." (Ellen White, Present Truth Kolovoz 1849.)
"Tada sam vidjela da je Isus molio za svoje neprijatelje. Ali to nije obvezivalo nas da se molimo za pokvareni svijet, kojeg je Bog odbacio. Kad je on molio za svoje neprijatelje postojala je nada za njih, i oni su mogli biti opravdani i spašeni njegovim molitvama, i u vrijeme nakon što je bio posrednik u vanjskom boravištu za cijeli svijet. Ali sada, njegov duh i naklonost napustili su svijet, i naša naklonost mora biti s Isusom, i mora biti povučena od bezbožnih... Vidjela sam da pokvareni svijet više ne može biti opravdan našim molitvama." (Ellen White, viđenje u Camden-u, New York, 29. lipnja 1851. god.)
"Uzbuđenja i lažne reformacije ne mogu nas danas pokolebati, jer znamo da je gospodar kuće ustao 1844. i zatvorio vrata prvog stana nebeskog Šatora, i sada mi dakako očekujemo da će oni ići sa svojim ovcama tražiti Gospodina, ali ga neće naći; on se sam povukao (iza zavjese) od njih. Gospodin mi je pokazao da je snaga koja je s njima puka ljudska moć, a ne Božja." (Ellen White)
"Od završetka našeg rada za svijet, listopada 1844." (Joseph Bates, A Word to the Little Flock", 1847. god.)
"Mi razumijemo da je on (Krist) bio posrednik za sve na svijetu, služeći u Svetinji (Hebrejima 9,26), u Šatoru nazvanom Svetište, od dana Pedesetnice (31. godine) do određenog vremena, kraja 2300 dana, odnosno godina - jeseni 1844. godine. U tom vremenskom trenutku dakle, zatvorena su vrata za odbačenu Crkvu i pokvareni svijet." (Joseph Bates, The Review and Herald, 19. 1851. god.)
"Od uzašašća do zatvaranja vrata, u listopadu 1844., Isus je stajao raširenih ruku punih ljubavi i milosti; spreman primiti, i zastupati u parnici svakog griješnika koji bi došao pred Boga po njegu. Na deseti dan sedmoga mjeseca 1844., On je prešao u Svetinju nad svetinjama, gdje je odonda milosrdni veliki svećenik nad domom Božjim. ... Ja mislim da se slijedeće proročanstvo ispunilo listopada 1844. (James White, A Word to the Little Flock", 1847. god.)
"Mislim da ćemo jasno vidjeti kako ne postoji ni jedno drugo vrijeme za zatvaranje vrata, osim u jesen 1844. god. .... Kad smo došli do te točke vremena sve naše suosjećanje, odgovornost i molitve za grešnike su prestale, i naš jednodušni osjećaj i svjedočanstvo bilo je da je naš rad za svijet bio zauvijek završen. ..... Razlog da su žive grane osjećale da je njihov posao obavljen, bilo je to što je 2300 dana ispunjeno, te je došlo vrijeme da Isus zatvori vrata Svetinje i pređe u Svetinju nad svetinjama, primiti kraljevstvo i očistiti svetište. ... Isus je još uvijek milosrdan prema svojim svetima i uvijek će biti, i On je još uvijek njihov zagovornik i Veliki svećenik. Ali griješnik, kojemu je Isus ispružao ruke čitavo vrijeme, a koji je odbacio tu ponudu spasenja, ostao je bez zagovornika kad je Isus prešao iz Svetinje i zatvorio vrata 1844. god. Lažna crkva koja je odbacila istinu također je odbačena, kažnjena sljepoćom, i sada sa svojim ovcama i govedima idu tražiti Gospodina, kao da je još uvijek zagovornik griješnika. Ali, kaže prorok (Hs 5,6-7): 'Ali ga naći neće - povukao se od njih! Jahvu su iznevjerili: rodili su kopilad.' (James White, Present Truth, 1850. god.)
- Naučavati da je Isus 22.10.1844. na Nebu imao preseljenje – iz Svetinje u Svetinju nad Svetinjama)
Ovo je jano bibliojsko ucenje o ociscenju Svetinje.
Iako su Yom Kippur profulali za 28 dana?
- Naučavati da se spasiti mogu samo oni koji „imaju svjetlost“ o tome kako je Isus preselio
Laz - ovo nikada nije bio uslov koji je Adventisticka crkva postaljala kao uslov spasenja, osim da vernik mora biti upoznat sa naukom o oprvdanju verom jer se u toj nauci nalazi sama sustina spasenja i onoga sto Isus cini u ama i za nas da bi nas spasio od greha.
A što ovdje kažu?
"Spoznaja o Kristovoj službi i radu neophodna je za uživanje blagodati njegova posredovanja... Opće predodžba o njegovu radu tada (prije 1844.) bila je dovoljna da omogući ljudima pristup k Bogu po njemu... Ali kad je premjestio svoju službu (1844.) u Svetinju nad svetinjama... da spoznaja o njegovoj službi koju su do tada imali i koja je bila dovoljna, više nije dovoljna... Tko može pronaći spasenje sada? Oni koji idu Spasitelju tamo gdje on je, i gledaju ga vjerom u Svetinji nad svetinjama... Ta su vrata sada otvorena za spasenje. Ali nitko ne može razumijeti ovu promjenu bez konačne spoznaje po pitanju svetišta i odnosa lika i pralika. Sada mogu tražiti Spasitelja kao što su ga prije tražili, ali bez drugačije predodžbe o njegovu položaju i službi od one koju su imali dok je bio u Svetinji, to im neće pomoći. Neće ga pronaći tamo. Vrata su zatvorena." (Uriah-a Smith, 1868.)
- Naučavati kako je prijašnje Isusovo prijestolje zaposjeo sotona, i kako oni koji su „bez svjetlosti“ sada svoje molitve upućuju sotoni.
Laz - ovo se odnosi upravo na grupu onih koji su odbacili svetlost o istraznom sudu u onom vremenu.
Ne, odnosi se na sve koji
uopće nisu prihvatili poruku prvog anđela, prema Ellen White i društu - "
sav pokvareni svijet
- Naučavali su kako se moraju odijeliti od pokvarenog svijeta jer pokvarenom svijetu više nisu mogle pomoći ničije molitve
Laz, odnosi se takodje na grupu onih pomenutih u prethodnom odgovoru.
Opet ćorak! Evo ti što sami adventisti
kažu i priznaju:
"Gotovo deset godina rad je bio ograničen na okupljanje onih koji su prihvatili poruku prvog anđela." (Review and Herald, 7. rujna 1916. – 10 mjeseci nakon smrti Ellen White)
- Naučavati kako je prava vjera do njih došla, između ostalog, i preko Albigenza. Albigenzi su naučavali kako Isus nije došao u stvarnom tijelu i kako njegove muke na križu nisu bile stvarne.
Laz - Adventisti se identifikuju sa prvom Hriscanskom apostolskom crkvom Nazarena, a potom i s svim Hriscanima u istoriji koji su sacuvali veru prvih Hriscana - prvenstveno sa Valdenzanima.
Tako piše Ellen White, reci da je ona lagala.
- Naučavati kako je Trojstvo suprotno zdravom razumu, suprotno Svetom Pismu i kako je poganskog podrijetla
Laz - Adventisti veruju u trojedinog Bog.
Od Kada? Od 1980. godine. Evo što su ti vjerovali pioniri pa i Ellen White:
Advent Review bio je časopis koji je uređivao suprug Ellen White, James White, i časopis koji je čitala i u kojem je pisala i sama Ellen White. U časopisu je postojala rubrika „Pitanja za brata Loughborough-a“, u kojoj su čitatelji mogli postavljati pitanja, na koja bi onda on odgovarao. Tako u broju 23., od 5. studenog 1861. godine, jedan čitatelj piše:
Brate White: Želio bih da slijedeća pitanja proslijedite bratu Loughborough-u da ih pojasni.
Pitanje 1.:
Koji je ozbiljan prigovor nauku o Trojstvu?
W. W. Giles, Toledo, Ohio.
Odgovor Loughborough-a: Postoji mnoštvo primjedbi koje bismo mogli iznijeti, ali s obzirom na ograničenost našeg prostora, svest ćemo ih na slijedeće tri:
1.
U suprotnosti je sa zdravim razumom.
2.
U suprotnosti je sa Svetim Pismom.
3.
Izvor mu je u poganstvu i legendama.
- Naučavati kako je praksa okupljanja kršćana u prvi dan tjedna (nedjelju – dan Isusova uskrsnuća ) preuzeta iz poganstva.
Istina - Nedelja je praznik posvecen bogu sunca, a prvi Hriscani su se okupljali svakoga dana lomeci hleb.
Dan odmora je po bibliji Subota koja nikada nije ukinuta niti od Hrista ili apostola da bi na njeno mesto bila postavljena Nedelja.
Nikada nitko od pogana
nije svetkovao nedjelju. Notorna je
laž da je nedjelja posvećena bogu sunca. Nedjelja je
samo nazvana po suncu. Ali pazi, i
subota je nazvana po Saturnu, a Saturn je bio
vrhovno božanstvo Rimljana - Otac bogova i bog vremena.
- Naučavati da zapovijed o suboti na kamenim pločama u nebeskoj svetinji svijetli jače od svih ostalih zapovijedi
Na ovoj zapovesti se temelje svih ostalih devet.
I svijetli li zapovijed o suboti najjače na kamenim pločama? Kad su Isusa pitali koja je
zapovijed najveća on je ljude učio drugačije. Kome vjerovati, Ellen ili Isusu?
- Naučavati da je svetkovanje subote zapovjeđeno još u raju, pa su je svetkovali Adam i Eva i njihovi potomci
Tacno - Bog je Subotu POSVETIO jos u raju za svetu upotrebu i Adam i Jeva su imali svetlosti po ovom pitanju.
Ali ne piše u Bibliji da je zapovjedio Adamu i Evi da svetkuju subotu. Ne piše u Bibliji, također, da su Adam i Eva svetkovali subotu. Ali nalazimo u Bibliji kako je prvi put data Izraelcima na Sinaju.
- Naučavati da su Bušmani (afričko pleme) nastali križanjem ljudi i životinja
Laz - to nigde ne pise, vec je ovo izmisljeno na osnovu izjave Elen Vajt da su u pocetku nastale odredjene rase ljudi i da su se oni mesali i da su nastale druge rase, recimo crnci.
Elen Vajt nigde nije izjavila tako nesto.
Piše, piše! Čak je Uriah Smith 1868. napisao knjigu u kojoj dokazuje da je Ellen White u pravu i kao primjer navodi Bušmane.
- Naučavati da je glavni akter ovih gornjih naučavanja (Ellen White) Božji prorok (Božja vjesnica) i da je potpuno ravnopravna biblijskim piscima.
Elen Vajt je Bozji prorok i pisala je na osnovu ndahnuc i otkrivenja koja joj je Bog davao i potpuno u skladu sa biblijom.
Znači,
Bog je otkrio Ellen White da je 22.10.1844.
odbacio sav pokvareni svijet!?
- Naučavati da je Ellen White svaku svoju rečenicu koju je napisala dobila izravno od Boga.
Laz - to nigde ne pise.
Elen Vajt jeste dobijala otkrivnja od Boga i prenosila ih svojim recima, ali je davala i mnoge druge savete i pisala o biblijskim temama na osnovu nadahnuca.
Ti kažeš da je laž, a vidi što kaže sama Ellen White:
"Bog je govorio kroz ljudsko tijelo. Možda ćete reći da je ova komunikacija bila samo pismo. Da, to je bilo pismo, ali potaknuto Duhom Božjim, da bi što prije vašem umu predočilo stvari koje su mi bile pokazane. U tim pismima koja sam napisala,... ja sam vam pokazala ono što je Gospodin pokazao meni. Nisam napisala ni jednu rečenicu u kojoj su samo moje vlastite misli. Njih mi je Bog prije otvorio u viđenju - dragocjene zrake svjetlosti koje blistaju s prijestolja." (Ellen White, Svjedočanstva, Vol. V.)
- Naučavati da su spisi Ellen White neprekidni i autoritativni izvor istine
Istina - spisi Elen Vajt su Bozja rec, manje svetlo od veceg.
- Naučavati da su spisi Ellen White jedini nepogrešivi tumač biblijskih principa
Delimicna istina - koja podrazumeva gornji odgovor.
Još jednom te pitam. Tvrdiš li da je
Bog otkrio kako je 22.10.1844. odbacio sav pokvareni svijet?
Strasno!
Ma necu vise da odgovaram na ovoj temi, izvrnuli ste sve moguce, stvarno je ispod nivoa zdravog razuma razgovarati s vama, a ovo je gore nego ispiranje mozga sto vi radite...
-''Adventisti naucavali da je Trojstvo paganskog porekla'' zvuci suludo i zaista neverovatno tako nesto izjaviti, a ja se stvarno pitam ko stoji iza vas dvojice sa takvim ociglednim lazima. Oboje ste lukavi, a ponajvise od svega bezobzirni u svojim lazima...
U odgovoru Laodikeji gore sam naveo citat u kojem Loughborough pojašnjava što je za adventiste Trojstvo.
Suprotno je zdravom razumu, suprotno je Svetom Pismu i poganskog je podrijetla. Slažem se,
zaista strašno!