Stvarnoslap - ti nisi nikakav Hriscanin, jer iznosis neproverene informacije ili ih namerno izvrces i govoris neistine.
Iznesi ti
provjerene i pobij moje
neprovjerene informacije. Tvoje stalno pozivanje na
vlastito "Božje osvjedočenje" ipak je
neprovjerena informacija.
Izjavio si da je Ellen Vajt pisala da su nove rase nastale ukrstanjem ljudi i zivotinja, i ovo je apsolutna laz, jer ja sam ovaj citat procitao i on uopste ne govori o tome vec o spajanju razlicitih rasa ljudi iz kojih su nastale druge rase.
Pronaci cu ovaj navod pa cu ga priloziti.
Ne moraš, evo ja sam ga našao:
"But if there was one sin above another which called for the destruction of the race by the flood, it was the base crime of amalgamation of man and beast which defaced the image of God, and caused confusion everywhere." (Ellen White Spiritual Gifts, Vol. 3, p. 64, 1864.)
"Every species of animal which God had created, were preserved in the ark. The confused species which God did not create, which were the result of amalgamation, were destroyed by the flood. Since the flood there has been amalgamation of man and beast, as may be seen in the endless varieties of species of animals and certain races of men." (Ellen White, Spiritual Gifts, Vol. 3, p.75, 1864.
Prijevod:
"Ako postoji bilo koji grijeh koji je iznad drugih, zbog kojeg se dogodilo i uništenje potopom, onda je to grijeh
križanja čovjeka i životinje koji je zamaglio sliku Boga, i izazvao pomutnju posvuda."
"Sve vrste životinja koje je Bog stvorio sačuvane su u arci. Miješane vrste koje Bog nije stvorio, koje su bile rezultat križanja, uništene su potopom.
Nakon potopa došlo je do
križanja čovjeka i životinje, što se može vidjeti u beskrajnoj raznolikosti
životinjskih vrsta kao i ljudskih rasa."
Evo, jesam izjavio da je Ellen White napisala "
kako su nove rase nastale ukrštanjem ljudi i životinja", ali, kao što vidiš,
nisam lagao, napisala je to i učila druge da je tako. Za razliku od mene
ti si iznio neistinu kada si gore ustvrdio da je Ellen White pisala "kako su nove rase ljudi nastale spajanjem ljudi različitih rasa". Ellen White je jasna da ne može biti jasnija -
križanje čovjeka i životinje (
amalgamation of man and beast)
Drugo. datum 22 oktobar nema veze sa ovozemaljskim racunanjem vremena - vec sa biblijskim.
Adventisti potvrdjuju da je ovo biblijsko racunanje sacuvala Karitska zajednica Jevreja i da su oni 22 oktobra slavili pashu, dok je zvanicna Jevrejska zajednica to cinila drugog datuma.
Pa upravo po Bibliji blagdane računaju
i ortodoksni Židovi i Karaiti. Kažeš, "Adventisti potvrdjuju da je ovo biblijsko racunanje sacuvala Karitska zajednica Jevreja". Ali baš ti Karaiti
ne potvrđuju ono što tvrde Adventisti. Karaiti kažu kako je Yom Kippur 1844. bio 23.09., i potpuno se poklopio s rabinskim računanjem.
Kada bi se dokazalo da Kariti nisu 1844 godine slavili pashu 22 oktobra - to ne bi menalo stvari jer je po biblijskom racunanju vremena i onako kako je sam Bog otkrio svom narodu - Hristos usao u Svetinju nad Svetinjama 22 oktobra.
Fascinantno! U rečenici ispred kažeš:
"Adventisti potvrdjuju da je ovo biblijsko racunanje sacuvala Karitska zajednica Jevreja", a onda kažeš:
"Kada bi se dokazalo da Kariti nisu 1844 godine slavili pashu 22 oktobra - to ne bi menalo stvari ..." -
nevjerojatno! Najprije karaitsko računanje priznajete za biblijsko, a ako se slučajno to njihovo biblijsko računanje
ne slaže s adventistima, nema veze, vi ćete ga odbaciti, istina je samo ono što kaže Duh proroštva i što kažu adventisti.
Bog je danas kroz prorocka otkrivenja otkrio da ce on izaci iz nebeske Svetinje nad Svetinjama u isto vreme kada je u nju i usao - 22 oktobra i tada ce prestati vreme milosti za svet.
Bog je otkrio kako plod ne pada daleko od stabla. Prema ovoj tvojoj gornjoj tvrdnji ja mogu samo reći kako će onda još biti "velikih oktobarskih razočaranja" i "oktobarskih noćnih krikova".
Sto se tice tvoje tvrdnje da je Bogodbacio sav svet, vec sam objasnio da si to izvadio iz konteksta, jer se to odnosi na odredjenu grupu ljudi u odredjenom vremenu 1844 godine koji su odbacili svetlost o pocetku istraznog suda i time odbacili Boga.
Kakve moje tvrdnje? To je tvrdila Ellen White i ostali pioniri ASD. Osim toga, pročitaj svoju gornju rečenicu još četiri puta, pa ćeš vidjeti da si
potvrdio upravo ono što sam ja pisao. Pogledaj, sam kažeš, "
to se odnosi na odredjenu grupu ljudi u odredjenom vremenu 1844 godine koji su odbacili svetlost o pocetku istraznog suda". Tko je
prihvatio svjetlost o početku istražnog suda? James White, Joseph Bates, Ellen White i grupa okupljena oko njih. A tko je onda
odbacio svjetlost?
Svi drugi osim njih. Koga je onda
Bog odbacio?
Sve druge osim njih -
svi drugi prema Ellen White jesu
pokvareni svijet.
Prvo ovo je tekst koji si izvukao sa nekog sajta, koji govori protiv adventista!
A ti bi sa "adventističkog sajta"? Mogu ja i sa adventističkog sajta, evo ti:
Journal of the Adventist Teological Society
Gerhard Pfandl
These statements fully expressed the biblical doctrine of the Trinity. Christ is described as “very God,” self-existent and eternal, and the Holy Spirit is identified as the third person of the Godhead.
The 1980 Dallas Statement of Fundamental Beliefs
Prior to the
1980 General Conference in Dallas, a proposed statement of 27 Fundamental Beliefs was sent to the world divisions.At the conference itself a revised version, incorporating the many suggestions from the world field, was discussed and eventually
voted as an expression of the fundamental beliefs of the Seventh-day Adventist Church. Fundamental Belief number two on the Godhead states, .....
Fundamental Belief number two,
as voted at the 1980 General Conference in Dallas, expresses the present position of the church on the doctrine of the Trinity.
Evo ti i link:
http://www.atsjats.org/publication_file.php?pub_id=242
A drugo izvrnuo si taj isti tekst, jer se tu uopste ne govori ono sto ti tvrdis!
Vidimo najprije što ja tvrdim i što sam ja tvrdio:
Pogledajte tek sada shizofrenost situacije ASD. Za njihove pionire Trojstvo je poganskog podrijetla, pogansko naučavanje, a onda ga crkva ASD 1980. uvrštava među svoja ostala vjerovanja, i to u potpuno istom obliku koji su pioniri proglasili poganskim.
Dakle, tvrdio sam kako su
ASD tek 1980. god. u svoja temeljna vjerovanja uvrstili i vjerovanje o Trojstvu. A što stoji na "adventističkom sajtu" sa kojeg sam gore citirao i ostavio link?
Potpuno isto što sam ja tvrdio - potvrđuje moju tvrdnju.
Pa alo covece(izvrnuo si tekst koji uopste i ne govori o cemu ti pricas!), ovo mozes da pricas nekom ko ne poznaje adventiste! Generalna konferencija je samo glasala o fundamentalnim verovanjima Crkve, koja se trebaju proucavati prilikom krstenja. A tekst lepo kaze da su oni tada samo ''POTVRDILI VEROVANJE U TROJSTVO'' sto znaci da su i ranije u to verovali!
Ostavio sam ti i link, čitaj pa nešto nauči.
Koliko god ovaj tekst bio usmeren kritickom razmatranju Trojstva kod adventista on ne dokazuje nista(a pogotovo ne da je 1980 ustanovljena neka doktrina o trojstvu kod njih!)...
A
tko je tvrdio kako su adventisti 1980. "
ustanovili nekakvu doktrinu o Trojstvu"? Ništa oni nisu "ustanovili" ili "izmislili", oni su, kako već rekoh,
tek 1980. godine svojim ostalim temeljnim vjerovanjima dodali vjerovanje o Trojstvu. I to baš ono i onakvo vjerovanje o Trojstvu za kakvo su im pioniri tvrdili da je "
suprotno zdravom razumu",
"suprotno Svetom Pismu" i "
poganskog podrijetla".
Elen White u svojim knjigama UCI DA JE ISUS BOG!
Evo što uči Ellen White:
Ne postoji nitko tko može objasniti misterij Kristova utjelovljenja. Ipak znamo da je On došao na ovu zemlju i živio kao čovjek među ljudima. Čovjek Isus Krist nije bio Svemogući Bog, a ipak Krist i Otac su jedno. (Ellen G. White, Manuscript 140)
Znaci, namerna laz i izvrtanje ovog teksta(kao i istorije), sa ociglednim ciljem da blatis adventiste.
Izvlacis iz konteksta pojedine reci i tvrdis da tekst govori o cemu u opste ne govori!
ZASTO TO RADIS???
Upravo se gore uvjerismo da ti mene blatiš. Optužio si me da podmećem kako su ASD tek 1980. među svoja vjerovanja uvrstili i Trojstvo. Eno, i na adventističkom sajtu potvrdiše moju tvrdnju.
Rekao sam ja lepo da iza tebe stoji neko, i da si ti poslan da manipulises, ti si uposlen da to radis.
Iza svakog od nas netko stoji. Tko li stoji iza tebe da me na pravdi Božjoj proglašavaš nerazumnim, lažovom, manipulatorom, ....
Uopste nisi iskren, a ako budem hteo to cu i dokazati!
Samo nemam vremena da toliko pisem...
Ja o tvojoj iskrenosti ne bih, mogao bih i pogriješiti, ali reći ću nešto o onome što mogu reći. Znanje o stvarima o kojima ovdje diskutiramo, ravno ti je "drugoj polovici imena" -
"000" - tri nule.