Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Istina tekst je u sadašnjem vremenu. Isus je "sišao Duhom"..tj. Duhom Svetim u had. Meni ovaj tekst znači mnogo iz jednog prostog razloga a to je..veoma važna stavka: Duh Sveti je učestvovao u spasenju jednako kao i Hristos i Otac. U hadu je Duh Sveti sišao sa Hristom i tako zajedno pobedili okove hada tj. groba i smrti.
Važna stavka u pogledu spasiteljske uloge Duha Svetoga.
Isti Duh je "oživeo" Hrista tj. podigao Ga iz mrtvih, 1. Petrova 3,18 ("oživevši Duhom"). Kao što znamo samo Bog može rasplagati resursima Hristovog života kao što je to Otac..ovde Duh Sveti radi isti posao...raspolaže resursima Hristovog života i time je jasno da je Duh Sveti Bog..radi sve isto što i Otac.
Dobro brate, znam da ovo razumes malo drugacije nego sto je standradno adventisticko misljenje, a kako tacno shvatas, necu ni da potenciram ni da pitam. Bitno je da covek o tome razmisja iskreno i bez predubedjenja, kao sto ja verujem da ti i radis.. Tako da hvala Bogu ja ne moram nista da ti kazem..
A dobro je uzeti sve raspolozivo sto imamo i pokusati to da shvatimo, i ako smo iskreni, mozda ne odmah ali vremenom cemo razumeti. Kao sto verujem i znam da nas Bog sve vodi u razumevanju, mislim one koji nisu ogranicili sebe ponosom, smatrajuci da su postigli sveznanje. Jer koji tako misli, odvojio se od Hrista, i nema sta uciti, jer to je onda ponositost i Bogu ne dozvoljava da deluje.. Hristos je rekao "blago siromasnima duhom, jer je njihovo carstvo nebesko". Zato je najvaznije da budemo "ponizni" a ne "oholi u duhu i da se naduvamo od sopstvenog znanja" kao neki ovde! Dozvolimo Bogu da nas poucava!
Pozdrav brate..