Promašaji Adventne crkve

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Masoni mogu biti posvuda, oni su tu da podrivaju, ali onaj koga sam mason osnuje, taj ne moze biti Bozja crkva! Nas masoni nisu osnovali, vas jesu!

OVAKO SU PIONIRI ADVENTISTICKE CRKVE VEROVSALI i UCILI O MASONIMA

ELEN VAJT O MASONIMA

Elen Vajt u svojoj knjizi “Evangelizam”, cello poglavlje, TAJNA DRUSTA, posvetila je Slobodnim zaidarima ili masonima. Svakako ce vas zanimatai sta ona o njima pise.

Opasnost tajnih drustava
"Gospodnje uputstvo ‘ne vucite u tudjem jarmu nevernika’ ne odnosi se samo na brak izmedju hriscanina i nevernika, nego i na sve saveze u kojima se stranka dovodi u prisne odnose i u kojima je sklad duha i akcija neophodan.

Gospod je objavio preko proroka Isaije: ‘Zdruzujte se narodi, ali cete se potrti. Cujte svi koji ste u daljnoj zemlji: oruzajte se, ali cete se potrti. Dogovarajte se, dogovor ce vam se razbiti’…” Isija 8,9-13.

"Neki su u nedoumici da li je na mesto ako hriscanin pristupi Slobodnim zidarima i drugim tajnim drustvima. Neka svi koji postavljaju ovakva pitanja razmisle o navedenom biblijskom tekstu. AKO SMO UOPSTE HRISCANI, mi to moramo viti svuda; mi mora da razmisljamo i postujemo uputstva koja su data da bi od nas ucinila hriscane u sklsadu sa merilima Bozje reci.

Prihvativsi Hrista kao svoga Otkrupitelja, prihvatili smo uslov pod kojim se postaje Boizji saradnik. Ucinili smoi zavet s Njim da celi pripadamo Njemu, da kao verni pristavi Hristove milosti radimo na izgradnji Njegovog carstva u svetu. Svaki hriscanin se obavezuyje da posveti um, dusu i telo Onome koji je platio otkupninu za nase duse….

Iako u tim drustvima moze biti mnogo toga sto izgleda dobro, ipak je sa tim pomesano mnogo onoga zbog cega od dobra nema nikakve koristi i sto ta drusta cine stetnim po dusu…
Oni koji ne prave razliku,’ iuzmedju onoga koji sluzi Bogu i onoga koji Mu ne sluzi’ mogu da budu ocarani tim drustvima, KOJI NEMAJU NISTA ZAJEDNICKOGA SA BOGOM. Medjutim, nijedan ozbiljan hriscanin ne moze da napreduje u takvoj sredini. TU NEMA ZIVOTOTVORNE ATMOSFERE NEBA. Njegova dusa je pusta i on oseca da mu je uskraceno osvezenje Svetoga Duha, kao Gelvujskoj gori rosa i kisa…

Hristos nece nikada navesti svoje sledbenike da daju zakletve koje bi ih ujedinile sa ljudima KOJI NEMAJU NISTA ZAJEDNICKOIGA SA BOGOM, koji ne stoje pod vladajucim uticajem Njegovog Svetog Duha. Jedino pravo merilo karaktera je sveti Bozji zakon i nemoguce je da se oni koji ovaj zakon cine pravilom svoga zivota povezu u tajno i srdacno bratstvo KOJI BOZJU ISTINU PRETVARAJU U LAZ I OMALOVAZAVAJU BOZJI AUTORITET…

Oni koji STOJE POD KRVLJU NATOPLJENOM ZASTAVOM KNEZA EMANUIULA NE MOGU BITI CLANOVI SLOBOIDNIH ZIDARA, NITI BILO KOJE TAJNE ORGANIZACIJE.

Pecat zivoga Bodga nece primiti niko ko odrzava takvu vezu, nakon sto je svetlost istine obasjala njegovu stazu.

Gospod kaze: ‘IZADJITE IZ NJE NARODE MOJ I ODVOJTE SE DO NECISTOTA NJIHOVIH’…

Oni koji se prepustaju zelji za stupajnjem u neki savez, IZVRSAVAJU PLAN NEPRIJATELJA. Za uzrokom ce doci i posledice.” Elen Vajt, Evangelizam, p.618-623, originala; a 465- 468 prevod.

Tako su ucili i verovali pioniri Adventisticke Crkve o Slobodnom zidarstvu.

Mire, mozesli nam priloziti dokaz sta tvoja crkva uci o masonima?

Unapred hvala!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Bolje da je tema promašaj MIretove nauke, a mogao bi uskoro da osnuje svoju Vojvođansku pravoslavnu crkvu.

Hoće to pravoslavce, nova nacija odmah nova crkva.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Za uzrokom ce doci i posledice.” Elen Vajt, Evangelizam, p.618-623, originala; a 465- 468 prevod.

I došle su vam posljedice. Sad je bjelodano jasno da je Ellen White jedini subjekt vašeg vjerovanja. Je li Bog Trojstven ili je sličan magarcu, tako vam je svejedno. Je li Isus Bog ili anđeo, briga vas. Je li Duh Sveti Bog ili sotona, opet je vama taman što god bio. Blagovanje Tijela Kristova kanibalizmom nazivate. Jedino što svetim držite i čemu se klanjate, to je vaša "proročica" Ellen White. Tko je "krivo pogleda", opsjednutom zvijeri ćete ga nazvati, kao što je Laodikeja mene nazvao. Tko citira njezine spise, lažovom ćete ga nazvati, kao što Marko naziva i Dartha i miru i mene.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Bolje da je tema promašaj MIretove nauke, a mogao bi uskoro da osnuje svoju Vojvođansku pravoslavnu crkvu.

Hoće to pravoslavce, nova nacija odmah nova crkva.
Moraces ti da osnivas sledbu milosevaca, jer te se adventisti odrekli! A moj promasaj ne postoji, samo tvoja umisljenost!

Misli Tripo da me nervira sto stalno ponavlja "iz koliko je komponenti Dusa sastavljena 2 ili 3? " :)

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Moraces ti da osnivas sledbu milosevaca, jer te se adventisti odrekli! A moj promasaj ne postoji, samo tvoja umisljenost!

Mire samog sebe pobija, pa to se još nije desilo na forumima.

:beee: :D

Misli Tripo da me nervira sto stalno ponavlja "iz koliko je komponenti Dusa sastavljena 2 ili 3?

Baš me briga ja sam tvoje besmislice prosledio.

2 ili 3 komponente.

Ja ozbiljnog sagovornika samog sebe pobija.

:beee::beee::D

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ko je ovo dole?

Sveti vladika Nikolaj Velimirović – Vera svetih (Katihizis Istočne pravoslavne crkve)

Posedujem ovu knjigu u starijem izdanju, i u njoj sam obelezio mnostvo nebiblijskih ucenja i ljudskih dogmi.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

Ako misliš na autora "knjige" to je vodeći "povjesničar" čekalaca Sedmog Dana, a ako misliš na crveno uokvirenog "prevodioca" koji ovde ne zna da se u engleskom jeziku ne kaže pig nego pork, to je ovaj ovde :

hqdefault.jpg

I došle su vam posljedice. Sad je bjelodano jasno da je Ellen White jedini subjekt vašeg vjerovanja. Je li Bog Trojstven ili je sličan magarcu, tako vam je svejedno. Je li Isus Bog ili anđeo, briga vas. Je li Duh Sveti Bog ili sotona, opet je vama taman što god bio. Blagovanje Tijela Kristova kanibalizmom nazivate. Jedino što svetim držite i čemu se klanjate, to je vaša "proročica" Ellen White. Tko je "krivo pogleda", opsjednutom zvijeri ćete ga nazvati, kao što je Laodikeja mene nazvao. Tko citira njezine spise, lažovom ćete ga nazvati, kao što Marko naziva i Dartha i miru i mene.

Slape, to nisu posledice, to je sama osnova vere čekalaca sedmog dana. Bez nje oni nisu ništa. Ona je uz malu pomoć "vidilaca" iz polja konoplje tešila razočarane Milerite.

Ono što je nama sam Bog, Isus Krist, to je njima Ellen Gould Harmon White i njeno "evanđelje" dobijeno "pozajmljivanjem" tu i tamo.

Mi se u Krista krstimo, oni u nju. Toliko o "vernom ostatku" i njegovoj navodnoj ispravnosti i pravednosti. Sekta bili, sekta i ostali.

Natrag