- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
“Nemojte misliti da sam došao ukinuti zakon i proroke! Ne dođoh da ih ukinem, već da ih ostvarim.” (Evanđelje Matej 5:17)
nego
da te pitam
gdje je u Bibliji najavljena promjena moralnog Zakona 10.zapovijedi
Gdje je u Bibliji ukinuta ili najavljena promjena ove Božje zapovijedi: Izl 31,15: Tko bi u dan subotni obavljao kakav posao neka se pogubi.
Stalno mi pameti prizivaš kako ti priznaješ samo Božju ruječ. Pokaži mi citatom iz Božje riječi gdje je ukinuta gornja Božja zapovijed.
@stvarnoslap
Kao prvo da naglasim, ne smatram Katolicku crkvu ''bludnicom'' ''kurvom'' i sl..
Znaci nemoj mene svrstavati u ove koji su protiv Katolicke crkve, jer ja protiv nje nemam apsolutno nista, pa cak i da veruje pogresno, to je njihov izbor..
Ja nisam tvrdio da ti tako smatraš. Napisao sam kako to adventisti smatraju, što znači da sam mislio na službeni stav crkve ASD. I u pravu sam. ASD u svojim službenim vjerovanjima deklariraju sve spise Ellen White Duhom proroštva, a upravo u tim spisima Ellen White piše da je Katolička Crkva Bludnica (Kurva). Zar nisam u pravu?
Kada sam rekao da je ''vasa crkva usvojila kanaon'' tu sam mislio prvenstveno da treba da priznas taj kanon kao katolik, dok apokrife treba da uvazavas onoliko koliko ih i crkva uvazava, a to je da su oni nizeg ranga i nemaju tu vrednost kao biblija osim istorijske..
Pročitaj moj post prije nego što na njega odgovaraš.
Dalje, rekao sam, ako si krenuo biblijom da nesto dokazujes drzi se biblije, ako si krenuo apokrifima i istorijom onda se drzi toga, ne mozes ti dokazivati i biblijom i apokrifima ,
Naravno da ne mogu apokrifnim spisima dokazivati ono što se dokazuje Biblijom. Ali ja to nisam ni činio. Biblijom sam .... , daj ti zapravo najprije pročitaj ono što sam ja napisao.
jer je razmak izmedju njihovog nastanka veliki, apokrifi nastaju nakon 2 veka posle Hrista, dok Novi Zavet je pisan ranije..
To je cela poenta price, ti velikim pisanjem i hvatanjem mene u reci ne postizes nista, dakle budi ozbiljan..
Ova tvoja indolencija sada već vrijeđa. Pa citirao sam Barnabu i Didahe koji datiraju s konca 1. stoljeća. Znaš li što je konac 1. stoljeća? 100. godina nakon Krista je zadnja u 1. stoljeću.
ali ne mozes dokazati ono iz otkrivenja za ''dan Gospodnji'' bar meni koji imam razuma, mozda nekom koji ne razmislja i mozes...
Oprosti, ali tvrditi da je ἡμέρα τοῦ Κυρίου = κυριακῇ ἡμέρᾳ, i to potpuno jednako, a onda meni insinuirati podmetanje najobičnija je drskost.
To sto se i u novom zavetu govori o lomljenju hleba nedeljom, sta to dokazuje?
Dokazuje ono što piše.
Ako gledamo povrsno nista, ako gledamo malo dublje mozda i dokazuje, ja nisam neposten pa da ne priznajem ocito, ali nema eksplicitnog dokaza u NZ za drzanje nedelje.. Imas ih samo u apokrifima..
Ja to mogu uzeti u obzir samo sa rezervom, nikako ne mogu to uzeti kao 100% tacno..
Tvoj izbor.