Потоп из Библије

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
ako tvoj bog postoji ocigledno nije zeleo da ljudi koji logicno razmisljaju veruju u njega, jer cak ni vi nemate odgovor na osnovna pitanja o potopu

Ma ne a treba da verujem u orangutana,King Konga,gorilu?sta pricas bre ti covece jel si ti covek? ili zivotinja? resi se vec jednom!

A koja si ti dao objasnjenja evolucije na osnovu cega nas svrstavas u kategoriju majmuna?

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
jeste bitno, zato sto kontradiktuje ono sta biblija pise, ako su svi bili belci na barci, odakle su dosli crnci kinezi i ostali, i oni evoulirali u zadnjih 4000 godina ili plivali tokom celog potopa pa preziveli :)

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
5. Јер ако и има који се богови зову, или на небу или на земљи, као што има много богова и много господа:6. Али ми имамо само једног Бога Оца, од ког је све, и ми у Њему, и једног Господа Исуса Христа, кроз ког је све, и ми кроза Њ. (1.Коринћанима 8)

Толико је сасвим довољно. Значи да постоје они који прихватају Христа, и они који имају друге богове и господе (господаре). Њима служе, у њих се уздају и сматрају да су њихов узор (пут). Југославија је имала таквог вођу, има још "пророка" и "месија" итд. Хришћани имају свог Господа(ра) и следе Његов Пут, то се не намеће силом, већ је слободан избор. Свако ко на силу натера човека да се крсти, тај не чини дело јеванђеља.

Дакле врата милости су још мало отворена, ко жели може слободно ући, ко хоће на друга врата или да иду другим путем (широким којим многи иду у пропаст) могу слободно. Има и теорија да су нас ванземаљци створили и још много теорија, а само Исус Христ страда за нас на Крсту, све остало се не може упоредити са тим. Ту Жртву на Крсту прихватамо да се оправдамо или не прихватамо.

13. Уђите на уска врата; јер су широка врата и широк пут што воде у пропаст, и много их има који њим иду.14. Као што су уска врата и тесан пут што воде у живот, и мало их је који га налазе. (Матеј 7)

9. Ја сам врата; ко уђе кроза ме спашће се, и ући ће и изићи ће, и пашу ће наћи.
10. Лупеж не долази низашта друго него да украде и убије и погуби; ја дођох да имају живот и изобиље.
11. Ја сам пастир добри; пастир добри душу своју полаже за овце.
12. А најамник, који није пастир, коме нису овце своје, види вука где иде, и оставља овце, и бежи: и вук зграби овце и распуди их;13. А најамник бежи, јер је најамник и не мари за овце.
14. Ја сам пастир добри и знам своје, и моје мене знају.
15. Као што мене зна Отац и ја знам Оца; и душу своју полажем за овце.16. И друге овце имам које нису из овог тора, и оне ми ваља довести; и чуће глас мој, и биће једно стадо и један пастир.
17. Зато ме Отац љуби, јер ја душу своју полажем да је опет узмем.
18. Нико је не отима од мене, него је ја сам од себе полажем. Власт имам положити је и власт имам узети је опет. Ову сам заповест примио од Оца свог. (Јован 10)

Као што се Нојева барка полако градила да спас, а људи се исмејавали и ругали, тако и сада имамо још времена за покајање и прихватања Жртве која нас искупи. Све остало је понашање људи који су слично говорили док се барка градила. Да ли знамо за те људе? Не, знамо да Ноа и његова три сина преживеше Потоп, сви са супругама. Остали су непознати и њихово се ругање више не чује, њихове су измишљотине "потопљене".

37. Јер као што је било у време Нојево тако ће бити и долазак Сина човечијег.
38. Јер као што пред потопом јеђаху и пијаху, жењаху се и удаваху до оног дана кад Ноје уђе у ковчег,
39. И не осетише док не дође потоп и однесе све; тако ће бити и долазак Сина човечијег. (Матеј 24)

Radi diskusije da pretpostavimo da je Isus postojao i da je stradao na krstu za nas. Tehnicki, bog je samo pozajmio svog sina odnosno sebe na jedan vikend i posle je vratio svog sina sebi odnosno vratio se sam sebi. Znam, zvuci budalasto ali vi verujete u to.
Ako hocemo da verujemo u mitologije, realno Prometej je propatio vise od Isusa da bi nam dao vatru a njega ne nosite oko vrata. Nije fer. Umalo da zaboravim, Prometeja je na muke osudio Zevs, a spasio ga je Herkul, sin Zevsov odnosno sin bozji. Mitovi o sinovima bozjim spasiocima su dosta stariji od mita o Isusu i nema nista originalno u Isusovim avanturama u jevandjeljima, ko je citao barem nesto od grcke mitologije moze videti da su jevandjelja plagijat i da su danas napisana, autori bi morali da plate naknadu za autorska prava.
Elem da se vratimo na temu. Koje su rase bili akteri plagijata na ep o Gilgamesu.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Хоћеш да кажеш да смо настали од црних, жутих, црвених и белих мајмуна? Ако смо настали од тог примата за кога кажете да је ваш предак, значи ли то да су и примати имали различите боје? Видиш ли колико делује смешно? Све објашњава пигмент и адаптација коже на временске услове, толико је једноставно. Просто је невероватно да индиректно тврдиш да је било примата разних боја. Како су настали ти шарени примати? Наравно да нема одговора, неће га ни бити јер је све то бесмислено. Али како год.

Ја ти кажем да те је Христ спасао, положио душу за тебе. Све остало је занемарљиво. А као што беше у време Потопа, биће и пред долазак Христа.

Данас ако глас Његов чујете, не будите дрвенастих срца.

Какав Гилгамеш и митологија? Постоје историјски записи и то оних који Га распеше, оних који распињаше хришћане и бацаше лавовима. Јевреји и Римљани су педантно записивали, ако већ оспораваш Библију. Мада и да ти се Исус појави као што су Га гледали својим очима пре 2000 година, не значи да ћеш постати Његов. Јасно је да Га одбацујеш и сл. Твој избор, надам се да ће ти се срце изменити.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
naravno da ima odgovora, genetski i fosilni dokazi ukazuju na to da smo svi evoulirali u africi pre nekih 200 000 godina, najverovatnije smo imali crnu kozu zbog zastite od sunca, ostale boje su dosle kao adaptacija na nove sredine usred napustanja afrike

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
ocigledno ne znas nista o nauci i evoluciji, ali nije kasno da naucis, ti si sisar i tvoja vrsta se zove homo sapiens, nauka napreduje zato sto se menja kada novi dokazi dodju, bas zato je i toliko ispred nekih spisa koje se ne menjaju hiljadama godina i imaju price na koje i vernici nemaju odgovor.

Pre svega meni je moj Otac koji me stvorio rekao da sam (COVEK po njegovom oblicju) a nigde u najstarijoj knjizi covecanstva ne pise da sam ja homosapiens.kad sam ja izucavao evoluciju,marksizam,i bio pionir ti se jos nisi ni rodio prijatelju,ali sam izaso isz te zablude vec odavno.

nauka stoji na mestu sto se tice evolucije,a napreduje kvantova fizika-DNA,DNK tehnologija,koja kako vidim tebi nije poznata!

Zasto brate hoces da iz sebe napravis majmuna?zar ti nije bolje da budes stvoren od Boga?zato mi ljudi i imamo jedini na svetu kreativni razum jer smo stvoreni po oblicju Bozjem i imamo moc stvaranja sto se nebi reklo za ostali zivotinjski svet kako ti kazez (SISARI)

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Хоћеш да кажеш да смо настали од црних, жутих, црвених и белих мајмуна? Ако смо настали од тог примата за кога кажете да је ваш предак, значи ли то да су и примати имали различите боје? Видиш ли колико делује смешно? Све објашњава пигмент и адаптација коже на временске услове, толико је једноставно. Просто је невероватно да индиректно тврдиш да је било примата разних боја. Како су настали ти шарени примати? Наравно да нема одговора, неће га ни бити јер је све то бесмислено. Али како год.

Ја ти кажем да те је Христ спасао, положио душу за тебе. Све остало је занемарљиво. А као што беше у време Потопа, биће и пред долазак Христа.

Данас ако глас Његов чујете, не будите дрвенастих срца.

Какав Гилгамеш и митологија? Постоје историјски записи и то оних који Га распеше, оних који распињаше хришћане и бацаше лавовима. Јевреји и Римљани су педантно записивали, ако већ оспораваш Библију. Мада и да ти се Исус појави као што су Га гледали својим очима пре 2000 година, не значи да ћеш постати Његов. Јасно је да Га одбацујеш и сл. Твој избор, надам се да ће ти се срце изменити.

Jel Noje bio saren?

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
naravno da ima odgovora, genetski i fosilni dokazi ukazuju na to da smo svi evoulirali u africi pre nekih 200 000 godina, najverovatnije smo imali crnu kozu zbog zastite od sunca, ostale boje su dosle kao adaptacija na nove sredine usred napustanja afrike

ОК, твоја вера.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
nije bitno sta ja zelim, bitno je sta dokazi pokazuju, zeleo bi i ja da zivim zauvek ;) evolucija ne stagnira, svakim novim fosilom i svakim novim genetskim testiranjem je stavljena na test i potpunjena

Natrag