5. Јер ако и има који се богови зову, или на небу или на земљи, као што има много богова и много господа:6. Али ми имамо само једног Бога Оца, од ког је све, и ми у Њему, и једног Господа Исуса Христа, кроз ког је све, и ми кроза Њ. (1.Коринћанима 8)
Толико је сасвим довољно. Значи да постоје они који прихватају Христа, и они који имају друге богове и господе (господаре). Њима служе, у њих се уздају и сматрају да су њихов узор (пут). Југославија је имала таквог вођу, има још "пророка" и "месија" итд. Хришћани имају свог Господа(ра) и следе Његов Пут, то се не намеће силом, већ је слободан избор. Свако ко на силу натера човека да се крсти, тај не чини дело јеванђеља.
Дакле врата милости су још мало отворена, ко жели може слободно ући, ко хоће на друга врата или да иде другим путем (широким којим многи иду у пропаст) може слободно. Има и теорија да су нас ванземаљци створили и још много теорија, а само Исус Христ страда за нас на Крсту, све остало се не може упоредити са тим. Ту Жртву на Крсту прихватамо да се оправдамо или не прихватамо.
13. Уђите на уска врата; јер су широка врата и широк пут што воде у пропаст, и много их има који њим иду.14. Као што су уска врата и тесан пут што воде у живот, и мало их је који га налазе. (Матеј 7)
9. Ја сам врата; ко уђе кроза ме спашће се, и ући ће и изићи ће, и пашу ће наћи.
10. Лупеж не долази низашта друго него да украде и убије и погуби; ја дођох да имају живот и изобиље.
11. Ја сам пастир добри; пастир добри душу своју полаже за овце.
12. А најамник, који није пастир, коме нису овце своје, види вука где иде, и оставља овце, и бежи: и вук зграби овце и распуди их;13. А најамник бежи, јер је најамник и не мари за овце.
14. Ја сам пастир добри и знам своје, и моје мене знају.
15. Као што мене зна Отац и ја знам Оца; и душу своју полажем за овце.16. И друге овце имам које нису из овог тора, и оне ми ваља довести; и чуће глас мој, и биће једно стадо и један пастир.
17. Зато ме Отац љуби, јер ја душу своју полажем да је опет узмем.
18. Нико је не отима од мене, него је ја сам од себе полажем. Власт имам положити је и власт имам узети је опет. Ову сам заповест примио од Оца свог. (Јован 10)
Као што се Нојева барка полако градила да спас, а људи се исмејавали и ругали, тако и сада имамо још времена за покајање и прихватања Жртве која нас искупи. Све остало је понашање људи који су слично говорили док се барка градила. Да ли знамо за те људе? Не, знамо да Ноа и његова три сина преживеше Потоп, сви са супругама. Остали су непознати и њихово се ругање више не чује, њихове су измишљотине "потопљене".
37. Јер као што је било у време Нојево тако ће бити и долазак Сина човечијег.
38. Јер као што пред потопом јеђаху и пијаху, жењаху се и удаваху до оног дана кад Ноје уђе у ковчег,
39. И не осетише док не дође потоп и однесе све; тако ће бити и долазак Сина човечијег. (Матеј 24)