Потоп из Библије

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
Zamena teza. Ako odes kod psihijatra i kazes da imas nevidljivog prijatelja sa kojim komuniciras, imas realnu mogucnost da zavrsis u ludnici. Ne brini i tamo ima mesija, imaces koga da obozavas i pratis.
Pitas sta kosta? Sta te kosta da kazes da te je stvorio ljubicasti jednorog kome izlecu konfete iz usiju ili roze vilenjak sa tufnicama na celu?
Ja takvih problema nemam! a vi bezboznici mislim da ih imate na bezbroj.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
kad kazes bogomrsci moras da specifiras kojeg boga mrzim, ima ih previse ;)

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
5. Јер ако и има који се богови зову, или на небу или на земљи, као што има много богова и много господа:6. Али ми имамо само једног Бога Оца, од ког је све, и ми у Њему, и једног Господа Исуса Христа, кроз ког је све, и ми кроза Њ. (1.Коринћанима 8)

Толико је сасвим довољно. Значи да постоје они који прихватају Христа, и они који имају друге богове и господе (господаре). Њима служе, у њих се уздају и сматрају да су њихов узор (пут). Југославија је имала таквог вођу, има још "пророка" и "месија" итд. Хришћани имају свог Господа(ра) и следе Његов Пут, то се не намеће силом, већ је слободан избор. Свако ко на силу натера човека да се крсти, тај не чини дело јеванђеља.

Дакле врата милости су још мало отворена, ко жели може слободно ући, ко хоће на друга врата или да иде другим путем (широким којим многи иду у пропаст) може слободно. Има и теорија да су нас ванземаљци створили и још много теорија, а само Исус Христ страда за нас на Крсту, све остало се не може упоредити са тим. Ту Жртву на Крсту прихватамо да се оправдамо или не прихватамо.

13. Уђите на уска врата; јер су широка врата и широк пут што воде у пропаст, и много их има који њим иду.14. Као што су уска врата и тесан пут што воде у живот, и мало их је који га налазе. (Матеј 7)

9. Ја сам врата; ко уђе кроза ме спашће се, и ући ће и изићи ће, и пашу ће наћи.
10. Лупеж не долази низашта друго него да украде и убије и погуби; ја дођох да имају живот и изобиље.
11. Ја сам пастир добри; пастир добри душу своју полаже за овце.
12. А најамник, који није пастир, коме нису овце своје, види вука где иде, и оставља овце, и бежи: и вук зграби овце и распуди их;13. А најамник бежи, јер је најамник и не мари за овце.
14. Ја сам пастир добри и знам своје, и моје мене знају.
15. Као што мене зна Отац и ја знам Оца; и душу своју полажем за овце.16. И друге овце имам које нису из овог тора, и оне ми ваља довести; и чуће глас мој, и биће једно стадо и један пастир.
17. Зато ме Отац љуби, јер ја душу своју полажем да је опет узмем.
18. Нико је не отима од мене, него је ја сам од себе полажем. Власт имам положити је и власт имам узети је опет. Ову сам заповест примио од Оца свог. (Јован 10)

Као што се Нојева барка полако градила да спас, а људи се исмејавали и ругали, тако и сада имамо још времена за покајање и прихватања Жртве која нас искупи. Све остало је понашање људи који су слично говорили док се барка градила. Да ли знамо за те људе? Не, знамо да Ноа и његова три сина преживеше Потоп, сви са супругама. Остали су непознати и њихово се ругање више не чује, њихове су измишљотине "потопљене".

37. Јер као што је било у време Нојево тако ће бити и долазак Сина човечијег.
38. Јер као што пред потопом јеђаху и пијаху, жењаху се и удаваху до оног дана кад Ноје уђе у ковчег,
39. И не осетише док не дође потоп и однесе све; тако ће бити и долазак Сина човечијег. (Матеј 24)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
ako tvoj bog postoji ocigledno nije zeleo da ljudi koji logicno razmisljaju veruju u njega, jer cak ni vi nemate odgovor na osnovna pitanja o potopu

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
nije svrha majmuna da postanu ljudi, i nismo nastali od danasnjih majmuna, u pravu si majmun je majmun a homo sapiens je homo sapiens, delimo zajednickog pretka sa danasnjim majmunima, svi smo nastali od nizih primata , evolucija je adaptacija i u proslosti prirodna selekcija je favorizovala najpametnije potomke i to je guralo ka nasim velikim mozgovima, koji i izmisljaju da se tvorac javljao plemenima na ovoj maloj nebitnoj planeti :)

Slusaj matori ja nisam Homosapiens! ja sam stvoren po oblicju bozjem,i nemam ja nikakvog zajednickog pretka majmuna da smo jasni.
Pogledaj film DNA-DNK protiv evolucije pa ces videti ko je u pravu.
Da je darvin mogo i da predpostavi da ce ljudi da udju u DNK on nikad nebi napisao svoje glupe knjige,koje samo odgovaraju sotoni.
Sotona Hoce da ti budes kao majmun,ali Gospod to neda!jer mi smo stvoreni na sliku bozju.

Koji si ti apsurd od coveka,uzmi bre procitaj bibliju pa onda majmunsku filozofiju-teoriju postanka pa tek onda rezonuj koja je teorija u pravu.

Nikakve dokaze ,za svoje tvrdnje nemas jer se ta vasa teorija menja svakih 50 godina,dok biblija se ne menja SZ-et 4000g,NZ-et2012g.

A vasa,darvinova,ateisticka puca na sve strane,Ha,ha,ha milijardu godina tamo u nazad,postojali su majmuni koji su se preobrazili u ljude,samo nemate ni jedan zvanicni dokaz osim onog svinjskog zuba koji ste krili u muzeju kao zmioja noge,da je to u stvari zub sta ti ja znam nekog neandertalca.

Pukli ste 100% nauka vas pobija bratko,nauka na koju stesevi tako silno oslonili ha,ha,ha.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
ocigledno ne znas nista o nauci i evoluciji, ali nije kasno da naucis, ti si sisar i tvoja vrsta se zove homo sapiens, nauka napreduje zato sto se menja kada novi dokazi dodju, bas zato je i toliko ispred nekih spisa koje se ne menjaju hiljadama godina i imaju price na koje i vernici nemaju odgovor.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Наравно, то се не крије. Ја умем да размишљам, ја умем да користим логику, ја нисам неинтелигентан. Али шта нас дели? Вера, нада и најважније - љубав. Постоји део који јасно говори да ова три иду заједно и неопходно је имати сва три елемента, ако не, одмах се види разлика.

17. Јер Христос не посла мене да крстим, него да проповедам јеванђеље, не премудрим речима, да не изгуби силу крст Христов.18. Јер је реч крстова лудост онима који гину; а нама је који се спасавамо сила Божија.
19. Јер је писано: Погубићу премудрост премудрих, и разум разумних одбацићу.
20. Где је премудри? Где је књижевник? Где је препирач овог века? Не претвори ли Бог мудрост овог света у лудост?
21. Јер будући да у премудрости Божијој не позна свет премудрошћу Бога, била је Божија воља да лудошћу поучења спасе оне који верују. (Коринћанима 1)

Ја не морам да браним ништа, ја ти говорим да постоји радосна вест да те је Христ спасао, а да ли је неко био жут, зелен, или црвен у лицу делује толико небитно да само онај који схвата шта је Христ урадио зна колико су све остале ствари - споредне ствари. Нисам ја путник кроз време да могу да знам ко је имао младеже или тамнију (или светлију) кожу. По логици се може претпоставити, али стварно је небитно.

Natrag