Потоп из Библије

Cupidon
VIP
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
5.207
Naravno, vama je lakše povjerovati u to da je čovjek nastao od neke majmučine, odnosno, sve svesti na to da je čovjek obična životinja.
Mislim da se o toj temi ne može raspravljati, jer ima stotine teorija kako je čovjek nastao....da ne govorim o teoriji da ga je stvorio vanzemaljac...sve to ide u nedogled.

Želio bih samo da mi se objasni, kada već poduiprete evoluciju, i kažete da su neke životinje bile kopnene a završile u vodi, zar mislite da bi u eksperimetnu koji bi trajao milione godine, kada čovjekovu bebu stavite u vodu, da bi disala kao vodozemac a ne se odmah utušila????

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
ne postoji stotine teorija, postoji samo jedna naucno dokazana.
evolucione promene se desavaju kroz stotine generacija, na primer da uzmes svoju sliku kad si imao 5 godina i svoju sliku kako izgledas sada, videces veliku promenu, ali nikada se nisi probudio i video da si se promenio iz 5ogodisnjaka u sadasnje stanje, sve je postepeno i ide kroz generacije, ako stavis bebu u vodu dobices mrtvu bebu

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
ako verujes u pricu o potopu onda me ne bi cudilo da i u to verujes :)

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Naravno, vama je lakše povjerovati u to da je čovjek nastao od neke majmučine, odnosno, sve svesti na to da je čovjek obična životinja.
Mislim da se o toj temi ne može raspravljati, jer ima stotine teorija kako je čovjek nastao....da ne govorim o teoriji da ga je stvorio vanzemaljac...sve to ide u nedogled.

Želio bih samo da mi se objasni, kada već poduiprete evoluciju, i kažete da su neke životinje bile kopnene a završile u vodi, zar mislite da bi u eksperimetnu koji bi trajao milione godine, kada čovjekovu bebu stavite u vodu, da bi disala kao vodozemac a ne se odmah utušila????

Prvo, kopnene zivotinje koje su se vratile u vodu, npr. kitovi, ne disu kao vodozemci nego kao sisari odnosno kao kopnene zivotinje.
Drugo ako te stvarno interesuje evolucija verovatno bi do sada znao da nismo nastali od majmuna nego da imamo zajednickog pretka (npr. hriscanstvo i islam imaju judeizam a judeizam neke religije koje vise ne postoje, a sve tri glavne monoteisticke religije su se mnogo promenile u toku istorije i morale su da se adaptiraju da bi opstale, jer ako bi kamenovao svoje dete zato sto je neposlusno ili sapljivao zene za koje sumnjas da su vestice, isao bi na robiju ili u ludaru i takvo praktikovanje vere bi izumrlo kao dinosaurusi. Religije sam uzeo za primer kako funkcionise prirodna selekcija.
Trece ono sto ti nudis zove se argument iz neznanja. Nista ne objasnjava i nema prakticnu primenu. Mogao si da kazes da je magija stvorila coveka, mogao si da kazes da je jednorog sa krilima, vilenjaci u dnu vrte, gremlini i zlatne ribice. Nista nisi objasnio i to se zove bog rupa u znanju ili bog neznanja. Kako su rupe u znanju sve manje tako se i taj bog smanjuje. Drugim recima, veru krijes u rupama odnosno neznanju.
Cetvrto, molim te nemoj da eksperimentises sa bebom i vodom.

Cupidon
VIP
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
5.207
I ne tvrdim da poznajem Bibliju nešto posebno dobro, ali prosto nema logike da jedan oblik iole naprednog života može da naglo promjeni tako drastično svoju životnu sredinu. O tome s čime eksperimentišem, nema potrebe da mi ti govoriš.

Ako ptica udiše vazduh, ni za milion godina neće postati vodozemac.

Nisam slijepi vjernik, ali većina vas evolucionista, kada dođe 5 do 12, obratite se Bogu.

Onim što vi zoevte prirodna selekcija, odnosno, da samo najjači preživljavaju, čovjeka degradiraju u životinju,a to nije nešto sa čime se ja slažem.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
kada bi hteo da se obratim bogu, ne bi ni znao kojem, jer ih ima preko 10 000
tako drasticne promene se desavaju nakon mnogo mutacija i hiljada generacija, i u fosilima vidimo takve promene, sada ili je tvoj bog postavio to da nas zavara, ili se stvarno desilo, na tebi je da biras, naravno i genetski dokazi upucuju na to da su nekada kitovi ziveli na kopnu, najblizi rodjak im je nilski konj

Cupidon
VIP
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
5.207
Bog je jedan, ali ljudi su ga drugačije percipirali kroz istoriju.
Opet kažem, to je moj stav, neko se slaže s njime, neko ne. Da je to "lako" pitanje, na njega bi davno dobili svi odgovor,
Možda je baš zato zanimljivo.

Počeli smo od Nojeve barke, završii....

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
I ne tvrdim da poznajem Bibliju nešto posebno dobro, ali prosto nema logike da jedan oblik iole naprednog života može da naglo promjeni tako drastično svoju životnu sredinu. O tome s čime eksperimentišem, nema potrebe da mi ti govoriš.

Ako ptica udiše vazduh, ni za milion godina neće postati vodozemac.

Nisam slijepi vjernik, ali većina vas evolucionista, kada dođe 5 do 12, obratite se Bogu.

Onim što vi zoevte prirodna selekcija, odnosno, da samo najjači preživljavaju, čovjeka degradiraju u životinju,a to nije nešto sa čime se ja slažem.

Ne prezivljaju najjaci nego oni koji se najbolje adaptiraju. Ostavi se drustvenog darvinizma. Mi smo drustvene zivotunje i najbolje opstajemo kroz saradnju sa drugima. To ti je sigurno jasno.
Ako te stvarno interesuje ima par klipova sa relativno jednostavnim objasnjenjima za evoluciju.

Discovering Religion: Ep 01 - Ready-Made World - YouTube

Imas nekih 30 epizoda od po 10 minuta, mislim da 9, 10, 11 epizoda objasnjavaju evoluciju coveka.

Natrag