Потоп из Библије

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
ne samo da ne moze da se objasni, nemoguce je da se objasni, jer nema sanse da su te zivotinje evoulirale u ovo sto vidimo danas za samo 4000 godina, a i nemoguce je da ih je sve spakovao na jedan brod, razmisli malo

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
Kao sto vi objasnjavate da je coveko homosapins-postao od majmuna!da su nasi predki bili majmuni,u to cete vise verovati nego u kreaciju Bozju da smo stvoreni po slici Bozjoj.Ja cu ipak verovati Bogu koji me stvori po oblicju svojemu!!nesvidja mi se nauka o tome da su moji preci od majmuna nije razumno! a da je smesno,smesno jer ja nevide da majmun hoce stati covekom,ali videh da ljudi itekako hoce da stanu majmunima.

U bibliji jasno pise da su u arku usle zivotinje po svojoj vrsti tj po dva para od svake!o bakterijama,amebama ni reci,a morski svet naravno nije potopljen jer su te tvari morski zitelji i potop im nije mogao nista.

Kaze Hrist jesce i pice,zeniti se i udavati pred sudnji dan a ja cu doci kao lopov u noci kao u nojevo vreme!a vi sad razmisljajte.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
necemo mi verovati kako je covek nastao , nama i tebi su pokazani dokazi,hiljade i hiljade dokaza , neko moze da prihvati neko ne mora, ali ti kazes da ako ti se predstavi nemoguc scenario kao sto je ovaj ti ces i dalje verovati u njega jer pise da se desio u nekoj knjizi, iako je nemoguce

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Zamisli crtani biblijski: Noa je uzeo klokana, nanisanio ga u pravcu Australije i sutnuo nogom, a onaj je odskocio do Australije!
Medvjedic koala je preplivao, sta je njemu to? sitnica.

Naravno da se smiju! I meni je smijesno.
Hahaha! Harry, daj režiraj i ti neki "dokumentarac"!
Kad samo kod klokana, da se malo nasmijemo:
Skače klokan po australiskoj ravnici nekoliko kilometara i kada je stao, iz njegovog tobolca se izvlači mali pingvin i povraća kao lud! U isto vrijeme, na dalekom Antartiku, mali klokan, sav poplavio od zime, drhće među pingvinima i mrmlja kroz zube: "Jebem ti međunarodnu razmjenu studenata... i ko je izmisli!"

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Nojeva arka je zalogaj koji teško može da se objasni što ne znači da događaj nije bio istinit. Svedoci smo da recimo Australija ima vrste životinja torbare koje tamo nikako nisu mogle da stignu sa Ararata iz nojeve arke. Ovde se zaboravljaju važne činjenice koje govore u prilog da je nekad bio potop na zemlji. Lično sam nalazio fosile velikih morskih školjki zatrpaneih pet metara pod zemljom daleko od mora. Veliki kompleksi šuma koji su odjednom bili zatrpani odakle danas uzimamo ugalj, nafta takođe ima sastojke životinjskog porekla što govori da je flora i fauna tada bila itekako obimna. Izveštaj koji govori da je Noje sakupio sve vrste životinja i sabrao ih u arku ne traba shvatiti doslovno da su sakupljene bukvalno sve vrste koje su tada postojale. Osim toga ne možemo znati ni koje su vrste tada postojale od onih koje danas vidimo. Jasno je da je bilo ukrštanja između vrsta ali ni to ne može poslužiti kao jasan argument da su sve vrste potekle iz Nojeve arke zbog činjenice da se i dan danas otkrivaju nove vreste biljaka i životinja koje ne mogu nastajati ukrštanjem. Takođe i zbog broja tih novih vrsta.
Čisto sumnjam da je Noje sakupljao zmije otrovnice kao što je kobra,zelena mamba, škorpije,anakonde, i ostale odvratne kreature iz životinjskog sveta za koje se ne može reći da potiču od Boga. Bog je počinuo sa stvaranjem u sedmi dan pa se postavlja pitanje ko to danas stvara neke nove vrste ?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
evolucija stvara nove vrste, to znamo, ali kako su vrste evoulirale u vrlo kratkom periodu od silaska sa broda do danas, znaci ili ih je sve pokupio sto je nemoguce, ili su evoulirale za samo 4000 godina sto je isto nemoguce

Cupidon
VIP
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
5.207
necemo mi verovati kako je covek nastao , nama i tebi su pokazani dokazi,hiljade i hiljade dokaza , neko moze da prihvati neko ne mora, ali ti kazes da ako ti se predstavi nemoguc scenario kao sto je ovaj ti ces i dalje verovati u njega jer pise da se desio u nekoj knjizi, iako je nemoguce

Baš me zanima kojim dokazima raspolažete!
Ajd, svega ti, najbroj mi ih makar 5.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
1. svi fosili koji su ikada nadjeni su mereni sa preko 20 madjusobno nezavisnih nacina da bi se odredila njihova starost i SVAKI je bio u pravom vremenu u kojem je trebao da bude, ne nalazimo ljude i dinosauruse zajedno sa razlogom

2.medjusobno poredjenje nekih karakteristika kod zivotinja kao na primer gradja ruke, lobanje i tako dalje ukazuje na zajednicke pretke, kao i nacin na koji kitovi zive na primer, njihovi respiratorni sistem i nacin na koji plivaju ukazuje da su dosli sa kopna, naravno nasli smo i fosile njihovih predaka koji su bili kopnene zivotinje pre vise od 50 miliona godina

3.cela nauka genetike dokazuje svakim novim testiranjem da smo svi dosli od jednog zajednickog pretka pre vise milijardi godina

4."los dizajn", lose evoulirani organi u nekim zivotinjama koji mogu biti objasnjeni samo evolucijom, kao grkljan kod sisara i jos par organa

5.posmatrana evolucija, posmatrali smo radjanje novih vrsta od zajednickih predaka, znaci evolucija je i pored svih ostalih dokaza bila i posmatrana, vrste koje se generacijama toliko genetski promene da ne mogu vise da se pare medjusobno ali i dalje dele zajednickog pretka/

:)

Natrag