Потоп из Библије

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Да само још треба дати доказе за еволуцију, наравно ако их и има. А што се тиче потопа то је све јасно и доказано.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Potop iz Biblije?
Osporavanja i dokazi....
Meni se licno svidelo kad su arheolozi nalazili zajedno fosile i antilopa i lavova,i svih drugih ostalih zivotinja.Svi su bili na gomili,a nekima je bila sveza trava u ustima .Mnoge su bile zajedno,iako to za njih nije "prirodno".
I takvih grobnica ima sirom sveta od Juznog do Severnog pola...,grobnice sa vise hiljada lesina,pocepanih na komade.I tim podrucija su cak nadjena stabla voca sa svezim plodovima i liscem,jer se sve ODJEDNOM SMRZLO!!!
Zar to nije ono sto se moglo ocekivati nakon ogromnog potopa?

Član
Učlanjen(a)
29.07.2011
Poruka
7
pitanje za lindemanna

ako je to i tacno(a nije-to da tih grobnica ima svuda po svetu)-zasto mislis da je biblijski potop jedino objasnjenje?

TMF
Član
Učlanjen(a)
09.07.2011
Poruka
1.433
Prvo, ja Bibliju vidim kao inzvaredno delo narodne književnosti (ali ništa više od toga). Ima u njoj mnogo mudrosti. Naročito u Starom zavetu.
Drugo, taj potop se može tumačiti kao prirodna nepogoda. Činjenica je da nivo mora raste zbog globalnog zagrevanja. Tu su i cunami, vetrovi, vulkani, kretanje tektonskih ploča... Ledeno doba je već bilo. Zatim, udari raznih tela iz svemira. I to s dešavalo. Prema tome, taj potop se ne može bukvalno shvatati.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
pitanje -nojeva barka

ako verujete u ovu pricu imam pitanje za vas, dali su na barci bile sve vrste svih zivotinja, na primer sve vrste macaka, majmuna, ptica, paukova, biljaka, gljiva i tako dalje, ili ako nisu kako su onda 2 macke evoulirale u tigra, leoparda lava i tako dalje za samo 3-4000 godina, naravno ovo pitanje se odnosi na sve zivotinjske vrste

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
ako verujete u ovu pricu imam pitanje za vas, dali su na barci bile sve vrste svih zivotinja, na primer sve vrste macaka, majmuna, ptica, paukova, biljaka, gljiva i tako dalje, ili ako nisu kako su onda 2 macke evoulirale u tigra, leoparda lava i tako dalje za samo 3-4000 godina, naravno ovo pitanje se odnosi na sve zivotinjske vrste

Naravno da se radi o pricici slicnoj bajci.
Istina jeste da je Noe spasen u barci.
Slikovnice tipa ulaska lavova, slonova, krodkodila, virusa, bakterija, majmuna itd... je zaista za djecicu.

Ne znaci da je bukvalno cijeli svijet bio bukvalno odjednom pod vodom!
Moras znati da su ljudi toga vremena smatrali cijelim svijetom samo svoj uzi zavicaj, donde dokle su ih mogle odnijeti noge.

Pa ako je cunami zahvatio taj dio kopna, ili neka velika poplava, pisac te biblijske knjizice je od tog dogadjaja nacinio svojevrsnu bajku koja je mogla zabavljati ljude.

Danas pak sluzi za podsmijeh ljudima koji se bave naukom, i jadni "vjernici" se polomise kako da ih ubijede u laz: cijeli svijet potopljen, a na arci sve sto danas vidimo. Pa i osjetimo, kao na primjer: komarci, buhe, amebe, virusi gripa, australski klokani...
Kad smo vec kod klokana, naucnici se smiju toj prici jer ne mogu zamisliti da su klokani tako daleko mogli dobaciti: iz Ararata u Australiju....
Zamisli crtani biblijski: Noa je uzeo klokana, nanisanio ga u pravcu Australije i sutnuo nogom, a onaj je odskocio do Australije!
Medvjedic koala je preplivao, sta je njemu to? sitnica.

Naravno da se smiju! I meni je smijesno.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
u bibliji pise da je svaka planina bila pokrivena vodom, kapiram ja da je bajka, ali nisam siguran da svi kapiraju :)

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Budi siguran da ih ima koji cvrsto vjeruju!
Jednom sam tako pokazao jednoj JS nelogicnosti i ona meni mrtva-ladna kaze: ja vjerujem sve sto tamo pise!

Onda, mala, zbogom. Uzmi svoju knjigu idi u pustinju i uzivaj sama sa sobom.
Ako mislis razgovarati s nekim, onda mu nemoj vrijedjati razum svakom besmislicom prodajuci besmislice kao vjeru! Uvazi mu da ti ne vjeruje, i to s razlogom.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
U ovom slučaju, kreacinisti se pozivaju na evoluciju!!!:D Kada sam jednom o tome raspravljao sa jednim kreacionistom i postavio mu pitanje upravo kao što je JokerMMA postavio u uvodu teme - o mačkama: kako to da je Noe ponio u barci jednu mačku, a danas ih ima desetine vrsta, on mi je odgovorio da su od te jedne vrste evoluirale druge vrste. To se odnosi i na druge vrste životinja.
Šta reći? Principijelni su ti kreacionisti, nema šta!:roll:

Cupidon
VIP
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
5.207

Ako nešto ne možemo objasniti, ne mora da znači da se to nije ni desilo.

Poslednja izmena od urednika:
Natrag