Što se tiče uTrip041vanog, njegovo insistiranje i napadi na Raselovce, ali i na ostale, pa i na nas, nisu tu zbog toga da bi on "umirio" savest (koju im "duh proroštva" preporučuje da potiskuju) nego da bi u svojoj narcisodinosti sebe nametnuo kao autoritet, a laž koju propoveda kao istinu., na šta ga i poziva kult kome pripada.
I jedno i drugo je, itekako on hoce da se nametne kao autoritet, bolje reci 'institucija', seti se kako je za sebe rekao da je 'kapacitet' a svi drugi su za njega glupi, jedino je on pametan. Zato i ponavlja da smo mi za njega kao 'deca od 3-5 godina'. To je vredjanje. Njegovi nas cak nazivaju 'retardiranim' a on to podrzava! Najvise zato sto je i sam iskompleksiran.
Pored toga, on vidi grehe u svojoj crkvi pa pokusava da ih minimizuje tako sto drugima pripisuje isto to! Takodje vidi i svoje licne grehe al ih sakriva. On polazeci od sebe misli da su svi ostali kao i on pokvareni, pa smatra da ce uspeti da ih isprovocira.
Seti se, kako je kad sam ga provalio da namerno izaziva ljude, rekao 'jeste izazivam, a ti si naseo'.
Pored toga, svako razuman ce iz gornjeg uvideti, da on to ili namerno radi, dakle podmece, ili nije ni razuman covek! A cini mi se da i pored sveg bezobrazluka on zaista 'nema kapacitet'!
Shodno tome, sve ovo što si izneo u vezi EGWista, niti je za čuđenje, niti bi imalo ikakvog uticaja na to kakva je poruka koju prenose
Izneo sam samo mali deo, ima toliko toga jos, cime se oni vole nasladjivati, kada smo mi u pitanju, a kada su oni, onda sakrivaju!
I kada to postavimo (a meni savest ne da) , onda nas nazivaju 'pokvarenima' i 'lazovima', i vicu kako ih progonimo? A svoju pokvarenost i lazljivost ne vide kad to isto rade nama (drugima), kad se bacaju djubretom!
A to se nikako drugacije i ne moze nazvati nego 'duhovnim djubretarstvom'!
Vidimo to na primeru Jehovinih Svedoka. I nad njima provode svoje metode diskreditacije!
Mire, svi ljudi su grešni. Svi.
I bas zato, ovaj zaumni i ne moze da optuzuje nikoga, pogotovo sto je i on sam gresan, to smo dokazali, jer laze o svom identitetu, crnogorskom poreklu, obrazovanju itd..
On je lazljivac!
A Isus, Pavle i apostoli nisu nikad nikoga napadali, vec su na tudje napade odgovarali kao i mi!
A to 'okreceni grobovi' 'porodi aspidini' i slicno (retardirani), sto oni vole da koriste kao terminologiju, je Isus izgovorio jedino onda kada su ga napadali, a nije isao okolo i izazivao ih da ga napadnu, da moze da se svadja sa njima i da ih optuzuje za grehe, sto ovaj stalno radi! Izaziva napade!
Cak je ucenicima rekao 'ako vas neko ne poslusa izadjite iz kuce one.. i ako vas poteraju iz jednog grada bezite u drugi..'. Nema nametanja i izazivanja nikoga, nema ulazenja u konflikt sa farisejima, nema vijanja i maltretiranja, nema vikanja po gradovima i nasilja! Cak je Isus izbegavao da dolazi u kontakt sa farisejima i protivnicima, i vidimo ga cesto gde izbegava da ode u odredjeni grad jer su tamo bili fariseji!
Dakle,izbegavali su polemike i neprijateljstva, propovedali su samo onima koji su zeleli cuti!
A sta ovi rade? Oni izazivaju napade namerno, namecu se, svadjaju se, umesto da poslusaju Hrista koji je propovedao samo 'svojim ovcama' onima koji su i hteli slusati!
Isus cak nije nikoga ni osudjivao za grehe, vec je prastao! Bio je pun samilosti! Kad su zenu uhvacenu u preljubi doveli i hteli da je kamenuju jer su mislili da su sveti a ona gresna, on im je pokazao koliko su i sami gresni, pa je nije ni sam osudio. I nije vikao na nju i grmeo - 'sram te bilo gresnice, bludnice jedna..' kao sto ovi vicu na nas i nazivaju nas gresnicima i pokvarenjacima a nasu crkvu kurvom!
Totalna je suprotnost izmedju njihovog ponasanja, ponasanja Hrista i ponasanja apostola. Kao i naseg licnog ponasanja prema njima.. Ali slepac to ne moze ni videti!