Poslednji dani

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kakve veze imaju Adventisti sa tumacenjima i odredjivanjima vremena i datuma Jehovinih svedoka?

Mire.
Bolje bi bilo sto se bavis Adventistima, da opametis DrthShonea i njegovu maniju, jer vi rekoste da je Tripo uzrok sto pisete o Adventistima, a evo nema Tripa pa vi nastavljate po svom.

Dakle, po svemu sudeci nije Tripo uzrok, vec vasa mrznja i manija gonjenja prema Adventistima.

Jel tako.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Kakve veze imaju Adventisti sa tumacenjima i odredjivanjima vremena i datuma Jehovinih svedoka?

Mire.
Bolje bi bilo sto se bavis Adventistima, da opametis DrthShonea i njegovu maniju, jer vi rekoste da je Tripo uzrok sto pisete o Adventistima, a evo nema Tripa pa vi nastavljate po svom.

Dakle, po svemu sudeci nije Tripo uzrok, vec vasa mrznja i manija gonjenja prema Adventistima.

Jel tako.

Gde si ti video da se ja ovde bavim adventistima? Jel tebi dobro?

Upravo sam na ovoj temi i zastao da se odmorim od vaseg nasilja nad svima koji ne misle kao vi - adventisti. Sve redom zlostavljate.

Jehovini Svedoci to ne rade hvala Bogu, pa sa njima i mozes pricati. Ne namecu i ne siluju nikog. Sa vama ne mozes pricati, evo te opet na ovoj temi uvredjen si sto je neko samo spomenuo adventiste negativno!

Mene tvoja opsesija da dokazes svoju crkvu pravom, a sve ostale laznima ne interesuje.

To sto Slap i Shone ne mogu da ne pomenu adventiste, njihov je problem, ali tome ste sami doprineli svojim nasrtajima, dosadili ste svima!

Pusti me na miru da razgovaram sa Jehovinim Svedocima, a ti idi dalje pa se svadjaj..

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ipak je Mire vasa Manija gonjenja, i sklonost ka pisanju neistina, sto si pokazao i u ovom poslednjem komentaru.

Sto se tice tvojih tvrdnji, forum za religiju je mesto za diskusiju o religijskim pitanjima, o bibliji..itd..

Ja sam do sada iskljucivo iznosio biblijsku istinu.
To sto se vama ta istina ne dopada to je vasa stvar, koja povlaci ono sto vidimo vec mesecima ako ne i godinama, da vi nista drugo ne cinite osim da napadate neistomisljenike, iznosite neistine, i izvrcete tudje reci.
Ti manje - vise, ali u znatnoj meri.

Ovde i Jehovini svedoci iznose svoje vidjenje istine, i dokazuju svoju crkvu kao pravom.

To radite i vi manje - vise, i dokazujete da je vasa SPC prava.
Stvarnoslap svoju RKC..

I sta je sad tu problem.
Tripo?

Svako pise sto god zeli, a urednistvo je tu da vidi da li se krse pravila ili ne.

Nastavi sa Svedocima.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
To sto se vama ta istina ne dopada to je vasa stvar

Isto je i u slucaju tebe!

Ti mislis da samo vi imate pravo da napadate, a kad vas napadnu istom jacinom i istim oruzjem onda kukate, kao da smo mi nepravedni, lazovi itd..

Ne vidis sta radite?

Budite uvidjavni, ucite se kulturi, pa vas niko nece tom zestinom napadati. Evo i Shone rece isto sto i ja, dakle smirite se..

da vi nista drugo ne cinite osim da napadate neistomisljenike

Ajde molim te nemoj da izmisljas!
Jesam li ja napao Mystery sto veruje drugacije, nisam. I drago mi je sto ima suprotnih misljenja, ja joj ne zameram sto je Jehovin Svedok, ne namecem joj pravoslavlje, a ne bi ni vi trebalo adventizam.

Isto je i sa ostalima, svacije misljenje je dobrodoslo. I ja nemam potrebu nikoga da vijam i namecem mu nekakvu 'istinu' pa ako ne prihvate da ih nazivam lazovima, da ih napadam, osporavam njihovu crkvu, nazivam ih neiskrenima i sta ti ja znam, kao vi nas sto napadate svo vreme, pa smo prisiljeni da odgovaramo na taj bezobrazluk.

Onaj koji ima mir, i koji je sa Bogom, nece to ni raditi, to ce raditi samo onaj koji ima nemir. A vas nemir vas nagoni to i da radite..

Ovde i Jehovini svedoci iznose svoje vidjenje istine, i dokazuju svoju crkvu kao pravom.

Mogu na lep nacin da kazu sta veruju, i ja ih podrzavam da objasne ljudima sta veruju i zasto, da dokazu biblijom. Ali ne da napadaju druge crkve da bi sebe uzdigli. Ne da ostale ljude prave zlim, da druge zajednice prave zlim da bi svoju uzdigli. Mystery to i ne radi, zato je podrzavam.

Ona lepo kaze sta misli, cim krenete da je napadate ona vas pusti, jer je pametnija od vas. Zar se Hriscanin tako ponasa? Zar napada?

Istina stoji sama za sebe, nema potrebe prenaglasavati je, dovoljno je reci jednom. A onaj koji bombarodvanjem zatvara stranice da drugi ne vide sta su ostali pisali, taj je siledzija!

A ponavljanjem i prikrivanjem laz ne postaje istina, sto se vi nadate da hoce..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Mene tvoja opsesija da dokazes svoju crkvu pravom, a sve ostale laznima ne interesuje.

A šta si ti dokazivao da je tvoja lažna, a da su druge istinite, imaju istinu?

Opsesija JS zadnjim vremenima je produkt radosti šta se desiti onima izvan crkve što se vidi po ilustracijama gde oni izlaze srećni iz razorenih gradova, a u stvari se raduju razaranju tih gradova.

Zatim ne propovedaju Zakon što je besmisleno, kako možeš pričati o poslednjim danima a ne upućivati ljude na Zakon.

Dakle ostaje samo ovo da se raduju. Oni smatraju da je samo članstvo u organizaciji JS dovoljno za spasenje.

I drsko uče da će samo oni biti spaseni kao i PC i KC.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Opsesija JS zadnjim vremenima je produkt radosti šta se desiti onima izvan crkve što se vidi po ilustracijama gde oni izlaze srećni iz razorenih gradova, a u stvari se raduju razaranju tih gradova.

Koji si ti covek, pa ti si grmeo kako nam Bog rusi crkve, tacno se vidi da uzivas u tome da nam rusis hramove, pa onda drugima pripisujes svoje zle zelje!

Sramota jedna!

Jehovini Svedoci ne uzivaju u tome, to je tvoja 'projekcija'!

Zatim ne propovedaju Zakon što je besmisleno, kako možeš pričati o poslednjim danima a ne upućivati ljude na Zakon.

Tvoja opsesija subotarenjem je enormna, i protiv biblijska! Pavle kaze da oni koji ne znaju zakona sami cine sta je po zakonu, pokazujuci da im je zakon zapisan u srcu, postupajuci po savesti, a tebi je zakon subota koja svetli. Totalne gluposti! Teski ste legalisti!

Dakle ostaje samo ovo da se raduju. Oni smatraju da je samo članstvo u organizaciji JS dovoljno za spasenje.

Koje ti budalastine pises to je sramota jedna, vidi se da ti pojma nemas o Jehovinim Svedocima ili si totalno bezobrazan! Niko od njih ne smatra da ga clanstvo u organizaciji spasava!

I drsko uče da će samo oni biti spaseni kao i PC i KC.

Ma sta mi naprica, a hoces da ti citiram iz njihove literature gde kazu da ce biti spaseni i ostali iz drugih crkava?

Po ovome se vidi koliko lazes!
I koliko si bezobrazan!

A šta si ti dokazivao da je tvoja lažna, a da su druge istinite, imaju istinu?

Jedno je smatrati da tvoja crkva ima istinu (teolosku istinu) a sasvim je drugo namerno praviti druge zlim, postavljati tudje djubre a svoje gurati pod tepih i sakrivati, da bi svoju crkvu prikazao cistom i neporocnom a sve druge zlim, sto ti radis, i tebi slicni!

To radite sa nama, a evo ovde i sa Jehovinim Svedocima!

Da se posten covek zgrozi i vas i vase crkve i vase teologije i svega sto dolazi od vas i da nikad ne pozeli ni da pomisli da postane adventista!

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Isto je i u slucaju tebe!

Ti mislis da samo vi imate pravo da napadate, a kad vas napadnu istom jacinom i istim oruzjem onda kukate, kao da smo mi nepravedni, lazovi itd..

Ne vidis sta radite?

Budite uvidjavni, ucite se kulturi, pa vas niko nece tom zestinom napadati. Evo i Shone rece isto sto i ja, dakle smirite se..

Mire, ranije sam na drugoj temi napisao, i ponoviću i sada. Moji pokojni roditelji su imali dve prijateljice koje su igrom slučaja pripadale upravo ovim "zajednicama" i upravo se tu doslovno mogao videti koja je razlika u ponašanju između pripadnika dve kćeri Milerovog "datumarenja" i njegovog lažnog evanđelja.

Pokojna teta Pepa, iako pripadnik Raselovog kulta, nije nikada nasrtljivo nametala "istinu" Kule Stražare, pre svega jer nije bila takva osoba, ali i zato što Raselovce i ne uče da moraju da sve na silu privedu u kult. Metodi kojima se Raselovci koriste u lovu na duše su suptilniji, sva negativnost kulta se otkriva tek nakon što se u isti uđe i uveri se uz Božiju pomoć da se radi o lažnom evanđelju.

EGWisti su druga priča, nasrtljivi su, prepuni sebe (za razliku od Raselovaca koji insistiraju na "skromnosti" i "poslušnosti", postupnom pristupu žrtvi) i spremni su, čak im je dozvoljeno da upadaju kod drugih i "evangeliziraju" šireći nauku "duha proroštva" iz Mejna.

Upravo u tom disciplinskom delu se najviše razlikuju ova dva blizanca Williama Millera, jer kod Raselovaca je naglasak stavljen na poslušnosti Kuli Stražari, dok je kod EGWista svako "pozvan" da "prorokuje", naravno u skladu sa učenjem "duha proroštva" iz Mejna.

Prvi na svojim "sastancima" do besvesti proučavaju New World Translation i doktrinu klanjanja imenu, dok drugi glume crkvu i pripremaju se za "evangeliziranje" onih koji su po njima Duhovni Babilon.

I jedni i drugi kao uslov napredovanja i spasenja forsiraju materijalno, tačnije broj ulovljenih duša.

Koje ti budalastine pises to je sramota jedna, vidi se da ti pojma nemas o Jehovinim Svedocima ili si totalno bezobrazan! Niko od njih ne smatra da ga clanstvo u organizaciji spasava!

Raseolovci ne smatraju da članstvo u kultu spašava, ali su oni koji ne slede Kulu Stražaru osuđeni na to da zavise od milosti "jehove" (ko je jehova?). Njihovo učenje o tome da im je spasenje u "Kraljevstvu" (kako oni nazivaju svoj kult) je samo malo bolje zamaskirano od učenja EGWista koji doslovno tvrde da niko ko nije prhvatio zaumne objave "duha proroštva" iz Mejna i nije sledio senku (tamu) ne može biti spašen.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Koji si ti covek, pa ti si grmeo kako nam Bog rusi crkve, tacno se vidi da uzivas u tome da nam rusis hramove, pa onda drugima pripisujes svoje zle zelje!

Ja to govorim jer ste zaslužili, a tvoja projekcija je radovanje. I ruši vam i sada kažem da treba da vam ruši hramove.

Sramota jedna!

Jehovini Svedoci ne uzivaju u tome, to je tvoja 'projekcija'!

Opet me kopiraš, nisi ni znao šta je projekcija dok nisi guglao.

JS uživaju.

Tvoja opsesija subotarenjem je enormna, i protiv biblijska!

Zato imate sve veći haos pošto vi nemate tu opsesiju kako si je nazvao.

Imate jad i bedu od država i u duhovnom i u materijalnom smislu.

Niko od njih ne smatra da ga clanstvo u organizaciji spasava!

Smatra i to otvoreno govore da će samo oni (JS) biti spaseni.

Ma sta mi naprica, a hoces da ti citiram iz njihove literature gde kazu da ce biti spaseni i ostali iz drugih crkava?

Po ovome se vidi koliko lazes!
I koliko si bezobrazan!

Da imaš već bi citirao. Istu drskost i oholost vi učite.

Jedno je smatrati da tvoja crkva ima istinu (teolosku istinu)

To svi misle.

a sasvim je drugo namerno praviti druge zlim,

Ja govorim na osnovu vaših dela. Samo konstatujem.

postavljati tudje djubre a svoje gurati pod tepih i sakrivati,

Kod vas je uglavnom samo to. Samo naše nije plod religije nego odluke pojedinca.

To radite sa nama, a evo ovde i sa Jehovinim Svedocima!

To vi radite sami sebi u CG samo što niste zaratili u Gruziji ste ratovali kao i u Ukrajini.

Dakle sami sebi nanosite zlo.

Da se posten covek zgrozi i vas i vase crkve i vase teologije

Misliš da se čovek zgrozi što treba da drži zapov. kao i 4. da se zgrozi što se samo moli Bogu da se zgrozi što živi zdravim životom.

i svega sto dolazi od vas i da nikad ne pozeli ni da pomisli da postane adventista!

Nego da budu kao vi što jedni drugima zlo činite.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mogu na lep nacin da kazu sta veruju, i ja ih podrzavam da objasne ljudima sta veruju i zasto, da dokazu biblijom.

Ja to sve vreme i radim, a na to ne stizu odgovori na isti nacin, vec se u startu sa vase strane napada i laze protiv Adventista i Ellen White..

Tako da tvoja opravdanja ne stoje..

Natrag