Pitanje za kreacioniste

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
1. Ne sisari su nastali od sinapsida.
2. Hominidi su nastali od nizih vrsta sisara, i oni su ziveli relativno skoro ( ako uporedimo sa celom istorijom zivota )
3.Evolucija je adaptacija, nema predvidjenog cilja, hominidi su serijom adaptacija i tokom nekoliko miliona godina nastali u modernog homo sapiensa. Nije cilj majmuna da postanu ljudi.

Ni jedan dokaz nemas da je bog rekao: stvorio sam ljude da bi bili zahvalni.

To pise u jednoj od ko zna koliko svetih knjiga.

1. Ne sisari su nastali od sinapsida.
2. Hominidi su nastali od nizih vrsta sisara, i oni su ziveli relativno skoro ( ako uporedimo sa celom istorijom zivota )
3.Evolucija je adaptacija, nema predvidjenog cilja, hominidi su serijom adaptacija i tokom nekoliko miliona godina nastali u modernog homo sapiensa. Nije cilj majmuna da postanu ljudi.

Ni jedan dokaz nemas da je bog rekao: stvorio sam ljude da bi bili zahvalni.

To pise u jednoj od ko zna koliko svetih knjiga.

Upadamo u uobicajenu zamku besplodnih rasprava, a njima izvor nisu materijalni dokazi nego nase vjerovanje ili uvjerenja.

Niko pametan nece sporiti materijalni dokaz, moze se voditi rasprava o aterfaktu: iz koje epohe potjece, od kojeg naroda(plemena, religije), iz kojih je razloga pravljen (sakralnih ili drugih).

Takav ti je aterfakt na primjer stecak (ne zelim ovdje raspravu o stecku, mozemo na odgovarajuce stranice, samo me pozovite, ovo je samo primjer naucnih zabluda):
Podiizanje stecaka pripisuje se samo bogumilima (religija). Neki je naucnik s nedovokjno dokaza postavio tezu koja se proteze kroz naucnu literaturu kao dokaz!
Pitanje je: kako to da stecaka nema u Bugarskoj, odkale potjece "otac" bogumilstva, pop Bogumil?
Pitanje je: da li su Hrvati i Srbi bili takodje bogumili, obzirom da na sadasnjim njihovim teritorijama takodje ima nalaza stecaka?
Sljedeca je nedoumica: medju Srbima i Hrvatima nije zabiljezeno bogumilstvo, dakle njima se ne moze pripisati obiljezavanje grobnih mjesta steccima.
Sljdece je pitanje: zasto se smatra cinjenicom da su stecci pripadali religiji bogumila kada na nekim stoje vrlo "cudni" natpisi ("Ovdje lezi Abdullah, sin Vukote), a neki su "cudnog" oblika, u obliku krsta?

Slijedom logike, a ne teze, slijedom dokaza na terenu i na aterfaktima, stecci su kulturni ostaci starosjedilaca juznog dijela ex.YU koji je danas podijeljen danasnjim drzavnim granicama Hrvatske, BiH, Crne Gore i Srbije.
Oni se danas nazivaju Hrvatima, Bosnjacima, Srbima, Crnogorcima, a genetski nisu ni jedni od njih! Oni su, ti starosjedioci, drzavnim prisilama ili izborima iz odredjene koristi, postajali katolicima, pravoslavcima ili muslimanima

Ovim sam ti htio pokazati da se odredjenim naucnim tezama manipulise kao da su u pitanje naucne cinjenice, sto je naucno neprihvatljivo!

Teza nije cinjenica! Teza nije dokaz!

Tako dolazimo u podrucje "naucne religije" koja je podjedanko stetna kao i svakad druga religija, dajuci njenim pripadnicima osjecaj da su bolji od drugih, da su vrijedniji i da su pametniji. Tipicna glupost koja potjece iz religije koju danas nazivamo zidovskom.

Ti iznosis tezu evolucije, ja ti pokusavam postavljenjem pitanja ukazati da postoje velike supljine u njoj, postavljam ti pitanja na koja ne postoji ni dokaz ni logican odgovor.
Darvin nije postavio danasnju teoriju evolucije!

Dakle, neki je pobornik darvinizma sasvim slobodno usao u razvoj darvinizma (teorije evolucije?) na osnovi predpostvki.
Slicna stvar je nastala jer je neki zanesenjak sasvim proizvoljno üpostavio tezu o Isus-bogu! To je cudovisno - priznajem. Oni koji postavljaju takve teze osporavaju drugima tezu o Konfucijus-bogu, ili Buda-bogu..

Ja mogu reci da je Bog Istina, to je polaziste. Nikakvim lazima, neistinama ili prpagandom, nikakvim prisilama ne moze se lazima potvrditi niti dokazati da je Bog Svemoguci Stvoritelje Koji se nalazi iznad svioh nasih Njemu upucenih naziva ili shvatanja.

Ti govoris o nekoj tacki iz koje je sve nastalo, ja kazem da sve potice samo od Boga, Inteligentnog Tvorca i Zakonodavca, Gospodara od Kojeg poticemo i Kome se vracamo.

Ja mogu razumjeti da ti to ne mozes prihvatiti, i ja se tomu ne cudim, ne nastojim ni da shvatis niti da vjerujes, tebi i samo tebi pripada tvoje pravo na slobodno misljenje i zivot.

Ja to pravo ne mogu osporiti nikome, cak i ako bih htio drugacije, jer postujuci Boga ja strogo postujem prava svakoga da sasvim slobodno vjeruje sta hoce (s tim da postuje civilne zakone, to je uvjet!). Posto religije (ukljucujuci i laicke kao sto je evolucionizam) nisu sposobne da omoguce ravnopravnolst svima, ja se zalazem za sekularizam.

Moj dokaz da Bogu trebamo biti zahvalni ti neces razumjeti.
Kada si u utrobi imas jedan izvor hrane: pupcanu vrpcu. Onda dobijes prostor i dva izvora hrane: dojke. Kada prestanes dojiti izvor hrane ti je zemlja sa svim svojim bogatstvima. Dalje necu o logickom redoslijedu

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Evolucija nije teza, nego cinjenica, darvin nije bitan jer u njegovo vreme ni nije bilo mnogo dokaza za nju, sada ima toliko da slobodno mozemo reci da je cinjenica. Na klipu covek lepo pokazuje menjanje ljudi kroz milione godina, cak je i kreacionista na klipu poredjao kako treba, ja ne znam sta ljudi vise hoce.
Vera u tvog boga je teza, jer je samo jedan od hiljada njih, i za svakog ima isto dokaza, a to su samo svete knjige koje su pune pricajucih zmija. :)

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
ako zelis da pricas o necemu valjda je osnovni uvjet da o tome nesto i znas? Kako mozes pricati o necemu sto nisi upoznao, ili sto nisi shvatio?

Tako sve religije postavljaju stvari, identicno tebi: nije vazan Darvin, nego mi.
Nije vazan Isuse, nego mi!
Itd....

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
religije postavljaju stvari, bez jednog jedinog dokaza, nemoj da mesas nauku i to .

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Nauka postavlja dokaze! Jasne dokaze! Ondje gdje nema dokaza prestaje nauka, pocinje religija.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Tako je, u ovom slucaju imas tacno izmerene fosile i vide se promene korak po korak kroz milione godina i sve to potvrdjuje genetika.
Dokazi ne mogu biti jasniji od tih.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Ipak postoje supljine koje izbjegavas. Odakle potice tacka iz koje sve proizilazi?

I da te uputim: islam je jedina vjera koja naredjuje i postuje Istinu. Jedina vjera koja naredjuje ucenje (nauku) i prihvatanje istine.
Neces to naci ni u jednoj drugoj.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Ne izbegavam ja ni jedno pitanje, mi ne znamo koja je to tacka, ali nije bitna za evoluciju, jer evolucija objasnjava raznovrsnost zivota na zemlji, ne njegov nastanak.

Od kad je islam nastao nauka je nenormalno opala u tim zemljama, bagdad je bio vodeci grad nauke pre pojave islama.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
za to nemas ni jedan jedini dokaz, za evoluciju postoje hiljade, ne znam kako mozete tako da odbijate realnost, pre ces da pomislis da svi naucnici lazu i da su podmetnuli ove fosile i genetske dokaze i posmatranu evoluciju nego da prihvatis istinu.

Ne postoje dokazi i naucne cinjenice te vrste u zvanicnoj evolucionistickoj nauci, vec samo teorije.
Za razliku od toga postoji mnostvo dokaza kreacionisticke nauke u prilog Bozanskog stvaranja.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Ok, nemoj da me zasmejavas. Dao sam objasnjenje evolucionog biologa sa opipljivim dokazima, ili prihvatis ili ne, nikoga ja ne teram.
Kreacionisti idu protiv svega sto danas znamo u nauci, od starosti univerzuma, do starosti planeta, do fosila koje nalazimo, nista nije onako kako kreacionisti pricaju, strasno je sto neko to uopste spominje.

Natrag