1. Ne, mi smo sisari, ne reptili.
2.Da su bile zbrisane sve vrste ne bi postojao zivot na ovoj planeti danas.
3.naravno da ne, mi nismo nastali od danasnjih majmuna, sa njima delimo zajednickog pretka.
Ne znam dal je univerzum posledica pukog slucaja, ali mi nema smisla da ga je pokrenula neka komplikovana savrsena inteligencija, jer se postavlja pitanje odakle je ona dosla, a pogotovo mi nema smisla da neko misli da zna i kako se zove ta inteligencija i sta zeli od nas.
1. Mi smo sisari, ne reptili! Aleluja! Dakle, nema evolucije?!
2. OK. Dinosauri su unisteni. Ali posto teorija (teza!) evolucije postavlja poredak po vremenu, onda je evoluitivni lanac prekinut, nestalo je mamuta od kojih smo mi nastali, ili smo nastali od sabljastih tigrova, ili od praistorijskih vjeverica, od cega li?
Gle sta kaze Bog: "ako hocu unisticu vas i izvesti druga stvorenja!" - Kur'an.
Ovo mi je vjerovatno, dakle mogu bez problema vjerovati, i ne moze se osporiti da je bilo tako.
Samo stzo ti uzrokom unistenja stvorenja smatras slucaj, u tome se razlikujemo.
3. Sta je ucinilo da se zajednicki majmunski predak ne razvije samo u jednom pravcu obzirom na istovjetne zivotne uvjete?
Ti negiras da ce neciji majmunski predak, na primjer gorila ili simpanza, vremenom evoluirati direktno u njega: u covjekolikog majmuna, ili majmunolikog covjeka, ili pak covjekolikog covjeka?
Meni nema smisla da je ista nastalo slucajno, jer je mala vjerovatnoca, beskonacno mala, to jest ne postoji.
U slucaj bi mogao da vjeruje samo onaj koji ne vidi da svuda postoji savrsen red: u Univerzumu i u njemu samom.
Bog kaze: "Od Mene ce vam dolaziti dokazi sve dok ne povjerujete". - Kur'an
Bog Istine naredjuje da se uci i istrazuje!
Jer od Boga Istine poticemo mi, potice nas razum i svo nase znanje.
Religije su unistile osjecanje Boga Istine ubacujuci dogme, lazi, neistine, obmane, i na taj nacin je nastala nova religija: ona koje definitivno odbacuje Boga.
Religije su uglavnom agresivne, pa i religije koje su nastale iz vjerovanja u evoluciju, u snagu ljudskog uma, u materiju itd.