Pitanje za kreacioniste

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Niko nije rekao da mu nesto fali, i covek nema nista sto nije stvar evolucije, inteligencija je evoluirala kao i sve drugo.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Niko nije rekao da mu nesto fali, i covek nema nista sto nije stvar evolucije, inteligencija je evoluirala kao i sve drugo.

Vrlo interesantno.
Po inteligenciji se covjek ne razlikuje od kokoske, milsim po imaju inteligencije.
Po tebi je covjek evoluirao iz kokoske?
Znaci li to da ce inteligentne kokosi postati jednoga dana ljudi?

Ili: zasto je prije vazila evolucija sada ne? Sta je uslovilo da evolucija prestane?

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Sta lupas harry :)
Inteligencija je u nekim vrstama jaca nego kod drugih da li stvarno moram ovo da ti objasnjavam.
Evolucija nije prestala odakle ti to ?

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Pa koliko ja vidim ti ne razlikujes dav pojma: pretvaranje vrsta iz jedne u drugu i prilagodjavanje vrsta uvjetima okoline.

Na reljefima iz Mespotamije Egipta ili Kine postoje oblici kokosiju, pasa, lavova, ljudi, crnih, bijelih, lavova, biljaka i nista se do danas nije nimalo pomaklo. U temelju u svom temeljnom sadrzaju covjek nije ucinio ni korak koliko je pedalj, ne uzmimo u obzir razvoj socijalne svijesti koja je nastala teskim maltretiranjem od strane vlastodrzaca. Nije covjek podizao standard iz dobra, nego bjezeci od zla.

Da li si siguran da inteligenicja evoluira?

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Naravno da evoluira, nije sigurno bila tu od pocetka, i ti pricas o bliskoj istoriji, mesopotamija egipat i ostalo je bilo pre nekoliko hiljada godina, modersni homo sapiens je ovde oko 200 000, a zivot je na planeti vise od 3 milijade.
Povecanjem mozgova nasih predaka smo dosli na ovaj nivo inteligencije, i to vidimo po fosilnim ostacima.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Znaci li to da smo nastali od covjekolikog dinosaura?

Sta mislis da nije doslo do neke planetarne kataklizme u kojoj su zbrisane vrste bez mogucnosti da evoluiraju?

Jesi li siguran da ce danasnji majmuni postati ljudi?

Hoce li biti crnci, bijelici, zuti ili crveni?

Ja mogu da primjetim da ti smatras da je sve sto postoji posljedica evolucije tako da se ti i ja razlikujemo u tome sto ja vjerujem da je sve Posljedica Inteliegencije, Boga Zivoga, pa i evolucija, ona Zakonitost po Kojoj se sve odrzava u Redu.

Dakle, da li zaista vjerujes da je svijet i cijeli Univerzum posljedica nekog pukog slucaja?

Kako mozes takvo sto tvrditi kada pocinjes od nedefinisane tacke u nicemu?

Odakle potice to nista i ta nedefinisana tacka?

Nemoj mi se samo vaditi da to ne mozemo pojmiti, jer bih se onda jako cudio kako ne mozes pojmiti Boga, Koji Se ocitovao u svemu sto vidis i sto osjetis, kao i u tebi samome?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
1. Ne, mi smo sisari, ne reptili.
2.Da su bile zbrisane sve vrste ne bi postojao zivot na ovoj planeti danas.
3.naravno da ne, mi nismo nastali od danasnjih majmuna, sa njima delimo zajednickog pretka.

Ne znam dal je univerzum posledica pukog slucaja, ali mi nema smisla da ga je pokrenula neka komplikovana savrsena inteligencija, jer se postavlja pitanje odakle je ona dosla, a pogotovo mi nema smisla da neko misli da zna i kako se zove ta inteligencija i sta zeli od nas.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
1. Ne, mi smo sisari, ne reptili.
2.Da su bile zbrisane sve vrste ne bi postojao zivot na ovoj planeti danas.
3.naravno da ne, mi nismo nastali od danasnjih majmuna, sa njima delimo zajednickog pretka.

Ne znam dal je univerzum posledica pukog slucaja, ali mi nema smisla da ga je pokrenula neka komplikovana savrsena inteligencija, jer se postavlja pitanje odakle je ona dosla, a pogotovo mi nema smisla da neko misli da zna i kako se zove ta inteligencija i sta zeli od nas.

1. Mi smo sisari, ne reptili! Aleluja! Dakle, nema evolucije?!

2. OK. Dinosauri su unisteni. Ali posto teorija (teza!) evolucije postavlja poredak po vremenu, onda je evoluitivni lanac prekinut, nestalo je mamuta od kojih smo mi nastali, ili smo nastali od sabljastih tigrova, ili od praistorijskih vjeverica, od cega li?

Gle sta kaze Bog: "ako hocu unisticu vas i izvesti druga stvorenja!" - Kur'an.

Ovo mi je vjerovatno, dakle mogu bez problema vjerovati, i ne moze se osporiti da je bilo tako.
Samo stzo ti uzrokom unistenja stvorenja smatras slucaj, u tome se razlikujemo.

3. Sta je ucinilo da se zajednicki majmunski predak ne razvije samo u jednom pravcu obzirom na istovjetne zivotne uvjete?
Ti negiras da ce neciji majmunski predak, na primjer gorila ili simpanza, vremenom evoluirati direktno u njega: u covjekolikog majmuna, ili majmunolikog covjeka, ili pak covjekolikog covjeka?

Meni nema smisla da je ista nastalo slucajno, jer je mala vjerovatnoca, beskonacno mala, to jest ne postoji.
U slucaj bi mogao da vjeruje samo onaj koji ne vidi da svuda postoji savrsen red: u Univerzumu i u njemu samom.

Bog kaze: "Od Mene ce vam dolaziti dokazi sve dok ne povjerujete". - Kur'an

Bog Istine naredjuje da se uci i istrazuje!
Jer od Boga Istine poticemo mi, potice nas razum i svo nase znanje.

Religije su unistile osjecanje Boga Istine ubacujuci dogme, lazi, neistine, obmane, i na taj nacin je nastala nova religija: ona koje definitivno odbacuje Boga.
Religije su uglavnom agresivne, pa i religije koje su nastale iz vjerovanja u evoluciju, u snagu ljudskog uma, u materiju itd.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
1. Sta pricas ? Sisari su nastali od sinapsida, i ziveli su uz dinosauruse milionima godina, samo sto su bili mnogo manji nego danas, i kad su dinosaurusi nestali, to je bila prilika za sisare da "procvetaju".
2.Mi smo nastali od hominida, primata ciji su danasnji bezrepi majmuni najblizi rodjaci. Nismo nastali ni od mamuta ni od sablastih tigrova :D
3.Naravno da negiram zato sto bi bila neverovatna slucajnost da se desi 2 puta indenticna putanja evolucionog procesa. I evolucija nije bila prava linija ka nama, ne zove se dzabe drvo zivota, ne delimo zajednickog pretka samo sa danasnjim majmunima, nego sa svim zivim organizmima. :)

Nema ti smisla da je sve nastalo slucajno ali ti zato ima smisla da neki bog bude tu bez ikakvog objasnjenja odakle je dosao i kako je nastao ? I da jos pise knjige i obraca se maloj grupi sisara na mikroskopskoj tacki u svemiru ?

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
1.Dakle sisari su od pocetka?
2. Od cega su nastali hominidi? Od ameba ili od bakterija?
3. Ipak majmuni nece postati ljudi, bez obzira na evoluciju? Moze li biti obrnuto?

Da, upravo to sto je atom u ljudskom tijelu jednak atomu bilo koejg tijela u Univerzumu ukazuje na strogu Zakonitost koja je poslejdica Inteligencije, a ne slucaja.
Bog kaze: od zemlje (svi elementi ljuskog tijela se nalaze u zemlji!) sam vas nacinio, u zemlju cete se vratiti. To je istina? Nije?

Bog kaze: ljude sam stvorio da bi bili zahvalni!

Jer je sve dao ljudima, sve dobro. Ljudi treba da razmisle o sebi i o tome sta nam je Bog podredio i dao.

Najvece je zlo kada se o Bogu govore lazi, to je gore nego ateizam, jer ateizma ne mora da obozava nista, dok lazni teizam obozava Bozjeg protivnika.

Natrag