Pitanje za kreacioniste

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
[FONT=Arial,Helvetica][SIZE=+1][SIZE=+2]KROMANJONAC, NAS PREDAK ILI NAS BRAT?[/SIZE][/SIZE] [/FONT] [FONT=Arial,Helvetica]Ubrzo posto su 1868. godine pronadjeni skeleti kromanjonca ispostavilo se da i danas ima njegovih zivih predstavnika u pojedinim podrucjima Evrope (Dalarna u Svedskoj, mnogi kosovski Albanci i Srbi...). Analizom genetickih markera koji odlikuju kromanjonce (antigen HLA-A28), jasno se otkriva da kromanjonac nije nas evolutivni predak, vec nas geneticki brat, poreklom iz Afrike. Zajednicke lingvisticke posebnosti (nazalni izgovor, "bluz" intonacija) i danas odlikuju kromanjonce u Evropi, zajedno sa crncima Nilotima (Dinke. Masai, Nubijci...). Kako kromanjonac nije nas predak, vec nas brat, pokusali smo i uspeli smo uspesno da odgonetnemo njegovo poreklo po biblijskoj genealogije naroda, analizirajuci predanja o poreklu svih onih populacija po svetu (Patagonce Juzne Amerike, nekadasnji Sumerci, Etiopljani...) koje odlikuje zajednicki antigen HLA-A28, koji je odlika i evropskih kromanjonaca. [/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica]
kromanjonac.jpg
[/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica]Narucite film (27 minuta) u DVX ili DVD formatu. Mozete ucitati isti film sa interneta u slabijoj rezoluciji (WMV format, 8Mb). Kliknite ovde ukoliko zelite da pogledate film "on line" dok ste na internetu. Film je uradjen na osnovu poglavlja o kromanjoncima iz knjige Milosa Bogdanovica "Poreklo i degradacija".

[/FONT]

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Pa?
I neandertalac nije nas predak nego rodjak, mi znamo da je postojalo vise vrsta ljudi, nista novo, kao i na primer homo floresiensis,mi smo jedina koja je ostala.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Ne izbegavam ja ni jedno pitanje, mi ne znamo koja je to tacka, ali nije bitna za evoluciju, jer evolucija objasnjava raznovrsnost zivota na zemlji, ne njegov nastanak.

Od kad je islam nastao nauka je nenormalno opala u tim zemljama, bagdad je bio vodeci grad nauke pre pojave islama.

Prije Bagdada postojale su civilizacije koje su na razna mjesta pomjerale ogromne kamene gromade sto bi i danas bilo vrlo tesko do nemoguce.
alio ako uzmes period nakon objave Kur'ana, islamske zemlje su bile razvijene i ostavile neizbrisiv targ u covjecanstvu sve dotle dok su se pridrzavali Kur'ana. Danas si svjedok njihove propasti utoliko vise ukoluiko vise napustaju Kur'an.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pa?
I neandertalac nije nas predak nego rodjak, mi znamo da je postojalo vise vrsta ljudi, nista novo, kao i na primer homo floresiensis,mi smo jedina koja je ostala.

To je sustina, ne postoje fosili nasih predaka koji su evoluirali od majmuna do coveka, vec fosili ljudi neandertalskog tipa, i kao sto sam pomenuo, eventualni fosili primata, i falsifikata koji se prikazuju kao istiniti.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Haha nije tacno. Imamo desetine fosila nasih predaka, svaki je izmeren na tacnu starost koju ocekujemo, cak je i kreacionista sa klipa pogodio redosled od najstarijeg do najmladjeg. Cak i da zaboravimo ljude, u istoriji celog zivota na zemlji, na primer ne vidimo multicelijske organizme skoro celih 3 milijarde godina, pa onda krece razvijanje multicelijskih organizama, pa izlazak na kopno, pa dinosaurusi, pa prekid dinosaurusa i nalazak kratera od asteroida koji je starosti iste kao i poslednji fosili dinosaurusa, pa vidimo prilagodjavanje i cvetanje sisara, i na kraju vidimo nas.
Sve tamo gde treba da bude i poredjano kako treba, oni koji odbiju ovo moraju da prihvate da ogromna vecina naucnika ucestvuje u jednoj od najvecih zavera ikada, samo ne znam sa kojim ciljem :D

jednostavno svi dokazi su tu i ne mogu biti jasniji

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Allah ako hoce moze vas unistiti i umjesto vas dovesti druge. - Kur'an.

Ti o tome pises? (stvar razumski moras posmatrati vrlo flexibilno)
Tomu dodas i prilagodjavanje i dobio si jedan harmonican i kontinuitivan razvoj zivota na Zemlji.
Kur'an je nemoguce osporiti.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Isto kao i bibliju a ? :)

Postoje stvaru u Bibliji koje se ne mopgu osporiti.
Postoje stvari u Bibliji koje se same osporavaju, kjoje je sasvim lako osporiti.
Biblija je skup raznih pismena, zato nije pouzdana, zato je Isus najavio nekoga ko ce ljudima prenijeti ono sto nisu mogli nositi: svu istinu.
Ona je zapisana u Kur'anu. I danas ima ljudi koji ne mogu nositi istinu, i vidim da s njima sasvim jednostavno izlazis na kraj.
Jer ne postoji nacin da laz ovlada osim kratkotrajno ili prisilom, i to tako dugo dok traje prisila.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Znaci ti hoces da kazes da se evolucija spominje u kuranu ?

Kur'an ne spominje matematicke ili fizikalne zakone po imenima, ali jasno kaze da svi zakoni poticu od Njega, i nad svim zakonima bdije Bog, da Njega nema da bi sve poremetilo.
Dakle nauka nije nista drugo nego otkrivanje(shvacanje) Bozjeg Zakona jer je On sve stvorio.
Ne, evolucija se ne spominje na nacin kako je predstavljena u njenoj teoriji o nastanku vrsta, ali ne je i ne iskljucuje, osim na nacin da je sve poteklo od Boga.

Iz Einstenove formule E=mc2 (masa puta brzina svjetlosti na kvadrat) slijedi m= E/c2
Kur'an jasno kaze: Zar ne znaju nevjernici da Mi sve iz nista(vidljivog) stvaramo?

Mogu bez problmea vjerovati da je Inteligencija proizvela savrseno uredjenu masu, vidljivi svijet.

Osim toga, Kur'an upucuje na prostorne dimenzije viseg reda, i neka shvacanja leze upravo u prostornim dimenzijama viseg reda,
na primjer: zasto smo nesposobni da vidimo andjele i dzine, bica visih dimenzija.

Natrag