Pitanja za ateiste???

Član
Učlanjen(a)
24.09.2010
Poruka
544
Ово је класична изјава муслиманског невреник.

Ово је Сатана!

Највиши облик богохуљења!

Da li si ti uopšte pročitao Bibliju? Jevanđelja su puna kontradikcija, toliko ima razlika da je prosto smešno.

1. Šta je Isus naredio svojim sledbenicima da nose?
Matej 10:9-10
Ne nosite zlata ni srebra ni bronze u pojasima svojim,
Ni torbe na put, ni dve haljine ni obuće ni štapa; jer je poslenik dostojan svog jela.

Marko 6: 8-9
I zapovedi im da ništa ne uzimaju na put osim jednog štapa: ni torbe ni hleba ni novaca u pojasu;
Nego obuveni u opanke, i ne oblačeći dve haljine.

2. Koliko je generacija bilo između Avrama i Davida?
Matej 1: 2 navodi 13
Matej 1: 17 navodi 14

3. Koje životinje su dovedene Isusu?
Matej 21: 2-7
Govoreći im: Idite u selo što je prema vama, i odmah ćete naći magaricu privezanu i magare s njom: odrešite je i dovedite mi. [SUP]3[/SUP] I ako vam ko reče šta, kažite da oni trebaju Gospodu: i odmah će ih poslati.

[SUP]4[/SUP] A ovo je sve bilo da se zbude šta je kazao prorok govoreći:

[SUP]5[/SUP] Kažite kćeri Sionovoj: Evo car tvoj ide tebi krotak, i jaše na magarcu, i magaretu sinu magaričinom.
[SUP]6[/SUP] I učenici otidoše, i učinivši kako im zapovedi Isus.

[SUP]7[/SUP] Dovedoše magaricu i magare, i metnuše na njih haljine svoje, i posadiše Ga na njih.

Marko 11: 2-7
I reče im: Idite u selo što je pred vama, i odmah kako uđete u njega naći ćete magare privezano, na koje niko od ljudi nije usedao; odrešite ga i dovedite. [SUP]3[/SUP] I ako vam ko reče: Šta to činite? Kažite: Treba Gospodu; i odmah će ga poslati ovamo.

[SUP]4[/SUP] A oni odoše, i nađoše magare privezano kod vrata napolju na raskršću, i odrešiše ga.
[SUP]5[/SUP] I neko od onih što stajahu onde rekoše im: Zašto drešite magare?
[SUP]6[/SUP] A oni rekoše im kao što im zapovedi Isus; i ostaviše ih.
[SUP]7[/SUP] I dovedoše magare k Isusu, i metnuše na nj haljine svoje; i usede na nj.

4. Koliko slepaca je tražilo Isusa za pomoć?
Matej 20: 30
I gle, dva slepca seđahu kraj puta, i čuvši da Isus prolazi povikaše govoreći: Pomiluj nas Gospode, sine Davidov!

Luka 18: 35
A kad se približi k Jerihonu, jedan slepac seđaše kraj puta proseći.

5. Sme li se moliti u javnosti?
Matej 6: 5-6
I kad se moliš Bogu, ne budi kao licemeri, koji rado po zbornicama i na raskršću po ulicama stoje i mole se da ih vide ljudi. Zaista vam kažem da su primili platu svoju. [SUP]
6[/SUP] A ti kad se moliš, uđi u klet svoju, i zatvorivši vrata svoja, pomoli se Ocu svom koji je u tajnosti; i Otac tvoj koji vidi tajno, platiće tebi javno.

1. Timotiju 2: 8
Hoću, dakle, da molitve čine ljudi na svakome mestu, podižući svete ruke bez gneva i premišljanja.

6. Kada je Isus razapet?
Marko 15: 25
A beše sat treći kad Ga razapeše.

Jovan 19: 14-15
A beše petak uoči pashe oko šestog sahata; i Pilat reče Jevrejima: Evo, car vaš.
[SUP]15[/SUP] A oni vikahu: Uzmi, uzmi, raspni ga. Pilat im reče: Zar cara vašeg da razapnem? Odgovoriše glavari sveštenički: Mi nemamo cara osim ćesara.

7. Koliko hajduka se rugalo Isusu?
Matej 27: 44
Tako isto i hajduci razapeti s Njim rugahu Mu se.

Luka 23: 39-40
A jedan od obešenih zločinaca huljaše na Njega govoreći: Ako si ti Hristos pomozi sebi i nama.
[SUP]40[/SUP] A drugi odgovarajući ćutkaše ga i govoraše: Zar se ti ne bojiš Boga, kad si i sam osuđen tako?

8. Koliko anđela se spustilo kada je Isus razapet?
Luka 24: 4-5
I kad se one čuđahu tome, gle, dva čoveka staše pred njima u sjajnim haljinama;
[SUP]5[/SUP] A kad se one uplašiše i oboriše lica k zemlji, rekoše im: Što tražite Živoga među mrtvima?

Matej 28: 2-5
I gle, zemlja se zatrese vrlo; jer anđeo Gospodnji siđe s neba, i pristupivši odvali kamen od vrata grobnih i seđaše na njemu.

[SUP]3[/SUP] A lice njegovo beše kao munja, i odelo njegovo kao sneg.

[SUP]4[/SUP] I od straha njegovog uzdrhtaše se stražari, i postadoše kao mrtvi.

[SUP]5[/SUP] A anđeo odgovarajući reče ženama: Ne bojte se vi; jer znam da Isusa raspetog tražite.

I da ne pišem dalje...

Dakle, nema kontradikcija?

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
ja da sam musliman stvarno ne vidim ni jedan razlog zasto to ne bih rekao, ali nevidim ni jedan razlog, ja sam bio jasan kad sam rekao "rodjen kao pravoslavni hriscanin i srbin i tako cu umreti, to je sve fizicki a duhovno ne pripadam niti jednoj religiji i nacionalnosti, duhovno sam slobodan i pripadam samo bogu" ja napadam sve koji osudjuju druge ne istomisljenike, bilo da je musliman hriscanin budista jevrejin ateista ili sta ti ja znam sta vec. a to sto ja nisam ovca pa da verujem u sve sto pise to je nesto drugo, to je ta moja duhovna sloboda i ona se tesko stice, vi verujete u bibliju (vise nego sto verujete u boga) ja nemam problem sa tim sve je to ok samo da ne napadate druge ne istomisljenike i da is nazivate ovakvim ili onakvim i da vi dajete sebi za pravo da sudite
Da ti samo brate vidiš šta smo se mi SVEGA i SVAČEGA ovde nagledali i doživeli! Ne bi ovako zborio.
Lažna predstvaljanja, poturanja, spamovanja, ubacivanja virusa na kompove i servere............. Pa ja mislim da postoje virusi koji pored kompa mogu zaraziti i onog koji radi na njemu, pola bi bilo mtrvih do sada na ovom forumu.
Tako da pokušaj me razumeti, ako nisi Musliman, zašto sam onako reagovao.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Da ti samo brate vidiš šta smo se mi SVEGA i SVAČEGA ovde nagledali i doživeli! Ne bi ovako zborio.
Lažna predstvaljanja, poturanja, spamovanja, ubacivanja virusa na kompove i servere............. Pa ja mislim da postoje virusi koji pored kompa mogu zaraziti i onog koji radi na njemu, pola bi bilo mtrvih do sada na ovom forumu.
Tako da pokušaj me razumeti, ako nisi Musliman, zašto sam onako reagovao.

pa ja upravo o tome i govorim svo vreme, mene je najvise iznenadilo kad sam pricao i bio sa ljudima sto su u crnoj ruzi pa sa nekima sto misle da su vampiri (kako izgledaju nije daleko od istine) i da su nastalo od adama i njegove prve zene i kad je ona otisla sa palim andjelom oni lutaju u tami i sa jos slicnim ljudima i svi oni su me prihvatili i postuju i mene i moje verovanje, i ako sam ja voleo da kazem "ja sam boziji ratnik" ali niko od njih me ni jednog trenutka nije napao i osudio ili ovo ili ono ali kad pocnem da pricam sa religiskim ljudima dobijam neverovatne osude i ruzne stvari kao da sam najgori sljam, pricao sam i sa muslimanima doduse ne ovim nasim nego iz egipta i od njih sam dobijao osude kao i od hriscana to je toliko otislo u fanatizam da to nije zdravo vise i da su ljudima "svete" knjige mozak popile iz jednog razloga, ja uvek kazem svete knjige mogu da budu veoma opasne i mogu da ti nanesu mnogo loseg ako ih ne citas kako treba, a da bi ih citao kako treba moras da krenes od sebe da vidis sebe istinski i bez lazi a to je veoma tesko

Član
Učlanjen(a)
13.09.2012
Poruka
76
Похвално је да читаш Божију Реч и постављају питања у тебе!
Божију Реч има дубоко филозофско значење и треба доста знања да раберем.
Имам много питања и да ће требати пуно времена да одговори.
ћу одговорити на прво питање.
Али ако желиш - Ја могу да одговорим на друго питање које желите.
Али да ти одговорим, и да ће вам показати да Реч Божија није противречности.

Da li si ti uopšte pročitao Bibliju? Jevanđelja su puna kontradikcija, toliko ima razlika da je prosto smešno.

1. Šta je Isus naredio svojim sledbenicima da nose?
Matej 10:9-10
Ni torbe na put, ni dve haljine ni obuće ni štapa; jer je poslenik dostojan svog jela.

Marko 6: 8-9
I zapovedi im da ništa ne uzimaju na put osim jednog štapa: ni torbe ni hleba ni novaca u pojasu;
Nego obuveni u opanke, i ne oblačeći dve haljine.

У вашем питању, мој Пријатељ је такође садржи одговор.
Списе видиш црвено? Да ли видите реч Иисус обуцавао своје "sledbenicima", али упутио своје "ученике".
ПРАВО разлику између "sledbenicima" и "ученике"?

Ја сам следбеник Христа, али ја нисам Његови ученике !
Наредио јер је послат на мисију / мисије ученика Христових ће посматрати плави /!
Стварно, пријатељу?
///////////////////////////////////
Као што сам написао - Matej 10:9-10.
Међутим, погледајмо на претходним стиховима.
Они каже да заповест Исуса односи се својим ученицима.
Разумевање И шта их шаље мисију!

Matej, глава 10, стихови 1-10.
1. И дозвавши својих дванаест ученика даде им власт над духовима нечистим да их изгоне, и да исцељују од сваке болести и сваке немоћи.
2. А дванаест апостола имена су ова: први Симон, који се зове Петар, и Андрија брат његов; Јаков Зеведејев, и Јован брат његов;
3. Филип и Вартоломије; Тома, и Матеј цариник; Јаков Алфејев, и Левије прозвани Тадија; 4. Симон Кананит, и Јуда Искариотски, који Га и предаде.
5. Ових дванаест посла Исус и заповеди им говорећи: На пут незнабожаца не идите, и у град самарјански не улазите.
6. Него идите к изгубљеним овцама дома Израиљевог.
7. А ходећи проповедајте и казујте да се приближило царство небеско
8. Болесне исцељујте, губаве чистите, мртве дижите, ђаволе изгоните; за бадава сте добили, за бадава и дајите.
9. Не носите злата ни сребра ни бронзе у појасима својим,
10. Ни торбе на пут, ни две хаљине ни обуће ни штапа; јер је посленик достојан свог јела.

Написао тачне имена људи у питању и да би се оно што је написано мисија, која не узима ништа!
...
Мисија наставља у стиховима 11 до 16 ...

11. А кад у који град или село уђете, испитајте ко је у њему достојан, и онде останите док не изиђете.
12. А улазећи у кућу назовите јој: Мир кући овој.
13. И ако буде кућа достојна, доћи ће мир ваш на њу; а ако ли не буде достојна, мир ће се ваш к вама вратити.
14. А ако вас ко не прими нити послуша речи ваше, излазећи из куће или из града оног, отресите прах с ногу својих.
15. Заиста вам кажем: лакше ће бити земљи содомској и гоморској у дан страшног суда него ли граду оном.
16. Ето, ја вас шаљем као овце међу вукове: будите дакле мудри као змије и безазлени као голубови.

///
И друго нане Библија описује ову причу.
Јеванђеље по Марку, глава 6, стихови 8-13
8. И заповеди им да ништа не узимају на пут осим једног штапа: ни торбе ни хлеба ни новаца у појасу;

9. Него обувени у опанке, и не облачећи две хаљине.
10. И рече им: Где уђете у дом онде останите док не изађете оданде.
11. И ако вас ко не прими и не послуша вас, излазећи оданде отресите прах с ногу својих за сведочанство њима. Заиста вам кажем: лакше ће бити Содому и Гомору у дан страшног суда него граду оном.

12. И отишавши проповедаху да се треба кајати;
13. И ђаволе многе изгоњаху; и мазаху уљем многе болеснике; и исцељиваху.

Јеванђеље по Луки, глава 9, стихови 3-6
3. И рече им: Ништа не узимајте на пут, ни штапа ни торбе ни хлеба ни новаца, нити по две хаљине да имате.
4. У коју кућу уђете онде будите и оданде полазите.
5. И где вас не приме излазећи из града оног отресите и прах с ногу својих, за сведочанство на њих.
6. А кад изиђоше, иђаху по селима проповедајући јеванђеље и исцељујући свуда.

Наставља у стиху 59 и 60
59. А другом рече: Хајде за мном. А он рече: Господе! Допусти ми да идем најпре да укопам оца свог.
60. А Исус рече му: Остави нека мртви укопавају своје мртваце; а ти хајде те јављај царство Божије.

Наставља у глава 10 стиху 4-12

4. Не носите кесе ни торбе ни обуће, и никога не поздрављајте на путу.

5. У коју год кућу уђете најпре говорите: Мир кући овој.

6. И ако дакле буде онде син мира, остаће на њему мир ваш; ако ли не буде, вратиће се к вама.
7. А у оној кући будите, и једите и пијте шта у њих има; јер је посленик достојан своје плате; не прелазите из куће у кућу.

8. И у који год град дођете и приме вас, једите шта се донесе пред вас.
9. И исцељујте болеснике који су у њему, и говорите им: Приближи се к вама царство Божије.

10. И у који год град дођете и не приме вас, изишавши на улице његове реците:
11. И прах од града вашег који је прионуо за нас отресамо вам; али ово знајте да се приближи к вама царство Божије.
12. Кажем вам да ће Содому бити лакше у онај дан неголи граду оном.

Коначно, Иисус пита своје ученике:
Јеванђеље по Луки, глава 22, стих 35

35. И рече им: Кад вас послах без кесе и без торбе и без обуће, еда вам шта недостаде? А они рекоше: Ништа.

Какво је ваше мишљење о овој причи изводаат Библије, мој Пријатељу!

Бог с тобом, мој Пријатељу!

[TABLE]
[TR]
[TD="bgcolor: #F5FAFE"][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
space.gif
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
space.gif
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
space.gif
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
space.gif
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[/TABLE]

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
-ali razum mi govori.." ide dalje ta Darvinova recenica, trebao si sve da napises, ajmo polako, imamo podpuno razumevanje kako je oko evouliralo, znamo da postoje oko 40 nezavisnih vrsta ociju u prirodi danas i mi nemamo ni priblizno najbolje, euglena je jednocelisjki organizam koji je evoulirao malu antenu koja je osetljiva na svetlost, ne moze da vidi nista ali moze bar da primeti senku predatora koji se krece iznad, to je pocetak, posle toga sve je lako.Evolucija je cinejnica koja je testirana svaki dan u zadnjih 150 godina, bio ateista ili ne , dokazi su tu

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
-ali razum mi govori.." ide dalje ta Darvinova recenica, trebao si sve da napises, ajmo polako, imamo podpuno razumevanje kako je oko evouliralo, znamo da postoje oko 40 nezavisnih vrsta ociju u prirodi danas i mi nemamo ni priblizno najbolje, euglena je jednocelisjki organizam koji je evoulirao malu antenu koja je osetljiva na svetlost, ne moze da vidi nista ali moze bar da primeti senku predatora koji se krece iznad, to je pocetak, posle toga sve je lako.Evolucija je cinejnica koja je testirana svaki dan u zadnjih 150 godina, bio ateista ili ne , dokazi su tu

koji dokazi? darvinovi da je covek nastao od majmuna? mslim ne budi smesan, mozda ste vi nastali od majmuna ali ja nisam sigurno, a kao drugo cak i sam darvin je rekao da je to bilo samo pokusaj istrazivanja kako je nastao covek, i do sad do sad ne postoji ni jedan dokaz da je covek nastao od majmuna, kog god pra pra pra majmuna su iskopali on je poreklo majmunsko i koga god pra pra pra pra coveka su iskopali on je poreklo covecije i koja evolucija to sto imamo struju? pa iskreno bolje da je nemamo, pra narodi su bolje poznavali kosmos i bili mnogo precizniji nego mi sad sa svom nasom tehnologijom, ova tehnologija ima i drugu stranu ona cini coveka glupljim

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
koji dokazi? darvinovi da je covek nastao od majmuna? mslim ne budi smesan, mozda ste vi nastali od majmuna ali ja nisam sigurno, a kao drugo cak i sam darvin je rekao da je to bilo samo pokusaj istrazivanja kako je nastao covek, i do sad do sad ne postoji ni jedan dokaz da je covek nastao od majmuna, kog god pra pra pra majmuna su iskopali on je poreklo majmunsko i koga god pra pra pra pra coveka su iskopali on je poreklo covecije i koja evolucija to sto imamo struju? pa iskreno bolje da je nemamo, pra narodi su bolje poznavali kosmos i bili mnogo precizniji nego mi sad sa svom nasom tehnologijom, ova tehnologija ima i drugu stranu ona cini coveka glupljim

To sto ti ne zelis da prihvatis to ne menja cinjenice, Darvin je prvi video ono sto se posle dokazalo kao cinjenica, on nije znao nista o genetici koja 100 posto potvrdjuje evoluciju, imamo genetske i fizicke dokaze i evolucija je posmatrana uzivo u laboratorijama, jedna od najjacih teorija u naucii

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Svako citajuci kontekst pomenutog teksta moze da vidi da on govori sasvim suprotno od tumacenja na prilozenom linku.
Sustina ovog teksta je propovedanje jevandjelja i neprijateljstvo prema vesnicima koji ga objavljuju od strane onih koji to jevandjelje ne prihvate.
Isus ovde takodje izrice jedno prorocanstvo, a to je, da ce oni koji prihvate Isusa za spasitelja biti pobijeni od strane svojih najblizih, roditelja, brace i sestara, itd

Jednom je jedan propovednik istine rekao jednu zanimljivu recenicu koja glasi: "KADA PRIHVATITE ISUSA I POSTANETE HRISCANIN, NEMOJTE OCEKIVATI DA CE VAM SVET APLAUDIRATI"
U tome se potpuno ostvaruje smisa ovog teksta koji govori upravo o tome da ovaj svet mrzi prave Hristove sledbenike i one koji objavljuju vest spasenja.

Takodje, on je rekao jos nesto zanimljivo, da "HRISCANI TREBAJU DA BUDU NAJBOLJA DECA SVOJIH RODITELJA, I AKO PONEKAD DOZIVLJAVAJU NERAZUMEVANJE, I CESTO SE DESI DA AKO DECA PRIHVATE JEVANDJEOSKU ISTINU, DA KASNIJE I RODITELJI KRENU TIM PUTEM"

I dozvavši svojih dvanaest učenika dade im vlast nad duhovima nečistim da ih izgone, i da isceljuju od svake bolesti i svake nemoći.
Ovih dvanaest posla Isus i zapovedi im govoreći: Na put neznabožaca ne idite, i u grad samarjanski ne ulazite.
Nego idite k izgubljenim ovcama doma Izrailjevog.

A hodeći propovedajte i kazujte da se približilo carstvo nebesko.

Bolesne isceljujte, gubave čistite, mrtve dižite, đavole izgonite; za badava ste dobili, za badava i dajite.

A kad u koji grad ili selo uđete, ispitajte ko je u njemu dostojan, i onde ostanite dok ne iziđete.

A ulazeći u kuću nazovite joj: Mir kući ovoj.

I ako bude kuća dostojna, doći će mir vaš na nju; a ako li ne bude dostojna, mir će se vaš k vama vratiti.

A ako vas ko ne primi niti posluša reči vaše, izlazeći iz kuće ili iz grada onog, otresite prah s nogu svojih.

Zaista vam kažem: lakše će biti zemlji sodomskoj i gomorskoj u dan strašnog suda nego li gradu onom.

Eto, ja vas šaljem kao ovce među vukove: budite dakle mudri kao zmije i bezazleni kao golubovi.
A čuvajte se od ljudi; jer će vas oni predati sudovima, i po zbornicama svojim biće vas.
I pred vlastelje i careve vodiće vas mene radi za svedočanstvo njima i neznabošcima.

A kad vas predadu, ne brinite se kako ćete ili šta ćete govoriti; jer će vam se u onaj čas dati šta ćete kazati.

Jer vi nećete govoriti, nego Duh Oca vašeg govoriće iz vas.
A predaće brat brata na smrt i otac sina; i ustaće deca na roditelje i pobiće ih.
I svi će mrzeti na vas imena mog radi; ali koji pretrpi do kraja blago njemu.
A kad vas poteraju u jednom gradu, bežite u drugi.

Jer vam kažem zaista: nećete obići gradova Izrailjevih dok dođe Sin čoveči.
Nema učenika nad učiteljem svojim ni sluge nad gospodarom svojim.

Dosta je učeniku da bude kao učitelj njegov i sluzi kao gospodar njegov. Kad su domaćina nazvali Veelzevulom, a kamo li domaće njegove?

Ne bojte ih se dakle; jer nema ništa sakriveno što se neće otkriti, ni tajno što se neće doznati.

Šta vam govorim u tami, kazujte na vidiku; i šta vam se šapće na uši, propovedajte s krovova.

I ne bojte se onih koji ubijaju telo, a dušu ne mogu ubiti; nego se bojte Onog koji može i dušu i telo pogubiti u paklu.
Ne prodaju li se dva vrapca za jedan dinar? Pa ni jedan od njih ne može pasti na zemlju bez oca vašeg.

A vama je i kosa na glavi sva izbrojana.
Ne bojte se, dakle; vi ste bolji od mnogo vrabaca.

A koji god prizna mene pred ljudima, priznaću i ja njega pred Ocem svojim koji je na nebesima.
A ko se odrekne mene pred ljudima, odreći ću se i ja njega pred Ocem svojim koji je na nebesima.
Ne mislite da sam ja došao da donesem mir na zemlju; nisam došao da donesem mir nego mač.
Jer sam došao da rastavim čoveka od oca njegovog i kćer od matere njene i snahu od svekrve njene:
I neprijatelji čoveku postaće domašnji njegovi.

Koji ljubi oca ili mater većma nego mene, nije mene dostojan; i koji ljubi sina ili kćer većma nego mene, nije mene dostojan.
I koji ne uzme krst svoj i ne pođe za mnom, nije mene dostojan.

Koji čuva dušu svoju, izgubiće je; a koji izgubi dušu svoju mene radi, naći će je.

Koji vas prima, mene prima; a koji mene prima, prima Onog koji me je poslao.
Koji prima proroka u ime proročko, platu proročku primiće; a koji prima pravednika u ime pravedničko, platu pravedničku primiće.
I ako ko napoji jednog od ovih malih samo čašom studene vode u ime učeničko, zaista vam kažem, neće mu plata propasti.

Poslednja izmena:
Natrag