Pitanja za ateiste???

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Obmanut si, jer citas ono sto se zasniva na pukim pretpostavkama onih koji posmatraju a donose pogresne zakljucke.

Imam samo jedno pitanje.
Zasto se danas ne desavaju evolutivne promene, evo na primer, zasto danas jedan majmun ne postane covek.
Nauka ima izgovor da je za to potrebno vreme, milioni i milioni godina.
Ovo bi bila uslovna istina da jedan majmun zivi toliko dugo da bi na njemu mogla da se desi genetska promena.
Znaci protok vremena kao uslov pada u vodu, jer danasnji majmuni sa svojim zivotnim vekom sigurno bi trebali da evoluiraju iz nize u visu vrstu, bar neko od njih, ali toga nema jer to nije moguce, i nije nikada ni bilo, jer ne postoje dokazi za to, prelazne vrste naprimer, itd, cak postoje i razlicite prevare i poturanja laznih dokaza u vidu fosila, sto se kasnije ispostavilo kao prvoklasna laz, ne samo da je evolucija pogresna, ona je i nemoralna i koristi se prljavim metodama..

Ta glupost koju si napisao ili koju je on rekao nema veze sa stvarnoscu jer tvorac nema veze sa evolucijom, nema dokaza da postoji nijedan tvorac,

Bog se otkriva verom a ne u naucnoj laboratoriji.
Ja sam ga otkrio u svom zivotu, i on mi se licno objavio..
Svako ko zeli da otkrije tvorca on to moze, samo je pitanje volje, jer Bog nece nikoga primorati ili se otkriti onome ko u njega ne veruje, vec ko ga trazi.

Istina, covek moze gledajuci prirodu, cuda u prirodi, i uredjen kosmos spoznati tvorca, ali licni dodir sa Bogom se stice kroz veru, licnim iskustvom kontakta sa njim, trazenjem otkrivenja njegove slave, to je divno iskustvo koje su verom doziveli mnogi u proslosti..

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
svako zivo bice je prelazna promena, evolucija je toliko postepena promena da uvek dolazi do malih promena, tek nakon stotina i stotina generacija mozes da vidis promenu veliku, zato nikad majmun nece roditi coveka, pokazujes osnovno ne znanje o evoluciji, to je kao na primer kad odrastas, nikad ne postoji trenutak u kojem si porastao, ali nakon duzeg vremena se vidi razlika izmedju tebe kad si imao 10 i kad si imao 20 godina, tako se desavaju evolucione promene, nikad majmun nije rodio coveka , srecom mamo desetine prelaznih fosila iz nizih primata u danasnjeg coveka

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
svako zivo bice je prelazna promena, evolucija je toliko postepena promena da uvek dolazi do malih promena, tek nakon stotina i stotina generacija mozes da vidis promenu veliku, zato nikad majmun nece roditi coveka, pokazujes osnovno ne znanje o evoluciji, to je kao na primer kad odrastas, nikad ne postoji trenutak u kojem si porastao, ali nakon duzeg vremena se vidi razlika izmedju tebe kad si imao 10 i kad si imao 20 godina, tako se desavaju evolucione promene, nikad majmun nije rodio coveka , srecom mamo desetine prelaznih fosila iz nizih primata u danasnjeg coveka

Da, to je samo izgovor za zadrzavanje evolucije.
Ne postoje prelazni fosili, to je mediska naucna obmana.

Pozdrav

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Obmanut si, jer citas ono sto se zasniva na pukim pretpostavkama onih koji posmatraju a donose pogresne zakljucke.

Imam samo jedno pitanje.
Zasto se danas ne desavaju evolutivne promene, evo na primer, zasto danas jedan majmun ne postane covek.
Laodikeja, polaziš od pogrešne pretpostavke - da je čovjek nastao od današnjeg majmuna, pa otuda i ovakvo apsurdno pitanje. Današnji majmun ne može evoluirati u čovjeka, jer on nije naš predak. Naš predak je jedna vrsta primata od koga su nastale podvrste čovjekolikih majmuna i druge razane podvrste majmuna koje danas poznajemo. Današnji majmun i čovjek su samo genetski rođaci.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
nikad necu razumeti ljude koji ce pre da veruju u bajke nego dokaze :)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Da, mi smo ljudi skloni zamenama teza, po principu iskazanom u recima jednog filozofa koje glase: "DA LI SAM FILOZOF KOJI JE SANJAO DA JE LEPTIR, ILI SAM LETIR KOJI SANJA DA JE FILOZOF" sto je svojevrsni podsticaj da ispitujemo sta je uistinu realnost zasnovana na cinjenicama, a sta bajka.

Sledeci biblijski tekst upravo govori o problemu evolucije, savremenog coveka koji negira Bozje postojanje:

"Jer se ne stidim jevandjelja Hristova; jer je sila Bozija na spasenije svakome koji vjeruje, a najprije Jevrejinu i Grku. http://biblija.info/mob/biblija.php?k=45&g=1&kod=0#1
Jer se u njemu javlja pravda Bozija iz vjere u vjeru, kao sto je napisano: pravednik ce od vjere ziv biti.

Jer se otkriva gnjev Bozij s neba na svaku bezboznost i nepravdu ljudi koji drze istinu u nepravdi.

Jer sto se moze doznati za Boga poznato je njima: jer im je Bog javio;

Jer sto se na njemu ne moze vidjeti, od postanja svijeta moglo se poznati i vidjeti na stvorenjima, i njegova vjecna sila i bozanstvo, da nemaju izgovora.
Jer kad poznase Boga, ne proslavise ga kao Boga niti mu zahvalise, nego zaludjese u svojijem mislima, i potamnje nerazumno srce njihovo.

Kad se gradjahu mudri, poludjese,

I pretvorise slavu vjecnoga Boga u oblicje smrtnoga covjeka i ptica i cetvoronoznijeh zivotinja i gadova.

Zato ih predade Bog u zeljama njihovijeh srca u necistotu, da se pogane tjelesa njihova medju njima samima;

Koji pretvorise istinu Boziju u laz, i vecma postovase i posluzise tvar nego tvorca, koji je blagosloven vavijek. Amin.

Zato ih predade Bog u sramne slasti; jer zene njihove pretvorise putno upotrebljavanje u besputno.

Tako i ljudi ostavivsi putno upotrebljavanje zenskoga roda, raspalise se zeljom svojom jedan na drugoga, i ljudi s ljudima cinjahu sram, i platu koja trebase za prijevaru njihovu primahu na sebi.

I kao sto ne marahu da poznadu Boga, zato ih Bog predade u pokvaren um da cine sto ne valja,

Da budu napunjeni svake nepravde, kurvarstva, zloce, lakomstva, pakosti; puni zavisti, ubistva, svadje, lukavstva, zlocudnosti;

Saptaci, opadaci, bogomrsci, siledzije, hvalise, ponositi, izmisljaci zala, nepokorni roditeljima,

Nerazumni, nevjere, neljubavni, neprimirljivi, nemilostivi.

A neki i pravdu Boziju poznavsi da koji to cine zasluzuju smrt, ne samo to cine, nego pristaju na to i onima koji cine.

( Rimljanima poslanica 1 poglavlje ).

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
bravo, mozes da citiras i kuran i ostale svete knjige meni je isto, mada ne mogu da verujem da mozes uopste da postujes bogove koji su vrsili genocid i ubijali neduzne, ali nebitno nema veze sa evolucijom, ako nije zeleo da verujes u nju nije trebao da postavi dokaze svuda i da te zavara ;)

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Laodikeja, polaziš od pogrešne pretpostavke - da je čovjek nastao od današnjeg majmuna, pa otuda i ovakvo apsurdno pitanje. Današnji majmun ne može evoluirati u čovjeka, jer on nije naš predak. Naš predak je jedna vrsta primata od koga su nastale podvrste čovjekolikih majmuna i druge razane podvrste majmuna koje danas poznajemo. Današnji majmun i čovjek su samo genetski rođaci.
cekaj ti znas ko su nasi preci? ej ljudi nemoj da ne zasmejavate vise, ti znas ko su nasi preci isto koliko ovi religiski ljudi znaju "istinu" meni samo nije jasno kako ljudi tvrde nesto sto je nemoguce utvrditi za zivota? i svi su puni neke istine

bravo, mozes da citiras i kuran i ostale svete knjige meni je isto, mada ne mogu da verujem da mozes uopste da postujes bogove koji su vrsili genocid i ubijali neduzne, ali nebitno nema veze sa evolucijom, ako nije zeleo da verujes u nju nije trebao da postavi dokaze svuda i da te zavara ;)

ne bih rekao da je bog ubijao bilo koga, nego da su ljudi ubijali u njegovo ime a to su dve veoma razlicite stvari koje ti mesas, verovatno si mlad pa zato

koje dokaze? shvatite jednom za svagde, dokazi te vrste ne postoje, niti postoje religiski dokazi niti naucni, postoje samo teorije religiske i naucne, isto kao sto je kosmos nastao od velikog praska, to je samo teorija a kako je kosmos nasta to niko ne zna u to budi siguran, tako isto i za sve druge stvari vezane na ovu temu

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
hmm, posto smo zavrsili sa evolucijom ( o kojoj imate znanje djaka prvaka ) da krenemo na bibliju, dali je bog dao zapovesti da trebaju da se ubiju neposlusna deca, homoseksualci, ljudi koji rade na sabat, ljudi koji slave druge bogove, ljudi koji nacine preljubu i mnoge druge, zar nije u jednom trenutku podavio sve ( naucno dokazano da se nije desilo )...Ima jos na desetine primera iz biblije u kojima "bog" ubija neduzne i za manje stvari, ali tek u novom zavetu se spominje kaznajvanje i nakon smrti, tek nakon dolaska dobrog Isusa je uveden i vecni oganj, stvarno pravi bog ljubavi

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
hmm, posto smo zavrsili sa evolucijom ( o kojoj imate znanje djaka prvaka ) da krenemo na bibliju, dali je bog dao zapovesti da trebaju da se ubiju neposlusna deca, homoseksualci, ljudi koji rade na sabat, ljudi koji slave druge bogove, ljudi koji nacine preljubu i mnoge druge, zar nije u jednom trenutku podavio sve ( naucno dokazano da se nije desilo )...Ima jos na desetine primera iz biblije u kojima "bog" ubija neduzne i za manje stvari, ali tek u novom zavetu se spominje kaznajvanje i nakon smrti, tek nakon dolaska dobrog Isusa je uveden i vecni oganj, stvarno pravi bog ljubavi

aaa evo ga jos jedan sve znalac x))) i ti sve znas iz svoje oblasti a? hahahahahhaaha jooj kako ste smesni svi x) prvo pricas sa pogresnom osobom o bogu, ja se ne osvrcem na bibliju previse zato sto je pisana od strane smrtnika i pod kontrolom crkve odnosno najmocnijih ljudi iz crkve, ali opet nisam upoznat da je bog naredjivao bilo sta bilo kome, to je za mene smesno ja ne zivim u masti i ako pise nesto u bibliji to za mene ne znaci da je tako

Natrag