Pitanja za ateiste???

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
To sto ti ne zelis da prihvatis to ne menja cinjenice, Darvin je prvi video ono sto se posle dokazalo kao cinjenica, on nije znao nista o genetici koja 100 posto potvrdjuje evoluciju, imamo genetske i fizicke dokaze i evolucija je posmatrana uzivo u laboratorijama, jedna od najjacih teorija u naucii

sta da prihvatim? jesi ti procitao sta sam napisao? nema dokaza za to, barem do sad nisu nadjeni, kao nastao od majmuna hahahahhaha a od cega je nastao majmun? od tave mozda hahahahhaha, kako je nastao covek to niko nezna to budi siguran, moze samo da se nagadja, ovi sto veruju u bibliju veruju da ih je bog stvorio od peska ili cega vec, vi verujete da je covek nastao od majmuna, a ja mene to mnogo i neinteresuje nije ni vredno mog razmisljanja, samo gubin vreme na pitanje na koje niko nece imati odgovor, za zivota mi to nikad necemo znati

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
sta da prihvatim? jesi ti procitao sta sam napisao? nema dokaza za to, barem do sad nisu nadjeni, kao nastao od majmuna hahahahhaha a od cega je nastao majmun? od tave mozda hahahahhaha, kako je nastao covek to niko nezna to budi siguran, moze samo da se nagadja, ovi sto veruju u bibliju veruju da ih je bog stvorio od peska ili cega vec, vi verujete da je covek nastao od majmuna, a ja mene to mnogo i neinteresuje nije ni vredno mog razmisljanja, samo gubin vreme na pitanje na koje niko nece imati odgovor, za zivota mi to nikad necemo znato

cim kazes da nema dokaza za jednu od najjacih teorija u nauci vidi se koliko znas o tome,nasli smo i vise dokaza nego sto smo je potrebno, australopitikus afarensis, afrikanus, garhi, sediba, anamensis su prvobitni i najstariji fosilli hominida, razlikuju se od danasnjih majmuna po tome sto su hodali na 2 noge sto se moze videti po gradju karlica i jos par kostiju, posle njih idu sve mladji fosili koji lice sve vise i vise na nas, homo habilis, anteccesor, erectus, ergaster, floresiensis, rudolfensis, neanderthalensis i jos par vrsta pa onda pre nalazimo homo sapiense( nas ) na kraju, najstariji nasi fosili su stari oko 200 000 godina, sve ovo i izracunato i potvrdjeno molekularnom genetikom, i to samo na nasoj grani evolucije, imamo i ogroman broj fosila koji dokazuju da su kitovi bili kopneni sisari i da su im danasnji najblizi zivi rodjaci nilski konji i ostalo, ne postoji nikakva kontraverznost u vezi evolucije, u svetu nauke ona je sigurna isto koliko i teorija da se nasa planeta okrece oko sunca

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Niti Darvinova teorija o porijeklu vrsta, niti bilo koja druga grana nauke, ne tvrde, niti su ikada tvrdile, da je čovjek nasta o od majmuna. Ono na čemu nauka danas stoji po tom pitanju jeste da su i čovjek i majmun nastali od iste vrste primata, pa je, prema tome, majmun samo daleki čovjekov rođak. A da je to tačno, potvrđuje genetski kod čovjeka i majmuna koji je u 95% identičan. To je činjenica koju je nauka dokazala.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
To sto ti ne zelis da prihvatis to ne menja cinjenice, Darvin je prvi video ono sto se posle dokazalo kao cinjenica, on nije znao nista o genetici koja 100 posto potvrdjuje evoluciju, imamo genetske i fizicke dokaze i evolucija je posmatrana uzivo u laboratorijama, jedna od najjacih teorija u naucii

Onda nisi pogledao drugaciju vrstu cinjenica, a one su mnogobrojne, i mogu se naci u kreacionistickoj literaturi, i na kreacionistickim sajtovima..

Član
Učlanjen(a)
24.09.2010
Poruka
544
pa iskreno bolje da je nemamo, pra narodi su bolje poznavali kosmos i bili mnogo precizniji nego mi sad sa svom nasom tehnologijom, ova tehnologija ima i drugu stranu ona cini coveka glupljim

Mi danas imamo razvijeno znanje kao nikada u istoriji - možda ne znaš, ali danas je na nebu hiljade aviona koji ne padaju, brodovi se kreću po svim vremenskim uslovima, oko Zemlje kruži gomila satelita i svemirska stanica u kojoj se nalaze ljudi, poslali smo sonde na sve planete Sunčevog sistema, poslali smo čoveka na dno Marijanske brazde (i to dva puta), poslali smo čoveka na Mesec, otkrili smo gomilu podataka o tome kako funkcioniše ljudsko telo, došli smo do toga da možemo kompjuterom i da čitamo misli, napravili smo Hubble koji nam daje fascinantne fotografije i podatke o univerzumu i njegovom razvoju, razvili smo materijale koji omogućavaju stvari koje su pre samo 50 godina bile nemoguće... I ti onda kažeš da su pra narodi bolje poznavali kosmos?

Da li tehnologija čini čoveka glupljim? NE - samo glupi ljudi postaju još gluplji.

I da, ako smatraš da evolucija nema nikakvih dokaza onda ubaci u google "evolution" i pročitaj malo o tome.

I još jednom - smatrati Darvina za jedino i najviše dostignuće teorije evolucije isto je kao i smatrati Hipokrata za jedino i najviše dostignuće medicine. Verovao ili ne, nauka se SVAKI dan RAZVIJA, potrebno je samo biti u toku. Sa druge strane, hrišćanstvo je tamo gde je bilo i pre 2 000 godina, čeka Godoa...

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Onda nisi pogledao drugaciju vrstu cinjenica, a one su mnogobrojne, i mogu se naci u kreacionistickoj literaturi, i na kreacionistickim sajtovima..

gledao sam, gluposti kreacionisticke koje idu protiv svega sto znamo u nauci, ni deca ne veruju da smo hodali sa dinosaurusima

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
ne vidim ni jednog kreacionistu da ima nobelovu nagradu. znaci nemaju dokaze,gube cak i na sudovima kad hoce da ubace te gluposti u skole. nista sto znamo o svemiru ili planeti ne bi imalo smisla ako je zemlja mlada, biologija geologija i fizika ne bi imale smisla vise, kreacionisti u 2012 godini i dalje idu protiv cinjenica i to stvarno nije normalno. Mogu da pustaju youtub klipove i da pisu knjige koliko hoce, gde su testirani provereni dokazi, gde su potvrde od vise naucnih polja da su njihova testiranja i zakljucci tacni, nema ih, evolucija je posmatrana cinjenica, nema sumnje u to

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
ne vidim ni jednog kreacionistu da ima nobelovu nagradu. znaci nemaju dokaze,gube cak i na sudovima kad hoce da ubace te gluposti u skole. nista sto znamo o svemiru ili planeti ne bi imalo smisla ako je zemlja mlada, biologija geologija i fizika ne bi imale smisla vise, kreacionisti u 2012 godini i dalje idu protiv cinjenica i to stvarno nije normalno. Mogu da pustaju youtub klipove i da pisu knjige koliko hoce, gde su testirani provereni dokazi, gde su potvrde od vise naucnih polja da su njihova testiranja i zakljucci tacni, nema ih, evolucija je posmatrana cinjenica, nema sumnje u to

Postoje cinjenice, ali monopolizam cak i u naucnim krugovima je ucinio svoje.
osim toga, evolucija nije naucno dokazana, to je gruba neistina i obmana javnosti.

Svojevremeno je jedan naucnik evolucionista izjavio sledece `MI NE PRIZNAJEMO EVOLUCIJU ZATO STO SE ONA MOZE NAUCNO DOKAZATI, VEC ZATO STO BI U SUPROTNOM MORALI DA PRIZNAMO POSTOJANJE TVORCA" a naucni krugovi to ne zele..

Kada je u pitanju zakon uzroka i posledica, zvanicna nauka se uglavnom zadrzava na polju posledica, i to je logicno jer uzrok je za njih nepoznanica.
Samo kada bi uzeli Bibliju dilema oko toga bi potpuno bila resena, ovako nauka se vrti u zacaranom krugu iz koga nema izlaza, jer sama tvorevina sa svim slozenostima i zakonima koji vladaju na zemlji i u kosmosu govore o inteligenciji koja je sve planski kreirala, jer materija sama po sebi nema razum da donosi svesne odluke, to moze samo svesno bice po principu kreacionistickog zakona koji je prvi otkrio veliki naucnik Luj Paster velikan vere u tvorca kao uzroka svega postojeceg, a taj zakon glasi "ZIVO NASTAJE SAMO OD ZIVOG"

Znaci Bog kao prvi svesni prauzrok svega koji je pokrenuo kosmicke mehanizme i sam zivot, to je cinjenica koju ni sama nauka ne moze da pobije..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Evolucija je cinjenica zato sto je posmatrana i tu nema obmane,mikroevolucija je posmatrana mnogo puta u laboratorija,a makro evolucija je isto sto i mikro samo je potrebno mnogo vise vremena za velike promene, zato imamo sve fosile koje imamo na pravim mestima i u pravom vremenskom periodu,i sve genetski potvrdjeno .Ta glupost koju si napisao ili koju je on rekao nema veze sa stvarnoscu jer tvorac nema veze sa evolucijom, nema dokaza da postoji nijedan tvorac,nema dokaza da su ljudi setali sa pterodaktilima i tiranosaurusima, a biblju ne treba uzimati ozbiljno jer je samo jedna od hiljada svetih knjiga koja je puna gluposti i kontradikcija

Natrag