Prijatelji.
Smatram da je problem ateizma vise psiholoski problem jednog coveka, ateistima se prosto ne svidja Bozanski sistem vrednosti onako kako je opisan u bibliji.
To znam iz uglavnom svih razgovora sa ateistima.
Ovo je upravo objasnjeno u bibliji u opisu odredjene vrste ljudi koji imaju ovakav ateisticki model svog licnog sveta, i to u njihovim licnim recima koje je zabelezio biblijski pisac "JEDIMO I PIJMO JER CE MO SUTRA POMRETI"
U tom smislu materijalizam je osnova ateisticke filozofije.
Dakle, Hriscanin misli na svoju vecnu buducnost odricuci se svega onoga sto bi mu stajalo na putu tog ostvarenja, dok ateista razmislja o sadasnjem trenutku u kome ce zadovoljiti sve svoje zelje koje su proizvod licnog ega..
Брате,
Христос Васкрсе!
Они у потпуности подржавају!
Веома ми је драго да упознам некога ко дели моје вредности и мисли као и ја!
Laodikeja, svaki covek ima svoj sistem vrednosti. A sta pise u Bibliju - "Ne sudite, da vam se ne sudi". Sa ovim komentarom ne mu razbiti taj amanet Hrista?
Ateisti nemaju problem sa religijom. To je van njihovog vidokruga. Problemi mogu da imaju samo oni koji zele da nametnu svoje stavove o neslaganju. Po mom iskustvu, vise problematicna su vernici.
Izvini, to je moje misljenje!
@Krume, ako kazes da je Bog stvorio coveka od gline, ti si vernik i da si u pravu. Ako kazes majmun - to znaci da si ateista?
Religija Bugari je Pravoslavije. Tradicionalno, nasi vladari su pravoslavni hriscani. Sve crkve idu na velike praznike.
Ваше мисли су веома збуњени сестра!
Библијске своди на две реченице.
Хришћанство у главном поштовање Десет Заповести!
И има дубоко филозофско значење.
А чак Десет Заповести може да се сведе на Два Налога Боззи ...
То није оно што мислите...
Reci mi kako su to bili cestiti nasi vladari kada su primili u nasem nebu da lete avionima da postavi bombe i ubijaju druge pravoslavne hriscane? Gde je bila njihova hriscanska savest kada nevini ljudi umiru? Hoce Bog kaznio ih znaju o djelu i sprovodi ga preko glave bugarskog naroda? Ja stidim njih. Idi do Nisa i vidi spomenike nevinim zrtvama NATO bombardovanja! Procitaj imena starih ljudi i dece. Oni koji su ubijali nevine ljude kako bi se prekraja po mapi na Balkanu u korist muslimana, takodje dosao iz hriscanskih zemalja.
Ја не знам шта ви говорите о авионима и шта Хришћани?
Али, шта је однос са мојим атеизма је још несхватљиво?
U pravu si u potpunosti Laodikeja,
Moja psiha, moj razum i moja ličnost, kao i psiha, razum i ličnost svakog ateiste imaju problem sa tim da slepo verujemo u jednu knjigu napisanu pre više od 2000 godina po kojoj je čovek nastao od blata, žena od čovekovog rebra a svi ostali misteriozno od Kaina i Abela.
Оно што је немогуће за човека могуће је за Бога!
Ne dopuštaju nam da naš svetonazor baziramo na pažljivom biranju samo onih delova te iste knjige koji nam se sviđaju i njihovom slobodnom tumačenju i primenjivanju na sve moguće i nemoguće, iako to često nema nikakvog smisla te je najčešće dobijeni rezultat proizvod onog koji tumači a ne onog koji je pisao. Ne dopuštaju nam da delove te iste knjige koji nam se ne sviđaju objašnjavamo time da je isto uzeto van konteksta, ili da je onaj koji nam to proziva u nemogućnosti da shvati jer, eto, nije vernik, ili, jednostavno, da se pravimo da to ne postoji.
Moja psiha, moj razum i moja ličnost imaju problem da svet oko nas "objašnjavaju" Božijim čudima; da uveravaju ljude kako je molitva rešenje za sve, kako je ovaj život samo kratak prelaz ka onom "večnom", kako je hrišćanska religija ona prava a sve ostale su lažne.
Moja psiha, moj razum i moja ličnost imaju problem da veruju kako je Isus Hrist umro za oprost mojih greha, iako je isti Bog koji ne može umreti; a još više imaju problem sa tim da prihvate kako su svi moji grehovi oprošteni na račun nekog drugog pa ja mogu da radim šta god želim samo ako se pokajem.
Moja psiha, moj razum, i moja ličnost imaju problem da prihvataju "Boga" kao odgovor na sva pitanja o nastanku života i sveta oko nas. Umesto toga, ja biram učenje, istraživanje i verifikaciju onog što je dobijeno. Ja biram eksperimente, debate, kritike i rasprave otvorene za sve koji su željni znanja i napretka. Ja biram ljudska prava zasnovana na slobodi i socijalnoj odgovornosti, moral koji u centru ima dobrobit čoveka i čovečanstva i kojemu nije potrebna spoljna sankcija.
Sve želje su proizvod ličnosti, tako da je i ta vaša za večnim životom. Imati želje nije ništa loše, dok god njihovo ostvarivanje ne krši prava drugih osoba.
Библија је највише преведена књига на свету! До сада 4000 је преведен на језике и дијалекте диалекти.
Вклиуцхително и Брајеве азбуке. И покрива 98% популације.
Мидвест годишњи промет од Библије износио 60.000.000 екземолиара. То је рекорд издаваштво. До сада од њега су сачувани рукописи 8000 латинских рукописа и 4000 на грчком, 13.000 рукописа Новог завета и рукописа Кумрану.
Ово чини Библија доступна свим људима.
Влицхние Библија има у свим областима јавног живота књижевности, уметности, култури, историји и т.д.
Помињемо имена Леонарда да Винчија, Микеланђела, Рафаела, Баха, Моцарта, Бетовена, Рембрант, Пастер, Емерсон, И.П.Павлов, Гетеа, Канта, Макс Планк, Лајбница, Лавоисиер, Достојевски браћа Ћирило и Методије и хиљаде других који су дали своју креативност кроз достојанствен израз његове љубави према Књизи Бога.
Чак Српске химна "Боже правди" је молитва Богу!
I jedno pitanje za Kruma Strašnog (a i ostale kreacioniste) - da li veruješ u gravitaciju?[/QUOTE]