"Pendrečenje Biblije"

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Kada postavljate kopirane tekstove sa bilo kog medija ili sajta, obavezni ste navesti referencu - ime medija ili sajta sa koga je kopija skinuta, ili ime pravog autora teksta. Ako to ne uradite, kršite Pravilnik ovoga foruma, pa se zbog toga takvi postovi brišu.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Kazem, ostalo je jedino da mi spamujemo njih, da lupamo bezvezne komentare kao i oni, ne dajuci im da dodju do reci. To je jedina metoda, koju oni koriste...

Kad to tako moze, sad cu da sednem i da se po svim temama nalupam komentara...

Jel moze? Moze!

Bravo Mire, sad si doneo "pravu odluku". Ako tako nastavis bice to diskusija na visokom "akademskom" nivou.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
> 1. Da li nauku o Sotonskim darovima nalazimo u Bibliji?
--------------------------------------------------------

ODGOVOR. Ovo je sa rasprave na FB, moga prijatelja i brata u Hristu Miloša Bogdanovića. Imam dozvolu da ovo dajem bez pozivanja na njega, što možete i provjeriti.

Imaš lažne darove opisane u bibliji u rukama sotone i njegovih demona, na primer, lažni dar apostolstva, Božjih poslanika, proroka, andjela, isterivača đavola, i na kraju samog lažnog Hrista, koji će činiti čuda tako velika da će u iskušenju biti i izabrani:

"Jer takvi lažni apostoli i prevarljivi poslenici pretvaraju se u apostole Hristove. I nije čudo, jer se sam sotona pretvara u anđela svetla. Nije dakle ništa veliko ako se i sluge njegove pretvaraju kao sluge pravde, kojima će svršetak biti po delima njihovim." (2.Korinćanima 11,13-15)

"Tada ako vam ko reče: evo ovde je Hristos, ili onde, ne verujte. Jer će izići lažni hristosi i lažni proroci, i pokazaće znake velike i čudesa da bi prevarili, ako bude moguće i izabrane." (Matej 24,23-24)

I demoni mogu da proriču događaje koji će se ispuniti:

"Ako ustane među vama prorok ili koji sne sanja, i kaže ti znak ili čudo, Pa se zbude taj znak ili čudo koje ti reče, i on ti kaže: Hajde da idemo za drugim bogovima kojih ne znaš, i njima da služimo, Nemoj poslušati šta ti kaže taj prorok ili sanjač, jer vas kuša Gospod Bog vaš da bi se znalo ljubite li Gospoda Boga svog iz sveg srca svog i sve duše svoje. Za Gospodom Bogom svojim idite, i Njega se bojte; Njegove zapovesti čuvajte, i glas Njegov slušajte, i Njemu služite i Njega se držite. A onaj prorok ili sanjač da se pogubi," (5.Mojsijeva 13,1-5)

Demoni mogu da iznose biblijske istine:

"A dogodi se kad iđasmo na molitvu da nas srete jedna robinja koja imaše duh pogađački i vračajući donošaše veliki dobitak svojim gospodarima. Ova pođe za Pavlom i za nama, i vikaše govoreći: Ovi su ljudi sluge Boga Najvišeg, koji javljaju nama put spasenja. I ovako činjaše mnogo dana. A kad se Pavlu dosadi, okrenu se i reče duhu: Zapovedam ti imenom Isusa Hrista, iziđi iz nje. I iziđe u taj čas." (Dela 16,16-18)

Lažni dar jezika ne dolazi od Boga:

"A sad, braćo, ako dođem k vama jezike govoreći, kakvu ću korist učiniti ako vam ne govorim ili u otkrivenju, ili u razumu, ili u proroštvu, ili u nauci? Kao neke stvari bezdušne koje daju glas, bila svirala ili gusle, ako različan glas ne daju, kako će se razumeti šta se svira ili gudi? Jer ako truba da nerazgovetan glas, ko će se pripraviti na boj? Tako i vi ako nerazumljivu reč kažete jezikom, kako će se razumeti šta govorite? Jer ćete govoriti u vetar. Ima na svetu Bog zna koliko različnih glasova, ali nijedan nije bez značenja. Ako dakle ne znam silu glasa, biću nemac onom kome govorim, i onaj koji govori biće meni nemac. Tako i vi, budući da se starate za duhovne darove, gledajte da budete onima bogati koji su na popravljanje crkve. ... Ako se dakle skupi crkva sva na jedno mesto, i svi uzgovorite jezicima, a dođu i prostaci, ili nevernici, neće li reći da ste poludeli?" (1.Korinćanima 14,6-12.23)

Biće prevareni oni koji su odbacili istinu, kada sada sotona zato polaže pravo na njih:

"Pojavljenje tog bezdušnika biće po moći sotoninoj, sa svakojakim čudesima, znacima i čudima lažnim, i sa svakim zlobnim zavođenjem za one koji propadaju, jer ljubavi istine ne primiše da bi se spasli. Zato će im Bog poslati silu prevare da veruju laži, da se osude svi koji ne verovaše istini, već zavoleše nepravdu." (2.Solunjanima 2,10-12)

Sotonine sluge čine čudesa u ime Isusa Hrista pa čak i lažno demone isteruju, ali ih odaje to što krše zapovesti Božje:

"Mnogi će mi reći u onaj dan: Gospode! Gospode! Nismo li u ime tvoje prorokovali, i tvojim imenom đavole izgonili, i tvojim imenom čudesa mnoga tvorili?

I tada ću im ja kazati:

Nikad vas nisam znao, idite od mene koji činite bezakonje." (Matej 7,22-23)

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Ponovo te moram upozoriti. Nisam ja otvorio ovu temu da bi ti "pendrečio Bibliju".

:warning:Ti dokaži da ja to radim.

A ja sam dokazao da je vi izvrćete.

> Na mnoga mesta u Novom Zavetu piše da je Zakon ukinut ali u ovom stihu PAVLE OBJAŠNJAVA NA KOJI JE NAČIN Zakon ukinut .

----------------------------------------
OSPORAVANJE
No, hvala Bogu, Isus uči da nije došao da zakon ukine:

"Ne mislite da sam ja došao da pokvarim zakon ili proroke: Nisam došao da pokvarim, nego da ispunim. ... Jer vam kažem da ako ne bude veća pravda vaša od književnika i fariseja, nećete ući u carstvo nebesko." (Matej 5,17-20)

I mi treba da ispunjavamo zakon:

"Da se pravda zakona ispuni u nama koji ne živimo po telu nego po duhu; Jer koji su po telu telesno misle, a koji su po duhu duhovno misle. Jer telesno mudrovanje smrt je, a duhovno mudrovanje život je i mir. Jer telesno mudrovanje neprijateljstvo je Bogu, jer se ne pokorava zakonu Božijem niti može. A koji su u telu ne mogu Bogu ugoditi. A vi niste u telu nego u duhu; jer Duh Božji u vama živi. A ako ko nema Duh Hristov, on nije Njegov." (Rimljanima 8,4-9)

Za razliku od onih koji žive po telu (koje se ne pokorava zakonu Božjem) oni koji žive po Duhu imaju zakon upisan u svoja srca:

"Nego ovo je zavet što ću učiniti s domom Izrailjevim posle ovih dana, govori Gospod: metnuću zakon svoj u njih, i na srcu njihovom napisaću ga, i biću im Bog i oni će mi biti narod." (Jeremija 31,33)

Isti izvor.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Luka 4,16I dođe u Nazaret gdje bješe odrastao, i uđe po običaju svome u dan subotni u zbornicu, i ustade da čita.

Vidiš da je Isus ušao po običaju u dan subotni, nije po Zakonu, znači da ne treba da se drži subota.

------------------------------------------------------------
OSPORAVANJE IZVRTANJA

Po običaju ne znači da nije po Zakonu, kako je onda Bog dao 4. zapov. u dekalogu.
Po običaju znači da se podrazumijeva da će tada da uđe i da čita SZ.

Da je subota po zakonu imamo stih.
Luka 23,56Vrativši se pak pripraviše mirise i miro; i u subotu dakle ostaše na miru po zakonu.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
> Prijatelji adventisti, niko vama ne brani da imitirate druge, u ovom slučaju Jevreje. Subota je data samo Jevrejima.

--------------------------
ODGOVOR
Isus kaže da je spasenje od Jevreja, a šta ti kažeš?

Isus kaže da je subota data radi ljudi, a nisu samo Jevreji ljudi.

No, kako sam citirao momenat kada je subota bila posvećena i blagoslovena, pitam te sada da li su Adam i Eva bili Jevreji?

Natrag